Pozz..i unaprijed hvala

PS: napišite i svoja iskustva (ako imate)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jel brate mozes reci samo ko ti je to radio, ako ti nije problem naravno?zanimalo bi me pravo posto sam i ja konto nesto raditi!!!NeToBoLa je napisao/la:K' o mali sam uvijek govorio da mi treba aparat ali starci k' o starci, kontaju vidio u druge djece pa me ono na ignore stavili. Ali kasnije se situacija zakomplikovala, malo mi dva zuba ofrlje otišla a ja skoro punoljetan pa mi govorili gotovo je to, nema šanse vratiti kako treba, treba ovo, treba ono. Ali otišao kod kvalitetnog stomatologa i čovjek riješio sve to mada je trebalo dvije godine da vratim to kako treba i jedan operativni zahvat. Oko dvije hiljade me to izašlo, možda me je malo i puk' o po ušima ali ne žalim, sad su mi svi zubi k' o pod liver s tim da me je natentao da malo razbistrim raspored u donjoj vilici pa onda sve odjednom. Bilo je to malih muka, pomalo i zbog mene i idiotskog razmišljanja da završim što prije, ali na kraju sve normala ispalo. Treba to što prije raditi, svako ako primjeti jer sve što se više odlaže to i gadnije postaje za srediti.
Ima mens cini to kod mene rodjak, znam samo da ne placa se sve odma nego donosi po kontroli odredjen iznos.astra1922 je napisao/la:e ovako da i ja malo pitam za info posto mi brat ima problem sa gornjom vilicom.nisu mu nikako narasla dva zuba jedan se poprijecio i isli snimali vilicu i u tz na stomatologiju i upute nas privatniku da nam napravi protezu.kosta ta proteza 1500 km ali fazon je sto sada kad dode taj neki hirurg sa odmora mora cijeli tim operirat vilicu i postavit tu protezu.pa bi molio ako neko ima da je bio u slicnoj situaciji da mi malo pomogne.kolko se nosi ta proteza i tako
ajd daj mi taj telefon i toOxygen je napisao/la:Ja nosim već 15 mjeseci.![]()
1200 KM je cijena jedne vilice, u gradu je najčešće oko 1500.
Ordinacija u Istočnom Sarajevu, ako hoćeš preko pp-a da ti pošaljem broj telefona i to.
Za ostalo, pitaj konkretno, kakav je problem?
Poslat ću ti pp-om.Amoxicillin je napisao/la: ajd daj mi taj telefon i to
a problem je slijedeći
vilica je premala i donja i gornja, tako da zubi nemaju prostora i onda imam ruznu situaciju da jedinice idu ukoso jedna prema drugoj (bas ono ruzno) dvice upadaju nazad malo...dok tamo sedmice ne mogu stat nikako..cesto me to boli..a u donjoj vilici isto malo prostora pa jedinice idu unutra a dvice ih brate..
ajd kad mi dadneš to pa ću vidjet' makar jednu vilicu da sredim
Da da jedinice jedna duza od druge ,kakvo trganje hrane nema sanse , ovaj sto je duzi cak se malo klima mislim moze se gurati gore pa je li ti bio duzi ili ti se ucinilo meni je stvarno duzi ?Oxygen je napisao/la:
@meho
Jedan zub ti je duži, je li?
I ja sam pretrpio tako jedan udarac i isto mi se učinilo da je jedan bio duži, kasnije je bilo normala.
Nemoj ništa na svoju ruku, ako treba traži i drugo mišljenje osim tog svog doktora, ako su jedinice ili dvice, nemoj previše opterećavati zube u vidu trganja hrane i sl.![]()
Evo me k'o doktor.![]()
ma neka vade..a što se tiče tih zubara ili čega..slali su me na Otoku kod onog arapa Bassama..ja odvratnijeg čovjeka nisam vidio u svom životu..15 mjeseci me voz'o ko budalu samo nešto gled'o svaki put kaze idi popravi šestice..ja odem 10 puta u mjesecu kod 4-5 razlicitih zubara..oni kazu nemas sta popravljat dijete zdravi ti zubi..i tako sve u krug..dok se nije izjasnio da traži 2000 maraka za aparatićOxygen je napisao/la:Poslat ću ti pp-om.Amoxicillin je napisao/la: ajd daj mi taj telefon i to
a problem je slijedeći
vilica je premala i donja i gornja, tako da zubi nemaju prostora i onda imam ruznu situaciju da jedinice idu ukoso jedna prema drugoj (bas ono ruzno) dvice upadaju nazad malo...dok tamo sedmice ne mogu stat nikako..cesto me to boli..a u donjoj vilici isto malo prostora pa jedinice idu unutra a dvice ih brate..
ajd kad mi dadneš to pa ću vidjet' makar jednu vilicu da sredim
Ako ti zubi nemaju prostora da niču, osmice recimo, sedmice, vrlo je vjerovatno da će ti neki zub prije postavljanja aparata morati izvaditi, tako to ide, sada, zavisi kakva je situacija kod tebe, to ćeš vidjeti na prvom pregledu.
Odmah snimi vilicu, ako si iz Sa, vjerovatno ima u Omera Maslića ili Vrazovo (za ovo nisam baš siguran), tu ti je besplatno, a ne da kao ja ideš privatniku pa platiš bespotrebno 35KM.
Ako imaš manje od 18 godina, ako se ne varam, na stomatologiji u Sarajevu je besplatan aparatić, to važi za sve, pa je bolje uraditi dok je vrijeme.
Evo me k'o doktor.![]()
Tačno preko puta bivšeg Doma zdravlja, sadašnje Pedijatrije u Brankovcu, Mostar je u pitanju. Ordinacija, ne možeš promašiti. Zubarka je u pitanju, ne mogu se sad imena sjetiti. Ali i još se malo raspitaj, možda ti negdje ispadne jeftinije a kvalitetno također.Adnanau je napisao/la:Jel brate mozes reci samo ko ti je to radio, ako ti nije problem naravno?zanimalo bi me pravo posto sam i ja konto nesto raditi!!!NeToBoLa je napisao/la:K' o mali sam uvijek govorio da mi treba aparat ali starci k' o starci, kontaju vidio u druge djece pa me ono na ignore stavili. Ali kasnije se situacija zakomplikovala, malo mi dva zuba ofrlje otišla a ja skoro punoljetan pa mi govorili gotovo je to, nema šanse vratiti kako treba, treba ovo, treba ono. Ali otišao kod kvalitetnog stomatologa i čovjek riješio sve to mada je trebalo dvije godine da vratim to kako treba i jedan operativni zahvat. Oko dvije hiljade me to izašlo, možda me je malo i puk' o po ušima ali ne žalim, sad su mi svi zubi k' o pod liver s tim da me je natentao da malo razbistrim raspored u donjoj vilici pa onda sve odjednom. Bilo je to malih muka, pomalo i zbog mene i idiotskog razmišljanja da završim što prije, ali na kraju sve normala ispalo. Treba to što prije raditi, svako ako primjeti jer sve što se više odlaže to i gadnije postaje za srediti.