Aparatić za zube i tako to .. :D

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zaključano
Amoxicillin
Kontakt:

Aparatić za zube i tako to .. :D

Post Postao/la Amoxicillin » 01 jun 2012, 15:52

:D ovako , potrebne su mi sve moguće informacije kojim raspolažete o nekim kvalitetnim ortodontima, načinu pregleda i liječenja, cijena aparatića i tako to :)(Ne dalje od Sarajeva..možda ako ima Mostaraca nekih) Vakat je ove zube dovest' u red. :D
Pozz..i unaprijed hvala :D

PS: napišite i svoja iskustva (ako imate)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Sheyi
Kontakt:

Re: Aparatić za zube i tako to .. :D

Post Postao/la Sheyi » 01 jun 2012, 17:01

Za sta sluzi taj aparatic?

Madridista_23
Kontakt:

Post Postao/la Madridista_23 » 01 jun 2012, 17:06

pozz
imao sam iskustvo sa tim aparatićem
naime, negdje u 7. razredu osnovne škole mi počeli očnjaci rasti preko dvica, i bilo je jako ružno
al mene bilo stid nositi aparatic i tako sve do drugog srednje
onda se tek odlučim da nešto učinim
odem u polikliniku, doktorica me napala kako sam neodgovoran, vakav, nakav
i odem u Kakanj, u dom zdravlja kod (sad već rahmetli) doktora Husike, koji mi je napravio aparatić, nosio ga 6 mjeseci stalno i zubi se vratili u normalnu poziciju, a samo jos da kazem da mi je doktorica u Ze rekla da nemam šanse da se situacija popravi jer sam zakasnio
tako da, bez obzira na sve, dobar ortodont moze sve srediti :D
sretno

P.S. ne znam ko sad radi umjesto njega u Kaknju

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 jun 2012, 17:07

Ja nosim već 15 mjeseci. :mrgreen:
1200 KM je cijena jedne vilice, u gradu je najčešće oko 1500.
Ordinacija u Istočnom Sarajevu, ako hoćeš preko pp-a da ti pošaljem broj telefona i to.
Za ostalo, pitaj konkretno, kakav je problem?
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 jun 2012, 17:53

K' o mali sam uvijek govorio da mi treba aparat ali starci k' o starci, kontaju vidio u druge djece pa me ono na ignore stavili. Ali kasnije se situacija zakomplikovala, malo mi dva zuba ofrlje otišla a ja skoro punoljetan pa mi govorili gotovo je to, nema šanse vratiti kako treba, treba ovo, treba ono. Ali otišao kod kvalitetnog stomatologa i čovjek riješio sve to mada je trebalo dvije godine da vratim to kako treba i jedan operativni zahvat. Oko dvije hiljade me to izašlo, možda me je malo i puk' o po ušima ali ne žalim, sad su mi svi zubi k' o pod liver s tim da me je natentao da malo razbistrim raspored u donjoj vilici pa onda sve odjednom. Bilo je to malih muka, pomalo i zbog mene i idiotskog razmišljanja da završim što prije, ali na kraju sve normala ispalo. Treba to što prije raditi, svako ako primjeti jer sve što se više odlaže to i gadnije postaje za srediti.
Who dares, wins !

Adnanau
Kontakt:

Post Postao/la Adnanau » 01 jun 2012, 18:28

NeToBoLa je napisao/la:K' o mali sam uvijek govorio da mi treba aparat ali starci k' o starci, kontaju vidio u druge djece pa me ono na ignore stavili. Ali kasnije se situacija zakomplikovala, malo mi dva zuba ofrlje otišla a ja skoro punoljetan pa mi govorili gotovo je to, nema šanse vratiti kako treba, treba ovo, treba ono. Ali otišao kod kvalitetnog stomatologa i čovjek riješio sve to mada je trebalo dvije godine da vratim to kako treba i jedan operativni zahvat. Oko dvije hiljade me to izašlo, možda me je malo i puk' o po ušima ali ne žalim, sad su mi svi zubi k' o pod liver s tim da me je natentao da malo razbistrim raspored u donjoj vilici pa onda sve odjednom. Bilo je to malih muka, pomalo i zbog mene i idiotskog razmišljanja da završim što prije, ali na kraju sve normala ispalo. Treba to što prije raditi, svako ako primjeti jer sve što se više odlaže to i gadnije postaje za srediti.
Jel brate mozes reci samo ko ti je to radio, ako ti nije problem naravno?zanimalo bi me pravo posto sam i ja konto nesto raditi!!!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 01 jun 2012, 18:45

e ovako da i ja malo pitam za info posto mi brat ima problem sa gornjom vilicom.nisu mu nikako narasla dva zuba jedan se poprijecio i isli snimali vilicu i u tz na stomatologiju i upute nas privatniku da nam napravi protezu.kosta ta proteza 1500 km ali fazon je sto sada kad dode taj neki hirurg sa odmora mora cijeli tim operirat vilicu i postavit tu protezu.pa bi molio ako neko ima da je bio u slicnoj situaciji da mi malo pomogne.kolko se nosi ta proteza i tako
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 01 jun 2012, 18:49

astra1922 je napisao/la:e ovako da i ja malo pitam za info posto mi brat ima problem sa gornjom vilicom.nisu mu nikako narasla dva zuba jedan se poprijecio i isli snimali vilicu i u tz na stomatologiju i upute nas privatniku da nam napravi protezu.kosta ta proteza 1500 km ali fazon je sto sada kad dode taj neki hirurg sa odmora mora cijeli tim operirat vilicu i postavit tu protezu.pa bi molio ako neko ima da je bio u slicnoj situaciji da mi malo pomogne.kolko se nosi ta proteza i tako
Ima mens cini to kod mene rodjak, znam samo da ne placa se sve odma nego donosi po kontroli odredjen iznos.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 01 jun 2012, 19:21

@Sheyi za ispravljanje zuba :D
Oxygen je napisao/la:Ja nosim već 15 mjeseci. :mrgreen:
1200 KM je cijena jedne vilice, u gradu je najčešće oko 1500.
Ordinacija u Istočnom Sarajevu, ako hoćeš preko pp-a da ti pošaljem broj telefona i to.
Za ostalo, pitaj konkretno, kakav je problem?
ajd daj mi taj telefon i to :D
a problem je slijedeći :D
vilica je premala i donja i gornja, tako da zubi nemaju prostora i onda imam ruznu situaciju da jedinice idu ukoso jedna prema drugoj (bas ono ruzno) dvice upadaju nazad malo...dok tamo sedmice ne mogu stat nikako..cesto me to boli..a u donjoj vilici isto malo prostora pa jedinice idu unutra a dvice ih brate..
ajd kad mi dadneš to pa ću vidjet' makar jednu vilicu da sredim :)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 01 jun 2012, 19:34

ja sam na fudbalu prije nekih mjesec dana dobio udarac laktom u zube i to ove jedinice ,jedan je ostao normalan dok je drugi otisao unutra ,i sa roditeljima u bolnicu kud je bila subota pa privatnici ne rade i jos oko 6 sati navecer dole u bolnici kazu ne mozemo mi tu nista hajte vi samo u ponedjeljak kod svog zubara i tako sam ja malo setao i zastao kod azabagica u tuzli ako ko zna dobar doktor pravo ,ali on mi nije nista radio. Zub je dok sam ja u subotu navecer prespavao sam se vratio gotovo naspram ovoga drugog zuba jeste ostao malo duzi ,i tako ja odem kod azabagica on mi kaze nesmijemo sada nista treba pustiti da se zub ucvrsti i za mjesec kontrola i bio ja opet jucer kaze on super samo treba ce jos vremena da se ucvrsti ne smijem sada nista raditi ,pa ma interesuje je li ko imao slican problem sta treba raditi u ovakvim situacijama ?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 jun 2012, 19:46

Amoxicillin je napisao/la: ajd daj mi taj telefon i to :D
vilica je premala i donja i gornja, tako da zubi nemaju prostora i onda imam ruznu situaciju da jedinice idu ukoso jedna prema drugoj (bas ono ruzno) dvice upadaju nazad malo...dok tamo sedmice ne mogu stat nikako..cesto me to boli..a u donjoj vilici isto malo prostora pa jedinice idu unutra a dvice ih brate..
Poslat ću ti pp-om.
Ako ti zubi nemaju prostora da niču, osmice recimo, sedmice, vrlo je vjerovatno da će ti neki zub prije postavljanja aparata morati izvaditi, tako to ide, sada, zavisi kakva je situacija kod tebe, to ćeš vidjeti na prvom pregledu.
Odmah snimi vilicu, ako si iz Sa, vjerovatno ima u Omera Maslića ili Vrazovo (za ovo nisam baš siguran), tu ti je besplatno, a ne da kao ja ideš privatniku pa platiš bespotrebno 35KM.

Ako imaš manje od 18 godina, ako se ne varam, na stomatologiji u Sarajevu je besplatan aparatić, to važi za sve, pa je bolje uraditi dok je vrijeme.

@meho
Jedan zub ti je duži, je li?
I ja sam pretrpio tako jedan udarac i isto mi se učinilo da je jedan bio duži, kasnije je bilo normala.
Nemoj ništa na svoju ruku, ako treba traži i drugo mišljenje osim tog svog doktora, ako su jedinice ili dvice, nemoj previše opterećavati zube u vidu trganja hrane i sl. ;)

Evo me k'o doktor. :lol: :mrgreen:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 01 jun 2012, 20:07

Oxygen je napisao/la:
@meho
Jedan zub ti je duži, je li?
I ja sam pretrpio tako jedan udarac i isto mi se učinilo da je jedan bio duži, kasnije je bilo normala.
Nemoj ništa na svoju ruku, ako treba traži i drugo mišljenje osim tog svog doktora, ako su jedinice ili dvice, nemoj previše opterećavati zube u vidu trganja hrane i sl. ;)

Da da jedinice jedna duza od druge ,kakvo trganje hrane nema sanse , ovaj sto je duzi cak se malo klima mislim moze se gurati gore pa je li ti bio duzi ili ti se ucinilo meni je stvarno duzi ?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 01 jun 2012, 21:47

Oxygen je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la: ajd daj mi taj telefon i to :D
Poslat ću ti pp-om.
Ako ti zubi nemaju prostora da niču, osmice recimo, sedmice, vrlo je vjerovatno da će ti neki zub prije postavljanja aparata morati izvaditi, tako to ide, sada, zavisi kakva je situacija kod tebe, to ćeš vidjeti na prvom pregledu.
Odmah snimi vilicu, ako si iz Sa, vjerovatno ima u Omera Maslića ili Vrazovo (za ovo nisam baš siguran), tu ti je besplatno, a ne da kao ja ideš privatniku pa platiš bespotrebno 35KM.

Ako imaš manje od 18 godina, ako se ne varam, na stomatologiji u Sarajevu je besplatan aparatić, to važi za sve, pa je bolje uraditi dok je vrijeme.

ma neka vade..a što se tiče tih zubara ili čega..slali su me na Otoku kod onog arapa Bassama..ja odvratnijeg čovjeka nisam vidio u svom životu..15 mjeseci me voz'o ko budalu samo nešto gled'o svaki put kaze idi popravi šestice..ja odem 10 puta u mjesecu kod 4-5 razlicitih zubara..oni kazu nemas sta popravljat dijete zdravi ti zubi..i tako sve u krug..dok se nije izjasnio da traži 2000 maraka za aparatić :) cool ćao! :D
a što se tiče godina imam 18 :( šteta

PS: imam već snimak vilice našao sam u papirima :D slikano iz profila i baš sam se čudio koliki su mi korijeni zuba :D

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 02 jun 2012, 04:44

Adnanau je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:K' o mali sam uvijek govorio da mi treba aparat ali starci k' o starci, kontaju vidio u druge djece pa me ono na ignore stavili. Ali kasnije se situacija zakomplikovala, malo mi dva zuba ofrlje otišla a ja skoro punoljetan pa mi govorili gotovo je to, nema šanse vratiti kako treba, treba ovo, treba ono. Ali otišao kod kvalitetnog stomatologa i čovjek riješio sve to mada je trebalo dvije godine da vratim to kako treba i jedan operativni zahvat. Oko dvije hiljade me to izašlo, možda me je malo i puk' o po ušima ali ne žalim, sad su mi svi zubi k' o pod liver s tim da me je natentao da malo razbistrim raspored u donjoj vilici pa onda sve odjednom. Bilo je to malih muka, pomalo i zbog mene i idiotskog razmišljanja da završim što prije, ali na kraju sve normala ispalo. Treba to što prije raditi, svako ako primjeti jer sve što se više odlaže to i gadnije postaje za srediti.
Jel brate mozes reci samo ko ti je to radio, ako ti nije problem naravno?zanimalo bi me pravo posto sam i ja konto nesto raditi!!!
Tačno preko puta bivšeg Doma zdravlja, sadašnje Pedijatrije u Brankovcu, Mostar je u pitanju. Ordinacija, ne možeš promašiti. Zubarka je u pitanju, ne mogu se sad imena sjetiti. Ali i još se malo raspitaj, možda ti negdje ispadne jeftinije a kvalitetno također.
Who dares, wins !

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 jun 2012, 23:49

Imam i ja problem sa zubima , ne veliki ali imam .
Jedinice u gornjoj vilici su mi razmaknute , eh , pitao sam zubara jel trebam nositi aparatic on kaze da ce se one spojiti kad mi narastu osmice . Jel' imao neko iskustva sa ovim , i jesu li se spojili nakon sto su narasli umnjaci ? :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jun 2012, 00:04

Ispade da sad i ja imam, raste mi valljda jos jedan pa mi suzbija ostale zube te mi se krive, moram nekako rijesit ovaj problem

Da li tko nosi fiksni i koliko dugo se nosi? Ima li ko iskustva sa mobilnim aparaticem?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 10 jun 2012, 05:08

idi kod zubara pa vidi hoćeš li morati nositi. nosio sam ja fiksni 2 godine, jeste da je bilo patnje, ali isplatilo se.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jun 2012, 12:33

bio sam i on mi je rekao dvije godine :( al vise ja volim izviditi situaciju, malo se jos okolo raspitati, planiram i ja staviti fiksnu sa bijelom zicom i safirom, al sukupo :) a jos 2 godine nositi :)

da li mislis to pod patnjom, da si imao neugodnosti sa zubima (pricanje, hrana) ili onako kad se slatko nasmijes pa ti se vidi aparatic :)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jun 2012, 12:47

Što si tužan što moraš nositi, baš je plus, barem meni, imaš siguran prolaz kod djevojaka?! :P
A i ne smeta uopšte, da se mogu ikako dogovoriti sa ortodontom da nikada ne skidam aparatić. :lol:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.