FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2012, 13:41

Luca Toni pogođen ličnom tragedijom

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Luca Toni pogođen je smrti svog djeteta prije poroda.

"Ovo je trebao biti moj najljepši dan u životu, a ispao je najgori. Naše dijete nije ugledalo svjetlo dana. Molimo sve za razumijevanje i mir tokom ove velike boli, Martine i moje", poručio je Toni.

slika

:(
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 02 jun 2012, 13:53

A znate sta mi je ovdje najjace?
Sto svi ubrajaju Makaaya u niske i brze napadace. Brat bratu, nit' je on bio neka munja, a nit' je on nesto puno nizi od Maria: CITAV JEDAN CENTIMETAR! :lol:

Nego EffenberGe, imam za tebe jedno pitanje.
Ono glasi: da li bi u ekipi vise volio vidjeti Dzeku ili gore spomenutog Lavezzija, posto sam shvatio da ti je Dzeko velika zelja, a da ipak zelis kombinaciju visokog i niskog napadaca? Ako moze i objasnjenje (koje ne sumnjam da bi ti napisao i da nisam izricito trazio :mrgreen: ).

Eno Kagawa ne moze na Otok, pa sta mislite da Dortumndovce rijesimo Japanca poznatog kao persona non grata? 8-)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 jun 2012, 16:14

JetSet_Hantraga je napisao/la:A znate sta mi je ovdje najjace?
Sto svi ubrajaju Makaaya u niske i brze napadace. Brat bratu, nit' je on bio neka munja, a nit' je on nesto puno nizi od Maria: CITAV JEDAN CENTIMETAR!
Jesi me našao ha? Ma lako ja sad priznam da sam pogriješio što sam stavio Makaaya pod niske igrače, nema problema. Meni nije problem priznati pogrešku. Bruka nema šta. :D

Ali kolega dragi njegova brzina i Gomezova brzina ne mogu stati u istu rečenicu. A da ne govorim o znanju i tehnici. Zamisli samo sad na mjestu Gomeza jednog Roy Makaaya.... Pa taj bi trpo 50+ golova sve skupa uz ovakvu igru kao što Bayern trenutno igra. Samo Chelseau bi sprašio barem 2 komada. Dobro, dosta.

JetSet_Hantraga je napisao/la:Nego EffenberGe, imam za tebe jedno pitanje.
Ono glasi: da li bi u ekipi vise volio vidjeti Dzeku ili gore spomenutog Lavezzija, posto sam shvatio da ti je Dzeko velika zelja, a da ipak zelis kombinaciju visokog i niskog napadaca? Ako moze i objasnjenje.
Mislim da sam već puno puta naglasio što bih ja želio ali ipak za tebe ću još jednom ponoviti, nema problema.

Dakle, kupio bih Lavezzia ohne wenn und aber. Ta bi kombinacija bila idealna. On i Gomez, Pizzaro. To je i štoviše realno razmišljanje i financijski izvedivo. Ali to je moje razmišljanje, ne i od uprave.

E sad, izgleda da ćemo kupiti opet visokog napadača. Dragi moj kolega onda ne želim niti jednog drugog visokog napadača osim Edina. Dakle, nikakav Giroud, nikakav de Jong, nikakvi špic igrači koji su slabiji i od Gomeza, mi trebamo bolje igrače od istih. E onda na scenu stupa Edin koji je po meni bolji igrač od Gomeza složili se vi ili ne.

Edin je klasa za sve te visoke napadače koji mi sad padaju na pamet kao ovi.

Pa da ti odmah odgovorim i za Martineza, da me poslije ne pitaš slična pitanja.

Nikakav Javi Martinez. Prespor. Daleko od toga da momak nema znanje i tehniku i da je s loptom na "ti". Stvarno je u tom pogledu odličan i po mom ukusu ali mu fali brzine.

A mi moramo razbiti tu sporost u sredini dovođenjem bržeg igrača: Moutinho, Martin, Banega, Modrić ( totalno nerealan ). Kad bi tu došao brži igrač onda bi naša veza procvjetala još više.

A kako stvari stoje najviše smo zagrizli za Martineza. Nije loš igrač i ima kvalitet ali nama bi sjeo ko budali šamar brži igrač. Još me kod njega odbija i ta njegova brutalna cijena ( oko 30 milijuna ).

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 jun 2012, 18:02

ne znam kako pojedini navijaci bayerna mogu pokazivati ovakvu naivnost i nepoznavanje fudbala, kad se prica o dolasku dzeke pa se izvode neke zamisli da bi se moglo igrati s dva visoka klasicna centarfora

pa ljudi moji upitno je u modernom fudbalu postalo igrati i s jednim teskasem u napadu, a s dvojicom to bi bilo i smijesno, vidjeli ste da je bilo nekih problema i sa samim gomezom, zamislite tu jos i dzeku heh

krajnje je neozbiljno i smijesno ocekivati dolazak dzeke u bayern sve dok je tu gomez, za sve price o dzeki potrebno je dakle da gomez ode, nemojte se dzaba sramotiti i nadati da mogu igrati obojica, moglo je prije 20 godina, danasnji fudbal se ne igra sa dva teskasa centarfora, barem ne ako mislis biti u nekom vrhu

ako bayern misli dovoditi dzeku, isto mora misliti kome prodati gomeza, u protivno corav je to poso

smijesno je ocekivati i da bi jedan od njih mogo biti na klupi, za klupe je dovedeno sjajno rjesenje, koliko sam upratio doveli ste pizara i on je po meni vrlo pametno doveden, nece se buniti zbog klupe, kad bude igrao ima i znanje i iskustvo da pomogne, to je taj back up i to je prica oko napadaca

smijesno je i govoriti sad o laveziju kad imate rrobena i riberija, i milera i sacirija, ako roben recimo ode, a ne bi trebao jer ima i novi ugovor, bilo bi onda moguce i pametno dovoditi tu nekog skupiog igraca, ovako skupog igraca dovoditi za pozicije koje su vec popunjenene, glupo i smijesno

javi martinez je po meni nemoguca misija za bayern, preskup jednostavno, ima bayern te pare sigurno, al nekako nije to vasa politika, a i taj martinez ako bude odlazio prije ce sigurno u spanske gigante ili u englesku, jednostavno , on bi vam dobro dosao, al tesko da ce u bayern

bayern ima odlicnu ekipu i pokazalo se spremnu za evropski vrh, sve sto treba je prosiriti igracki kadar nekim solidnim igracima koji ce pripomoci, a ne da se dovode neke skupe zvijezde

ako treba neki extra mocan i skup igrac, onda je to pozicija u vezno redom, centralni ili defanzivni vezni, te eventualno jedan odbrambeni igrac
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 jun 2012, 18:32

Mislim da nam trenutno najvise skripi na poziciji iza napadaca, kao i na poziciji zadnjeg veznog.
Iskreno Javi Martineza nisam pratio, tako da ne mogu da komentarisem tog momka. Sto se tice ostalih potencijalnih pojacanja na toj poziciji, na pamet mi jos padaju: M'villa, mozda onaj mladi iz Basela, Xhaka, eventualno neko od onih fudbalera iz holandske lige poput Strotmana.

A u ofanzivnom delu sredine terena mi napamet pada fudbaler Benfike Gaitan, koji je zaista opasan igrac, Lavezzi, mada od njega nema nista, niti je interesantan nasoj upravi,

A sto se tice eventualnog transfera Dzeke/Dzeka/Dzekoa (ne znam kako je gramaticki pravilno) nemam nista protiv.
Ali, u globalu, mislim da nam je najvise neophodan jedan lucidan, lukav igrac na sredini terena.
Mozda Gaitan.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 02 jun 2012, 21:23

Stefan Effenberg je napisao/la:Ali kolega dragi njegova brzina i Gomezova brzina ne mogu stati u istu rečenicu. A da ne govorim o znanju i tehnici.
Sto se tice ciste brzine (zamislimo da se trkaju :mrgreen:) mislim da tu Roy ne bi bio nesto brzi.
Ali Holandjanin je dosta bolji tehnicar, pa je s loptom sigurno brzi. Samim tim mogu potvrditi ovo tvoje o znanju. ;)

Isto tako kad vidim Olica s loptom, ne mogu da vjerujem da je taj covjek brz. Ali kada je bez lopte, ma ne mo's ti to stic' da si... :lol:
Stefan Effenberg je napisao/la:Zamisli samo sad na mjestu Gomeza jednog Roy Makaaya.... Pa taj bi trpo 50+ golova sve skupa uz ovakvu igru kao što Bayern trenutno igra.
Ma Roy je bio klasa, nema tu price.
Mada, trapa i Mario 40-50. Nije lose. 8-)

Stefan Effenberg je napisao/la:Dakle, kupio bih Lavezzia ohne wenn und aber. Ta bi kombinacija bila idealna. On i Gomez, Pizzaro. To je i štoviše realno razmišljanje i financijski izvedivo. Ali to je moje razmišljanje, ne i od uprave.

E sad, izgleda da ćemo kupiti opet visokog napadača. Dragi moj kolega onda ne želim niti jednog drugog visokog napadača osim Edina. Dakle, nikakav Giroud, nikakav de Jong, nikakvi špic igrači koji su slabiji i od Gomeza, mi trebamo bolje igrače od istih. E onda na scenu stupa Edin koji je po meni bolji igrač od Gomeza složili se vi ili ne.
Dobro, dobro, samo sam bio malo zbunjen.
Ono hoces Dzeku, a hoces kombinaciju visokog i niskog. Sad je razjasnjeno. :)
Stefan Effenberg je napisao/la:A mi moramo razbiti tu sporost u sredini dovođenjem bržeg igrača: Moutinho, Martin, Banega, Modrić ( totalno nerealan ). Kad bi tu došao brži igrač onda bi naša veza procvjetala još više.
Ako bismo koga dovodili, onda to mora biti bas prava klasa, jer je Gustavo dokazao da umije.
I naravno, kao sto si i sam rekao, mora biti brzi igrac, a ja bih na to jos dodao da treba biti vise napadacki orjentisan i od Schweinija i Gustava.
Jer prije svega je velikom timu potrebna raznolikost. Ja na svijetu trenutno ne vidim zadnjeg veznog koji bi nam u utakmicama protiv Reala vise koristio. Gusta je odradio lavovski posao.
Ali protiv recimo Chelseaja, Augsburga, Freiburga itd. bi nam puno bolje dosao jedan ofanzivac.

Trenutno nemam nesto previse ideja ko bi se mogao dovesti, osim Sahina. On bi, mislim, savrseno ispunio sve ovo sto sam naveo.
Sad koliko uprava razmislja o njemu, to je druga stvar. ;)
Stefan Effenberg je napisao/la:da me poslije ne pitaš slična pitanja.
Dobro eto izvini, necu vise nikad. :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 02 jun 2012, 21:49

Romariooo je napisao/la: pa ljudi moji upitno je u modernom fudbalu postalo igrati i s jednim teskasem u napadu, a s dvojicom to bi bilo i smijesno, vidjeli ste da je bilo nekih problema i sa samim gomezom, zamislite tu jos i dzeku heh
Pusti ti to sta je smijesno a sta nije smijesno, moze se, i treba se igrati sa dva teskasa u napadu ali samo onda kada se sve karte bacaju u napad i kada se mora ici na brzi pogodak.
krajnje je neozbiljno i smijesno ocekivati dolazak dzeke u bayern sve dok je tu gomez, za sve price o dzeki potrebno je dakle da gomez ode, nemojte se dzaba sramotiti i nadati da mogu igrati obojica, moglo je prije 20 godina, danasnji fudbal se ne igra sa dva teskasa centarfora, barem ne ako mislis biti u nekom vrhu
ako bayern misli dovoditi dzeku, isto mora misliti kome prodati gomeza, u protivno corav je to poso
smijesno je ocekivati i da bi jedan od njih mogo biti na klupi, za klupe je dovedeno sjajno rjesenje, koliko sam upratio doveli ste pizara i on je po meni vrlo pametno doveden, nece se buniti zbog klupe, kad bude igrao ima i znanje i iskustvo da pomogne, to je taj back up i to je prica oko napadaca
Cuj corav posao.. :D Dzeko ce sigurno u Bayern a vjerovatno Gomez ide na klupu, jer mislim da i uprava tako nesto zeli. Ne isticu se bas da su zadovoljni sa Gomezom u prosloj sezoni.
Za klupe je doveden Pizarro, covjek koji ima 34 godine i koji je tu da zavrsi karijeru. Ne mozes bolan od njega ocekivati da igra punom parom za slucaj da se povrijedi Gomez. Ne moze ti on vise ni izdrzati te napore na tri fronta na kojima ce igrati Bayern. Hoeness je jasno kazao da zeli dovesti klasu u napad i ide se u tom pravcu a mozemo mi govoriti sta hocemo Dzeko je klasa. Izmedju ostalog, Bayernu je postala slabija strana i skok igra, jer na prste mozemo nabrojati golove postignute glavom a Dzeko bi to mogao da promijeni.
javi martinez je po meni nemoguca misija za bayern, preskup jednostavno, ima bayern te pare sigurno, al nekako nije to vasa politika, a i taj martinez ako bude odlazio prije ce sigurno u spanske gigante ili u englesku, jednostavno , on bi vam dobro dosao, al tesko da ce u bayern
Nije to transfer politika Bayerna i to je dobro, 8-) i slazem se da je Javi Martinez daleko od Bayerna. Citam da su Spanski giganti zainteresirani za njega i to je jos jedan razlog zbog cega sigurno nece u Bayern. To je tako.
Paralela se moze povuci izmedju Javi Martineza i jos nekih Njemackih igraca kao sto su Gommez, Laham ili Neuer primjera radi. Igraci koji su mogli napraviti transfer u inozemstvo, ali zeljeli su da ostanu u svojoj zemlji i nastupaju za neki domaci klub. Imali su oni i bolje ponude ali su se opredijelili za Bayern. To je jednostavno tako.
bayern ima odlicnu ekipu i pokazalo se spremnu za evropski vrh, sve sto treba je prosiriti igracki kadar nekim solidnim igracima koji ce pripomoci, a ne da se dovode neke skupe zvijezde
8-) 8-) 8-)
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 03 jun 2012, 03:39, ukupno mijenjano 1 put.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 jun 2012, 23:03

Doveden Pizzaro.OK,odlicno rjesenje za klupu, bar u Bundeski.Al' u Evropi on ne bi mog'o nista napravit.Vidjeli smo ga u Chelsea,nije za polu-sezonu dvaput' šutn'o loptu.Mi smo proslu sezonu bukvalno igrali sa jednim praFim CF(htio to neko priznat' ili ne nick mi je za deset :mrgreen: ) al dosta zayebancije.Sta bi bilo da se Mario povrijedio,Olic je nakon povrede posve drugi čo'ek i nema sanse da bi mog'o odgovorit zadatku.A u zadnje vrijeme ga nekako krasila letargicnost.Msm druga je to prica al' momak je znao da odlazi.Miler :? .Kad sam ga gled'o na SP 2010 bukvalno sam se zaljubio u Tomicu.Kompletan igrac koji je mog'o igrat i na poziciji klasicnog špica.Al' nesto se desilo sa njim.Totalni pad forme.Po meni on da nije Švabo jos proslog Ramazana bi napustio AA.Dakle, sve se svodilo na Maria koji je stijena, gorostas :evil: ,prirodno jak čo'ek i nije sklon povredama.Eh tu sad nastupa uprava koja je vjerovatno svjesna ovoga svega sto sam napis'o.Nakon propale sezone dovedeno je nekoliko pojacanja.Meni je to OK, fini su to decki al' nekako sam prizeljkiv'o neko veliko ime(doduse od toga jos nisam odustAo).U tu svu pricu se ukljucuje i Džekson.Po meni bi njegovo dovodjenje bilo sjajan pos'o.Iz vise razloga.Za relativno male novce bi dobili mladog,jakog sposonog igraca koji je nakon sto je osvojio BL i EPL svjestan i spreman da napadne Evropu.I hoce, mora a skime drugim nego nasim Bayom.Sasvim sam siguran da ce Bayo pokorit Evropu za 2-3 god(a mozda i ranije) ;) .Takodje Marion o kome se imaju podijeljena misljenja bi dobio konkurenciju i to jaku.Znaju oni svi ko je Džekson,i samo mali pad forme bi ga posl'o na klupu.Msm da jaca konkurencija u napadu ne bi postojala.Edin je nas i kao takav mi je iznimno jak i stv sam misljenja da bi sa nasim ofanzivcima cuda cinio.Nekako sam najvise tipov'o na Falcaa.Strasan momak, sve živo ima al' znamo politiku nase uprave tako da je to malo vjerovatno.Da skratim :D pricu.Džeksone, dobro nam dos'o majstore.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 jun 2012, 15:35

evo mommci malo da ozivim nasu temu http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... artinez-on" onclick="window.open(this.href);return false;

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jun 2012, 16:16

GAL je napisao/la:evo mommci malo da ozivim nasu temu http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... artinez-on" onclick="window.open(this.href);return false;
I ja sam se pitao kakva je tisina zavladala :)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jun 2012, 19:04

Kako se smirila euforija oko Džeksona, tema zamrla momački :?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 04 jun 2012, 21:53

Što ode Olić na vrijeme. Vidjelo se da je rovit. Godine nikom ne praštaju.
24.04.1991.
Stern des südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2012, 23:33

Nadam se da će ova priča o Martinezu jednom završiti jer preskup je za cijenu 30 mil nekih 20 mil je realno al' opet šta je danas realno fudbalu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 jun 2012, 01:15

gorstak je napisao/la:Što ode Olić na vrijeme. Vidjelo se da je rovit. Godine nikom ne praštaju.
Dobro, necemo reci da je za dlaku izmakao i da je nasa uprava razmisljala o njegovom ostanku. :D

Kada sam kod odlazaka moze se reci da ih je bilo poprilicno. :? Za one koji jos uvijek kukaju da imamo kloceve u ekipi, mogu nabaciti jedan smijesak (jednom pogotovo :lol: ).
Tymoshchuk razmislja o odlasku i njegov agent vec prica (bla-bla) kako je Napoli zanteresovan za njega.

S druge strane, jos jedan potencijalni putnik djeluje smireno i njegov Tajo kaJe da sinko nema sta traziti u Cizmi i da njegovu buducnost vidi u Minhenu.
Rijec je o nasem Napolitancu.

Sto se tice pojacanja...je l´ jos ko dosao?

Osim DzekA. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 05 jun 2012, 09:37

Ferguson trazi zamjenu za Evru i najvjerovatnije bi mogao poslati ponudu za Alabu u iznosu od 15 miliona!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 05 jun 2012, 10:09

Neka on pošalje ponudu svojoj mamici...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 jun 2012, 10:28

Pa i ja bi na njegovom mjestu probo! :lol: meni je sam žao što je cifra u toj ŠPEKulaciji tak niska! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jun 2012, 11:12

Fergie je poslao ponudu a i sam ne vjeruje da će naša uprava bacit i jednu malu, malecku misao da proda Alabu. Al hajd barem će se naši ćelnici moći onako dobro, dobro, dobro nasmijat. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 11:18

Tako vam Boga, koju bi to vi cijenu smatrali idealnom za igraca koji tek par mjeseci igra na nekom, takoreci, visokom nivou? :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jun 2012, 11:23

Al je podcjenjivacki ovo 15 miliona...
Svoje misljenje u vezi toga sam vec rekao ranije. Mozda Rummenige opet odgovori na slican nacin kao onda u vezi onih prvih spekulacija ''Ne trudite se ni da zovete, na Alabu zaboravite'' ;)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: amarchola i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []