Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Damir_BvB
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Damir_BvB » 31 maj 2012, 22:51

Sve u svemu lose ... Igrali smo protiv jednog Izraela treba napomenuti ... Odbrana se ne moze ocjenit ... Bekovi u ofanzivi odlicni, pogotov kapiten je odigrao strasnu utakmicu , ali Boateng bgm odlican ... Khedira po mom ukusu malo preofanzivan ali dostadobro odigrao Sami je bio dobar, Kross jako los i mislim da za njeg nema mjesta u prvoj postavi, previse lopti je prodao i potrosio vidi se da je momak desetka a ne osmica ...

Krila Poldi po svom starom dodje u sansu i ko telka ne gleda gdje puca samo opali pa gdje ode nije zadovoljio ni on... Mulla po meni jako dobar, obozavam njegove ubace uvijek su ostri opasni ne predvidljivi, mislim da je danas zacimentirao prvu postavu ... Ozil moze i MORA mnogo bolje ... On podhitno mora podic nivo i predvodit nasu ofanzivu ... Gomez zabi ga cojk dakle svoje je odradio eh sad da li je za prve svako ima svoje misljenje, ja bih se opet oslonio prije na Miru ali Gomez kad igra Gomez zabije a sad kako odigra manje je bitno bitni su golovi ... Schurrle kakav gol majstorski a ne samo gol unio je mnogo zivosti u nasu igru odlicna opcija za lijevo krilo ... Treba napomenut da ovo Schurrleu nije prvi gol na ovaj nacin ovo postaje njegovo glavno oruzje drbling uz aut liniju povlacenje lopte u sredinu i onda precizan sut u raslje :D ... Strasan igrac ...

Treba jos napomenut ovo je 3 losa utakmica za redom ... Nije ovo vise slucajnost ili los dan ... Igramo malo bez idejno i sporo ... Pogotov protok lopte je los i mora se na tom mnogo poradit ... Krila moraju vise ic u situacije 1 na 1 dakle u dribling ... Ima jedna dobra stvar koju sam zapazio u napadu se dosta rotira dakle krila i Ozil kao desetka mnogo mjenjaju pozicije sto je veliki plus nikad se ne zna jel Ozil lijevo desno ili u sredini to stvara velike rupe u protivnickim odbranama ...

Na kraju krajeva mora i moze ovo bolje ... Low ima mnogo posla, i treba dobro razmislit o prvoj postavi ...
BvB Echte Liebe !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2012, 22:53

Zar se za to moze optuziti?? Pa de pogledaj prvo kakav je teren, drugo ta povreda se moze svima desiti. Naravno da je solidna sezona, pocetak los, kasnije je igrao sve bolje i bolje.
Celik!3,2,2.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 31 maj 2012, 23:02

AllGunsBlazing je napisao/la:Zar se za to moze optuziti?? Pa de pogledaj prvo kakav je teren, drugo ta povreda se moze svima desiti. Naravno da je solidna sezona, pocetak los, kasnije je igrao sve bolje i bolje.
Vidi za mene je odigrao losu sezonu to je moje misljenje jer gledao sam Arsenal i stvarno je bio los ...
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 maj 2012, 23:13

Kross ima srece sto je Löw vec odabrao spisak igraca koji ce ici na EP, inace bi bio prvi koji bi ostao kod kuce - pogotovo nakon vecerasnje predstave.
I dalje imam osjecaj da su igrali pod rucnom u strahu od neke povrede i da ce to protiv Portugala izgledati mnogo bolje. Nakon vecerasnje utakmice mnogo toga je jasnog i jos je ostala dilema ko ce biti taj drugi stoper pored Badstubera, i hoce li Schürrle - koji se nametnuo u ove dvije prijateljske utakmice - dobiti prednost u odnosu na Podolskog.

Meni se najvise brine to sto zele postici lijepe golove i uvijek imaju potez ili dodavanje viska. Pa hebemu zivot raspali je pa sta bude, a nemoj je daviti i praviti potez viska, jer tako omogucavas odbrani da se ponovo postavi.

Najvise mi je bio zao Neuera. Covjek nije imao posla i bezveze pokisao, mogao je komotno ostati na klupi, jer oni nisu imali namjeru preci centar igralista.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 31 maj 2012, 23:37

U odnosu na Svicu situacija se promjenila skroz, pojedini igraci kao sto ste vec pomenuli su reif za klupe, nije njima mjesto u prvom timu (Kroos i leiter Merte)....Prijateljska protiv Izraela je planirana iz prostog razloga sto su Izraelci ekipa koja se brani, tako da repka bolje pripremi na odbrambene situacije...

Prijateljske tekme tamo ili vamo, Njemacka je poznata kao turnirska ekipa!!!! komentar sport bildu

Imace low jos dosta posla do pocetka EURA, ovih par dana mora maksimalno iskoristit, ovih eksperimenata treba se okanit.

Schweini, Schweini, tugo svabska prebrodi te ozljede
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jun 2012, 00:10

Pa ovo gore se slažem amerosm, da su igrali pomalo pod ručnom, čuvali se od ozljeda, to je logično.
Ovo isto što si rekao da se žele ušetat u gol, ova kombinatorika pretjerana, to i ja mogu zamjerit, mroa to malo ići direktnije, jednostavnije ili jednostavno onako opalit fino loptu, poput onog gola Shurllea.

E sad je jedino upitno to dal je ovo dovoljno test utakmica pred EURO, Elf je evo imao samo dvije test utakmice, a konkurenti u grupi i ostale repke će imat ipak više tih provjera. Nadat se da će se neke stvari poput neki akcija, povezanost igre, uigrat na treninzima i preostalom pripremnom periodu do utakmice s Portugalom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jun 2012, 02:40

Nakon vecerasnje utakmice jedno je sigurno da je Schweinsteiger Alfa i Omega ove ekipe. Takodjer spadam u grupu onih koji misle da bi Schweinsteiger umjesto Lahma trebao nositi kapitensku traku, no taj komad tekstila oko ruke nije ni toliko bitan.

@ effe_sa

po meni je potez Löw-a da odigra samo dvije prijateljske utakmice pametan, jer vidis sta se desava ostalim ekipama. Takodjer ovdje nije potrebno puno toga uigravati jer je kostur ekipe dugi niz godina na okupu, a kroz treninge ostatak ekipe se moze uigrati sto je sigurnija varijanta.
Pred SP 2010 su odigrali tri prijateljske utakmice protiv Malte, Madjarske i BiH, pa su opet odigrali fenomenalno prvenstvo - a Maltu ne treba uzamati za ozbiljnog protivnika bar kada je Elf u pitanju.

Igraci ce do Ponedeljka dobiti slobodno kada ce se ponovo okupiti i krenuti u trening kamp koji se nalazi u Gdansku, a u sljedeci Petak krecu ka Lavovu gdje ce biti do utakmice sa Portugalom i nakon iste slijedi povratak u Gdansk.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 jun 2012, 11:56

Merte i Truba su odigrali 9-10 meceva zajedno, a Elf je u tim mecevima primio samo jedan gol (i to autogol Badstubera). Mislim da ce njih dvojica ciniti stoperski tandem na Euru.

Blijeda igra protiv Zidova, ali barem je ovog puta odbrana izgledala sigurnije.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 02 jun 2012, 00:19

Hare_BvB je napisao/la:Merte i Truba su odigrali 9-10 meceva zajedno, a Elf je u tim mecevima primio samo jedan gol (i to autogol Badstubera). Mislim da ce njih dvojica ciniti stoperski tandem na Euru.
Izgleda da će Elf bit' bez naših igrača u prvih 11. Treba zaćerat' Lowu. Sve OK, ali Merte prije Hummya ili Podolski prije najboljeg igrača lige Reusa. Ma daj... :twisted:

Evo pravi naslov:
slika :lol:

Al' fala Bogu ima Poljska na Euru. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2012, 00:25

Jedino promjenu koju Low treba uraditi je dati prednost Schürrleu u odnosu na Podolskog.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 jun 2012, 00:31

Semir bvb je napisao/la:Izgleda da će Elf bit' bez naših igrača u prvih 11. Treba zaćerat' Lowu. Sve OK, ali Merte prije Hummya ili Podolski prije najboljeg igrača lige Reusa. Ma daj... :twisted:

Evo pravi naslov:
slika :lol:

Al' fala Bogu ima Poljska na Euru. :D

Meni je svabija pravo draga i naravno da bih volio da osvoje EP, ali se nimalo ne sekiram sto nema nasih u prvom timu. Bolje da Humels, Gotze, Reus i ostali budu na klupi, manja je mogucnost povreda, svakako nikoga od njih ne mislimo prodavati pa da se kao nesto moraju dokazivati.

Brinuo bih se da Kuba bude na klupi. Od njega ocekujem da explodira i da ga kao precijenjenog igraca prodamo za finu lovu :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jun 2012, 01:55

A taj isti BILD ce se sutra Löw-u uvlaciti u su.pak. :? :?
Löw je rekao svoje misljenje sa kojim se slazem, a to je da Bayernovi igraci imaju prednost jer imaju vece internacionalno iskustvo - sto je uostalom i sam Schmelzer potvrdio u clanku koji obradjuje pomenuti naslov.
Savijet navijacima BVB-a je da pocnu malo realnije gledati situaciju u Elf-u i da nije sve crno, a takodjer nije ni sve bijelo.

Inace Berti Vogts - posljednji selektor koji se sa reprezentacijom osvojio jednu titulu - u jednoj TV emisiji je izjavio da je Löw duzan da osvoji titulu, jer se takav zadatak postavlja pred svakog selektora Njemacke.
Löw-ovo komentar je bio sljedeci: Je li to rekao Franz ili neko drugi ? :lol: :lol: :lol: :lol: Izgleda da Berti jos nije shvatio ko je Bog i batina u Njemackom fudbalu.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 jun 2012, 13:20

amerosm je napisao/la:A taj isti BILD ce se sutra Löw-u uvlaciti u su.pak. :? :?
Löw je rekao svoje misljenje sa kojim se slazem, a to je da Bayernovi igraci imaju prednost jer imaju vece internacionalno iskustvo - sto je uostalom i sam Schmelzer potvrdio u clanku koji obradjuje pomenuti naslov.
Savijet navijacima BVB-a je da pocnu malo realnije gledati situaciju u Elf-u i da nije sve crno, a takodjer nije ni sve bijelo.

Inace Berti Vogts - posljednji selektor koji se sa reprezentacijom osvojio jednu titulu - u jednoj TV emisiji je izjavio da je Löw duzan da osvoji titulu, jer se takav zadatak postavlja pred svakog selektora Njemacke.
Löw-ovo komentar je bio sljedeci: Je li to rekao Franz ili neko drugi ? :lol: :lol: :lol: :lol: Izgleda da Berti jos nije shvatio ko je Bog i batina u Njemackom fudbalu.
Slazem se da bavarci imaju vise internacionalnog iskustva ali to ne mora da bude presudno bas u svakom slucaju...
Ako je neko zasluzio da igra za repku ove godine onda je to REUS!Evo,ne navodim ostale igrace BVB-a,ne mogu biti realan pa zato i ne spominjem!Uostalom,vidjet cemo na Euru da li je ispravno to sto radi Low ili ne!!!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 jun 2012, 22:41

Seems legit :lol:

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 03 jun 2012, 02:14

Reprezentacija italije

Seems legit :lol:

slika
Thomas Müller - Fußballgott

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2012, 04:22

Seems legin velis a pola tih igraca I nema na spisku ... Boateng gomez I khedira su svabe sa majcine strane , a klose je cisti njemac..da rodzen je u poljskoj ali ako ce covjek rodi u stali neznaci da je konj...tako da, zaje..te vise sa tim kenjanjima o mjesovitosti tima... Sta bi tek onda rekli za spaniju gdje je spanski jezik strani za vise od pola tima...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 jun 2012, 04:29

Klose i Podolski su cisti Nijemci.Oni su rodjeni u Šleziji,pokrajini koja je nakon 2. Sv. rata pripala Poljskoj i izjavili su vise puta da se osjecaju kao Nijemci.
#miasanmia

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2012, 07:16

Nebih bas rekao za poldija, zasto onda nepjeva himnu..a ovo sto ekipa ima kamp u danzigu jel to provokacija ili?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 03 jun 2012, 09:36

Ja kolko vidim ovo su dresovi sa svjetskog prvenstva. To znači da su ovi svi sa slike isli na Svjetsko Prvenstvo u JAR-u. Bilo kako bilo Klose,Podolski se ne raduju kada Poljskoj daju gol. Zasto Podolski ima sliku Poljske u svojoj sobi? Oni su porijeklom iz Poljske i kraj priče. Baš isto kao ovi svi ostali sa slike.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 jun 2012, 10:29

I kakve to veze ima s bilo čim? :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.