FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Hare_BvB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 11:46

Bilall je napisao/la:Al je podcjenjivacki ovo 15 miliona...
Svoje misljenje u vezi toga sam vec rekao ranije. Mozda Rummenige opet odgovori na slican nacin kao onda u vezi onih prvih spekulacija ''Ne trudite se ni da zovete, na Alabu zaboravite'' ;)
Realno nije podcjenjivacki. ;)

Alaba nije ni blizu jednog od nositelja igre u svom klubu.

Tek pred kraj sezone je uletio u prvu postavu. Odigrao par vrhunskih meceva, a u nekim je bio katastrofalan (finale kupa).

Pa jedan Kagawa je otisao za 15 milki. ;)

Drugi par rukava je cinjenica da Bayernu nikad nije bio cilj prodaja igraca, sto automatski implicira drugaciji standard prilikom cjenkanja. Ali brat bratu, on trenutno ne vrijedi vise od tih 15 miliona.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jun 2012, 12:02

Hare_BvB je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Al je podcjenjivacki ovo 15 miliona...
Svoje misljenje u vezi toga sam vec rekao ranije. Mozda Rummenige opet odgovori na slican nacin kao onda u vezi onih prvih spekulacija ''Ne trudite se ni da zovete, na Alabu zaboravite'' ;)
Realno nije podcjenjivacki. ;)

Alaba nije ni blizu jednog od nositelja igre u svom klubu.

Tek pred kraj sezone je uletio u prvu postavu. Odigrao par vrhunskih meceva, a u nekim je bio katastrofalan (finale kupa).

Pa jedan Kagawa je otisao za 15 milki. ;)

Drugi par rukava je cinjenica da Bayernu nikad nije bio cilj prodaja igraca, sto automatski implicira drugaciji standard prilikom cjenkanja. Ali brat bratu, on trenutno ne vrijedi vise od tih 15 miliona.
Nije Ferguson glup.
Sjetimo se samo da su i Wayne Rooney i Cristiano Ronaldo dosli u United kao golobradi mladici.
Zna covjek kako se ulaze novac. ;)
15 miliona nije malo, ali za jednog devetnaestogidisnjaka koji vec sada igra odlicno i cija karijera je u usponu jeste malo. Isti taj David Alaba je inpresionirao u zadnjim utakmicama (osim kupa naravno ali tu su mnogi zakazali) , a da ne pominjem da je najbolji igrac Austrije u 2011 godini, s tim da je najmladji u historiji koji je uopste konkurisao za taj izbor.
Samo ce nam se reci sve ;)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 jun 2012, 12:18

Mislim da A.Fergusona opasno hvata sizofrenija,pa i godine su brate.Strucnjak jesi, al' povuci se i postedi nas glupavih izjava :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 12:18

Bilall je napisao/la:Nije Ferguson glup.
Meni djeluje bas tupavo. :lol:
Bilall je napisao/la:Sjetimo se samo da su i Wayne Rooney i Cristiano Ronaldo dosli u United kao golobradi mladici.
Zna covjek kako se ulaze novac. ;)
15 miliona nije malo, ali za jednog devetnaestogidisnjaka koji vec sada igra odlicno i cija karijera je u usponu jeste malo. Isti taj David Alaba je inpresionirao u zadnjim utakmicama (osim kupa naravno ali tu su mnogi zakazali) , a da ne pominjem da je najbolji igrac Austrije u 2011 godini, s tim da je najmladji u historiji koji je uopste konkurisao za taj izbor.
Samo ce nam se reci sve ;)
Rooney dosao nakon Eura gdje je bio ponajbolji igrac, a vec je iza sebe imao i dvije strasne sezone u EPL.

Ronaldo je placen 15-ak miliona. Si siguran da Alaba moze dostic nivo Ronalda? :mrgreen:

Nidje veze.

Gle, Enes ga vjerovatno ne bi prodao ispod 20 miliona, jer kao sto vec rekoh Bayernu nije cilj prodavanje igraca, ali daleko od toga da je to njegova realna vrijednost. Vjerovatno bude jednog dana, ali sad, e-e.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jun 2012, 12:35

Jedna činjenica je da Bayern ne prodaje svoje igrače, pogotovo ako su mu bitni , perspektivni, prodaje samo onda ako na nekog ne računa ili smatra da taj igrač više neće toliko koristit ekipi. Primjer je masno prodatog Hargreavesa, ali ko ga tad ne bi dao za isnos oko 30 miliona, kad je ovaj u tom trenutku već nekako bio poljuljan u formi, a znamo da je prije toga bio koristan igrač.

Druga činjenica je ta što Alaba skoro nekako da je dijete Bayerna. On jeste došao prije koju godinu iz Austrije, ali njemu će tek sad uskoro 20 godina, znači tu je došao faktički ko dječak, kao talenat i sad sve više pokazuje da je talenat, ima ogroman potencijal i takve onda Bayern pogotovo ne pušta, nego bi za njih tražio basnoslovne sume koje onda ti drugi klubovi i nisu spremni dati.
Znači iako ovde imamo malo drugačiju situaciju u odnosu na Badstubera, Schweinija, Lahma, Mullera, koji su ponikli u Bayernu i prolazili sve kategorije Bayerna, te takođe su i Nijemci, ipak zbog gore navedenog Alaba spada u kategoriju onih kod kojih je prodaja faktički isključena. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 jun 2012, 12:37

Hare_BvB je napisao/la:

Gle, Enes ga vjerovatno ne bi prodao ispod 20 miliona, jer kao sto vec rekoh Bayernu nije cilj prodavanje igraca, ali daleko od toga da je to njegova realna vrijednost. Vjerovatno bude jednog dana, ali sad, e-e.
Nerazumijem što tebe muči? Pa niko ovdje o realnoj cjeni ne priča niti ne želi pričati kada nije realno da Alaba napusti klub. Poanta je da ako njega već želiš stavrno dofurati da moraš ponuditi nerealnih 30 miljona eura znajuči unaprijed da će Bayern tu cijenu odbiti. iz tog razloga je ta ponuda presmiješna. Ne radi se ovdje o njegovoj cijeni niti vrijednosti, nego o cifri za koju bi ga Bayern eventualno pustio. Sada ovu ponudu nemoj uspoređivati sa Kagawom, koji je morao napustiti klub nego se narealnom cijenom jednog Gotzea, za kojeg je NAVODNO od strane Arsenala bilo ponuđeno 40 milja pa je to Bvb ****.

E to su te cifre koje mi želimo, s tim da ga NE ŽELIMO prodati! Verstehst du? 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jun 2012, 12:42

Hare_BvB je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Nije Ferguson glup.
Meni djeluje bas tupavo. :lol:
No comment..
Rooney dosao nakon Eura gdje je bio ponajbolji igrac, a vec je iza sebe imao i dvije strasne sezone u EPL.
Theo Zagorakis najbolji igrac Eura 2004. Englezi ispali u cetvrtfinalu i tesko da bi neki igrac Engleske mogao biti proglasen najboljim. To mozda neki tvoj ziri donio odluku :D
Nidje veze :mrgreen:
Ronaldo je placen 15-ak miliona. Si siguran da Alaba moze dostic nivo Ronalda? :mrgreen:
Nidje veze.
Znao sam da ces ovako nesto lupit :D
Ne prirodno je porediti krilnoga napadaca i beka.
Jedan je potvrdio svoju klasu dok drugi tek treba da potvrdi ali opet ih se ne moze porediti zbog razlicitosti pozicija na kojima igraju. Dakle njije veze, :mrgreen:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jun 2012, 14:14

Vi bi Martineza za 20 a malo vam za Alabu 15 ?
Martinez igra 5 sezona na vrhunskom nivou.Momak koji je glavna karika Atletica vec x godina.Nosioc igre , kreator.Reprezentativac Spanije.

Sta je Alaba ? Odigro 3 dobre utakmice,momak koji igra totalno nedisciplinovano.Jos uvjek previse mlad i totalno neiskusan.Ne vrijedi ni 15 miliona.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 15:14

Bilall je napisao/la:Theo Zagorakis najbolji igrac Eura 2004. Englezi ispali u cetvrtfinalu i tesko da bi neki igrac Engleske mogao biti proglasen najboljim. To mozda neki tvoj ziri donio odluku :D
Nidje veze :mrgreen:
Rooney bio drugi strijelac prvenstva + uvrsten u tim sampionata. :roll: Dafuq!!

Jesi li ti uopste gledao to EP?
Bilall je napisao/la:Znao sam da ces ovako nesto lupit :D
Ne prirodno je porediti krilnoga napadaca i beka.
Jedan je potvrdio svoju klasu dok drugi tek treba da potvrdi ali opet ih se ne moze porediti zbog razlicitosti pozicija na kojima igraju. Dakle njije veze, :mrgreen:
Fakat ne znam sta na ovo da odgovorim. Ako vec pokusavas spinovat, ugledaj se na Antoncheka, ovo djeluje bas neprirodno (hint 1). :mrgreen:

Prvo navodis Rooneya i Ronalda iz mladjih dana i vuces paralelu s danasnjim Alabom, kako bi na taj nacin opravdao cijenu od 15+ mil. Ja ti fino ponudim kontraargumente a ti pocinjes lupati ko Maksim po diviziji. :? Ronaldo placen 15 milki u Alabinim godinama, i ja te upitam kolike su sanse da on dosegne njegov nivo kroz x godina (hint 2 - ubjedjivo najbolji igrac na svojoj poziciji), a ti mi ovo iznad napises. :roll: Nidje veze. :D Zivio ti meni.

@antonche

Nisam raspolozen za igru gluhih telefona, drugom prigodom. :mrgreen:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jun 2012, 15:59

Johny je napisao/la: Sta je Alaba ? Odigro 3 dobre utakmice,momak koji igra totalno nedisciplinovano.
:shock: Dakle, sasvim slucajno se ove sezone nedisciplinovani momak povezuje i sa Barcelonom i sa Unitedom.
Sasvim slucajno je najbolji igrac Austrije u prosloj godini i najmladji u historiji koji je ponio taj epitet.
Dalje vise necu nista da navodim.
Hare_BvB je napisao/la:Prvo navodis Rooneya i Ronalda iz mladjih dana i vuces paralelu s danasnjim Alabom, kako bi na taj nacin opravdao cijenu od 15+ mil. Ja ti fino ponudim kontraargumente a ti pocinjes lupati ko Maksim po diviziji. :? Ronaldo placen 15 milki u Alabinim godinama, i ja te upitam kolike su sanse da on dosegne njegov nivo kroz x godina (hint 2 - ubjedjivo najbolji igrac na svojoj poziciji), a ti mi ovo iznad napises. :roll: Nidje veze. :D Zivio ti meni.
Nije ti to paralela u smislu nekog poredjenja dva ili tri igraca :mrgreen:
Nije Ferguson glup.
Sjetimo se samo da su i Wayne Rooney i Cristiano Ronaldo dosli u United kao golobradi mladici.
Zna covjek kako se ulaze novac.
Ja ovdje govorim o pametnim potezima menadzera Uniteda gdje on prioritetno se osvrce na mlade talente i razmislja dugorocno. Iako on tebi djeluje mozda kao glup, ja ga ne vidim tako jer si i sam rekao da je kupio Ronalda za 15 miliona, a mislim da ga je prodao za nekih 90 ako se ne varam, i to tek onda kada mu se vec dobro isplatio.Ko lupa dobro se vidi. :D
Lupanje je porediti Alabu i Ronalda. Koliko god da Alaba bude dobar na svojoj poziciji ne moze steci "reputaciju" (da tako kazem) kakvu moze Ronaldo. To je tako jednostavno.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 jun 2012, 20:10

Johny je napisao/la:Vi bi Martineza za 20 a malo vam za Alabu 15 ?
Martinez igra 5 sezona na vrhunskom nivou.Momak koji je glavna karika Atletica vec x godina.Nosioc igre , kreator.Reprezentativac Spanije..

Da, poanta je da ti moraš znat o ćem se tu radi. Igrač kao što je Alaba nema cijenu, jer ga BAyern neprodaje. Sad tebi je to morti teško za shvatiti, no neka ti Bog pomogne. Kada Bayern ili klub u njegovom rangu ima dobrog igrača i smatraju da im na toj poziciji netreba bolji, onda taj igrač instant postaje neprocjenjiv, jer si ti klubovi to mogu priuštiti. Dal Alaba vrijedi više od 15, ne bi rekao. No dal si ja mogu zamisliti da ga neko kupi ispod 30, ne nemogu, jer je Bayern rekao da taj igračnije na prodaju. Iz tog istog razloga ti neideš u Real kupovat Ozila ili u City Silvu ili Bog te pitaj koga sve ne...

razlika je u tome što je klub poput Ath. Bilbaa tu i tamo zguran u takvu poziciju da mora prodati igrača i da ga mora prodati za realne nofce. Ak oćete primjer onda su to iz BUNDESLIGE, Kagawa i Neuer, dalje od toga ne idem...

Za nas BAYERN ta ponuda je smiješna, jer mi nebi pregovarali za njega da je MUTD poslao i ponudu od 25 miljona eura...Taj igrač zbog svoje specifičnosti - mlad pesrpektivan, talentiran igra u Bayernu te ga Bayern ne želiu prodati ima specifičnu cijenu, točnije nema cijenu, neprocjenjiv je...

Mi nebi za njega 15, mi nebi za njega 20, mi nebi za njega 30, mi njega NEBI prodavalai, pa taman dobili duplo od onoga za što neko procijeni da on vrijedi jer si to moremo priuštiti te za te pare koje za njega dobijemo mi nevjerujemo da možemo dobiti boljeg igrača, pogotovo ne ako se ovdje priča o perspektivi.

Ajd odi u BvB i pitaj kolko košta Hummels ili Gotze ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 jun 2012, 20:34

JetSet_Hantraga je napisao/la:Sto se tice ciste brzine (zamislimo da se trkaju :mrgreen:) mislim da tu Roy ne bi bio nesto brzi.
Ali Holandjanin je dosta bolji tehnicar, pa je s loptom sigurno brzi. Samim tim mogu potvrditi ovo tvoje o znanju. ;)

Isto tako kad vidim Olica s loptom, ne mogu da vjerujem da je taj covjek brz. Ali kada je bez lopte, ma ne mo's ti to stic' da si... :lol:
Po meni je brži Makaay ali nećemo sad cjepidlačiti. :D

Što se tiče Olića apsolutno se slažem.

JetSet_Hantraga je napisao/la:Ako bismo koga dovodili, onda to mora biti bas prava klasa, jer je Gustavo dokazao da umije.
I naravno, kao sto si i sam rekao, mora biti brzi igrac, a ja bih na to jos dodao da treba biti vise napadacki orjentisan i od Schweinija i Gustava.
Jer prije svega je velikom timu potrebna raznolikost. Ja na svijetu trenutno ne vidim zadnjeg veznog koji bi nam u utakmicama protiv Reala vise koristio. Gusta je odradio lavovski posao.
Ali protiv recimo Chelseaja, Augsburga, Freiburga itd. bi nam puno bolje dosao jedan ofanzivac.

Trenutno nemam nesto previse ideja ko bi se mogao dovesti, osim Sahina. On bi, mislim, savrseno ispunio sve ovo sto sam naveo.
Sad koliko uprava razmislja o njemu, to je druga stvar. ;)
Tako je majstore.

Treba nam taj brži igrač da unese brzinu u sredinu. To nam fali da bi potpuno postigli priključak sa modernim nogometom. Recimo kad bi igrali protiv Barcelone sigurno bi nam bolje došao jedan brzi igrač kao i u primjerima koje si ti nabrojao.

Luiz Gustavo je za mene klasa igrač i to će ostati. Utakmice protiv Reala su to potvrdile i nema mjesta sumnji u njegove kvalitete. Fali mu još malo iskustva, malo više samopuzdanja kad ima loptu u nogama i to je sve što mu treba.

Sahin je isto odličan igrač, nema tu diskusije o njegovoj igračkoj kvaliteti. No isto je malo prespor tako da bih ja radije brže igrače za sredinu.

Da samo spomenem, opet sam gledao Moutinha, sad neki dan protiv Turske. Sve što mogu reći za njega jeste da je klasa igrač. Ne znam zašto uprava neće pogledati i takve igrače a ne samo one koji su provjereni ili one koje su već odlučili kupiti bez šireg pogleda na tržište.

Taj Moutinho ima jednostavno sve da igra u velikom klubu: ima brzinu, znanje, tehniku, prgavost, veliki kapacitet pluća, žilav iako je nizak...... Koštao bi oko 20-30 milijuna što je mnogo ali i nije previše za takvog igrača. Dobro to je opet moja želja ali sam malo tužan jer se takvi igrači uopće ne spominju a odlično bi se uklopili u našu ekipu.

Martin prelazi u Lille za 10 milijuna......... Što da kažem? Pa za te novce dobiti takvog znalca je zbilja odličan posao. Ako ništa drugo mogli smo riskirati i pljunuti tih 10 milijuna ako smo već toliko puta dali slične iznose za svakakve igrače. Ne kažem da je ovaj igrač "jackpot" ali sigurno bi nam jako dobro došao i uklopio bi se u naš tim bez brige.

Evo @ Geronimo primjer igrača koji bi nam super odgovarao a nije skup. E sad voda ide na tvoj mlin u ovom slučaju jer se ne radi o bombi već o igraču na kakvog si ti u onoj diskusiji aludirao.

JetSet_Hantraga je napisao/la:Dobro eto izvini, necu vise nikad. :mrgreen:
Ma samo sam se zezao, ništa više iako je ( vidim po odgovoru ) izgleda zvučalo drugačije. Pa zato smo ovdje da diskutiramo. :D

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 jun 2012, 21:29

farinelli123 je napisao/la:A u ofanzivnom delu sredine terena mi napamet pada fudbaler Benfike Gaitan.
Klasa od igrača većinu utakmica koje sam gledao. No nisu mi se svidjele dvije utakmice protiv Chelsea. Nije odigrao na toj razini. Očekivao sam puno više od njega u te dvije tekme. Višestruko bih promislio kod njegove kupovine. Još mi je i malo preskup ( 30+ milijuna ).

@ Bilall i @ Centre forward, lijepo ste objasnili @ Romariu kako stvari stoje što se tiče Džeke tako da mogu samo reći slažem se s vašim postovima i samim tim nema potrebe da i sam pišem nešto na tu temu kad je sve rečeno.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 jun 2012, 21:31

Koja je ****.a klasa ovaj Fronk Driblery. Svaka čast na potezu majstore. Sretan sam što si igrač Bayerna.

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 05 jun 2012, 23:12

Stefan Effenberg je napisao/la:Koja je ****.a klasa ovaj Fronk Driblery. Svaka čast na potezu majstore. Sretan sam što si igrač Bayerna.
Steta sto Robbena ima za suigraca pa ostaje bez trofeja redovno.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 jun 2012, 00:07

Spartak je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Koja je ****.a klasa ovaj Fronk Driblery. Svaka čast na potezu majstore. Sretan sam što si igrač Bayerna.
Robben je igracina koja moze ici rame uz rame sa Riberijem!!! Bolji nije,ali nije ni drasticno losiji!!!
Stern des Südens

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 06 jun 2012, 00:12

Ima fin adet da u najvaznijim utakmicama zakaze ili profula nemoguce

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 jun 2012, 00:21

proFCB je napisao/la:
Spartak je napisao/la:
Robben je igracina koja moze ici rame uz rame sa Riberijem!!! Bolji nije,ali nije ni drasticno losiji!!!
Robben je looser ala Ballack !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 jun 2012, 00:32

Zato ti looseri koji igraju ili su igrali za Bayern,su bili uvijek velika i vazna okosnica svojih reprezentacija,a vasi "SAMPIONI" griju klupu!!!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jun 2012, 00:34

[youtube][/youtube]

8-)

[youtube][/youtube]

8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []