Kada bi se natpis stampe mogao svesti na jednu recenicu to bi bila ova gore navedena. Austrijska stampa je Ronaldu zadala nizak udarac recenicom da je jedinom promjenom frizure skrenuo paznju na sebe.„Nogomet je igra u kojoj 22 čovjeka trče naokolo, natjeravaju loptu, u kojoj jedan sudac napravi gomilu pogrešaka te u kojoj na kraju uvijek pobjeđuje Njemačka.“
Inace Scholl je jucer nakon utakmice kritikovao Gomeza (kao strucni komentator ARD-a) i rekao da mora biti vise angazovan u igri i da igraci iz veznog reda bukvalno nisu imali kome proslijediti loptu i da je igra Njemacke iz tog razloga tokom cijelog susreta izgledala bezidejno i da mora biti puno angazovaniji u nastavku susreta kada dobije priliku, u suprotnom samo ce stvarati problem svojim saigracima u kreaciji igre.
@ Romariooo
ne znam kako drugi na to gledaju, ali meni je licno Njemacka dala sve u zivotu, zemlja u kojoj sam zivio dugi niz godina i ja licno njene utakmice pratim sa istim emocijama kao da igra BiH. Ja sam licno odrastao uz reprezentaciju Njemacke i igrace smatram svojom/svojim - no ovo nije tema za ovaj forum.