Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2012, 20:31

„Nogomet je igra u kojoj 22 čovjeka trče naokolo, natjeravaju loptu, u kojoj jedan sudac napravi gomilu pogrešaka te u kojoj na kraju uvijek pobjeđuje Njemačka.“
Kada bi se natpis stampe mogao svesti na jednu recenicu to bi bila ova gore navedena. Austrijska stampa je Ronaldu zadala nizak udarac recenicom da je jedinom promjenom frizure skrenuo paznju na sebe.

Inace Scholl je jucer nakon utakmice kritikovao Gomeza (kao strucni komentator ARD-a) i rekao da mora biti vise angazovan u igri i da igraci iz veznog reda bukvalno nisu imali kome proslijediti loptu i da je igra Njemacke iz tog razloga tokom cijelog susreta izgledala bezidejno i da mora biti puno angazovaniji u nastavku susreta kada dobije priliku, u suprotnom samo ce stvarati problem svojim saigracima u kreaciji igre.

@ Romariooo

ne znam kako drugi na to gledaju, ali meni je licno Njemacka dala sve u zivotu, zemlja u kojoj sam zivio dugi niz godina i ja licno njene utakmice pratim sa istim emocijama kao da igra BiH. Ja sam licno odrastao uz reprezentaciju Njemacke i igrace smatram svojom/svojim - no ovo nije tema za ovaj forum.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 jun 2012, 21:59

Bas sam htio da napisem sinoc kako se mi poistovjecujemo s Njemackom,niko se tako ne poistovjecuje kad navija za neku drugu reprezentaciju.
Za Njemacku sam oduvijek navijao (izuzev Bosne naravno),ali sam ih bas ono zavolio kad je Kahn poceo branit za repku.Sjecam se finala protiv Brazila 2002. godine,kad nisam zaplak'o kad izgubise...
I uvijek sam se pitao za koga bih navijao kad bi se susreli Njemacka i Bosna...prije 2 godine,ja u Frankfurtu na utakmici,srce je reklo Bosna :)

da se malo pohvalim
slika

:mrgreen: :mrgreen:

k'o sto neko napisa "da ne bude offtopic" :lol: kad Boa nadje ovu :D
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2012, 22:54

amerosm je napisao/la:
ne znam kako drugi na to gledaju, ali meni je licno Njemacka dala sve u zivotu, zemlja u kojoj sam zivio dugi niz godina i ja licno njene utakmice pratim sa istim emocijama kao da igra BiH. Ja sam licno odrastao uz reprezentaciju Njemacke i igrace smatram svojom/svojim - no ovo nije tema za ovaj forum.
Ma ovakve diskusije su smiješne, zato na to faktički ne moraš ni reagovat. Šta ko zna i šta koga briga zašto neko za nekog navija? Možda je nekom žena Nijemica, možda neko ima babu Nijemicu, možda neko prima njemačku penziju...... :) Sad bi trebalo da neko upada u lične stvari nekog i da pita što neko navija za Njemačku.
A i kod mene je usput situacija slična ko kod tebe amerosm. I većina ljudi koji navijaju za Elf su tako na neki način povezani s Njemačkom ili tamo boravili ili nešto slično, a kod mene po pitanju navijanja stoji sve u potpisu. A inače i da ne stoji to ne bi kojekakvim osobama okolo objašnjavao.
Ova tema nam je kvalitetna, tako treba da ostane i da se nastavi. :)

Utakmicu Elfa protiv Holandije sudi švedski sudija Jonas Eriksson. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jun 2012, 00:28

Utakmica protiv Holandije je utakmica biti ili ne biti,mozda za obadvije ekipe. Za holandiju sigurno jeste,a ukoliko Danska pobijedi Portugal,to bi vjerovatno bila i za Njemacku. Holandiji nista osim pobjede ne godi i mislim da ce se jako nabrijati.
Ali kao sto i Hummels sam kaze,mi idemo na pobjedu i u toj utakmici!
Samo bih volio vidjeti gospona Klose-a u pocetnoj
Stern des Südens

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 jun 2012, 00:49

Igrat ce ista ekipa kao i u prvoj utakmici. Tako barem najavljuju, mada je sasvim logicno da dva siegera iz prvog meca (Hummy i Mario) ne treba mijenjati iako su njihove pozicije bile pod znakom pitanja.

Tipujem juris Lala i njihovo vodstvo gdje ce Jegulja biti primoran ubaciti igrace koji u ovom trenutku mogu vise pomoci. Ne smije ni zabac :D Özil biti zacementiran. Ako je umoran ili indisponiran, ima ko nije.

Cackaj Jogi, cackaj prnjoku. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jun 2012, 01:26

@ effe_sa

slazem se s tobom da je bezpotrebno se raspravljati o tim stvarima i da svako za sebe odabere ono sto misli da mu je najbolje.

@ geronimo

ja tipujem da se Tulipani krenuti oprezno u utakmicu i cekati gresku Elf-a, jer i van Marwijk je svjestan ukoliko odmah krenu ofenzivno da ce nahebati, jer je Joakim sa svojim pulenima doveo kontru do savrstenstva.
Hummels je svoje mjesto nakon sinocnje partije zacementirao i bit ce glavni stoper Elf-a u buducnosti.

Sto se Özila tice Kaiser je u svojoj kolumni za BILD rekao da je jucer nakon problema na samom startu utakmice podigao nivo i bio jedan od najboljih igraca zajedno sa Khedirom, Neuerom i Hummelsom. Neces se valja protiviti Kaiseru. :lol: :lol:

I za kraj ono najsladje. Djevojke su nakon pobjede mogle prespavati u trening kampu reprezentacije i danas su morale napustiti kamp. Ukoliko pobjede u narednoj utakmici ponovo ce moci ostati tu jednu noc u kampu reprezentacije. Kada su ove djevojke u pitanju uvijek se sjetim izjave Vogtsa pred SP 1998.godine.
"Sex vor einem Spiel? Das können meine Jungs halten, wie sie wollen. Nur in der Halbzeit, da geht nichts."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Imao je Berti dosta provala, ali ovoj ekipi upravo nedostaje jedan igrac njegovih kvaliteta.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 11 jun 2012, 05:12

Sho se tekme tice definitivno je vidljivo da gomez uprkos golu nije igrac top klase... Drugo poldi mora na klupu jer trenutno su gotze reus I schurle puno bolje opcije od njega... Hummels odlican ... Sto se navijanja tice ja licno nemam nista sa njemackom . medzutim smatram da je njihov model kljuc za ozdravljenje fudbala ... A I jednog dana planiram zivjet u njemackoj tako da ...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jun 2012, 10:22

Gomez ce ostati,ali je velika vjerovatnoca da ce Jogi morat ubaciti Klosea,nadam se da onaj nece postici gola. Za Hummelsa svakako samo rijeci hvale,znalo se da je dobar stoper.
Sto se tice Poldia,ja bih ga ostavio,a o Mileru mozemo raspravljati!
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jun 2012, 12:25

Nakon kritike Scholl-a glavna tema medija u Njemackoj je Mario Gomez. Javnost je podjeljena oko toga ko bi trebao krenuti od prve minute protiv Holandije, dok je kod bivsih fudbalskih zvijezda izbor jasan, a on je: Miroslav Klose.

Jedino na stranu Gomeza su stali Fredi Bobic i Matthäus, dok su Harald Schumacher, Klaus Fischer, Oliver Kahn i ostali za to da Klose bude ispred Gomeza. Iako je dao gol u donio nam pobjedu protiv Portugala, ja se jednostavno slazem sa Scholl-om da ovaj sistem gubi svoju ucinkovitost ukoliko je u napadu staticar.Jednostavno potreban je napadac koji ima veci radijus kretanja po terenu.

Ibischa
Kontakt:

Post Postao/la Ibischa » 11 jun 2012, 12:30

amerosm je napisao/la:Nakon kritike Scholl-a glavna tema medija u Njemackoj je Mario Gomez. Javnost je podjeljena oko toga ko bi trebao krenuti od prve minute protiv Holandije, dok je kod bivsih fudbalskih zvijezda izbor jasan, a on je: Miroslav Klose.

Jedino na stranu Gomeza su stali Fredi Bobic i Matthäus, dok su Harald Schumacher, Klaus Fischer, Oliver Kahn i ostali za to da Klose bude ispred Gomeza. Iako je dao gol u donio nam pobjedu protiv Portugala, ja se jednostavno slazem sa Scholl-om da ovaj sistem gubi svoju ucinkovitost ukoliko je u napadu staticar.Jednostavno potreban je napadac koji ima veci radijus kretanja po terenu.
Po meni je Klose ubitacniji od Gomeza.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jun 2012, 12:49

U ovaj Lowow sistem se bolje Klose uklapa, jer on većom pokretljivošču bolje razvuče protivničje odbrane i lakše Elfov vezni red igra s Kloseom, nego s Gomezom, koji je najjači kada mu lopta bude dobro ubačena u šesnaesterac, dok se Miro i vraća po lopte i otvara. Znači ovde je drugačija situacija nego u Bayernu. Ali ko što neki njemački stručnjaci kažu dobro je da Njemačka ima tako 2 dobra napadača u svojim redovima. Sad je Gomez zabio, to je toliko, toliko bitno, a nadam se ubrzo i prvom golu Klosea. Najbolje bi bilo, zapravo idealno, da obojica ovako dobro šanse koriste. Gomezu u ovoj utakmici nije trebalo puno šansi. On je uputio mislim 3 šuta, a prve dvije prilike su bile iz daljine glavom. Prva ona kad je portugalski golman uhvatio loptu i druga čini mi se preko gola završila. Kod prve prave šanse ga je zabio. Takva efikasnost se traži i nadam se da će se to nastavit tako s njemačkim napadom.

Oli Kahn je jučer hvalio posebno odbranu i to posebno Hummelsa i Badstubera, kaže Oli kako su svi govorili prije početka Euro-a da je odbrana problem, a ona je dobro odradila posao. Oli je dodao da je pred Jogijem teška odluka koga stavit protiv Holandije u napad, jer za Klosea je naveo od prilike ove gore argumente koje sam i sam napisao, a za Marija kaže kako mnogo golova daje i to je ono što njemu ide u prilog.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jun 2012, 13:01

Uzivo Press Konferenz na ****.
Na pitanje da li bi trebao igrati Klose ili Gomez,Low odgovara kako niti jedna ekipa nije pocela i zavrsila veliko takmicenje sa istih 11 igraca...te isto tako kazhe kako je Miroslav Klose Weltklasse Stuermer!!
Odbrana je fixirana i tu nece biti nikakvih izmjena.

Nadam se da ce promijeniti svoju odluku,ali to ce biti tesko,jer kada u prvoj utakmici Klose nije dobio prednost,cisto sumnjam da ce i u drugoj,ali aj ostaje da vidimo!!!

Takodjer se malo osvrnuo na kritiku Meme Scholl-a i kaze da nema ni volje,a ni vremena da se obazire na te neke kritike upucene njegovim igracima
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jun 2012, 13:13

Mene raduje cinjenica da je pronadjen stoperski par koji ce moci dugi niz godina drzati odbranu Elf-a, a Hummels ukoliko ovako nastavi mogla bi Njemacka dobiti prvog WC stopera nakon Sammera i Matthäusa. Omladincki pogon se mora sepcijalizirati da se pronadje kvalitetan napadac i dva kvalitetna beka, jer ce te pozicije predstavljati problem u buducnosti.
Ja mislim da bi Diekmeier bio odlicno rijesenje na poziciji desnog beka, ali ga prvo Fink mora nacuciti kako se obavljaju zadaci u odbrani i da olahko ne ispada kada protivnicki igrac krene na njega.

Steta sto Alaba nije Nijemac.

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 11 jun 2012, 13:33

Dal Gomez ili Klose...
Tesko je sad donijeti "pravilnu" odluko o napadu.

Licno i ja mislim, da Klose bolje pase u ovaj sistem nego Gomez. Ali sad da izmjeni Gomeza, to mi je nesto slicno ko kad je Mancini "rotirao" Dzeku kad je ovaj davao golove...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 jun 2012, 13:50

Gomez je dosta kocio igru Elfa protiv Portugala. Igra uopce nije imala prepoznatljivu fluidnost kao kad je Miro tu. Jednostavno, ova svapska krila koja rovokopac sa slike koristi :lol: , nisu ni priblizan kvalitet kao Bayernova, tj. nisu u stanju "donijeti" loptu blizu protivnickog 16-erca i "pitati" vrlog mezGu balunima.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 jun 2012, 15:28

Polako pocinjem sticati dojam da se ovdje na temu Elf-a opet prenosi nepodnosljivost Bayernovih igraca!!!
Ja prvi nisam zagovaratelj Gomez za pocetnu postavu,ali da je covjek tolika tragedija kolikom ga pojedinci predtavljaju, e vala nije!
Mislim da bi identicna situacija bila i sa Kloseom da je ostao igrat za Bayern...
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 jun 2012, 15:55

amerosm je napisao/la:Mene raduje cinjenica da je pronadjen stoperski par koji ce moci dugi niz godina drzati odbranu Elf-a, a Hummels ukoliko ovako nastavi mogla bi Njemacka dobiti prvog WC stopera nakon Sammera i Matthäusa. Omladincki pogon se mora sepcijalizirati da se pronadje kvalitetan napadac i dva kvalitetna beka, jer ce te pozicije predstavljati problem u buducnosti.
Ja mislim da bi Diekmeier bio odlicno rijesenje na poziciji desnog beka, ali ga prvo Fink mora nacuciti kako se obavljaju zadaci u odbrani i da olahko ne ispada kada protivnicki igrac krene na njega.

Steta sto i Pisonju nisu naturalizovali! :lol:

Mislim da bi Weiser i Yesil mogli biti rijesenje tih problema. :D Takodje, kao sto gero napisa, veliki je hendikep sto Castro i Schafer stagniraju u poslijednjih par sezona. :( Slazem se za Diekmeiera, a ja bih jos dodao i Aoga, od kojeg sam ocekivao mnogo vise. Veliki je potencijal, ali ponekad djeluje premekano i odsutno na terenu, fali mu tog svapskog mentaliteta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jun 2012, 15:58

Hare kad rekoše effe i amerosman :mrgreen: što navijaju za Njemačku očekujem i od tebe :P
Joj što nas razbiše Švabi jesi vidio :x :x

Donjela tetka paket Milke iz Njemačke 95-te i od tad volim Njemačku i Njemice :mrgreen: :mrgreen:

Nadam se pobjedi protiv Holandije i bar dva gola Klosea ;)

Najgori ljudi na ovom PDF-u su ovi Monologovi jarani ne zna se koji je gori :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 jun 2012, 16:08

Hare_BvB je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Mene raduje cinjenica da je pronadjen stoperski par koji ce moci dugi niz godina drzati odbranu Elf-a, a Hummels ukoliko ovako nastavi mogla bi Njemacka dobiti prvog WC stopera nakon Sammera i Matthäusa. Omladincki pogon se mora sepcijalizirati da se pronadje kvalitetan napadac i dva kvalitetna beka, jer ce te pozicije predstavljati problem u buducnosti.

Steta sto i Pisonju nisu naturalizovali! :lol:

Mislim da bi Weiser i Yesil mogli biti rijesenje tih problema. :D Takodje, kao sto gero napisa, veliki je hendikep sto Castro i Schafer stagniraju u poslijednjih par sezona. :( Slazem se za Diekmeiera, a ja bih jos dodao i Aoga, od kojeg sam ocekivao mnogo vise. Veliki je potencijal, ali ponekad djeluje premekano i odsutno na terenu, fali mu tog svapskog mentaliteta.
Jantsckhe-a ste zaboravili ;) ... mali kad se za koju godinu još razvije bit će strašan bek 8-)
Agieren statt reagieren

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 11 jun 2012, 20:26

[youtube][/youtube]

:D :D A wie Ansage A wie Angriff :D :D

Mišljenja sam kao i mnogi da je Kloseu mjesto u prvom timu, jednostavno čovjeku leži ovaj sistem Lowow, više čini za ekipu nego Gomez, a uz sve to čovjek ima i eksplozivnost.
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.