Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jun 2012, 23:18

Rutinski slika :mrgreen:

slika 8-) :mrgreen:

Kroz sredinu terena, a pogotovo po desnoj strani Niskozemske, otvarao se krater kojeg su Nijemci morali bolje iskoristit. Lahm je mogao tu dosta vise iskoristit te rupe, iako je def bio perfektan ;)

Low dosta konzervativan, morao je ranije napraviti izmjene, a ne da drži nevidljivog Podolskog i mlakog Ozila (koji je imao solidnih poteza, ali dosta nedorecen) ili Mullera :mrgreen:

Boateng dobio zuti, mozda i namjerno, i ne moze igrat protiv Danske, pa bi mogli vidjeti Lahma desno, a Schmelzera lijevo, a Howedesa na mjestu Boatenga ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 13 jun 2012, 23:31

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
eto ko ce u buduce igrati u napada Marislav Klomez :D :D :D

dobro je, napokon prodje, veliko olaksanje nakon druge pobjeda, Ne treba previse srljat, iz utakmice u utakmicu tempo podizat i publiku očaravat....... dobra stvar sto Boa dobi zuti da se ocisti od kartonijade. Mislim da Low grijese sto jos nije dao priliku reusu, gotzeu ili schurleu, makar malo, to bi ih uveliko motivisalo.
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 13 jun 2012, 23:55

Semir bvb je napisao/la: Hummels blokir'o i presjeko mali milijun lopti, ali moram istać' da mu je samo jednom RVP pobjeg'o i tada su primili gol.
pobjegao je njemu RvP više puta ... u prvom poluvremenu, prva prilika na meču, pobjegao mu je i ova kod gola ... za mene Mats odigrao danas loše u odbrani ... Između svega ova utakmica je pokazala da on više voli igrati u sredini i da i dalje ima takav instinkt ... sama njegova prilika za gol a i samo ispadanje jer odbrambeni igrač će više ići na siguricu nego riskirati pogađajući stranu gdje će igrač krenuti ...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 jun 2012, 23:56

Neki ga mrze neki ga vole . Jedni ga ismijavaju drugi ga bodre. Zajednicko svima SVI GA SE BOJE!!!

slika

Najbolji napadac Evrope !
Thomas Müller - Fußballgott

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 jun 2012, 23:59

bravo Elf !!!
Agieren statt reagieren

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2012, 00:11

Gomez me pravo iznenadio ovom sezonom.Reakcija kod prvog gola je nešto što nisam očekivao od njega :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 jun 2012, 00:25

Saurman je napisao/la:Gdje su oni zagovornici da Klose treba imati prednost u odnosu na razarača Gomeza. :lol:

slika

i naravno Sexsteiger.

slika

8-)
Evo me,i dalje smatram da treba igrat Klose prije Gomeza!!!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jun 2012, 00:27

proFCB je napisao/la:
Smatraj i dalje, jer trenutno je Gomez prva opcija i tako će da i ostane. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 jun 2012, 00:29

Lahm je za mene najboljih lijevi bek na svijetu. Desni nije, jer ga na desnoj strani ne volim gledati. Želim da uživam u njegovoj igri dok igra po lijevoj strani. :)

Danas pravi Munchen u malom ( :mrgreen: ), no ispravnije je reći u velikom, al' kvari koncept fraze, jbg. :mrgreen:
8 igrača Bayerna ako se ne varam i to, siguran sam, Elfu daje posebnu i dodatnu snagu. Da je finale ostavilo drugačiji trag, sad bi mi ovde drugu pjesmu pjevali. :mrgreen:

Mullera (i Kroosa) sam oduvijek cijenio, tek da se zna. I po meni je Tomas odigrao jako dobar meč. Nešto što najviše volim kod njega je tako izražena inteligencija. Čovjek ima google u mozgu. :mrgreen:

Što se tiče Gomesa- nisam njegov fan. Konec, kraj, ende, aus. :D A žgoljavi Turčin je danas postavlj'o neke nove standarde. Lično nisam vidio do sada pleja, koji onako igra. Onoliko trči, bori se, u fazi napada radi za jednog kreatora, u fazi odbrane za jednog štopera posla. Meni je danas bio sjajan. Majku mu, pa ne njem, k'o da igra za Tursku, a ne Njemačku. :mrgreen:

Inače krivo mi je jer je ovo bio rezultat u korist Portugala, al' uprkos tome nisam ni jednog trenutka mog'o navijat za poraz Njemačke ili da Holandjani izjednače, makar na onoj strani igrao RVP.

I da ne bih ostao dužan spomenuti, zamislite tek snagu Njemaca, kad im na klupi sjedi ekipa, koja je jednako dobra kao ova. :mrgreen: Ćiro vam kaže, ovo je najjača ekipa na svijetu i njih narednih 5 godina neće niko pobjediti. 8-) :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jun 2012, 00:33

Elf u ovom trenutku, po prikazanom, ne prikosnoven, glavni favoriti po meni za osvajanje Eura,
No, još ima mnogo da se igra
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 jun 2012, 00:37

geronimo je napisao/la:Zbog ovoga sam ja odlozio oruzje sto se tice kritike upuceno Gomezu.
Ih diplomato iskusna. :x Nista znaci, ich und @amaosman :mrgreen: cemo zavrsiti na stitu ako Mezgonja nastavi ovako resetati protivnicke odbrane. :lol: Pas mater. :lol:
Zdena04 je napisao/la:Navratim malo na forum da se ismijem i da pročitam prepucavanja rekoh sebi biće to i večeras tako.
Navrati cesce, nece ti skodit da se redovnije nasmijes. :mrgreen:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Rutinski slika :mrgreen:
Helem bas tako ispade. :D

Svabe, po vec ustaljenom obicaju, igraju strpljivo i izuzetno disciplinovano protiv iole kvalitetnije ekipe, a razbijene i dezorijentisane Lale su uletile u zamku. Zalim samo sto ih nisu natrpali u nastavku, bilo je dosta prostora, ali Jegulja je ipak odlucila povuci rucnu, no na srecu bez nekih vecih poslijedica.

Veceras mnogo bolja partija no protiv Portugalaca, ali ovaj Elf moze i mora bolje. Schweini odigrao strasan mec, Lahm ponovo na visokom nivou, a trpac Mario je trenutno u nekoj drugoj galaksiji. Pozitivno sam iznenadjen njegovim nastupima, i mora se priznati da iskljucivo zahvaljujuci njegovim vratolomijama, Elf ima velikih 6 bodova nakon 2 velika okrsaja. Mario gade. :lol: Low kasno mjenjao, ocigledno da nema povjerenja u igrace s klupe sto bas i nije dobar znak. Ipak veceras se igralo na strasnoj sparini (30 stepeni C), igraci su se mnogo potrosili.

Protiv Danaca osvjeziti krila, mislim da je ce to biti dovoljno za barem bod i sigurno prvo mjesto. A onda nadam se na megdan mojim Polama, pa kud puklo. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 jun 2012, 00:40

Saurman je napisao/la:
proFCB je napisao/la:
pa je,trenutno je prva opcija,al mislim da ce u susretu sa Danskom biti Klose u pocetnoj. Sacekaj jednu utakmicu kad bude gutavo,Gomez bude igrao bez gola,pa udje Klose i zabije...
mogle bi se stvari onda vrlo lagano promijeniti
Stern des Südens

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jun 2012, 00:41

Slabo, slabo može to još puno bolje :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jun 2012, 00:45

proFCB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
proFCB je napisao/la:
pa je,trenutno je prva opcija,al mislim da ce u susretu sa Danskom biti Klose u pocetnoj. Sacekaj jednu utakmicu kad bude gutavo,Gomez bude igrao bez gola,pa udje Klose i zabije...
mogle bi se stvari onda vrlo lagano promijeniti
Protiv Danske ipak treba krenuti sa Gomezom a u drugom dati šansu Kloseu.

Legenda je već pozelenio zbog Gomeza. :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jun 2012, 00:48

Saurman je napisao/la:

Ma u crvenom sam da ne može više, sav koncept mi je pokvario pizda mu materina :mrgreen: :mrgreen:

Nije meni nešto Njemačka odigral pretjerano ni večeras, samo su iskoristili ponuđeno, još to nije šampionska igra.
Tek kad Miro bude tu, e to će ličiti na prave šampione :mrgreen:
Jesi vidio majstora kako zamalo ne dade gol, kad presječe loptu Stekelenburgu, boba je falila :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jun 2012, 01:03

legenda reala je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Ma u crvenom sam da ne može više, sav koncept mi je pokvario pizda mu materina :mrgreen: :mrgreen:

Nije meni nešto Njemačka odigral pretjerano ni večeras, samo su iskoristili ponuđeno, još to nije šampionska igra.
Tek kad Miro bude tu, e to će ličiti na prave šampione :mrgreen:
Jesi vidio majstora kako zamalo ne dade gol, kad presječe loptu Stekelenburgu, boba je falila :P
Klose je stari lisac večeras je mogao da omasti brk al',... :D

Šta tek reći za gracioznost Gome i njegov dvostruki aksl kod prvog gola,.. :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jun 2012, 01:03

amerosm je napisao/la:
@ effe_sa

izgleda da Gomez cita ovaj forum, pa odlucio da mi dokaze suporotno. :lol: :lol:
Pao si mi na pamet kod Gomezovi golova. Samo znaš šta, tebi toga Gomez puno manje mora dokazat, ti si opet govorio da je on dobar napadača, ali nije svjetska klasa. E sad to je stvar ukusa, neko tvoje viđenje (koje se možda još više promijeni :) ), ali je meni drago kad on ovako zabija pa nerealnim ljudima pokaže da je dobar, a to su oni koji kažu da je on prosjek. Pa majka mu stara kako pored ovoliki golova može biti prosjek :) :)

A evo gore kaže Sema da se Hoeness pita kako Gomez ne zabija u velikim utakmicama za Bayern? Ma ne pita se Uli to, on je realan, Uli gleda Gomezove golove, a ne njegove fule. Mnogi ovde samo vide njegova crna izdanja. Mario ne zabije u finalu i odmah se priča da nije zabio u velikoj utakmici. :)

E što se utakmice tiče, zaista sam uživao. Sjajno prvo poluvrijeme. Posebno je to dobro što Elf se ponaša kao mašina, koja gazi hladnokrvo protivnika, pravi su panceri, zabiju gol odjednom, onako iznenada. Ključne šanse se koriste, to je jako, jako bitno. Bore se svi igrači, pa Ozil ulazi u duele, vraća se. Khedira fantastičan, Gomez kao vrsni strijelac, Schweini odličan organizator i lavovi opet pozada Badstuber i Hummels. Kad zatreba tu je i Neuer, sjajna parada, pametno zadržavanje vremena :) , dobra izbijanja lopte. Lahm danas isto bolji, dosta dobar, zatvorio dobro svoju stranu. Boateng pravi ratnik, kako se unese u onaj šut Sneijder, pa i rebra je svoja žrtvovao :) Muller danas nešto bolji, par solidni poteza, dosta je radio na terenu. Poldi opet najlošiji, ali jako je puno trčao.

Malo dekoncentracije na kraju, po neka poziciona greška Badstubera i Hummelsa, ali opet je to sitno, ostalo je sve dobro izgledalo. Samo nevjerovatna je stvar koliko su kroz sredinu prostora kod prvog gola tulipani ostavili. Ono mi je baš čudna situacija bila. Ali Elf je te šupljine super iskoristio. Velika pobjeda , idemo samo naprijed. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jun 2012, 01:40

I kancelarka žestoko bodrila DFB-team ;) , a i slavila :D
slika

slika

Scholl putem Bilda, čestitao Gomezu i rekao da je ponosan na njega.

slika

A Jogi je bio raspoložen pa je zafrkavao dječaka koji dodaje lopte. :lol:
slika

A ovde su i ocjene Bild-a:

slika

****.de je npr. Badstubera i Lahma ocijenio s trojkom, Schweinija s 1, a i kod njih je Gomo dobio 1, isto kao kod Bild-a.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jun 2012, 02:09

@ effe_sa

da Bog da Gomez ovako do kraja zabijao i meni ovaj avatar ostao do Juna naredne godine. ;) ;)

Nadam se da je sa Schweinsteigerom sve uredu - jer se sredinom drugog poluvremena uhvatio za butni misic desne noge - no cim je odigrao do kraja susreta mislim da nije nista strasno. Ipak cu tek biti mirniji kada vidim razvoj situacije u danasnjim izdanjima stampe.

Kod ocjenjivanja igraca, jedino mi nije jasno po cemu je Podolski zasluzio tu trojku. :? :?

Inace prije njenog slavlja Kancelarka se danas nasla na udaru javnosti, jer se na sjednici Vlade pojavila u sljedecem outfit-u:

slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jun 2012, 02:20

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

da Bog da Gomez ovako do kraja zabijao i meni ovaj avatar ostao do Juna naredne godine. ;) ;)
A da Bog da još na ovom EURO-u i Klose odčepio....E onda ima još više Elf da trpa :D Ali nevjerovatna je to sudbina da Gomez par sekundi duže ostane protiv Portugala i onda zabije i na taj način utiče na to da igra ovu utakmicu protiv Holandije. Stvarno posebna priča. Eto koliko u fudbalu i sreća, sudbina presudi ;)
A inače Oli Kahn je večeras govorio da su Gomezovi golovi bili u brazilskom stilu. I on je pomalo između redova se kritički osvrnuo na kritike Scholla. A ovih dana je Gomeza najviše branio Fredi Bobić. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.