FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

nedzad95
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nedzad95 » 16 jun 2012, 21:38

Desole je napisao/la:ne znam, da je Škoro što je bio, uz produženje Saidu i povratak Kojaševića (ako su tačne te glasine) imali bi dosta fin tim na papiru :D a da ne govorim kako su nas pojačali pojedini odlasci

ali pitanje je da li želimo Alena, da li će Said produžiti? Također da li je propao transfer Damiru ?

ništa drugo, no čekati rasplet
Cisto sumjam da ce se Kojasevic vratiti osim ako se oko ugovora nesto pravo dobro zakuhalo,oko Seida transfer u Hajduk nece biti ostvaren slabi su sa parama u zadnje vrijeme a Skoro ako dode sto je takodzer pod upitnikom bez obzira sta se prije desavalo oko njegovog transfera u FK Sarajevo sigurno da bi dobrodosao u prvom timu.
/////////////////FK SARAJEVO/////////////////////

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 jun 2012, 21:38

Kad ste već spominjali eventualna pojačanja iz Afrike,zanimljivo mi je da isti onaj Helsinborg kojeg je Sarajevo izbacilo ima u svojim redovima Maya Mahlangu,igrača koji je igrao i u tim utakmicama i čija se vrijednost procjenjuje preko 2M eura,traže ga od Schalkea do Galatasaraya.
A doveli su ga kao 19-godišnjaka iz nekog Afričkog tima za kojeg niko nije ni čuo,prepostavljam za ne baš veliku sumu.
Poenta moje priče nije samo bilo navesti primjer kako se može usrećiti sa tim mladim igračima iz Afrike,već i da izrazim žaljenje da ekipa za koje smo vidjeli na terenu da razlika u kvaliteti uopće nije velika(zapravo,Sarajevo je njih izbacilo) može svoje igrače tako visoko cijeniti i privući pažnju velikih evropskih timova dok npr. u Sarajevu bi vjerovatno bili presretni da dobiju ponudu od par stotina hiljada eura iz klubova iz Poljske ili Češke za nekog svog igrača :(
Nije pošteno.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

nedzad95
Kontakt:

Post Postao/la nedzad95 » 16 jun 2012, 21:45

LBJ MVP je napisao/la:Kad ste već spominjali eventualna pojačanja iz Afrike,zanimljivo mi je da isti onaj Helsinborg kojeg je Sarajevo izbacilo ima u svojim redovima Maya Mahlangu,igrača koji je igrao i u tim utakmicama i čija se vrijednost procjenjuje preko 2M eura,traže ga od Schalkea do Galatasaraya.
A doveli su ga kao 19-godišnjaka iz nekog Afričkog tima za kojeg niko nije ni čuo,prepostavljam za ne baš veliku sumu.
Poenta moje priče nije samo bilo navesti primjer kako se može usrećiti sa tim mladim igračima iz Afrike,već i da izrazim žaljenje da ekipa za koje smo vidjeli na terenu da razlika u kvaliteti uopće nije velika(zapravo,Sarajevo je njih izbacilo) može svoje igrače tako visoko cijeniti i privući pažnju velikih evropskih timova dok npr. u Sarajevu bi vjerovatno bili presretni da dobiju ponudu od par stotina hiljada eura iz klubova iz Poljske ili Češke za nekog svog igrača :(
Nije pošteno.
Mozda kada bi se FK Sarajevo dokazalo u predstojecim Europskim utakmicama pa bi mozda koji skaut iz vecih europskih klubova npr. Poljske i Ceske i mogao imati posla oko FK Sarajeva.
/////////////////FK SARAJEVO/////////////////////

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 16 jun 2012, 21:51

miky_hz je napisao/la:Ma FB i ona lijeva stranica
Popaj plus Oliva ga locirali :lol: .Ja sto se ismijah majko mila,svašta covjek moze procitati :D

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 16 jun 2012, 23:58

Kenan Handzic zadovoljio u Mjallby-u.U inat svima! ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jun 2012, 23:59

Kojasevic otiso u Azerbjdzan i dobicemo nesto od njega ;)

SKoro nije pozeljan u FKS!

I neka je Keno zadovoljo gdje je vec zadovoljio, u Sarajevu nije a imao je previse vremena.Cao i sretno mu bilo.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 17 jun 2012, 00:15

samosarajvo je napisao/la:Kojasevic otiso u Azerbjdzan i dobicemo nesto od njega ;)

I neka je Keno zadovoljo gdje je vec zadovoljio, u Sarajevu nije a imao je previse vremena.Cao i sretno mu bilo.
kako ces dobiti ako je otisao dzabe ne kontam :?
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 jun 2012, 00:17

Ma naka ćarlama je bila između nas i Budućnosti, kao posuđen a nije. Kojašević je imao ugovor do 2013 s nama.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 17 jun 2012, 00:22

samosarajvo je napisao/la:Kojasevic otiso u Azerbjdzan i dobicemo nesto od njega ;)

malo google ukucaj ime kluba ne budi sarkastican ;)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 jun 2012, 00:23

VanBasten je napisao/la:Ma naka ćarlama je bila između nas i Budućnosti, kao posuđen a nije. Kojašević je imao ugovor do 2013 s nama.
Ono sto je zeljo uradio sa šehom. tolko i tolko procenata od narednog trasnfera.

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 17 jun 2012, 09:59

**** vas skoro da vas ****, nek mu se sad ambicije ne poklapaju picka ofirna, dabogda ocima ne vidio grad sarajevo, a ne klub, ne mogu da vjerujem da neko zeli njegov povratak, boze sacuvaj kakvi smo mi ljudi i ne zasluzujemo bolje :oops:

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 17 jun 2012, 10:05

sad vam skoro kriv sto nije htio doci u klub gdje su lopovi u upravi,pa morate ga razumiti,znao je on da mu ne bi isplatili sto bi obecali nije covjek lud.sada kad se malo uprava organizovala on ima zelju da vam uzme koju paru i okaci kopacke o klin :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 17 jun 2012, 10:30

astra1922 je napisao/la:sad vam skoro kriv sto nije htio doci u klub gdje su lopovi u upravi,pa morate ga razumiti,znao je on da mu ne bi isplatili sto bi obecali nije covjek lud.sada kad se malo uprava organizovala on ima zelju da vam uzme koju paru i okaci kopacke o klin :D
Opet ti preres nas na ruke? :D
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jun 2012, 12:27

astra1922 je napisao/la:sad vam skoro kriv sto nije htio doci u klub gdje su lopovi u upravi,pa morate ga razumiti,znao je on da mu ne bi isplatili sto bi obecali nije covjek lud.sada kad se malo uprava organizovala on ima zelju da vam uzme koju paru i okaci kopacke o klin :D
Haj nemoj da pises cisto da bi nesto pisao,aj budi normalan

Ista uprava je bila i tada,ista uprava je i sada,zato i nema sanse da dodje nakon toga
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

High

Post Postao/la High » 17 jun 2012, 12:50

Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti. ;)
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 jun 2012, 13:33

High je napisao/la:Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti. ;)
Mislim da si u pravu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

rimaa
Kontakt:

Post Postao/la rimaa » 17 jun 2012, 13:45

High je napisao/la:Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti. ;)

Slazem se ja sam davno pisao kad je ono trebo lafo dozivotni ugovor da podpise, prije nego je otisao u Austiju da bi on mamu svoju prodao za par hiljada,i sad tako mislim da je njemu kad god je bio u gunguli i lose igro vani dolazio i kad bi se vratio u formu odmah bi isao ko da smo mi granap ,i ja milsim da je njemu Sarajevo puno punu vise dalo nego on Sarajevu..

High

Post Postao/la High » 17 jun 2012, 13:47

Upravo tako, prodao se za treću ligu Austrije, izabrao neke druge stvar umjesto ljubavi prema FK Sarajevo. Hvala mu za sve, ali on je svoje davno rekao. Takvi nam ne trebaju.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 17 jun 2012, 13:47

Realno gledajuci zbog koristi kluba Alen bi nam bio odlicno rijesenje u napadu, ali nakon svega sta nam je uradio... :x :x :x
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 jun 2012, 14:03

Šta donosi novi Statut

Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo, dana 14.06.2012. godine na nastavku sjednice od 31.05.2012. godine izglasala je novi Statut FK Sarajevo, čiji su autori Edis Kusturica i Amir Rizvanović.

U svojoj osnovi, novi Statut predviđa kupovinu upravljačkih uloga, čime se dobija trajno članstvo u Skupštini FK Sarajevo. Analizom i presjekom finansijskog stanja, zaključeno je da bi klub izašao iz finansijske dubioze prikupljanem 4,5 miliona KM, a da bi projekat proglašen uspješnim, bilo bi dovoljno skupiti i 1/3, odnosno 1,5 miliona KM.

- "Statut je otvoren za sve, a jedan ulog iznosi 1.500 KM. U opticaju će biti 3000 ovih uloga, koji ukupno trebaju generisati 4,5 miliona KM. Radi funkcionalnosti Skupštine, jedan glas iznosit će 20 ovih uloga, tako da će se ulagači moći udruživati" - pojašanjava detalje Amir Rizvanović, predsjednik kluba i ko-autor novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo.

Za ove potrebe bit će otvoren poseban, depozitni račun, na kojem će se prikupljati sredstva i koja neće biti "operativna" za klub sve dok se ne ispuni zadani minimum od 1,5 miliona KM. Ukoliko se u zadatom roku ne skupe sredstva, ulagači će moći odlučiti da li žele povući svoja sredstva ili ih donirati Fudbalskom klubu Sarajevo.

- "Izašli smo u susret određenim prijedlozima i primjedbama na inicijalno ponuđeno rješenje, a mislim da je najkorisnije to što smo produžili rokove za ulaganja. Tako će, nakon što novi Statut i zvanično prihvate u Ministarstvu pravde Kantona Sarajevo i nakon što se otvori depozitni račun u banci, početi dogovoreni rokovi. U prvih 30 dana maksimalan ulog će iznositi jedan skupštinski glas, odnosno 30.000 KM. Ovim želimo da se klub, kao Udruženje, prvenstveno otvori i ponudi simpatizerima i navijačima." - iznosi Edis Kusturica, član Uprave Sarajeva i drugi ko-autor usvojenih dokumenata.

- "Nakon tih 30 dana, ukoliko ne pređemo donji prag od 1,5 miliona KM, bit će otvoren drugi krug investiranja, bez limita. U oba kruga investiranje je otvoreno za sva fizička i pravna lica iz Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva. Svi koji ulože će dobiti ovjerene potvrde za svoje uloge i sporazume o tome ko, kako i od kada može raspolagati prikupljenim sredstvima, a iza svega će stajati i banka kod koje bude otvoren depozitni račun" - završava Kusturica.

Pred svim prijateljima, simpatizerima i navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo sada je veliki izazov i zadatak, a to je da animiraju potencijalne ulagače širom BiH, ali i svijeta.

- "Nakon što se kompletiraju Zapisnici i ostali dokumenti sa održane sjednice Skupštine FK Sarajevo, slijedi sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti definisani ostali detalji realizacije ovog projekta, nakon čega slijedi njegova implementacija. Procjenjujem da bi sav proces trebao početi krajem ljeta, radi sezone godišnjih odmora, a da će biti uspješno završen do kraja ove takmičarske polusezone" - kazuje Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo.

Svi potencijalni ulagači koji imaju dodatnih pitanja ili žele realizovati svoje ulaganje, mogu se javiti u FK Sarajevo:
- e-mail [email protected]
- tel/fax +38733664262
- ul. Maršala Tita 38b/II, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

BordoFan
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []