Opet ti preres nas na ruke?astra1922 je napisao/la:sad vam skoro kriv sto nije htio doci u klub gdje su lopovi u upravi,pa morate ga razumiti,znao je on da mu ne bi isplatili sto bi obecali nije covjek lud.sada kad se malo uprava organizovala on ima zelju da vam uzme koju paru i okaci kopacke o klin
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Haj nemoj da pises cisto da bi nesto pisao,aj budi normalanastra1922 je napisao/la:sad vam skoro kriv sto nije htio doci u klub gdje su lopovi u upravi,pa morate ga razumiti,znao je on da mu ne bi isplatili sto bi obecali nije covjek lud.sada kad se malo uprava organizovala on ima zelju da vam uzme koju paru i okaci kopacke o klin
Ista uprava je bila i tada,ista uprava je i sada,zato i nema sanse da dodje nakon toga
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Mislim da si u pravu.High je napisao/la:Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
High je napisao/la:Moj Alene, da se mi pitamo, nikad ti nećeš zaigrati više u Sarajevu. Tako će i biti.
Slazem se ja sam davno pisao kad je ono trebo lafo dozivotni ugovor da podpise, prije nego je otisao u Austiju da bi on mamu svoju prodao za par hiljada,i sad tako mislim da je njemu kad god je bio u gunguli i lose igro vani dolazio i kad bi se vratio u formu odmah bi isao ko da smo mi granap ,i ja milsim da je njemu Sarajevo puno punu vise dalo nego on Sarajevu..
Upravo tako, prodao se za treću ligu Austrije, izabrao neke druge stvar umjesto ljubavi prema FK Sarajevo. Hvala mu za sve, ali on je svoje davno rekao. Takvi nam ne trebaju.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Realno gledajuci zbog koristi kluba Alen bi nam bio odlicno rijesenje u napadu, ali nakon svega sta nam je uradio...

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Šta donosi novi Statut
Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo, dana 14.06.2012. godine na nastavku sjednice od 31.05.2012. godine izglasala je novi Statut FK Sarajevo, čiji su autori Edis Kusturica i Amir Rizvanović.
U svojoj osnovi, novi Statut predviđa kupovinu upravljačkih uloga, čime se dobija trajno članstvo u Skupštini FK Sarajevo. Analizom i presjekom finansijskog stanja, zaključeno je da bi klub izašao iz finansijske dubioze prikupljanem 4,5 miliona KM, a da bi projekat proglašen uspješnim, bilo bi dovoljno skupiti i 1/3, odnosno 1,5 miliona KM.
- "Statut je otvoren za sve, a jedan ulog iznosi 1.500 KM. U opticaju će biti 3000 ovih uloga, koji ukupno trebaju generisati 4,5 miliona KM. Radi funkcionalnosti Skupštine, jedan glas iznosit će 20 ovih uloga, tako da će se ulagači moći udruživati" - pojašanjava detalje Amir Rizvanović, predsjednik kluba i ko-autor novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo.
Za ove potrebe bit će otvoren poseban, depozitni račun, na kojem će se prikupljati sredstva i koja neće biti "operativna" za klub sve dok se ne ispuni zadani minimum od 1,5 miliona KM. Ukoliko se u zadatom roku ne skupe sredstva, ulagači će moći odlučiti da li žele povući svoja sredstva ili ih donirati Fudbalskom klubu Sarajevo.
- "Izašli smo u susret određenim prijedlozima i primjedbama na inicijalno ponuđeno rješenje, a mislim da je najkorisnije to što smo produžili rokove za ulaganja. Tako će, nakon što novi Statut i zvanično prihvate u Ministarstvu pravde Kantona Sarajevo i nakon što se otvori depozitni račun u banci, početi dogovoreni rokovi. U prvih 30 dana maksimalan ulog će iznositi jedan skupštinski glas, odnosno 30.000 KM. Ovim želimo da se klub, kao Udruženje, prvenstveno otvori i ponudi simpatizerima i navijačima." - iznosi Edis Kusturica, član Uprave Sarajeva i drugi ko-autor usvojenih dokumenata.
- "Nakon tih 30 dana, ukoliko ne pređemo donji prag od 1,5 miliona KM, bit će otvoren drugi krug investiranja, bez limita. U oba kruga investiranje je otvoreno za sva fizička i pravna lica iz Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva. Svi koji ulože će dobiti ovjerene potvrde za svoje uloge i sporazume o tome ko, kako i od kada može raspolagati prikupljenim sredstvima, a iza svega će stajati i banka kod koje bude otvoren depozitni račun" - završava Kusturica.
Pred svim prijateljima, simpatizerima i navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo sada je veliki izazov i zadatak, a to je da animiraju potencijalne ulagače širom BiH, ali i svijeta.
- "Nakon što se kompletiraju Zapisnici i ostali dokumenti sa održane sjednice Skupštine FK Sarajevo, slijedi sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti definisani ostali detalji realizacije ovog projekta, nakon čega slijedi njegova implementacija. Procjenjujem da bi sav proces trebao početi krajem ljeta, radi sezone godišnjih odmora, a da će biti uspješno završen do kraja ove takmičarske polusezone" - kazuje Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo.
Svi potencijalni ulagači koji imaju dodatnih pitanja ili žele realizovati svoje ulaganje, mogu se javiti u FK Sarajevo:
- e-mail [email protected]
- tel/fax +38733664262
- ul. Maršala Tita 38b/II, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
BordoFan
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
NHigh je napisao/la:Upravo tako, prodao se za treću ligu Austrije, izabrao neke druge stvar umjesto ljubavi prema FK Sarajevo. Hvala mu za sve, ali on je svoje davno rekao. Takvi nam ne trebaju.
Nekad kad sam bio mladji ,razmisljao sam slicno da nije sve u parama ,da se nekad treba igrati i iz ljubavi,da bi ja njihovom mjestu odbio pare,samo radi ljubavi,prema svome klubu.Ali sad kontam koliko covjek mora biti ogranicen da tako razmislja.Nije problem u ljubavi,mnogi je imaju,ali treba nekada biti i realan.Jedete **** mnogi ovdije po forumu,jer uzmimo da je ta prica da se covjek prodao,sto uopste nije 100 % tacno.Svi vi na ovom forumu,bi ste ,da ste fudbaleri,potrcali za parama kada bi vam bile ponudjene,a druga stvar,Alen je milion puta pokazao koliko voli Sarajevo,puno vise nego mnogi vi,ali sad serete po njemu,jer je otisao,a uopste vam nije bitno to sto je covjek govorio da ga je uprava prevarila i slicno.Treba ga neko **** u Sarajevu,da bi vi bili zadovoljni.Covjek ce zivjeti i biti sretan zato sto mu vi skandirate.Pa bolan ,da je ostao i da je odigrao lose,prvi vi svi bi mu **** mater i govorili kako je ostario,kao sto ste i za Hadzica.Imam osjecaj da jos samo sirotinja moze razmisljati da se u sportu iskljucivo treba okrenuti ljubavi,zato sto je sport ,bar za gledaoce,jedna zabava za sirotnju,pa daj da se sto kvalitetnije zabavlja,a **** njega i njegove potrebe.Davat cete mu vi pare,kad zavrsi karijeru,i kad se bude po sudu povlacio za pare koje mu duguju u Bh fudbalu.Nemoj mi samo reci da ja kao navijac Zelje nemam sta da pametujem,jer ovo nema veze sa klubovima.Pozdrav
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Nije uopšte stvar što je on otišao, nego kako je otišao. Ovo mu nije prvi put da se ispali za parama, nego treći i niko mu to nije zamjerio prije. Zavlačio nas je mjesecima, te papiri, ovo, ono. A ustvari otišao je jer su mu rekli da ne potpisuje, jer na ljeto neće biti u klubu Amira, Irfana,Dine ...Ali zajebase, dođe ljeto i "Familija" se ne vrati u klub.
I glupo ga je uopće porediti s Hadžijom ili bilo kojim poslijeratnim igračem, znao je Škoro i fulat prazan gol i postiti po godine na gostovanjima pa niko nije "A" rekao. Jer je on Škoro... Dakle, stvar je u zavlačanju, slagao nas je, nas navijače i otišao kad smo ga najviše trebali. Evropu smo izborili na kraju bez njega, bez njega ćemo je i igrati.
I glupo ga je uopće porediti s Hadžijom ili bilo kojim poslijeratnim igračem, znao je Škoro i fulat prazan gol i postiti po godine na gostovanjima pa niko nije "A" rekao. Jer je on Škoro... Dakle, stvar je u zavlačanju, slagao nas je, nas navijače i otišao kad smo ga najviše trebali. Evropu smo izborili na kraju bez njega, bez njega ćemo je i igrati.
glupost za hrabre je sebičan lijek
barbarez je napisao/la:NHigh je napisao/la:Upravo tako, prodao se za treću ligu Austrije, izabrao neke druge stvar umjesto ljubavi prema FK Sarajevo. Hvala mu za sve, ali on je svoje davno rekao. Takvi nam ne trebaju.
Nekad kad sam bio mladji ,razmisljao sam slicno da nije sve u parama ,da se nekad treba igrati i iz ljubavi,da bi ja njihovom mjestu odbio pare,samo radi ljubavi,prema svome klubu.Ali sad kontam koliko covjek mora biti ogranicen da tako razmislja.Nije problem u ljubavi,mnogi je imaju,ali treba nekada biti i realan.Jedete **** mnogi ovdije po forumu,jer uzmimo da je ta prica da se covjek prodao,sto uopste nije 100 % tacno.Svi vi na ovom forumu,bi ste ,da ste fudbaleri,potrcali za parama kada bi vam bile ponudjene,a druga stvar,Alen je milion puta pokazao koliko voli Sarajevo,puno vise nego mnogi vi,ali sad serete po njemu,jer je otisao,a uopste vam nije bitno to sto je covjek govorio da ga je uprava prevarila i slicno.Treba ga neko **** u Sarajevu,da bi vi bili zadovoljni.Covjek ce zivjeti i biti sretan zato sto mu vi skandirate.Pa bolan ,da je ostao i da je odigrao lose,prvi vi svi bi mu **** mater i govorili kako je ostario,kao sto ste i za Hadzica.Imam osjecaj da jos samo sirotinja moze razmisljati da se u sportu iskljucivo treba okrenuti ljubavi,zato sto je sport ,bar za gledaoce,jedna zabava za sirotnju,pa daj da se sto kvalitetnije zabavlja,a **** njega i njegove potrebe.Davat cete mu vi pare,kad zavrsi karijeru,i kad se bude po sudu povlacio za pare koje mu duguju u Bh fudbalu.Nemoj mi samo reci da ja kao navijac Zelje nemam sta da pametujem,jer ovo nema veze sa klubovima.Pozdrav
O cemu ti to pa ako je iko uzo para u zivotu to je on, i ko je njega prevario,pricas nesto sto si procitao u novinama,njemu su nudili najbolji moguci ugovor plus lokal koji je trezio,i jos stvari koje nisu za foruma,tako da nam ne prosipaj pricu on voli on ovo ono, on je bio ikona Sarajeva, ma idol mnogima,ali ono sto je uradio je sramno i odvratno, fol papiri fol nesta trece,a opet se spremao sa nasom ekipom ljudi ga vratili u zivot nakon godine dana sto nije odigrao utakmicu u Meksiku, igrao prijeteljske utakmice sa drugom ekipom ,a namazano cekao samo da ode jos pohapat para,haj ba da on nema pa bi covjek rekao da je na pocetku karijere pa prvi mi bi mu zelili sve najbolje nek obezbjedi sebi i porodici ugodan zivot,ali vako ma fuj kad nema gdje dobro je i Sarajevo,sto se mene tice nek ide gdje god sretno mu bilo ali proslo je vrijeme kad je Sarajevo bilo granap,udji izadji dosta je toga,i sve ove nove igrace sto smo sad doveli draze mi je ma kakvi god da su samo da nisu povratnici nijh mi je preko glave viseee
Obzirom da ne dijeliš tribinu sa mnom, ne bih ti ništa odgovorio na to, jer nisi vrijedan toga. Sva sreća pa 99 % mojih misli isto kao i ja. Ono što mislimo svi mi je u jednom paketu, i rijetko ko se ograđuje od toga, tako da. Nebitno je tvoje mišljenje.
Skoro se sada vratio u Bosnu da uzem jos malo para dok se moze bilo od Sarajeva ili od Zelje, iskreno se nadam da ga ni jedni ni drugi nece traziti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zato je tu Olimpik, rukovodstvo koje gleda na profit samo.
Kakve veze ima Olimpic sa Škorom i profitom?High je napisao/la:Zato je tu Olimpik, rukovodstvo koje gleda na profit samo.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Vrijedi li da ti počnem objašnjavati ? Ne vjerujem. 
Za početak pravilno napiši Olimpic.High je napisao/la:Vrijedi li da ti počnem objašnjavati ? Ne vjerujem.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Je l' se to za slamku hvataš ? Znaš koliko mene zanima hoću li, tobože, napisati pravilno ime nekog novonastalog kluba ? Niti mislim da je taj isti nešto respektabilan, pogotovo kad pomislim ko vodi taj isti ''klub'' ? OlimpiK nije klub za mene, niti će to biti za još 10 godina. Drži se ti svog vodećeg lopine svog ''kluba'', a nas pusti da nepravilno pišemo.
Možeš napisati pravilno ali nećeš,neka je tvoj klub respektabilan,klub vodi gospodin a ne prevaranti koji vrše krivična djela prevare.Klub je osnovan 1993 godine i nije novonastali ali ti nisi tad možda bio rođen pa se ne sjećaš.Neka su tvoji pošteni pa će uskoro na sud.Gracić nije lopov nego gospodin!High je napisao/la:Je l' se to za slamku hvataš ? Znaš koliko mene zanima hoću li, tobože, napisati pravilno ime nekog novonastalog kluba ? Niti mislim da je taj isti nešto respektabilan, pogotovo kad pomislim ko vodi taj isti ''klub'' ? OlimpiK nije klub za mene, niti će to biti za još 10 godina. Drži se ti svog vodećeg lopine svog ''kluba'', a nas pusti da nepravilno pišemo.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 17 jun 2012, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da sam gore pomenuo da mnogi razmisljate ograniceno,sto govori tvoj drugi post.Poserem se ja tebi na razmisljanje i rezonovanje,kad je tebi kriterij za ocjenjivanje,taj sa kim djelis tribinu.Tako se zaglupljuje brate.High je napisao/la:Obzirom da ne dijeliš tribinu sa mnom, ne bih ti ništa odgovorio na to, jer nisi vrijedan toga. Sva sreća pa 99 % mojih misli isto kao i ja. Ono što mislimo svi mi je u jednom paketu, i rijetko ko se ograđuje od toga, tako da. Nebitno je tvoje mišljenje.
Toliko sto se tice tebe,a sad bi da odgovorim Van Bastenu i drugim.
Mislim da se sve stvari oko Skore ne znaju .Ja ne iskljucujem da je bilo kalkulacija,ali mislim da nije mjerodavno samo ono sto servira Selimovic i sadasnja ekipa.Ja licno imam druge informacije,za koje mi niko od vas ne moze reci da su sakupljane po forumima.Evo ponovicu po ko zna koji put,da mi je prvi rodjak jedan od celinih ljudi kluba.Predsjednik je najvaznije organa kluba,tako da je promjenio uprava i uprava,i znam sta mi je covjek govorio.NIje Skoro takav supak kakvim ga smatrate,ima tu dosta toga.Samo cu vam reci da vam Selimovic svoj nerad,prikriva prozivanjem drugih,kao i dodvoravanju navijacima.Ne moze ba Selimovic biti zlatan,a mnoge druge legende kluba biti ono nesto najgore.Takodjer,mi je jasno da Skoro vise voli Varesanovica i kompaniju,nego Selimovica i ostale,ali to je i razumljivo.GLupo vam mozda zvuci da vam ja pricam o klubu,jer ce proraditi navijacki inat i slicno,ali prvo bi mozda u zivotu trebali biti igrac,trener ili nesto u klubu pa da shvatite to malo bolje.Necu se praviti da volim Sarajevo ,ne volim ga ali ga postujem,navijace jos vise,ne volim ni Skoru,jos od perioda kad sam igrao protiv njega,ali vam opet ponavljam da volim komunicirati sa svima i odgovorno vam tvrdim niste u pravu vezano za njega.Nemojte kao kriterij uzimati samo verziju nove uprave.
VOLIM TE ZELJO
Trenutno korisnika/ca: boki86, DoktorXabaras, Marokanci58 i 22 gosta.