Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la juznjak> » 20 jun 2012, 13:56

Po meni,jedine slabe tacke ove Furije su bekovi . Arbeloa ima srecu da igra u repki Spanije . Spanija je ta koja uglavnom kontrolise utakmice,samim tim ,manje je posla u odbrani za Arbelou odnosno Albu. Vidjecemo kada naidje neki protivnik koji zna udariti kontru ,onda ce tek izaci na vidjelo prave kvalitete bekova Furije . Recimo,imas klubske primjere, Arda je ismijavao tog Albu u duelima Atletica i Valencie,dok Arbeloa,uglavnom,kada Real ima pravog protivnika tipa Bayern ili Barca,jednostavno bude najlosiji pojedinac u svojoj ekipi ;) .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 20 jun 2012, 14:10

juznjak> je napisao/la:Po meni,jedine slabe tacke ove Furije su bekovi . Arbeloa ima srecu da igra u repki Spanije . Spanija je ta koja uglavnom kontrolise utakmice,samim tim ,manje je posla u odbrani za Arbelou odnosno Albu. Vidjecemo kada naidje neki protivnik koji zna udariti kontru ,onda ce tek izaci na vidjelo prave kvalitete bekova Furije . Recimo,imas klubske primjere, Arda je ismijavao tog Albu u duelima Atletica i Valencie,dok Arbeloa,uglavnom,kada Real ima pravog protivnika tipa Bayern ili Barca,jednostavno bude najlosiji pojedinac u svojoj ekipi ;) .
Da, redovno gledaš El Clasico pa su ti oči stalno uprte u greške pojedinaca. I to ne svih.

No, ****, nekog iz Reala moraš staviti među najgore, ipak Pateticovce gazimo već neku deceniju-dvije, a u reprezentaciji ste konstantni kao i u Ligi prvaka ;)
Alvaro Arbeloa - Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo - Ballon f'Rizura

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 20 jun 2012, 14:42

nemampojma je napisao/la:Rekli ste ono da je Arbeloa bio najlošiji protiv Rvatina?

Evo šta kaže UEFA zajedno sa Castrolom

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... 25866.html" onclick="window.open(this.href);return false;
otidji na alvaroarbeloa.com , tamo je dobio desetku ;)
nemampojma je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Po meni,jedine slabe tacke ove Furije su bekovi . Arbeloa ima srecu da igra u repki Spanije . Spanija je ta koja uglavnom kontrolise utakmice,samim tim ,manje je posla u odbrani za Arbelou odnosno Albu. Vidjecemo kada naidje neki protivnik koji zna udariti kontru ,onda ce tek izaci na vidjelo prave kvalitete bekova Furije . Recimo,imas klubske primjere, Arda je ismijavao tog Albu u duelima Atletica i Valencie,dok Arbeloa,uglavnom,kada Real ima pravog protivnika tipa Bayern ili Barca,jednostavno bude najlosiji pojedinac u svojoj ekipi ;) .
Da, redovno gledaš El Clasico pa su ti oči stalno uprte u greške pojedinaca. I to ne svih.

No, ****, nekog iz Reala moraš staviti među najgore, ipak Pateticovce gazimo već neku deceniju-dvije, a u reprezentaciji ste konstantni kao i u Ligi prvaka ;)
@juznjakov post je poprilicno realan. I ja sam Realov fan i naravno, pratio sam sve tekme ove sezone u kojima je Arbeloa uglavnom imao titulu najlosijeg igraca. Pa Mourinho je u ocajnoj potrazi za desnim bekom ili stoperom pa da Ramosa vrati na poziciju beka. On je solidan defanzivac ali ofanzivno ne doprinosi ekipi uopste. Alba je mozda za nijansu bolji. Francuzi su najaci na pozicijama krila: Ribery, Malouda, Menez, Ben Arfa... Moglo bi biti problema. Mozda del Bosque i izrotira sta pozadi.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 20 jun 2012, 14:48

Kad smo kod comova i netova, uskoro će svjetlo dana ugledati Arbeloa17.com

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 jun 2012, 18:32

Mulder je napisao/la:
nemampojma je napisao/la:Rekli ste ono da je Arbeloa bio najlošiji protiv Rvatina?

Evo šta kaže UEFA zajedno sa Castrolom

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... 25866.html" onclick="window.open(this.href);return false;
otidji na alvaroarbeloa.com , tamo je dobio desetku ;)
nemampojma je napisao/la:

@juznjakov post je poprilicno realan. I ja sam Realov fan i naravno, pratio sam sve tekme ove sezone u kojima je Arbeloa uglavnom imao titulu najlosijeg igraca. Pa Mourinho je u ocajnoj potrazi za desnim bekom ili stoperom pa da Ramosa vrati na poziciju beka. On je solidan defanzivac ali ofanzivno ne doprinosi ekipi uopste. Alba je mozda za nijansu bolji. Francuzi su najaci na pozicijama krila: Ribery, Malouda, Menez, Ben Arfa... Moglo bi biti problema. Mozda del Bosque i izrotira sta pozadi.
Pa tako bi i trebalo biti.
Jedan jaci u defanzivi a drugi prema naprijed.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 20 jun 2012, 19:44

Za one koji ne znaju, Alvaro Arbeloa ne samo da je među 10 najboljih igrača prvenstva prema UEFA-i i ne samo da je bio najbolji na utakmici protiv Hrvatske, on je i branič sa najviše dodira s loptom u protivničkom 16-ercu!

Evo i šta kaže o svom poslu:

"One likes to be valued and my statistic against Croatia highlights things people don't really focus on, such as the job a defender does. This is occasionally less appreciated than the work of those in attack."

Slažem se.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 20 jun 2012, 22:13

M4kaveli je napisao/la:Pa tako bi i trebalo biti.
Jedan jaci u defanzivi a drugi prema naprijed.
Radi se o lijevom i desnom beku :? :?:
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 20 jun 2012, 22:20

slika
eurosportovih najboljih 11 iz grupne faze
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 jun 2012, 23:43

Konacno pravi ispit za Furiju, nema vise izmotavanja i kalkulisanja.
Bas me zanima cime ce nas Hemuli iznenaditi :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 21 jun 2012, 01:09

messilla je napisao/la:Konacno pravi ispit za Furiju, nema vise izmotavanja i kalkulisanja.
Bas me zanima cime ce nas Hemuli iznenaditi :D
Mozda bez golmana da proba :D Od Brke nista ne moze iznenaditi :D

Elem, izgleda da su se francuzi malo samarli u svlacionici sinoc. K'o da gledam crnci vs. ostali, bas u njihovom stilu. :D Njima nedostaje jedno bas veliko, karizmaticno ime kao sto je bio veliki Zinedine da to dovede u red. Uglavnom, odlicna vijest :D
- Nick Hornby

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 01:18

Mislim da ce biti rasturacina Francuske.
To mislim zbog toga sto se Trikolori nece i ne znaju branit.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 21 jun 2012, 01:20

M4kaveli je napisao/la:Mislim da ce biti rasturacina Francuske.
Tako je. Yebo ti Blancove diplome, ti bi sa Francuskom izbacio Spaniju.

Spanija nikada nije pobijedila Francusku u natjecateljskoj utakmici!
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 01:29

A kada su to zadnji put igrali na velikom takmicenju ?

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 21 jun 2012, 01:44

M4kaveli je napisao/la:A kada su to zadnji put igrali na velikom takmicenju ?
2006. prije toga 2000.
- Nick Hornby

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jun 2012, 01:46

Tada je Spanija bila losija bar duplo.
Sad ce ih razbacat po terenu.
Samo da Torres ne igra i rasturacina je zagarantovana.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 21 jun 2012, 07:56

Spanija nikad nije pobjedila Francusku u offc. utakmici.

5 poraza
1 remi

Del Boske je inace 6 trener koji ce pokusati da prekine to prokletstvo.

U posljedne tri prijateljske Spanija je pobjedila sve tri tekme 2001 2-0, 2008 1-0, 2010 0-2.

Od njega se puno ocekuje, nadam se da u ovoj tekmi plaho necu vidjeti Casillasa.

slika
FORZA NAPOLI

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 21 jun 2012, 17:29

Najbolji igrac Spanije.
Zinedine Zidane
Iniesta me je impresionirao. Francuska da bi prošla prvo mora zaustaviti Iniestu.

Hvala ti Boze sto si ga uputio prema Barceloni ;)
Visca el Barça ! Mes que un club !

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 21 jun 2012, 17:39

M4kaveli je napisao/la:Mislim da ce biti rasturacina Francuske.
Wise man speaking. Mada, Spanija jos uvijek nije pokazala najbolje sto moze, oba puta su 'omanuli' na velikom ispitu protiv Italije i Hrvatske.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 21 jun 2012, 18:34

Iniesta je mnogo bolji nogometas od Messija.
FORZA NAPOLI

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 21 jun 2012, 18:43

Zna se ko je prvi, Messi je drugi, a onda idu igrači poput Xavija, Inieste, Ronalda, Xabija...

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.