Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Oxygen
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Oxygen » 25 jun 2012, 13:49

Hare_BvB je napisao/la: Inace, nemali dio igraca obe repke je ucestvovao u polufinalnom okrsaju U21 EP-a 2009. godine u kojem su Nijemci slavili Beckovim golom.
Sjetit ću se tog meča, Italija je strašno nadigrala Njemačku u tom duelu, nevjerovatno je šta su Aquafresca i društvo uspjeli promašiti tada i onda šok, šut Becka sa 35 metara iskosa.

Šteta što Italija nije povukla više igrača iz te generacije, Njemačka ih je gotovo sve regrutovala u A tim i to je jedna od prednosti Njemačke reprezentacije, sada se isplaćuje rad sa mladima maksimalno.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jun 2012, 15:37

Nije moglo bolje polufinale...protiv Engleza ne bi bilo zanimljivo :D

Ono sto mi se svidja pred ovaj mec je da Italija na ovom prvenstvu mnogo vise igra lopte nego dosad...nisu ni blizu defanzivni kao prije.Sinoc su imali veliki posjed i cesto je veliki broj igraca bio na engleskoj strani terena.Englezi su vecinu svojih prlika napravili poslije kojekakvih kontranapada samo su to u cjelini dosta lose radili...tu bi Nijemci mogli biti mnogo opasniji i produktivniji.Samo da ne bude problema sa realizacijom.

S druge strane bice veoma vazno dobro braniti prekide...nekakvi jeftini golovi nisu dozvoljeni.
Hare_BvB je napisao/la: Podolskog ni u najludjim snovima ne zelim vidjeti na terenu, tri promasena "mrtvaca" od prije 6 godina se tesko prastaju.

Ne vjerujem da je Low toliko lud...mislim da je Podolski vec otpisan...samo je pitanje hoce li igrati Schurrle ili Reus.Muller je siguran u prvih 11.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 18:32

Francuz Stephane Lannoy sudi polufinalnu utakmicu protiv Italije. Inače ovaj sudija je već jednom bio sretan Njemačkoj tokom ovog EP, jer je sudio prvu utakmicu protiv Portugala.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 25 jun 2012, 20:24

secer je napisao/la: vidjeces sta ce biti ako nesto slicno ponovi protiv talijana koji i manje poklone pretvaraju u golove.
Eto ja ti kazem da ce bit' jedan od najboljih pojedinaca na mecu. 8-)
secer je napisao/la:ako je tako, onda ti nece biti tesko naci jedan snimcic koji ce potkrijepiti tvoje tvrdnje.
Ne znam da postoje takvi videi, ali ti mogu poslati cijele utakmice. Mada cisto sumnjam da ti se to gleda.
secer je napisao/la:je li se to odnosi i na robena?
Jok, kak'i, nikako. slika
Ako iko u Bayi ima muda, onda je to Robben. Jbt, pa njegovo srednje ime je Muda. Arjen Muda Robben. :mrgreen:
Naravno ne trebam objasnjavati kako i zasto, valjda je to jasno.
Ako ciljas na to da nije htio sutirati u ispucavanju, reci cu ti da je tu proradio glas razuma. Pa ne bi imalo smisla promasit' dva puta na utakmici, kaj ne? :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jun 2012, 22:24

Na danasnjoj press-konferenciji su bili prisutni Andreas Köpke i Mesut Özil. Prvi je izjavio da je od danas pocela detaljna analiza protivnika i da je sinoc strucni stab zajedno gledao utakmicu i da im je bilo svejedno ko ce biti protivnik u 1/2 finalu.
Mesut Özil je rekao da je ova generacija kroz prethodne dvije godine sazrijela i da misli da je konacno doslo vrijeme da Elf osvoji titulu i donese jedan trofej u Njemacku. Svoj dio konferencije je zakljucio sljedecom izjavom:

„Ich bin überzeugt davon, dass wir den Titel holen“.

Prethodna tri dana malo je Schweinsteiger uzeo tersati preko medija. Prvo je u Subotu izjavio da nije zadovoljan sa svojom igrom protiv Grcke i da je imao pogresnih dodavanja koja mu se ne smiju desavati. Zatim je jucer izjavio da razlog njegove losije igre treba traziti u tome sto je dobio udarac na clanak koji ga muci tokom cijele sezone i da bi imao razumjevanja ukoliko bi protiv Italije utakmicu poceo na klupi, da bi prije par sati izjavio da je u potpunosti spreman i da je bez vecih problema odradio cijeli trening i da jedva ceka utakmicu u Cetvrtak.

Inace kod DFB-a je doslo do promjene planova. Ekipa ce u Srijedu tacno u podne otputovati za Varsavu i nece se vracati u Danzig. Ukoliko prodju u finale u Petak posljepodnevnim staima ce otputovati u Kijev i navecer odraditi trening na stadionu. Ukoliko ne daj Boze ne prodju u finalu takodjer u Petak u posljepodnevnim sazima je zakazan let za Frankfurt. Takodjer igraci samo zele docek u slucaju da osvoje trofej.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 jun 2012, 22:30

:P

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 jun 2012, 09:58

JetSet_Hantraga je napisao/la:Eto ja ti kazem da ce bit' jedan od najboljih pojedinaca na mecu
hantric, sjecam se da si imao jedan lijep potpis koji je pocinjao rijecima ´kad trebas bit...´, mislim da ga se sjecas.
helem, nakon sto si napisao ovu recenicu desilo se ono sto se desiti mora - gace su ti same spale, tako da je drugu seci ostalo samo da nadje egzekutora koji ce zadati posljednji ubod :lol:
bolan hantro, nije ti ovo forum na kojem se okupljaju vjestice, gatare i ini prodavaci magle koji kobejagi mogu gledati u buducnost. ovdje se okupljaju ozbiljni fudbalski analiticari, treneri i selektori koji pisu strucne analize.
dakle, krajnje je vrijeme da se uozbiljis.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Ne znam da postoje takvi videi...
kako bolan ne postoje? sjecas li se da sam vas jedno vrijeme bombardovao videom na kojem ste mogli vidjeti kakva je ustvari klocina gomez? pardon, mislim da se radilo o 3 video uratka.

sto se tice polufinalne utakmice u kojoj ce se susresti dva fudbalska diva, moram reci da svabosima nece biti lahko. barem ne onako kako to najavljuju pojedini forumasi.
da sugavi zabari imaju malo boljeg spica bili bi najkompletnija ekipa na ovom prvenstvu.
imaju strasan vezni red i odlicnu odbranu tako da nijemci nece prolaziti kao sto su prolazili protiv dosadasnjih protivnika. osim toga, zabari imaju odlicnog selektora koji umije postaviti ekipu.
helem, misljenja sam da ce to biti jedna preteska utakmica koja ce se lomiti u sredini, utakmica sa vrlo malo sansi.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jun 2012, 13:27

Sad ćemo da vidimo tog famoznog Bastiana, ako misle proći Italiju, igru kao protiv Grčke ne smije ponoviti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 jun 2012, 15:26

Vidio sam Klosea takodjer na presici,je li moze neko reci sta je on govorio???
Stern des Südens

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 26 jun 2012, 16:05

Pobijede li Talijane u četvrtak u Varšavi u polufinalnom ogledu, 23 će njemačka reprezentativca dobiti po 150.000 eura ili ukupno 3,5 milijuna eura. Za slučaj pobjede u kijevskom finalu prvog srpnja zaradili bi dvostruko više ili ukupno sedam milijuna eura.

S obzirom da nastup u dresu nacionalne momčadi mnogim igračima dodatno podiže cijenu na tržištu, može se reći da se ovakav džeparac, u rangu godišnjih plaća mnogih vrhunskih sportaša, rijetko viđa.

Sigurno su stoga djevojke i supruge nogometaša koji prolaze kroz duge pripreme za nastup na Euru itekako zadovoljne jer će dio honorara moći potrošiti – na šoping.

Inače, kada je riječ o njemačkim nogometašima treba reći da je to rekordan iznos stimulacije kad je DFB u pitanju.

Naime, za naslov svjetskih prvaka prije dvije godine u Južnoafričkoj Republici zaradili bi 250.000 eura po glavi.

Talijanima je njihov savez (FIGC) za pobjedu na turniru osigurao 200.000 eura.

UEFA će na račun pobjednika EP-a uplatiti ukupno oko 23,5 milijuna eura

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jun 2012, 16:09

proFCB je napisao/la:Vidio sam Klosea takodjer na presici,je li moze neko reci sta je on govorio???
Miroslav Klose je govorio o tome da je Mario Gomez dosta napredovao kada je reprezentacija u pitanju i da je postigao neke vazne golove dok je on bio povrijedjen i da ne treba napraviti gresku i o tome diskutovati ko ce dobiti prednost u napadu protiv Italije i da ovu ekipu ne treba gledati kao pojedince vec kao jednu cjelinu.
Takodjer je izjavio da zeli poceti utakmicu protiv Italije i da Löw ima izbor izmedju dva napadaca svijetske klase i da je to ogroman poklon za njega.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2012, 19:52

Trening njemačke reprezentacije danas je bio najtajnovitiji trening svih vremena, koji je ova reprezentacija obavila.
Brojne pregrade, paravani, zatim obezbjeđenje oko terena na kojem je Elf trenirao, prenosi tz. Inače novinari ovog lista su pronašli jednu rupicu, pa su malo virili i pratili dešavanja na terenu :)
Njihove prognoze što se početne postave tiče su sljedeće:
-Podolski - 95 % šanse da će nastupit;
-Schweinsteiger - 99 % šansi da će nastupit (bio je malo sporan, nakon nastupa protiv Grčke i nedovoljne spremnosti, te problema sa skočnim zglobom, ali izgleda da je spreman, odradio je cijeli trening);
-Gomez - 80 % šansi da će nastupit (odradio skoro cijeli trening s prvom postavom);
-Reus - 75 % šansi da će nastupit.

Moje mišljenje je da Reus treba igrat, Poldija bi prije ostavio na klupi, a igrao bi mi Muller, između Klosea i Gomeza bi se ovaj put teško odlučio, jer imam neki osjećaj da će ga Gomo zabit ako bude igrao, a zabijao ga je talijanskim ekipama (Napoliju ove sezone 3 puta u jednoj utakmici, prije toga i Interu). Druga stvar je što Mario može razgrnut te njihove gorostase pozada.
U drugoj varijanti bi Klose stvorio prostor za igrače iz drugog reda, jer puno se kreće fleksibilan je.

Inače u ovoj utakmici dosta se uzdam u Khediru (pravog odvažnog lidera), te Reusa, ima momak petlje, svestran je, fleksibilan mogao bi zadat probleme odbrani Azura.
U odbranu vjerujem, za sad se prav pokazuju Badstuber, Hummels , to su winner tipovi, uz svakako Lahma.
Neuer svjetska klasa, najjači golman, a ko još ne vjeruje, brzo će se uvjerit, ak ne sad na EURO-u, onda ubrzo nakon njega. A Manuel do sad na EURO-u nije imao mnogo prilike za iskazat se, u četvrtak možda i bude.
Iako je u par navrata imao dobrih parada, posebno protiv Portugala i Holandije.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2012, 20:06

slika

:D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 jun 2012, 00:29

Reus prije Podolskog obavezno,bolje se pokazao,unio je mnogo vise zivosti nego Poldi,i u puno boljoj je formi...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jun 2012, 00:43

Ja mislim da Podolski uopste nije upitan,a da ce Reus startat umjesto Mullera. E sad ukoliko bi i Klose igrao umjesto Gomez-a onda bi to po meni bila totalno tehnicka postava i mislim da u takvoj je potreban neko ko ce se campat sa zabarskim stoperima i mislim da bi se tu najbolje uklopio Gomez!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jun 2012, 00:47

Muller je siguran u prvih 11 jedini koji bi logično trebao ispasti je Podolski koji pruža očajne partije, mislim da bi Reus trebao krenuti od prve min.Ne treba zaboraviti ni Schurrlea.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jun 2012, 00:50

ja mislim da je Schurle svoj izlet u Poljskoj manje vise zavrsio!!!
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 jun 2012, 00:51

Igrat' će Muller i Poldi 99% zbog već prežvakanih razloga. :roll:

A što se tiče Gomez ili Klose?! :? Oba imaju svoje prednosti i mane. Gomez je veoma snažan napadač i on se može bez problema 'rvat sa Chielinijem, dok je Kloseova prednost (ako je to uopšte neka prednost) to što igra u žabarskoj ligi i već je igr'o protiv ovih štopera i poznaje ih veoma dobro.
Teška odluka za Loewa... 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 jun 2012, 00:58

Pa sta planira ova neznalica na klup?! :o :lol: Cuj Mulca ostavlja uza se, a kljakavog Plodija gura u vatru :evil: hanumu mu ne yebem :lol: I jos krece s davno prevazidjenim modelom tenka "mezGo 23" u probijanje zabarskog bunkera. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jun 2012, 01:01

Semir bvb je napisao/la:Igrat' će Muller i Poldi 99% zbog već prežvakanih razloga. :roll:

A što se tiče Gomez ili Klose?! :? Oba imaju svoje prednosti i mane. Gomez je veoma snažan napadač i on se može bez problema 'rvat sa Chielinijem, dok je Kloseova prednost (ako je to uopšte neka prednost) to što igra u žabarskoj ligi i već je igr'o protiv ovih štopera i poznaje ih veoma dobro.
Teška odluka za Loewa... 8-)
mislim da ce Reus uletit tu,a da ce Klose zuruck auf die Bank
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.