Trening njemačke reprezentacije danas je bio najtajnovitiji trening svih vremena, koji je ova reprezentacija obavila.
Brojne pregrade, paravani, zatim obezbjeđenje oko terena na kojem je Elf trenirao, prenosi
tz. Inače novinari ovog lista su pronašli jednu rupicu, pa su malo virili i pratili dešavanja na terenu
Njihove prognoze što se početne postave tiče su sljedeće:
-Podolski - 95 % šanse da će nastupit;
-Schweinsteiger - 99 % šansi da će nastupit (bio je malo sporan, nakon nastupa protiv Grčke i nedovoljne spremnosti, te problema sa skočnim zglobom, ali izgleda da je spreman, odradio je cijeli trening);
-Gomez - 80 % šansi da će nastupit (odradio skoro cijeli trening s prvom postavom);
-Reus - 75 % šansi da će nastupit.
Moje mišljenje je da Reus treba igrat, Poldija bi prije ostavio na klupi, a igrao bi mi Muller, između Klosea i Gomeza bi se ovaj put teško odlučio, jer imam neki osjećaj da će ga Gomo zabit ako bude igrao, a zabijao ga je talijanskim ekipama (Napoliju ove sezone 3 puta u jednoj utakmici, prije toga i Interu). Druga stvar je što Mario može razgrnut te njihove gorostase pozada.
U drugoj varijanti bi Klose stvorio prostor za igrače iz drugog reda, jer puno se kreće fleksibilan je.
Inače u ovoj utakmici dosta se uzdam u Khediru (pravog odvažnog lidera), te Reusa, ima momak petlje, svestran je, fleksibilan mogao bi zadat probleme odbrani Azura.
U odbranu vjerujem, za sad se prav pokazuju Badstuber, Hummels , to su winner tipovi, uz svakako Lahma.
Neuer svjetska klasa, najjači golman, a ko još ne vjeruje, brzo će se uvjerit, ak ne sad na EURO-u, onda ubrzo nakon njega. A Manuel do sad na EURO-u nije imao mnogo prilike za iskazat se, u četvrtak možda i bude.
Iako je u par navrata imao dobrih parada, posebno protiv Portugala i Holandije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland