Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

ripper
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 13:05

Veceras Pedro umjesto Silve i Španija rutinski ide u finale.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 27 jun 2012, 13:37

I Llorente umjesto Cesca.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 jun 2012, 13:45

Spaniji,po nekom pravilu , najmanje leze ekipe sa odlicnim kontranapadom,a Portugal je upravo takva ekipa . Po meni , portugal je u najmanju ruku jednako jak kao i Spanija. Imaju veoma jaku odbranu ,sa vrhunskim stoperima i veoma dobrim bekovima koji su jaki i u odbrani i u napadu,te sjajne krilne napadace (Nani,feminizirani,Queresma,Valera :o ).Eh sad,niko ,pa ni Portugal ,nema na sredini terena igrace koji mogu parirati Xaviu,Iniesti,Xabiu,Biskvit itd . Stoga ocekujem i veceras da Spanija sakrije loptu od gitanosa :mrgreen: toliko da ovi nece znat gdje se nalaze .Svakako da je veliki plus za Spaniju sto Ramos , Kasiljas,Xabi , znaju Ronalda toliko dobro iz Reala da ih tesko moze nadmudriti. Uglavnom ,espana rutinski veceras prolazi 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jun 2012, 13:49

juznjak> je napisao/la:Spaniji,po nekom pravilu , najmanje leze ekipe sa odlicnim kontranapadom,a Portugal je upravo takva ekipa . Po meni , portugal je u najmanju ruku jednako jak kao i Spanija. Imaju veoma jaku odbranu ,sa vrhunskim stoperima i veoma dobrim bekovima koji su jaki i u odbrani i u napadu,te sjajne krilne napadace (Nani,feminizirani,Queresma,Valera :o ).Eh sad,niko ,pa ni Portugal ,nema na sredini terena igrace koji mogu parirati Xaviu,Iniesti,Xabiu,Biskvit itd . Stoga ocekujem i veceras da Spanija sakrije loptu od gitanosa :mrgreen: toliko da ovi nece znat gdje se nalaze .Svakako da je veliki plus za Spaniju sto Ramos , Kasiljas,Xabi , znaju Ronalda toliko dobro iz Reala da ih tesko moze nadmudriti. Uglavnom ,espana rutinski veceras prolazi 8-)
Zaboravio si najboljeg beka svih vremena, jedan jedini: ALVARO ARBELOA !!! :lol:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 13:53

Treba razdvojiti price o Barci i Španiji jer to su skroz druge price. Ja kao simpatizer Barce ne vidim neke velike slicnosti u igri ta dva tima jer Barca uvijek ima prave napadace u svom sistemu.
I nema potrebe gomilati Busquetsa na DM, pored zdravog i spremnog Alonsa. Tandem Xabi Alonso i Xavi je uigran vec punu deceniju u dresu Furije, ti ljudi imaju po preko 100 nastupa. Plus Iniesta koji je isto uigran i to je taj trokut koji ce držati sredinu na najbolji moguci nacin. Time se otvaraju pozicije za krila tipa Mata, Pedro, Navas i za jednog špica tipa Llorente ili Torres, Španija bi igrala mnogo ljepše, atraktivnije, ofanzivnije, konstantno bi prijetila.
Ovako Del Bosque igra ziheraški i to se vrlo lako može odbiti od glavu njima. Gura Silvu i Cesca da glume nekakve napadace, pored pravih i proflisanih napadaca koji griju klupu :o :o :shock: nevjerovatno
Cak je i onaj Aragones igrao mnogo ofanzivniju varijantu sa dva špica Villa i Torres.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 27 jun 2012, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 27 jun 2012, 13:55

D10S je napisao/la:I Llorente umjesto Cesca.
Brko glumi previse.. a lav iz baskije :(
FORZA NAPOLI

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 27 jun 2012, 14:25

Bulkin je napisao/la: Brko glumi previse.. a lav iz baskije :(
Bas pise AS da bi on mogao startati od pocetka. Portugal je imao problema u ovim utakmicama gdje je glavni napadac gorostas (Gomez, Bendtner) a prije dvije godine, kada je Llorente usao u igri protiv Portugala, Spanija je postala znacajno opasnija, tad negdje su dali i gol.
Ne bih nista da prognoziram, ocekujem dobru utakmicu.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 jun 2012, 14:27

ripper je napisao/la:
Ovako Del Bosque igra ziheraški i to se vrlo lako može odbiti od glavu njima. Gura Silvu i Cesca da glume nekakve napadace, pored pravih i proflisanih napadaca koji griju klupu :o :o :shock: nevjerovatno
Cak je i onaj Aragones igrao mnogo ofanzivniju varijantu sa dva špica Villa i Torres.
Da,jos ako Portugal povede eto belaja .
Bez klasicnog napadaca,ocigledno je da se Spanija muci u napadu . Previse je tu veznjaka u navali ,previse komplikuju ,nemaju jednostavno kome gurnuti loptu, a oni sami nemaju taj osjecaj utrcavanja u prazni prostor kakav imaju pravi napadaci . Torres ima nevjerovatan osjecaj za igru i prostor, prati protivnicku odbranu, prati svoje napadace, krece se ... I sigurno da on ili Ljorente treba da igraju od pocetka .

raul-zakon @,nije namjerno matare mi :mrgreen:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 14:39

juznjak> je napisao/la:
ripper je napisao/la:
Da,jos ako Portugal povede eto belaja .
Bez klasicnog napadaca,ocigledno je da se Spanija muci u napadu . Previse je tu veznjaka u navali ,previse komplikuju ,nemaju jednostavno kome gurnuti loptu, a oni sami nemaju taj osjecaj utrcavanja u prazni prostor kakav imaju pravi napadaci . Torres ima nevjerovatan osjecaj za igru i prostor, prati protivnicku odbranu, prati svoje napadace, krece se ... I sigurno da on ili Ljorente treba da igraju od pocetka .

raul-zakon @,nije namjerno matare mi :mrgreen:
To se najbolje vidjelo protiv Francuske kada Xavi nije imao kome dodati pas u prazan prostor jer ti igraci koji glume napadace jednostavno nemaju te napadacke kretnje bez lopte ;)
Samo jednom je Fabregas utrcao, Xavi mu dao direktni pas u prostor , presjekao odbranu trikolora po sredini ali Cesc zamalo zakasnio i Loris odnio loptu ispred njega.
Eto ta jedna prilika je licila na neko kretanje igraca bez lopte i osjecaj za igru.
Cesc i Silva su veznjaci i ne mogu glumiti napadace :!: zašto je onda pozvao Del Bosque sve ove napadace, postavlja se pitanje :?: da griju klupu veznjacima izgleda :shock:
I još nešto, Iniesta igra na krilu samo po potrebi. Samo tad ga je Guardiola stavlja na te pozicije kad je Villa ozljeđen ili neki drugi igrac kartoniran. Svi znamo da je on klasicni veznjak u par sa Xavijem i da mu je to najbolja pozicija odakle je najucinkovitiji.
Gura Iniestu na poziciju koja mu manje odgovara, a npr. drži Matu na klupi koji inace svakako igra na toj poziciji.
Po meni, totalno nelogicni potezi, ali eto ko sam ja da kritikujem trenera koji je uzeo u fudbalu sve što se može uzeti.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 jun 2012, 14:45

O Madrale kuco stara.

brki prigovorit kad/ako izgubiti,pa biti pametni.
do tada cova izvlaci maximum.

Ne vidim da ce i u jednoj situaciji Ronaldo ili Nani imati 1 na 1 situaciju.
3 mala Spanca oko njih za djelic sekunde.
Portugal treba igrati brzo na prvu,iskoristit svaku iole priliku za kontru ili polukontru.
sutati kad se ukaze prilika(Ronaldo pogtovo) i mobilizirati se u kaznjenom Spanije kod prekida.

ako Spanija povede utakmica je gotova.
ako bude egal duze vrijeme(60-70 minut) e onda je sve otvoreno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 jun 2012, 14:57

ripper je napisao/la:Treba razdvojiti price o Barci i Španiji jer to su skroz druge price. Ja kao simpatizer Barce ne vidim neke velike slicnosti u igri ta dva tima jer Barca uvijek ima prave napadace u svom sistemu.
I nema potrebe gomilati Busquetsa na DM, pored zdravog i spremnog Alonsa. Tandem Xabi Alonso i Xavi je uigran vec punu deceniju u dresu Furije, ti ljudi imaju po preko 100 nastupa. Plus Iniesta koji je isto uigran i to je taj trokut koji ce držati sredinu na najbolji moguci nacin. Time se otvaraju pozicije za krila tipa Mata, Pedro, Navas i za jednog špica tipa Llorente ili Torres, Španija bi igrala mnogo ljepše, atraktivnije, ofanzivnije, konstantno bi prijetila.
Kakve to Barca prave napadace ima? Villa i Alexis igraju po krilima, Messi iza njih. Španija više nego ikad podsjeca na Barcu, cak je brko zamislio da mu Silva glumi Messija ali nije islo.

Sta mislis pod gomilanjem Busquetsa ? Xabi nije klasicni kasapin koji ce sam drzati tu poziciju, Busi je taj koji mu omogucava da krene vise prema naprijed, igrati bez njega protiv portugalaca i njihove kontre je ravno samoubistvu.

Da se Del Bosque pouzdao u Torresa, pitanje je dali bi uopste dosli do polufinala. Ne mozes se ti kockati da napravis par prilika i ovaj ih upropasti.
Don't hate what you don't understand.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 15:08

xaviesta je napisao/la:
ripper je napisao/la:Treba razdvojiti price o Barci i Španiji jer to su skroz druge price. Ja kao simpatizer Barce ne vidim neke velike slicnosti u igri ta dva tima jer Barca uvijek ima prave napadace u svom sistemu.
Kakve to Barca prave napadace ima? Villa i Alexis igraju po krilima, Messi iza njih. Španija više nego ikad podsjeca na Barcu, cak je brko zamislio da mu Silva glumi Messija ali nije islo.

Sta mislis pod gomilanjem Busquetsa ? Xabi nije klasicni kasapin koji ce sam drzati tu poziciju, Busi je taj koji mu omogucava da krene vise prema naprijed, igrati bez njega protiv portugalaca i njihove kontre je ravno samoubistvu.

Da se Del Bosque pouzdao u Torresa, pitanje je dali bi uopste dosli do polufinala. Ne mozes se ti kockati da napravis par prilika i ovaj ih upropasti.
Španija se možda može furati na Barcu i to pokušavati, ali to je promašaj taktika jer nemaju citav tim za taj sistem.
Nema Alvesa vec je tamo Arbeloa koji ne može ni blizu povuci kao ovaj, nema Messia vec Silva glumi tamo Lionela a to je nidje veze, nemaju Alexisa itd itd
Pa Barca skroz drugacije igra i mnogo više prijeti, mnogo više i češće stvaraju šanse, brže i lopta ide i svašta nešto.
Ne znaci ako je Brko pozvao 5-6 igraca iz Barce da moraju igraju kao replika Barce. To su profesionalni fudbaleri koji se mogu prilagoditi i u drugim sistemima.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 jun 2012, 15:16

Svakako je brko iskoristio maksimalno ovu generaciju Barce, ne mozemo reci da je igra identicna onoj Barcinoj ali da je dosta toga preslikao stoji Bgm.

Dok je Aragones vodio Španiju igra je istina bila znatno drugacija jer je Barca tada igrala klasicnu 4-3-3 formaciju a Španija 4-4-2 sa Villom i Torresom u napadu i Silvom koji je bio istureniji od ostalih veznjaka. Međutim i tu je snazan pecat imao Barcin dvojac u sredini.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 15:23

xaviesta je napisao/la:Svakako je brko iskoristio maksimalno ovu generaciju Barce, ne mozemo reci da je igra identicna onoj Barcinoj ali da je dosta toga preslikao stoji Bgm.

Dok je Aragones vodio Španiju igra je istina bila znatno drugacija jer je Barca tada igrala klasicnu 4-3-3 formaciju a Španija 4-4-2 sa Villom i Torresom u napadu i Silvom koji je bio istureniji od ostalih veznjaka. Međutim i tu je snazan pecat imao Barcin dvojac u sredini.
Svakako, taj dvojac koji se izgovara kao jedno ime Xaviesta ( po tvom nicku :mrgreen: ) je od vitalne važnosti za igru Španije. Ali može se i drugacije igrati sa njima. Što kažeš mogu komotno igrati 4-3-3 sa prava dva krila npr. Mata i Pedro i jednim klasicnim napadacem tipa Llorente. Ili varijanta 4-4-2 , ili sa pojacanom sredinom 4-5-1 ako žele maksimalan posjed lopte. ALI mora biti neki napadac gore, na to sam mislio :mrgreen:
Ne kontam zašto mu Cesc ili Silva glume napadace pored živih i zdravih Torresa, Llorentea i Negreda.
Prvo što nisu fizicki jaki kao npr. Negredo ili Llorente, drugo nemaju te kretnje bez lopte i utrcavanje u prazan prostor kao iskusni napadaci koji imaju osjecaj za tu igru (ovo što je Juznjak pominjao)...jer oni su veznjaci koji su godinama školovani da razigravaju druge, i sad su oni u ulogama nekakvih golgetera.
Fakat ne kontam tu taktiku :? .

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 jun 2012, 15:36

Llorente i Negredo bar za moj pojam nisu klasa Ville i da se tako izrazim starog Torresa a ocigledno ni selektor nema veliko povjerenje u njih.
Odbrana je također dosta losija nego ranije tako da se brko vjerovatno drzi one Cruyffove kad imamo loptu u svojim nogama ne mozemo primiti gol a kad imas toliki posjed nesto ce valjda i uci protivniku :mrgreen:

Nije nesto lijepo za oko, ali se pokazalo kao efikasno barem do sada.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 27 jun 2012, 15:43

Aragonesova ili Del Bosqueova Spanija?

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 27 jun 2012, 16:19

UEFA odbila minutu šutnje za Roquea
Čelnici Evropske nogometne federacije (UEFA) na sastanku u srijedu prijepodne odbacili su prijedlog Španaca da prije polufinalnog dvoboja na Euru protiv Portugala minutom šutnje odaju počast preminulom bivšem nogometašu Betisa Mikiju Roqueu.
Podsjetimo, mladi 23-godišnji bivši igrač Betisa preminuo je u nedjelju nakon neuspješne borbe s rakom, a Španlci su poslali upit UEFA-i u kojem su izrazili želju da minutom šutnje pred susret s Portugalom u polufinalu Evropskog prvenstva odaju počast igraču koji je bio i dobar prijatelj s nekolicinom reprezentativaca.

No, činovnici Michela Platinija bez podrobnijeg objašnjenja odbili su taj prijedlog, a također su zabranili Špancima nošenje crnih oznaka na dresovima.

koja gamad :evil:
.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 27 jun 2012, 16:25

catalonia je napisao/la:UEFA odbila minutu šutnje za Roquea
Čelnici Evropske nogometne federacije (UEFA) na sastanku u srijedu prijepodne odbacili su prijedlog Španaca da prije polufinalnog dvoboja na Euru protiv Portugala minutom šutnje odaju počast preminulom bivšem nogometašu Betisa Mikiju Roqueu.
Podsjetimo, mladi 23-godišnji bivši igrač Betisa preminuo je u nedjelju nakon neuspješne borbe s rakom, a Španlci su poslali upit UEFA-i u kojem su izrazili želju da minutom šutnje pred susret s Portugalom u polufinalu Evropskog prvenstva odaju počast igraču koji je bio i dobar prijatelj s nekolicinom reprezentativaca.

No, činovnici Michela Platinija bez podrobnijeg objašnjenja odbili su taj prijedlog, a također su zabranili Špancima nošenje crnih oznaka na dresovima.

koja gamad :evil:
Prije tekme Francuska- Svedska minuta sutnje preminulom francuskom novinaru Thierryu Rolandu

slika
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

madridist
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la madridist » 27 jun 2012, 17:09

A mozda su i ljudi malo procitali igru na posjed,u svakom slucaju nek tekma bude dobra koji god prodju spektakl u finalu nece izostati, a smrad platini je uvijek bio,jeste i ostace smrad od covjeka
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 27 jun 2012, 17:14

D10S je napisao/la:Aragonesova ili Del Bosqueova Spanija?
Iako je Del Bosque donio Furiji prvu titulu prvaka Svijeta i tako zacementirao sebi status najveceg trenera, glasam za onu Aragonesovu Španiju u svakom slucaju.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []