Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Hammer
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la Hammer » 01 jul 2012, 04:07

Ništa, večeras ćemo vidjeti talijanski napad na djelu protiv najjače odbrane na ovom prvenstvu.

Arbeloa & co. vs. debil & co.

Jel ovo samo ja padam na sedždu kad vas nema...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 08:22

LBJ MVP je napisao/la:On Silvu i Iniestu smatra za napadače tako da nije ništa slagao :P
To je to. :D

Ma sve isto kao u prošlim tekmama, samo umjesto Fabregasa staviti Torresa i to je to, nemogu ga one kantilere 'talijanske čuvat' da ga 'ebeš, u šta smo se i uvjerili u prvoj tekmi.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jul 2012, 09:51

Mislim da će se ova utakmica dobrano razlikovati od one prve. Ne vjerujem da će Talijani imati onoliko prostora (sjetimo se Pirlovih lopti kojima je uz pomoć Marchisija razigravao igrače koji su pokrivali bokove), ali isto tako ne vjerujem da će Španija pokazati atomski fudbal kojim su bombardovali svoje protivnike u 2008. godini.

Blagi favorit je Španija. Ne zbog toga što su briljirali na prvenstvu (daleko od toga), već zbog toga što su duže na okupu i što su u posljednje 4 godine bukvalno u istom sastavu - kostur ekipe nepromijenjen, igra se i dalje bazira na posjedu i ubacivanjima iz drugog plana, presingu...To je ono što je obilježilo Španiju i sigurno ćemo i u narednim godinama gledati ovakvu igru sa nekim manjim promjenama.

Iskren da budem, mene je jedan igrač najviše razočarao na prvenstvu. Riječ je o Silvi. Isto tako, ni Xavi nije na svom nivou, ali Silva (uprkos golu i asistencijama) je pobacio. :( Previše melja loptu, koči igru i kasni sa pasovima kada je najpotrebnije. S druge strane, mislim da je ovo "grananje" Xavija i Inieste usporilo "vremešnog" playmakera. Nikako da dođe do svog maksimuma, mada bih razloge takvoj igri mogao tražiti u dugoj sezoni, igrama na 3 fronta, a sigurno da ne postaje mlađi. No, s druge strane, Iniesta je odlično tempirao formu i uz Pirla je najbolji igrač prvenstva. Ne vjerujem da će Brko uraditi sljedeće, ali ja bih se odlučio za Pedra umjesto Silve. Brži je, prodorniji, odlično se ubacuje iz drugog plana, sjajno igra sa obje noge, okomitiji je i, dakako, ofanzivniji. Ali, ono u šta sam siguran je da Negredo neće biti u prvoj postavi. :mrgreen: Dakle, ono što sam pisao za Pedra važi, ali prije da će uletiti umjesto Negreda, a ne umjesto Silve. Pedro kao najistureniji, Silva iza njega, dok će ostatak veze biti nepromijenjen (Xabi, Busquets, Xavi i Iniesta).

Uglavnom, utakmica će se dobiti u veznom redu. Biće zgusnuto (sa barem 8-9 veznjaka u svakom trenutku i to na malom prostoru) i svaka greška će se skupo platiti. Italija će gledati da opet uradi nešto iz kontranapada, jer je to najbolja šansa protiv ovakve Španije. Kontre + prekidi. A, vidjeli smo kakvim oružjem raspolažu Talijani, tako da se ne bih iznenadio u slučaju jedne kontre od strane Pirla i Balotellija (duga lopta iza odbrane i završnica napadača Cityja).

Volio bih da ovo Španija uzme, a i da ostanem budan uz utakmicu. :mrgreen: Recimo 2:1 za Crvenu furiju i ja sretan. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2012, 11:02

23 djecaka Furije ulaze u legendu 8-)

slika

Ocekivani sastavi za vecerasnji duel, prema Marci ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 12:41

A u pm, pa skoro svi mediji izbaciše ovaj sastav, koji će izgleda na kraju i biti onaj pravi :roll:
'ebo vam Cesc špansku mater na toj poziciji, tu treba pravi napadač da igra, Torres il' Llorente! :evil:

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 01 jul 2012, 12:58

slika
Mislim da bi nesto slicno se moglo dogoditi veceras...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 jul 2012, 14:16

@D10S akteri ? :D

Ja mislim da će dosta zavisiti od toga koliko će Pique i Ramos uspjeti isprovocirati Maria :lol: :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 jul 2012, 16:40

Čarobnjak na terenu nije siguran da li će igrati na idućem SP

Crvena furija bez Xavija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

Veznjak Barcelone, Xavi Hernandez, odigrao je ključnu ulogu vezanu za dominaciju Crvene furije u više od posljedne četiri godine. Međutim, neprikosnoveni majstor veznog reda na terenu nije siguran da li će moći svojim igrama pomoći reprezentaciji Španije na idućem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali dat će sve od sebe da pomogne svojim saigračima u večerašnjem finalu protiv Italije.

- Ne znam da li će ovo biti moj posljednji turnir sa Španijom. Ipak, osjećam se dobro i sudjelujem u pobjedama Crvene furije. Moj prioritet je da tim pobijedi.

--------------------------------------------------------------

Majstor je shvatio da tijelo više ne može protiv godina i ozljeda koje se gomilaju. Korektan je i svjestan da ga vrijeme gazi i prepušta mjesto mlađima i bržima koji ce ga nasljediti, za razliku od nekih nerealnih igraca koji nebi prepustili svoje mjesto ni do 50-te godine. Xavi je gospodin.
Dao je i previše toga Španiji i ostace zapamcen kao velikan.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 jul 2012, 16:42

Ostao ili ne, Spanija nece mnogo izgubiti. Bez obzira na kvalitet Xavia.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 jul 2012, 16:46

Nail for Real je napisao/la:Ostao ili ne, Spanija nece mnogo izgubiti. Bez obzira na kvalitet Xavia.
Ma Xavi nece vidjeti SP 2014 u Brazilu, toga je i sam svjestan. Ni on ni Puyol. Dali su svoje, uruciti im zlatni sat sa posvetom :P i zahvaliti im se za sve godine u Furiji :mrgreen: :D Na mlađima svijet ostaje ,kako se kaže u narodu :mrgreen:
Ma nije to toliki problem špancima uopšte ;) šta kažeš . Naci ce se vec kvalitetna zamjena. Oni imaju nenormalan potencijal u mlađim selekcijama.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 17:32

Thiago 8-)

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 01 jul 2012, 17:47

Nema taj karizme da drzi vezni red, on bi odlicno mogao igrati sa Xavijem, ali njega zamijeniti i sefovati terenom, ne moze. Cesc jeste podosta ofenzivan u zadnje vrijeme, ali on je ponajblizi toj Xavijevoj sestici (ili osmici?).
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 01 jul 2012, 18:14

D10S je napisao/la:Nema taj karizme da drzi vezni red, on bi odlicno mogao igrati sa Xavijem, ali njega zamijeniti i sefovati terenom, ne moze.
Nešto mi taj tvoj post zvuči kao nevjerovatna ljubomora.

Recimo kao ona kada je Messi samo započinjao u Barci u tandemu sa Ronaldinhom. Kada su rekli da će biti bolji od njega i da je već bolji svi ste se smijali.

Pogledajte ga danas.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 jul 2012, 18:15

Messi je u Thiagovim godinama rjesavao El Clasico. Thiago nije taj kalibar.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 01 jul 2012, 18:20

Hammer je napisao/la: Nešto mi taj tvoj post zvuči kao nevjerovatna ljubomora.
Ti mene namjerno ovdje prcas, ili? Ljubomora bi bila da sam napisao da umjesto Xavija treba upasti Alex Fernandez ili Pedro Mosquera a ne Cesc Fabregad. Al' dobro, da napisem i obrano, opet bi ispalo ljubomora :lol:
Nail for Real je napisao/la:Messi je u Thiagovim godinama rjesavao El Clasico. Thiago nije taj kalibar.
Nema to veze. Xavi je do 2006 godine bio prosjek, ali je imao karizmu vodje. Thiago to nema, a i drugaciji su tip igraca sa drugacijim mentalitetom.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jul 2012, 18:22

Cesc umjesto Xavija, neki napadač umjesto Cesca i nastaviće se dominacija Španaca. Veći problem je na desnom beku, ali vjerujem da će se u narednom periodu pronaći neki defanzivac koji će biti pouzdan i u ofanzivnim i u defanzivnim zadacima.

Thiago će, ako sve bude išlo po planu, polako preuzimati tu ulogu džokera i zadovoljiti se "trash" minutama, a onda vremenom postati jedan od onih koji će imati svoje mjesto u prvoj postavi reprezentacije Španije. Mada, ima tu dosta mladića koji obećavaju. Uh, jesu ovo slatke brige, jbt. :lol:

Ljudi mogu napraviti 2 ekipe koje bi bile u top 5 i jednu koja bi bila u top 10. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 01 jul 2012, 18:23

Sretno veceras!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 jul 2012, 18:27

Arbeloa je idealno rjesenje za desnog beka :geek: .

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 01 jul 2012, 18:33

D10S je napisao/la: Ti mene namjerno ovdje prcas, ili? Ljubomora bi bila da sam napisao da umjesto Xavija treba upasti Alex Fernandez ili Pedro Mosquera a ne Cesc Fabregad. Al' dobro, da napisem i obrano, opet bi ispalo ljubomora :lol:
Ali gdje sam ja spomenuo Cesca?

@Mourinho - pa dobro, svakodnevno se dešava da vezni igrači rješavaju El Clasico i druge derbije.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.