RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 jul 2012, 00:27

Pa neznam uopste sta to vi ocekujete od djeteta od 18-19 godina? :roll:

Nidje veze...

Nego jeli iko isao ne neki trening ovo ljeto. Kako sve to izgleda?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 jul 2012, 00:43

MostaracVelezovac je napisao/la:Pa neznam uopste sta to vi ocekujete od djeteta od 18-19 godina? :roll:
Ja ne govorim o njegovom talentu, nego o njegovom forsiranju, i razlogu njegovog forsiranja, još od 16 - te godine
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 jul 2012, 03:53

Ma Mirza bi mogo biti dobar igrac(trenutno je daleko) ako se pravilno razvijo i trudio i ne na silu guro u prvi tim. ;) Gledo sam ga dosta puta do sada(ono vrijeme dok je igro) i nije nesto posebno pokazo,ali se vidi da pravilnim treningom i marljivim radom bi mozda moglo biti nesto od njega.Trenutno je daleko od toga da predvodi napad rodjenih.(mozda bi trebo jednu godinu otici u neki manji klub gdje ce igrati non-stop i gdje bi steko potrebnu rutinu i onda nazad u velez) Jos mi je u glavi onaj njegov zicer sto promasi u Travniku :o ,ono pravi centarfor odradi rutinski i smireno 8-)
Onaj Djafic je dobar(i ja sam ga primjetio)takav jedan bi nam trebo pravo.Ko ga hebe sto ima 32 godine,moze igrati jos najmanje 2-3 godine,a i valjo bi nam jedan iskusan napadac u napadu da ove mladje malo poduci.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 04 jul 2012, 05:55

I ja mislim da bi bilo dobro za Mirzu Cemalovica a i za Velez da ode u nizi ligu jednu sezonu da igra stalno da ojaca i da stekne iskustvo potrebno on je puno njezan i nije agresivan nego samo bezveze trckara bez potrebe treba vise da se pozrtvuje i da ne razmislja puno nego da igra u Lokose jednu sezonu umjesto Balalica a ovome pruziti sansu u Velezu

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 04 jul 2012, 08:29

ako igrač neće dobiti priliku u 19, kada će? eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 04 jul 2012, 10:29

kajl je napisao/la:ako igrač neće dobiti priliku u 19, kada će? eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
Ćemalović dobija priliku još dok je Ibraković bio(ima 3 sezone),ništa nije pokazao niti je napredovao.Čak štaviše moglo bi se reći da je bolje igrao prije 3 godine.Ako mislimo praviti neke rezultate sa napadom Ćemalović-Mace najebali smo.Do sada su došli Mace,Jaganjac,Nuhić i evo Ćurić.Bit će još 2-3 pojačanja sigurno.Po meni nepotrebno gomilanje (ispod)prosječnih igrača što je ovoj upravi već praksa.Kada se već dovodi igrač sa strane to treba biti ciljano pojačanje i provjeren igrač.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 jul 2012, 10:40

ra1981 je napisao/la:
kajl je napisao/la:ako igrač neće dobiti priliku u 19, kada će? eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
Ćemalović dobija priliku još dok je Ibraković bio(ima 3 sezone),ništa nije pokazao niti je napredovao.Čak štaviše moglo bi se reći da je bolje igrao prije 3 godine.Ako mislimo praviti neke rezultate sa napadom Ćemalović-Mace najebali smo.Do sada su došli Mace,Jaganjac,Nuhić i evo Ćurić.Bit će još 2-3 pojačanja sigurno.Po meni nepotrebno gomilanje (ispod)prosječnih igrača što je ovoj upravi već praksa.Kada se već dovodi igrač sa strane to treba biti ciljano pojačanje i provjeren igrač.
mozda Zajko Zeba ?

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 jul 2012, 10:44

arius je napisao/la:
ra1981 je napisao/la:
mozda Zajko Zeba ?

upravo treba traziti malde igrace po gorazdu visicima tesnjima i slicno.zeljo ce najbolje zaraditi na zoleticu .ko je zeletic prije po godine .kakva crna provjerena pojacanja ?ko ? sve slapa do slape koje menadjeri vodaju od nemila do nedraga .ako su u kojem momentu i bili talenti izgubili su ga u silnom vrcenju po putevima istocne evrope.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 jul 2012, 11:42

kajl je napisao/la: eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
O kakvim pojačanjima i parama govoriš majke ti ? :?
Svi su oni došlu u Velež na ruke, bez pare i dinara, samo im se sredi doplata za treninge, koja također nije redovna, i šta ti očekuješ ?
Da momci ostanu u klubu u kojem su bili 2 godine i da ga preko noći zavole kao što ga ja i ti volimo ?
Logično je da će otići kada im se pruži prilika za nešto bolje, i za boljim uslovima, od ljubavi se ne živi, a oni zarađuju za život radeći ono što iole znaju
Ne znam kakva ti je to priča :?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 04 jul 2012, 12:37

zizu1991 je napisao/la:
kajl je napisao/la: eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
O kakvim pojačanjima i parama govoriš majke ti ? :?
Svi su oni došlu u Velež na ruke, bez pare i dinara, samo im se sredi doplata za treninge, koja također nije redovna, i šta ti očekuješ ?
Da momci ostanu u klubu u kojem su bili 2 godine i da ga preko noći zavole kao što ga ja i ti volimo ?
Logično je da će otići kada im se pruži prilika za nešto bolje, i za boljim uslovima, od ljubavi se ne živi, a oni zarađuju za život radeći ono što iole znaju
Ne znam kakva ti je to priča :?

pa zato oni odu, a ovi naši se vrate iz troglava i trebaju sad igrati premijer ligu? ne kontaš šta sam htio reći, nije problem u igračima sa strane koji kasnije odu, nego je problem što uprava uopšte dovodi takve igrače. svi pričate o nekim dobrim pojačanjima, pa de reci, koji bi to igrač bio pojačanje, da ga velež može platiti, a da ne ispadne kao hiroš, pehlić i inih? nego malom maceu dati priliku, pa je bolje ako je on ne iskoristi nego ako je pehlić ne iskoristi. a to da ne uzimaju oni i menadžeri lovu, gdje si to pokupio? misliš da je ovaj famozni sarajevski trojac od prošle sezone igrao za klikere, misliš da bandović brani bez pare i dinara?

ja govorim o svim pojačanjima, od nidala ferhatovića, elezovića, krivokapića, nikolića, bajića, pa do hiroša. uvijek se tako radilo, bilo je i dobrih pojačanja među svm ovim igračima sa strane, ali to je bila cijena da naša djeca propadaju u godinama kada se najviše trebaju razvijati. onda u 26oj godini ih vratiš i čekuješ nešto od njih.
a sad neko kaže kako velež proizvodi igrače za želju, umjesto da dovodi pojačanja i juriša na titulu, ma dajte molim vas. kakva crna pojačanja, kao da nis gledali velež zadnjih godina.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 04 jul 2012, 12:40

evo neka ra1981 predloži neka dobra pojačanja :)

hvala arius, to i ja cijelo vrijeme govorim

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 jul 2012, 13:48

Velagić je također apostrofirao da će se 90.rođendan kluba prikladno obilježiti 17.jula. Centralna svečanost bit će upriličena na trgu Musala, a u klubu posljednjih dana užurbano rade na organizaciji pomenute proslave. U Titovoj 87. će se potruditi da na proslavi rođendana okupe što veći broj klupskih legendi i bivših igrača.

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 04 jul 2012, 13:49

rekao je velagić danas na pressu da smo kompletirali igrački kadar i da više nikoga necemo dovoditi :?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 04 jul 2012, 13:52

rekli smo da bi bilo dobro da dovedemo iskusnog džafića koji bi pomagao marselu maci u napadu.ovako sa samim marselom tesko da mozemo nesto napraviti.ulazimo u sezonu bez ambicija sto je jako loše :cry:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 jul 2012, 14:04

Ne trci pred rudu.
Nakon 5 utakmica znat cemo s kakvim timom raspolazemo. Mladi jesu. Al jesu li losi - nisam bas siguran.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 04 jul 2012, 14:06

ko je to iz Travnika došao kod vas? jedan vaš momak pita na našoj stranici kakav je Ćuić, kod nas ima samo Ćurić, pa jel to kod vas prešao?

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 04 jul 2012, 14:15

da taj je presao kod nas

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 04 jul 2012, 14:31

Crvenarmija je napisao/la:da taj je presao kod nas
Anel Ćurić, veznjak, prošao sve selekcije Travnika, mislim da ima 25 godina, možda koju godinu dana mlađi, ima odličan pregled igre i dobar šut iz daljine, mane nekad previše vuče loptu, trebao bi se brže rješavati i davati pasove koju mu jako tačni, ako ubrza igru i ako imate brze napadače možete imati velike koristi od njega

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 jul 2012, 14:44

bola kajl,bolje bi bilo za Mirzu da jednu godinu igra stalno u napadu(recimo u Lokomativi0 nego da svaku trecu utakmicu ulazi po 10 minuta.A taj jedan iskusan igrac(centarfor) bi nam valjo pravo u napadu da malo prenese to iskustvo na ove mlade igrace,ta ne mislis valjda u napad staviti sve ove golobrade mladice :roll: Sjecam se 2008g.kad smo u sastavu imali sve ovako mlade igrace pa kako smo prosli(3 boda iz 12 utakmica :o )Slazem se da treba forsirati mlade igrace(i dobro je da se tako radi) ali mora tu biti po koji iskusniji na vaznijim pozicijama inace ce mo se opet sjebati ko i 2008 g.

P.S.Po meni bi bolje bilo Mirzi da je lani igro non-stop recimo za lokomotivu i stjeco potrebnu rutinu,pa se sad vrno u Velez,nego sto je u Velezu grijo klupu i odigro ovih nesto malo minuta u citavom prvenstvu.Mlad igrac se razvija kad igra a ne kad grije klupu.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 04 jul 2012, 15:00

travnicanin je napisao/la:
Crvenarmija je napisao/la:da taj je presao kod nas
Anel Ćurić, veznjak, prošao sve selekcije Travnika, mislim da ima 25 godina, možda koju godinu dana mlađi, ima odličan pregled igre i dobar šut iz daljine, mane nekad previše vuče loptu, trebao bi se brže rješavati i davati pasove koju mu jako tačni, ako ubrza igru i ako imate brze napadače možete imati velike koristi od njega
ja sam mislio da od njega nikad nece biti igraca ali eto godine pokazase da je postao jedan od glavnih veznjaka travnika ,al iskreno mislim da vam je bolje uloziti u neku vasu djecu vratit ce vam e igurno..cuvajte onog mehremica.taj vam igrac moze donijeti bar jedan godisnji budzet ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.