RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

zizu1991
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la zizu1991 » 05 jul 2012, 22:11

Odoše naši na Bjelašnicu, evo sada pročitah, a sve se nema :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jul 2012, 22:13

u sred ljeta na smučanje batke, nije šale. :D
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 06 jul 2012, 09:30

nem73 je napisao/la:u sred ljeta na smučanje batke, nije šale. :D
Igrački kadar je zalužio da ode na pripreme, pitam se ide li uprava na pripreme?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 jul 2012, 15:07

Nek su otisli sa ovih 40 stepeni bar da normalno treniraju

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 jul 2012, 20:29

Organizator Memorijalnog turnira „Hašim Spahić“, koji se igra u čast legendarnog komadanta 16. divizije A RBiH, odredio je i parove polufinala. Tako će se u nedelju (15.07) u 16.45 sastati domaćin Ilijaš, član Druge lige „Centar“ i federalni prvoligaš Rudar iz Kaknja. U 18.45 igraju Velež i novi član Prve lige FBiH Bosna iz Visokog, koja je u protekloj sezoni dominatno osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi „Centar“.

Sutradan u 17.00 sati igra se utakmica za treće mjesto, dok je dva sata kasnije na rasporedu finalna utakmica. Utakmice se igraju na Gradskom stadionu u Ilijašu.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 jul 2012, 20:40

Velez ode na pripreme u Austriji

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... 43&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;

Uprava napolje!!! :lol:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 07 jul 2012, 10:46

ovo nam naš rezervni sredio sve? :mrgreen:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 jul 2012, 11:23

MostaracVelezovac je napisao/la:Velez ode na pripreme u Austriji

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... 43&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;

Uprava napolje!!! :lol:
Sve se nema 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 07 jul 2012, 15:28

Valjda će se i dijaspora malo aktivirati i pojaviti na ovim prijateljskim utakmicama da se igračima pokaže da nas ima svugdje, da smo i dalje institucija za sve.
Who dares, wins !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 jul 2012, 17:05

NeToBoLa je napisao/la:Valjda će se i dijaspora malo aktivirati i pojaviti na ovim prijateljskim utakmicama da se igračima pokaže da nas ima svugdje, da smo i dalje institucija za sve.
A zasto ce ti to "i dalje"?
Do rata Velez je bio najvise rangiran BH klub na UEFA listi ikada. Bili smo 53ci kad je Manchester United bio 100 i neki.

Poslije rata se borili sa nacionalistima i na lijevoj i na desnoj strani grada da klub odrzimo i prezivimo usprkos granatama od strane cetnika, konc logoru na nasem stadionu i kradji stadiona odradjenoj od ustasa i politickoj izdaji i nozu u ledja za taj isti stadion od strane balija.

I evo opet nakon prezivljavanja nemoguceg, u zadnjih 12 mjeseci, odigrali smo vise medjunarodnih utakmica sa renomiranim stranim klubovima nego i jedan BH klub. I opet cemo to ponovit sad u Austriji.

Prvi smo koji su kupili bus Velezu. Najvise fundraising ( crvenih veceri) odradili da pobjedimo i nacionaliste i nase protivnike na terenu.

Jelto nismo institucija?

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 07 jul 2012, 17:07

Poslije rata bukvalno na livadi igrali, oteli nam sve, gurnuli nas u drugu ligu, pojedinci ga srozali na najniže grane po pitanju svega i još mnogo, mnogo toga. E pa zato '' dalje'' stoji .
Who dares, wins !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 jul 2012, 20:05

MostaracVelezovac je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Valjda će se i dijaspora malo aktivirati i pojaviti na ovim prijateljskim utakmicama da se igračima pokaže da nas ima svugdje, da smo i dalje institucija za sve.
A zasto ce ti to "i dalje"?
Do rata Velez je bio najvise rangiran BH klub na UEFA listi ikada. Bili smo 53ci kad je Manchester United bio 100 i neki.

Poslije rata se borili sa nacionalistima i na lijevoj i na desnoj strani grada da klub odrzimo i prezivimo usprkos granatama od strane cetnika, konc logoru na nasem stadionu i kradji stadiona odradjenoj od ustasa i politickoj izdaji i nozu u ledja za taj isti stadion od strane balija.

I evo opet nakon prezivljavanja nemoguceg, u zadnjih 12 mjeseci, odigrali smo vise medjunarodnih utakmica sa renomiranim stranim klubovima nego i jedan BH klub. I opet cemo to ponovit sad u Austriji.

Prvi smo koji su kupili bus Velezu. Najvise fundraising ( crvenih veceri) odradili da pobjedimo i nacionaliste i nase protivnike na terenu.

Jelto nismo institucija?
Mostarac zaboravio si nabrojatii poslijeratno srozavanje kluba i od 'nasih"ljudi (koji nije mali) :oops:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2012, 07:57

Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio? :-)

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 08 jul 2012, 10:59

MostaracVelezovac je napisao/la:Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio? :-)

rušili na sejdić i finci :D
ma da, velež je opstao u nemogućim uslovima, a to je znak da je institucija. kada sve ide protiv njega, a on iz godine u godinu opstaje. činjenica je da je velež srednja žalost klub po posljeratnim rezultatima u bih, ali bolje i to nego da se ugasi. propada nam univerzitet, propada nam bolnica, ništa se ne gradi, uspješnih klubova u drugim sportovima ne možemo ni pomisliti da imamo, više turista obiđe međugorje godišnje nego stari most - poenta, kakvo je stanje u gradu, velež je pravo čudo. samo treba svak gurati koliko može i do kad može.

nego, danas prva prijateljska sa olimpicom na bjelašnici :)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 jul 2012, 17:56

U koliko sati je ta prijateljska ?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 jul 2012, 18:08

MostaracVelezovac je napisao/la:Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio? :-)
Nisi me razumio :) (a mozda sam se i ja pogresno izrazio)Ovo sve sto si nabrojo je direktno razaranje kluba iz vana,ali bilo je onog i iz unutra, koji se desio indirektno kao posljedica pojedinaca "brige za svoj dzep"zatim neradom i neprofesionalnoscu (koji je isto tako dobro uticao u razaranje kluba i koje me jos vise boli).Nadam se da ce toga biti sto manje ili skoro nikako u buducnosti :roll: :?

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 08 jul 2012, 18:15

Maestro^^ je napisao/la:U koliko sati je ta prijateljska ?
u 6 sati.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2012, 19:13

Koliko je?

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 08 jul 2012, 19:27

FT FK Slavija 1-1 (1-0) Velez Mostar
Rođeni brato

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 jul 2012, 19:38

kajl je napisao/la:

rušili na sejdić i finci :D
ma da, velež je opstao u nemogućim uslovima, a to je znak da je institucija. kada sve ide protiv njega, a on iz godine u godinu opstaje. činjenica je da je velež srednja žalost klub po posljeratnim rezultatima u bih, ali bolje i to nego da se ugasi. propada nam univerzitet, propada nam bolnica, ništa se ne gradi, uspješnih klubova u drugim sportovima ne možemo ni pomisliti da imamo, više turista obiđe međugorje godišnje nego stari most - poenta, kakvo je stanje u gradu, velež je pravo čudo. samo treba svak gurati koliko može i do kad može.

nego, danas prva prijateljska sa olimpicom na bjelašnici :)
Dobar post , dobar post .... Velez kao latmus papir kroz njega se ogleda donekle sudbina ovog grada ! dasta nego gurati al ne idealizirati !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []