Ovako sad sam ponovo pokrao nekih informacija na TMu. Klasicno kao uvijek.
Zaredom.
harishp je napisao/la:
Roditelji su mu iz Plava Crna Gora,znaci od Radosava komsije.
Ova Dzekna nece jos zaigrati za BIH a ka' ce ne zna se.
Kazu da je Kolasinac porijeklom iz Mostara. I to su nasi saznali preko jednog drugog, naseg igraca iz omladinskog pogona Schalke 04 U19. E sad koliko je istina. Nisam selektor, da ga ja zovem, da jesam vec bih ga nazvao kad ikada.
Elegant je napisao/la:
Tek je presao u Salke i odmah u reprezentaciju ? Gdje je prije igrao ? Nikad prije ga niko nije ni spomenuo, tako da nista od njega u ovim kvalifikacijama.
Mene ovo nervira do jucer se lozilo na Cocalica i Zukanovica a sada se doslovno "otkopavaju" neki igraci i odmah tjeraju u A tim.
Ti mora da se salis ili? Kako gdje je prije igrao?
Pa u omladinskom pogonu U19 od Schalke 04, vazi za jednog od igraca sa najvise potencijala u Schalke, potpisao je profesionalni ugovor, igrace za prvu ekipu. Kakva smo mi to jaka repka da nezovemo igrace iz takvog jednog kluba?
Evo sta pise jedan navijac Schalke koji prati omladinske utakmice, jako sazeto i skraceno:
Ovaj momak ce imati u sljedecim godinama nevjerovatan razvitak....im kvalitete jednog vodje na terenu i jaci je od bika...ima jake tehnicke sposobnosti i veoma je inteligentan, duhovno kao i u igri. Uz to dolazi njegova tjelesna prezencija, veoma je brz i za njegovo misicavo tijelo veoma pokretan!
Gledao sam mnogo utakmica nasih mladih, ali on je u svakoj utakmici bio izvanredan. Tjera svoje igrace naprijed, a u defenzivi je kao zid. Uz to je opasan po protivnicki gol!
Mnogo igraca u njegovim godinama rjesavaju situacije tjelesnom snagom. On ima tjelesnu superiornost ali i superiornost da prepozna situacije (veoma se dobro postavlja i osvaja loptu) uz to zna veoma brzo transformirati igru i krenuti naprijed, kao i kreirati napade!
Oprostite mi moje odusevljenje, ali ovaj momak je kao Dijamant! Posebno kada se njegov razvitak poprati, od badboy do profesionalca! On u sebi ujedinjuje ulicu i univerzitet. On ce definitivno uspjeti skok u profesionale vode, a toliko je fleksibilan, da bi mogao igrati i desnog beka u Bundesligi.
Kad vidim kako igra hocu da poludim!
O njemu cemo jos mnogo cuti! Vidio sam interview sa Sammer-om (da taj Sammer), poslije jedne utakmice nase U19...Sammer je zamalo zaplakao od radosti i koliko je bio odusevljen ovim momkom!
Vidjecemo!
I tebe "nervira" kada neko predlaze ovog momka

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.