Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 04 jul 2012, 09:32

Principatus je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ovaj je Bosanac k'o sto je i Mirza Teletovic Hrvat sto bi na ESPN rekli.
U to bas nebih bio toliko siguran. Vidjecemo. ;)
Roditelji su mu iz Plava Crna Gora,znaci od Radosava komsije.
Ova Dzekna nece jos zaigrati za BIH a ka' ce ne zna se.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 04 jul 2012, 17:52

Das ging verdammt schnell: Nur neun Tage lang mischte U23-Kicker Marcel Andrijanic bei den Zweitligaspielern mit – und war offenbar so überzeugend, dass er am Dienstag im Trainingslager in Barsinghausen mit einem Einjahresvertrag als Profi ausgestattet wurde!

Dies nicht nur, weil der Kiezklub ihn nach dem Weggang von Davidson Drobo-Ampem (Esbjerg) laut DFB-Vorschrift als einen von vier „Local Playern“ braucht. Trainer André Schubert sagt, warum er so auf den 19-jährigen Mittelfeldspieler steht: „Marcel ist technisch gut, körperlich fit. Er zeigt mutig, was er kann, hat ein ordentliches Niveau und keine Allüren.“

Auch Sportchef Rachid Azzouzi ist voll des Lobes: „Der Junge hat gute Anlagen. Ist doch schön für den FC St. Pauli, wenn es ein Spieler aus dem eigenen Nachwuchs schafft.“

Neu-Profi Andrijanic sagt: „Es ist ein tolles Gefühl, dass ich meinen ersten Profivertrag unterschreiben durfte. Und dass auch noch beim FC St. Pauli. Jetzt gilt es für mich aber erst einmal Gas zu geben und mich weiter zu entwickeln. Selbstverständlich ist es mein großer Traum, auch irgendwann einmal ein Ligaspiel zu machen. Aber davor steht die tägliche harte Arbeit auf dem Trainingsplatz. Dessen bin ich mir absolut bewusst.“

ekstra gledo ga na utakmici ovaj momak svaka čast!
Fi hajati.
GO Bosno.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 jul 2012, 18:14

bagrcavi je napisao/la:Selektore buuuuuuudiiiiiii seeeeeeeeeee
http://www.transfermarkt.de/de/sead-kol ... 94005.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tek je presao u Salke i odmah u reprezentaciju ? Gdje je prije igrao ? Nikad prije ga niko nije ni spomenuo, tako da nista od njega u ovim kvalifikacijama.

Mene ovo nervira do jucer se lozilo na Cocalica i Zukanovica a sada se doslovno "otkopavaju" neki igraci i odmah tjeraju u A tim.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 jul 2012, 18:19

Haj malo prelistaj temu pa navrati opet ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jul 2012, 18:01

Goran Galešić prešao iz HIT Gorice u Beerschot AC.Da se opet ne jave neke "pametnice", ne guram ovog igrača, ovo sam postavio samo da se zna gdje je sad ovaj igrač.
http://www.transfermarkt.de/de/goran-ga ... 77140.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 jul 2012, 18:23

bagrcavi je napisao/la:Goran Galešić prešao iz HIT Gorice u Beerschot AC.Da se opet ne jave neke "pametnice", ne guram ovog igrača, ovo sam postavio samo da se zna gdje je sad ovaj igrač.
http://www.transfermarkt.de/de/goran-ga ... 77140.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Taj igrac mi je ostao u dobrom sjecanju iz njegovih dana u mladoj reprezentaciji :D
Evo u ovoj utakmici od 0:21 on je zapoceo akciju,lijepo pronasao Josipa Corica koji radi momenat karijere,napravi smijesnim Rannochiu i postize lijep gol :P
[youtube][/youtube]

No,Galesiceva karijera je krenula nizbrdo nakon ono zavrzlame oko prelaska u Partizan.
A uz to je isti tip igraca kao i Misimovic,Stilic,Ibricic,Zeba..Kod nas haman pola profesionalnih fudbalera su ofanzivni vezni :lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jul 2012, 18:29

Ja koliko sam ga gledao, uvijek je igrao krilo.Onako nije loš igrač, ali i dan danas mi nije jasno šta se desilo pa on nije prešao u Partizan.Čak je i u novinama bilo da je sve gotovo, da je otputovao u Bg, a on samo tišina.
DRUG NEBI TI PUNCA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jul 2012, 18:33

Ma i ja što sam gledao, on nije isti tip igrača kao Misimović ili Štilić :roll: :roll:
Uvijek je momak bio jedan od najrastrčanijih igrača na terenu i bilo ga je na svim djelovim, a najviše po krilu, on jeste nešto ko Misimović, ali je dosta pokretljiviji od Misketa 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 05 jul 2012, 19:22

Goran je univerzalac i moze igrati sve pozicije u srednjm redu ali zbog brzine i prodornosti najbolje partije pruza na krilu...

P.S Ni slican on nije Misketu,Stilicu ,Medonji & Co jer je on na benzinski pogon... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 05 jul 2012, 20:23

Ja stvarno nerazumjem zasto ovaj Kurtic nije pozvan?

http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmin_Kurti%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledajte ovo:

[youtube][/youtube]
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 jul 2012, 20:32

Cincinnatus je napisao/la:Ja stvarno nerazumjem zasto ovaj Kurtic nije pozvan?

http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmin_Kurti%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledajte ovo:

[youtube][/youtube]
Zato sto je veci Slovenac od Janeza Janse a nije jedini.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 jul 2012, 23:39

bagrcavi je napisao/la:Ja koliko sam ga gledao, uvijek je igrao krilo.Onako nije loš igrač, ali i dan danas mi nije jasno šta se desilo pa on nije prešao u Partizan.Čak je i u novinama bilo da je sve gotovo, da je otputovao u Bg, a on samo tišina.
Partizan nije hteo sa njim da popuni to mesto stranca,jer su vec tada imali jednog viska. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 jul 2012, 00:14

Ovako sad sam ponovo pokrao nekih informacija na TMu. Klasicno kao uvijek. :mrgreen:
Zaredom.
harishp je napisao/la: Roditelji su mu iz Plava Crna Gora,znaci od Radosava komsije.
Kazu da je Kolasinac porijeklom iz Mostara. I to su nasi saznali preko jednog drugog, naseg igraca iz omladinskog pogona Schalke 04 U19. E sad koliko je istina. Nisam selektor, da ga ja zovem, da jesam vec bih ga nazvao kad ikada.
Elegant je napisao/la: Tek je presao u Salke i odmah u reprezentaciju ? Gdje je prije igrao ? Nikad prije ga niko nije ni spomenuo, tako da nista od njega u ovim kvalifikacijama.

Mene ovo nervira do jucer se lozilo na Cocalica i Zukanovica a sada se doslovno "otkopavaju" neki igraci i odmah tjeraju u A tim.
Ti mora da se salis ili? Kako gdje je prije igrao?
Pa u omladinskom pogonu U19 od Schalke 04, vazi za jednog od igraca sa najvise potencijala u Schalke, potpisao je profesionalni ugovor, igrace za prvu ekipu. Kakva smo mi to jaka repka da nezovemo igrace iz takvog jednog kluba?

Evo sta pise jedan navijac Schalke koji prati omladinske utakmice, jako sazeto i skraceno:
Ovaj momak ce imati u sljedecim godinama nevjerovatan razvitak....im kvalitete jednog vodje na terenu i jaci je od bika...ima jake tehnicke sposobnosti i veoma je inteligentan, duhovno kao i u igri. Uz to dolazi njegova tjelesna prezencija, veoma je brz i za njegovo misicavo tijelo veoma pokretan!

Gledao sam mnogo utakmica nasih mladih, ali on je u svakoj utakmici bio izvanredan. Tjera svoje igrace naprijed, a u defenzivi je kao zid. Uz to je opasan po protivnicki gol!

Mnogo igraca u njegovim godinama rjesavaju situacije tjelesnom snagom. On ima tjelesnu superiornost ali i superiornost da prepozna situacije (veoma se dobro postavlja i osvaja loptu) uz to zna veoma brzo transformirati igru i krenuti naprijed, kao i kreirati napade!

Oprostite mi moje odusevljenje, ali ovaj momak je kao Dijamant! Posebno kada se njegov razvitak poprati, od badboy do profesionalca! On u sebi ujedinjuje ulicu i univerzitet. On ce definitivno uspjeti skok u profesionale vode, a toliko je fleksibilan, da bi mogao igrati i desnog beka u Bundesligi.

Kad vidim kako igra hocu da poludim!

O njemu cemo jos mnogo cuti! Vidio sam interview sa Sammer-om (da taj Sammer), poslije jedne utakmice nase U19...Sammer je zamalo zaplakao od radosti i koliko je bio odusevljen ovim momkom!

Vidjecemo!
I tebe "nervira" kada neko predlaze ovog momka :?: :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 jul 2012, 00:19

Kicker je Bicackica proglasio 3. najboljim stoperom njemacke 2. lige. Ovi ispred njega su 4 godine stariji.

http://www.kicker.de/news/fussball/2bun ... kimya.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To znaci da ovaj momak ima finu perspektivu, da ponovo zaigra u prvoj Bundesligi. Pozvati njega uz Zukanovica (jedan od najboljih u belgijskoj ligi), pa Pandza i Spahic. Za prvo bi moglo biti dovoljno sto se tice stoperske pozicije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jul 2012, 00:25

Princi detaljan ko i uvijek :D

Ma ima te naše dječurlije tamo po evropi, samo se treba malo aktivirati i "otimati" te igrače.Maloprije vidjeh da u omladincima Šalkea (u19) igra još jedan naš momak, njegovo ime je Adis Omerbašić, ovog ljeta prešao u Šalke iz nekog malog kluba, igra na poziciji desnog beka a može pokriti i ostale pozicije u odbrani, kao i zadnjeg veznog.Trenutno je u17 reprezentativac Bosne i Hercegovine!

http://www.transfermarkt.de/de/adis-ome ... 56842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 06 jul 2012, 00:37

gledam ovaj snimak u21 protiv Italije, ja što ih je Šeha izdominirao :mrgreen: :mrgreen:

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 06 jul 2012, 01:48

Cincinnatus je napisao/la:Ja stvarno nerazumjem zasto ovaj Kurtic nije pozvan?

Pogledajte ovo:

[youtube][/youtube]
Ti si ovog snimka ukro s mog posta na xtratime-u

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 06 jul 2012, 07:38

Principatus je napisao/la:Ovako sad sam ponovo pokrao nekih informacija na TMu. Klasicno kao uvijek. :mrgreen:
Zaredom.
harishp je napisao/la: Roditelji su mu iz Plava Crna Gora,znaci od Radosava komsije.
Kazu da je Kolasinac porijeklom iz Mostara. I to su nasi saznali preko jednog drugog, naseg igraca iz omladinskog pogona Schalke 04 U19. E sad koliko je istina. Nisam selektor, da ga ja zovem, da jesam vec bih ga nazvao kad ikada.
Elegant je napisao/la: Tek je presao u Salke i odmah u reprezentaciju ? Gdje je prije igrao ? Nikad prije ga niko nije ni spomenuo, tako da nista od njega u ovim kvalifikacijama.

Ti mora da se salis ili? Kako gdje je prije igrao?
Pa u omladinskom pogonu U19 od Schalke 04, vazi za jednog od igraca sa najvise potencijala u Schalke, potpisao je profesionalni ugovor, igrace za prvu ekipu. Kakva smo mi to jaka repka da nezovemo igrace iz takvog jednog kluba?

Evo sta pise jedan navijac Schalke koji prati omladinske utakmice, jako sazeto i skraceno:
Ovaj momak ce imati u sljedecim godinama nevjerovatan razvitak....im kvalitete jednog vodje na terenu i jaci je od bika...ima jake tehnicke sposobnosti i veoma je inteligentan, duhovno kao i u igri. Uz to dolazi njegova tjelesna prezencija, veoma je brz i za njegovo misicavo tijelo veoma pokretan!

Gledao sam mnogo utakmica nasih mladih, ali on je u svakoj utakmici bio izvanredan. Tjera svoje igrace naprijed, a u defenzivi je kao zid. Uz to je opasan po protivnicki gol!

Mnogo igraca u njegovim godinama rjesavaju situacije tjelesnom snagom. On ima tjelesnu superiornost ali i superiornost da prepozna situacije (veoma se dobro postavlja i osvaja loptu) uz to zna veoma brzo transformirati igru i krenuti naprijed, kao i kreirati napade!

Oprostite mi moje odusevljenje, ali ovaj momak je kao Dijamant! Posebno kada se njegov razvitak poprati, od badboy do profesionalca! On u sebi ujedinjuje ulicu i univerzitet. On ce definitivno uspjeti skok u profesionale vode, a toliko je fleksibilan, da bi mogao igrati i desnog beka u Bundesligi.

Kad vidim kako igra hocu da poludim!

O njemu cemo jos mnogo cuti! Vidio sam interview sa Sammer-om (da taj Sammer), poslije jedne utakmice nase U19...Sammer je zamalo zaplakao od radosti i koliko je bio odusevljen ovim momkom!

Vidjecemo!
I tebe "nervira" kada neko predlaze ovog momka :?: :lol:
Svaka ti čast na ovom postu Principatus! Ovog momka ne bi smo smjeli izgubiti jer koliko sam upratio njemačke medije on je sa Canom iz Bajern najveći talenat njihove u-19 generacije što samo po sebi dovoljno govori.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 06 jul 2012, 17:24

pa sad jel bosanac, crnogorac, sandzaklija ???

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 06 jul 2012, 21:46

Nurdin Hrustic bi trebao dobiti sansu da zaigra za repku. Momak se moze drzati u odbrani sa svima trenutno u repki a jaci je sigurno od vecine.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, cutura, doki48, General505, guadalupe, IgmanskiVukovi, Micron, zikerrz21 i 59 gostiju.