Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 06 jul 2012, 23:47

Odlican summary volimLFC ;)

Pogotovo ovo zadnje, ni ja nisam toliko uvjeren u pobjedu, Murray igra odlicno, zna da moze dobiti Rogera (na Mastersima), e sad da li moze napraviti taj kljucni korak u karijeri i sa jakim vjetrom u ledja od Britanske publike i dobiti Rogera na GS-u? Vidjet cemo... Zelim mu sve najbolje, da osvoji ne jedan, nego sto vise GS-ova, al' kad se legenda penzionise, nisam siguran, al' mislim da Murray nikad nije dobio Federera, Djokovica ili Nadala na GS-u? Moram to provjerit, al' vako iz glave mislim da se nikad nije desilo... Dakle, ne smije se opustit nema sanse, pristup mora bit isti k'o protiv Novaka, ima jednu olaksicu, a to je Murrayova glava, pa cak i da gubi, Murray ce mu dati 100% sanse da se vrati u mec, jer nece moci tako lahko zavrsiti finale pred tolikim pritiskom protiv najboljeg ikad.

GO ROGER!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 jul 2012, 23:50

Paradoksalna je činjenica da je ovaj forum oduvijek fercerao po nekom specifičnom sistemu. Uvijek se kroz nazovi diskusije osporava jedan igrač, a uzdiže drugi sve to 100x ponovljenim frazama, argumentima i postovima.
Koliko je to forumašima ušlo u glavu često su se i normalne diskusije i kritike uzimale kao blaćenje i vrijeđanje, jer je jednostavno to raji ušlo u glavu, pa se na svaki post, bio on normalan ili ne, konstruktivan ili ne, odgovara istim, već unaprijed poznatim "tonom", nekad ironijom i sarkazmom (to često upali ;) ) nekad direktnim vrijeđanjem i provociranjem, a nekad i prozivanjem, sve u zavisnosti od situacije.

Ovaj je put tema Roger Federer, a ustvari kad nije ?! Otkad sam aktivnije počeo pisati na ovom forumu (ovaj nick je koristilo više osoba) oduvijek je bilo osporavanja njegovih rezultata, tezama poput "slaba konkurencija je glavni razlog njegove dominacije, Nadal ga je pobijeđivao na svim podlogama te je zato bolji igrač, Roger bi osvojio 5 GS titula da je vršnjak Nadala i Novaka" itd (Raja očigledno zaboravila da je Rafa #2 postao 2006, a Novak u TOP 10 ušao 2007 i da je u tom periodu Roger osvojio 7 GS-ova). No dobro, sve bi to nekako bilo udure da to govore osobe koje su istinski zaljubljenici u ovu igru i koji na tenis gledaju kao, prije svega zaljubljenici u taj sport, pa tek onda kao navijači ili da su to osobe koje poznaju ovu igru, koji su upoznati sa historijom tenisa, jer je ona ogledalo svakog sporta, osobe koje znaju kako se tumače i posmatraju rezultati svakog igrača i određuje njihovo mjesto u teniskoj historiji ili jednostavno da su to obični teniski simpatizeri, zaljubljenici ili kako se to voli reči stručnjaci.
To je sve što je potrebno da bi se krajnje objektivno i realno govorilo o ovoj igri i igračima kao nosiocima iste.

Ne, sve to govore navijači drugih igrača i to baš navijači, jer njihova zaluđenost njihovim idolom je takva da se vjerujem i njima samim povrača kada kliknu na ikonicu "Pošalji" i pročitaju svoj post i gluposti napisane u njemu. Zbog čega sve to ? - Neki vjerovatno lakše funkcionišu kada blate tuđe, jer im je namjera na indirektan način uzdizati svoje ili im je to jednostavno izgovor za loše rezultate njihovog pulena ?! Obje varijante su moguče i često upotrebljive, to je uostalom i odlika ovog foruma. Uvijek je važno omaložavati nekog tenisera, to je vrhunac teniske stručnosti večine forumaša, jer pobogu ne znaju drugačije, a željeli bi se na neki način isticati, ma kakav god on bio.

Sve to rade osobe koje su upućene u tenis ko ja u heklanje, likovi koji misle da je tenis nastao pojavom njihovog igrača, a koji ne znaju recimo vrednovati i poštovati igrače iz drugih vremenskih era, jer je pobogu tenis toliko uznapredovao da se "kvalitet" istog ogleda u podcjenjivanju igračkih kvaliteta i rezultata jednog Lavera, Borga ili Samprasa. Svi se busaju u prsama pričom da je Rafa jedan od najboljih ikada, a nisu pogledali nijedan meč prethodno spomenutih tenisera koji su postavli standarde kako u igračkom, tako i u rezultatskom poimanju ovog sporta. Pardon, jesu, pogledali su highlightse na Youtubeu i donose zaključke na osnovu toga. Znalački, nema šta.
- Šta i kako odgovoriti na takve nebuloze ?! Ne znam, nisam dovoljno pametan da kažem, iako sam prvom dijelu posta napisao potencijalne odgovore, najbolje je to okrenuti na ironiju i sarkazam, nekako je najlakše. Brzo, kratko a učinkovito. 3 u 1 - full kombinacija. :!:

Razlog zbog kojeg sam privremeno napustio ovaj forum je upravo leglo takvih forumaša, čije mi se postove gadi i citirati. Pa prelistajte posljednje stranice ove teme i uporedite sa diskusijama vođenim na AO-u ove godine i primijetićete ogromnu razliku. Postova Magičnog, Valencie, Monologa, Virtu4lnog, Kuke, retra ili nema nikako, ili su se pogubili usljed ovolikog broja besmislenih postova prepunih raznih smajlija i sličnih gluposti.
Čemu sve to ?! Zar nije bolje napisati neku analizu, prognozu i neki smislen i konsntruktivan post, a ne pozetati istu priču koja je davno apsolvirana i zapečaćena u prethodnim stranicama ove i drugih tema sa ovog pdf-a.

Kad jednom shvatite da tenis nije nastao 2008 ili 2011, već mnogo ranije, kada shvatite da Rogerovo mjesto kao GOATA nije ugroženo zbog negativnog H2H sa Nadalom, već u najgorem slučaju zbog određenih ATG igrača iz prethodnih teniskih era i konačno kada naučite kako se vrednuju i posmatraju rezultati, dostignuća i kvaliteti određenih igrača i određuje njihovo mjesto u samoj teniskoj historiji, onda svratite da prodiskutujemo o tome u duhu mira i tolerancije. :mrgreen: Dotad, bukvar u ruke i čitati, jer nekad će vam biti smiješno kada vidite kakve ste gluposti znali pisati, a osporavanje Rogerovih rezultata zbog konkurencije je jedna od najviše ponovljenih nebuloza napisanih ovdje i vrijeme je da se tome stane u kraj. :mrgreen:
Ipak je za malo kompleksniju diskusiju o tenisu potrebno biti potkovan znanjem, a ne staviti ružićaste naočale na oči i praviti se stručnjak. Ne ide to tako. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

spahija
Kontakt:

Post Postao/la spahija » 06 jul 2012, 23:52

U pojedinim momentima je ovaj mec danas bio +18 samo zbog Dr. Federera, ja sam morao djecu u drugu sobu odvesti !

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 jul 2012, 23:53

Raul_64 je napisao/la:Povrsno se gleda.
kad pogledas odskok lopte na Wimbledonu 2000 i sada to je smijesno.
pa Rafa bi bio bukvalno topovsko meso za bilo kojeg jaceg servera(i serv and voley igraca u to vrijeme jel) slicno i na tvrdim podlogama.
bio bi uspjeh kada bi jedan GS "zalutao" van šljake..normalno ŠBB KBB al da bi Rafa na tim podlogama kakve su bile s igrom koju posjeduje mogao dolaziti do zavrnica turnira ? jako tesko..pogotovo jer tada je bilo dosta boljih igraca na mrezi.

igrac koji je osvojio 95% turnira od Aprila do Juna ne moze uci u razmatranje za jednog od najboljih svih vremena.
Gotivam ja njega zbog predanosti i skromnosti,al Nole ima vece sanse da na kraju karijera ode kao bolji teniser od njih dvojice(trenutno nije da se razumijemo).

A u nedjelju ocekujem defanzivnog(uz to stisnutog) Murraya koji ce na 0:2 malo pustiti ruku i otjerati Federera od linije al zbog limitiranog napadackog arsenala 1 set je maximum sto moze dobiti..
Sto se tice tih promjena na podlogoma jesi li licno u oba vremena oprobao igru na tim podlogama i uporedio pa primjetis razliku ili si na nekom strucnom forumu ili tv emisiji cuo takvu nebulozu pa ovde prodajes muda za bubrege?

Sto se tice tog odskoka lopte kako se to mjeri, jel se mjeri udarac istog tenisera kakav mu je bio udarac 2000 a kakav danas ili se porede teniseri iz 2000 sa ovim danas i odskok njihove lopte? Nisi nikad pomislio da tenis kao igra napreduje i da se sve mijenja kako bi se unaprijedilo nisi pomislio da za te strahobalne servise kojima bi rafa bio topovsko meso :lol: danas mozes u top 100 naci bilo kojeg igraca koji bi bez problema vracao te strasne servise. Tu pricu o Nadalovim turnirima i 95% mozes okaciti macku o rep, lik je kompletirao Grand Slam sa 24. godine par mjeseci poslije Federara koji je uveliko imao 28 godina a Golden Slam jos uvijek nema a Rafa je sa tim davno zavrsio, znaci tih 95% pada u vodu kad frajer ima izvan sljake 4 grand slam titule i plus zlato na olimpijadi, a Djokovic sveukupno ima 5 grand slam titula znaci ne racunajuci apsolutnu dominaciju na sljaci nezapamcenu u open eri ima isti broj bitnih titula kao Djokovic , znaci i Djokovic je **** izvan sljake jer ocigledno nije uspjesniji od Nadala.

Nadal ce po zavrsetku karijere otici kao najbolji igrac svih vremena to je jasno kao dan.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 jul 2012, 00:03

Uglavnom imate mahanje od Federera, koji u 31. godini nadigrava trenutno najboljeg igraca svijeta, koji ulazi u 8. finale Wimbledona, nadomak 17. GS titule.
E, da umalo da zaboravim, pozravima se pridruzuje i "GOAT" Lukas Rosol, jer pobogu on ima pozitivan H2H protiv Nadala.
Zadnja izmjena: retro, dana/u 07 jul 2012, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jul 2012, 00:06

formance, mene ne ukljucuj u tu pricu, jesam li ja kriv sto legenda reala dolazi na temu cisto zbog zajebancije i da mene isprovocira? - nisam. Kriva je moderacija sto uopce dopusta ovakve postove na ovako jakom podforumu kao sto je tenis, pogledaj mu samo postove, 15 puta ponovljeno da je Federer drvosjeca, da je Nadal najbolji svih vremena, da ce Tsonga osvojiti Wimbledon - prijavio sam ih par, nista se nije desilo. Pa onda ovo sto si ti naveo, nadalovci i komunikacija s njima - sta da radim? Moram odgovoriti, moram braniti istinu i Rogera, ne zelim da neko ko nema pojma o tenisu dodje ovdje i vidi legendin post ili post samosarajva ili sempera i ovakve gluposti, ja bih najsretniji bio kad bi se dobijao ban za takve stvari, al' nema sanse... Bar zbog spama, al' nista... pa upravo zbog ove maskote foruma takvi kao ti traze druge forume gdje se normalno moze pisati, nece niko ovdje...

Paja, de se ufati Arsenala i dominacije, pusti ti tenis... Pazi kaze Nadal ima Golden Slam :roll:

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 jul 2012, 00:34

Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i da izjavi da će Tsonga osvojiti Wimbledon. Isto tako svako ima pravo da kaže ko je za njega najbolji svih vremena i da pokuša to argumentovati. Ovi malo stariji forumaši koji su imali čast da gledaju velikane bijeloga sporta misle da su uhvatili Boga za bradu. Tenis je toliko evoluirao u proteklih 10 godina da je današnje rezultate gotovo nemoguće komparirati sa rezultatima od prije 20-30 godina. Danas je skoro nemoguće da momak sa 18 godina uđe u Top 50 jer je snaga i izdržljivost postala srž ovog sporta.Pogledajte samo kvalitetu ženskog tenisa i sve vam je jasno ,na tom bi nivou bio i muški tenis da nema Federera Nadala ili Đokovića ili samo da je jedan od njih tu. Rivalstvo Nadala i Federera je izdiglo tenis na jednu veću razinu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jul 2012, 00:41

Smiješna rasprava.Uvijek se trudite da osporite Fedexa ili Nadala(zavisi čiji ste navijač ili hejter)

Fedex je najveći svih vremena,Nadal je najveći na šljaci i možda drugi svih vremena ;) Djoker ima još dosta toga proći da bi se moglo reći da je blizu njima.Rekao bih da je doba Fedexa i Nadala i pomalo Djokera možda i zlatno doba tenisa.

Uglavnom neću se previše miješati u raspravu ne želim glumiti stručnjaka kao legenda ili Edo.Ja samo uživam u tenisu i nadam se da će Feđa pomesti antitenisera u finalu :P
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 07 jul 2012, 00:48

Edin TM87 je napisao/la:formance, mene ne ukljucuj u tu pricu, jesam li ja kriv sto legenda reala dolazi na temu cisto zbog zajebancije i da mene isprovocira? - nisam. Kriva je moderacija sto uopce dopusta ovakve postove na ovako jakom podforumu kao sto je tenis, pogledaj mu samo postove, 15 puta ponovljeno da je Federer drvosjeca, da je Nadal najbolji svih vremena, da ce Tsonga osvojiti Wimbledon - prijavio sam ih par, nista se nije desilo. Pa onda ovo sto si ti naveo, nadalovci i komunikacija s njima - sta da radim? Moram odgovoriti, moram braniti istinu i Rogera, ne zelim da neko ko nema pojma o tenisu dodje ovdje i vidi legendin post ili post samosarajva ili sempera i ovakve gluposti, ja bih najsretniji bio kad bi se dobijao ban za takve stvari, al' nema sanse... Bar zbog spama, al' nista... pa upravo zbog ove maskote foruma takvi kao ti traze druge forume gdje se normalno moze pisati, nece niko ovdje...

Paja, de se ufati Arsenala i dominacije, pusti ti tenis... Pazi kaze Nadal ima Golden Slam :roll:
Cisto preventivno u slucaju da ne znas http://en.wikipedia.org/wiki/Career_Gol ... olden_Slam" onclick="window.open(this.href);return false;

ufati se ti proucavanja teniskih turnira i naziva istih kad se osvoje i kompletiraju cuj ti molim te on se iscudjava za Golden Slam ko da je postici to ravno osvajanju nekog lokalnog turnircica

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 jul 2012, 00:49

BigBigBang je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Povrsno se gleda.
kad pogledas odskok lopte na Wimbledonu 2000 i sada to je smijesno.
pa Rafa bi bio bukvalno topovsko meso za bilo kojeg jaceg servera(i serv and voley igraca u to vrijeme jel) slicno i na tvrdim podlogama.
bio bi uspjeh kada bi jedan GS "zalutao" van šljake..normalno ŠBB KBB al da bi Rafa na tim podlogama kakve su bile s igrom koju posjeduje mogao dolaziti do zavrnica turnira ? jako tesko..pogotovo jer tada je bilo dosta boljih igraca na mrezi.

igrac koji je osvojio 95% turnira od Aprila do Juna ne moze uci u razmatranje za jednog od najboljih svih vremena.
Gotivam ja njega zbog predanosti i skromnosti,al Nole ima vece sanse da na kraju karijera ode kao bolji teniser od njih dvojice(trenutno nije da se razumijemo).

A u nedjelju ocekujem defanzivnog(uz to stisnutog) Murraya koji ce na 0:2 malo pustiti ruku i otjerati Federera od linije al zbog limitiranog napadackog arsenala 1 set je maximum sto moze dobiti..
Sto se tice tih promjena na podlogoma jesi li licno u oba vremena oprobao igru na tim podlogama i uporedio pa primjetis razliku ili si na nekom strucnom forumu ili tv emisiji cuo takvu nebulozu pa ovde prodajes muda za bubrege?

Sto se tice tog odskoka lopte kako se to mjeri, jel se mjeri udarac istog tenisera kakav mu je bio udarac 2000 a kakav danas ili se porede teniseri iz 2000 sa ovim danas i odskok njihove lopte? Nisi nikad pomislio da tenis kao igra napreduje i da se sve mijenja kako bi se unaprijedilo nisi pomislio da za te strahobalne servise kojima bi rafa bio topovsko meso :lol: danas mozes u top 100 naci bilo kojeg igraca koji bi bez problema vracao te strasne servise. Tu pricu o Nadalovim turnirima i 95% mozes okaciti macku o rep, lik je kompletirao Grand Slam sa 24. godine par mjeseci poslije Federara koji je uveliko imao 28 godina a Golden Slam jos uvijek nema a Rafa je sa tim davno zavrsio, znaci tih 95% pada u vodu kad frajer ima izvan sljake 4 grand slam titule i plus zlato na olimpijadi, a Djokovic sveukupno ima 5 grand slam titula znaci ne racunajuci apsolutnu dominaciju na sljaci nezapamcenu u open eri ima isti broj bitnih titula kao Djokovic , znaci i Djokovic je **** izvan sljake jer ocigledno nije uspjesniji od Nadala.

Nadal ce po zavrsetku karijere otici kao najbolji igrac svih vremena to je jasno kao dan.
A gledao sam ono malo.

Poredili su se isti teniseri kroz godine.
odskok je bio manji,trava sporija.
to bi odgovorilo na tih bespotrebnih 500 karaktera Paja.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 jul 2012, 01:02

mozda ce nadal otici kao teniser sa najvise titula ili djokovic, ili neko treci, medjutim do sada nikad nije bio teniser koji je imao na oko lijepu igru kao roger, i za mene je on najveci zbog lijepe igre i ponasanja van terena, jer stalno radi dobrotvorne akcije, jer je apsolutni gdin ;) zbog mnogo cega ;)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 07 jul 2012, 01:06

A iskljucili su mogucnost promjene nacina igre, servisa i udaraca tih igraca a i njihovu zivotnu dob sad i priej 12 godina? Mislim trava na Wimbledonu je uvijek ista bar znamo svi ko se drzi tradicije ako ne drze Englezi znaci ako sad odskace loptica manje nego prije nije to do podloge vec do igraca, ocigledno se drugacije pristupa tenisu.

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 07 jul 2012, 01:27

slika
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 jul 2012, 01:48

BigBigBang je napisao/la:Mislim trava na Wimbledonu je uvijek ista
Ostavi se tenisa i posveti se boćanju, jer
BigBigBang je napisao/la:ako sad odskace loptica manje nego prije nije to do podloge vec do igraca, ocigledno se drugacije pristupa tenisu.
ti shvatanje koncepta teniske igre nije jača strana.
Semper je napisao/la:Danas je skoro nemoguće da momak sa 18 godina uđe u Top 50 jer je snaga i izdržljivost postala srž ovog sporta
Pa jeste najgore što su boldirane stavke postale srž tenisa. Davno sam ja o tome pričao.
Semper je napisao/la: Ovi malo stariji forumaši koji su imali čast da gledaju velikane bijeloga sporta misle da su uhvatili Boga za bradu.
U eri tehnologije i modernog doba nije toliko teško istražiti malo o velikanima ovog sporta čiji je uticaj na tenis bio presudan. Nisam uživo gledao Borga, Villasa, Conorsa ili Rosewalla, ali to mi nije predstavljao problem da istražujem o njima, jer historija tenisa je duga i veoma zanimljiva, samo treba željeti naučiti nešto više.
Druga je stvar što ste počeli pratiti tenis dolaskom Novaka ili Nadala, pa se busate u prsa pričama o najboljim svih vremena, bez da ste gledali ili barem malo proučili historiju tenisa i statistike gore nabrojanih igrača. A da ne spominjem Samprasa, Lavera, Lendla itd.

"Trava se nije mijenjala", "najbolji Novak pobjeđuje najboljeg Rogera", "Roger je drvosječa" i niz ostalih bisera je ono što ovu temu razlikuje od ostalih. Nastavite niz, valja se malo i nasmijati, jer ovo da nije smiješno, bilo bi žalosno. :arrow: :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 jul 2012, 02:02

Najbolji Novak ne moze pobjedit najboljeg Rogera (danas nijedan nije bio ni 50% od najboljeg)
Isto kao sto najbolji Roger ne moze pobjedit najboljeg Rafu ni na sljaci ni na hcu, 2008 smo vidjeli ni na travi, moze u dvorani.
Jos nismo vidjeli najboljeg Rafu protiv najboljeg Noleta.

Napisao si u zadnjem postu kako kad mi naucimo kako se vrjedjnuju uspjesi u tenisu.Zasto da ja mislim da si ti u pravu?
Cuo sam od milion komentatora,voditelja,teniskih legendi i svaki od njih je svrstao Nadala najmanje u top 5 a neki su ga i izjednacavali sa Rogerom a samo tebi je on 25 igrac svjeti.
Jest, Roger je najbolji svih vremena,ja to znam i samo volim zajebavat malo raju okolo i furat (samo ja kad furam idem do kraja ali bas do kraja :mrgreen: ) ali toliko omalovazavanje Nadala,sljake,OI,H2H i svega ostalog nisam u zivotu vidio.Kad te neko pobjedi skoro pa duplo vise puta nego ti njega to nije slucajnost, to nije beznacajno ni u kom pogledu.Kad neko do 26 godine,sa teško sjebanim stopalom od 18, osvoji 11 GS to ne moze biti beznacajno.
Kad neko osvoji 7 RG-a i 15 mastersa na šljaci on se ne moze porediti ni sa Borgom i ne mozes reci kako je on najbolji šljakaš uz Borga.Nije, Rafa je najbolji šljakaš pa su dva prazna mjesta pa je Borg.Ne mozes reci da je 80% duela izmedju njih 2 igrano na šljaci kad nije, vec 50%.
Slazem se ja da danasnji teniseri imaju bolje uslove,ishranu i rekete ali ima ih i konkurecija, u 70 i 80 godinama to nisu imali ali nije imo niko.Svako koristi trenutne uslove najbolje sto zna.Bog zna kakvi bi bili ti teniseri sa danasnjim uslovima ali to je u domenu sbb kbb.Bog zna sta bi bilo da Rafa igra na tim brzim podlogama kao u 80 im, ali za 20 godina ce se pricati, je.bo te tenisere iz 80, nebi oni na danasnjim podlogama mogli ništa.
Svakako moje misljenje je da je danasnji tenis puno bolja kombinacija "fizike i talenta/tehnike" za razliku od prije 20-30 godina.

Jest Roger najbolji, bar jos uvjek, vidjecemo na kraju karijere kad Rafa aBd pokaze sta zna i umije
Pretpostavljam da Rafa i prestigne Rogera po broju GS opet on ne bi bio najbolji, jer ipak Roger je prosao kroz dvije generacije tenisera, njemu nije pogodovalo usporavanje podloga, on je sve osvojio na talenat i eleganciju a Rafa na fiziku itd itd...

Sad LP do nedelje i finala.Nadamo se prvom GS britanca na domaćem tlu.Ja se više necu javljat na ovu temu, bar da zaje.bavam ove Rogerovce :mrgreen: . Pisaću u onim momentima kad Rafa uspije i napravi nešto i o ostalim mecevima bez zajeb.avanja uz krajnju ozbiljnost.

P.S.
Kad se Rafa priblizi Rogeru na neka 3 GS razlike(makar svi odsad bili RG, ne zanima me, GS je GS) , kad omjer još više poveća,bar duplo, ako Roger ne osvoji OI i DC, onda cu ozbiljno pricati kako je Rafa veci, bez furanja. ;)
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 07 jul 2012, 02:31, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jul 2012, 02:21

samosarajvo je napisao/la:Najbolji Novak ne moze pobjedit najboljeg Rogera (danas nijedan nije bio ni 50% od najboljeg)
Isto kao sto najbolji Roger ne moze pobjedit najboljeg Rafu ni na sljaci ni na hcu, 2008 smo vidjeli ni na travi, moze u dvorani.
Molim te se ne brukaj vise, molim te. Najbolji Roger najboljeg Nadala moze pobijediti na svim vrstama podloge u svim mogucim uslovima osim sljake.

To sto ti uzimas mec koji tebi odgovara i kazes da je tad Roger bio najbolji i eto izgubio od tog Nadala, mene zabolise podkitnjaci.

Paja, nosi mi tu wikipediju, da je ne gledam Golden Slam je uvijek bilo - ako jedan teniser u godini osvoji sva 4 GS-a... Hiljadu puta ponovljeno na TV-u, od strane bezbroj komentatora, a mozda sam i ja nesto propustio... :roll:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 jul 2012, 02:40

A iskljucili su mogucnost promjene nacina igre, servisa i udaraca tih igraca a i njihovu zivotnu dob sad i priej 12 godina? Mislim trava na Wimbledonu je uvijek ista bar znamo svi ko se drzi tradicije ako ne drze Englezi znaci ako sad odskace loptica manje nego prije nije to do podloge vec do igraca, ocigledno se drugacije pristupa tenisu.
glavni ljudi na wimbledonu su lijepo rekli nekidan da je trava ostala ista :) i da se nikad nije mijenjala, ono sto se promijenilo to je podloga-zemlja koja je cvrsca i zato sada recimo u finalu imamo gotovo cio teren da je prekriven travom a prije do finala uopste trave nije ni bilo, i zato je drugaciji odskok loptice, sto recimo bas rogeru ne ide na ruku al evo ove godine je fino odigrao, nakon 2 godine debakla ;) aj roger ;)
Najbolji Novak ne moze pobjedit najboljeg Rogera (danas nijedan nije bio ni 50% od najboljeg)
a sta rafa kad je uzeo rogera tad je roger igrao najbolje ? a roger ne moze uzeti rafu..... a sta je bilo u madridu ili recimo u hamburgu kad je roger u trecem setu uzeo rafu 6:0 na SLJACI ? ne mozes tako pricati, jako si neobjektivan sto se tenisa tice.. . ;) istinu za volju - sva trojica su veliki teniseri i naravno kako se kome poklope kockice tako igraju ;) 2008 godina je recimo za rogera bila jako losa, nakon svih uspjeha u tenisu tad je krenuo padati i svu su mu predvidjali konacan pad, al eto dizao se jos mnogo puta - na opste iznenadjenje ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 jul 2012, 16:13

@samosarajvo

Tebi sam jednom napisao na drugom forumu, a napisat ću i ovdje - bukvar u ruke i čitaj, jer znaš jako malo, odnosno nimalo o historiji tenisa i velikanima koji su svojim igrama i rezultatima postavljali standarde u tenisu, a koji su danas skloni podcjenjivanju od strane tebe i tebi sličnih. A samo nastavi sa svojim postotcima, proročanstvima, gledanjem u zlatne kašike i sličnim glupostima, jer svojim postovima nasmijavaš kompletan teniski auditorij na ovom forumu, uključujući i mene. Keep going.

PS: Ovo je ujedno moja zadnja replika tebi. Kada malo proučiš historiju tenisa, naučiš biti objektivan i diskutovati kao zaljubljenik u ovaj sport, pa tek onda kao navijač, onda mi repliciraj i dođi da razmjenimo mišljenja i stavove. Dotad, sikter. :!:

Serena rutinski dobija prvi set. Radwanska bez ikakve šanse. :idea:

Profesionalnitenis.com

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jul 2012, 16:29

Pustite se šuplje. Sutra je veliki dan za sve ljubitelje tenisa, sutra se pišu nove stranice historije. 8-)

slika
8-)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 jul 2012, 16:49

Da Nadal ima 3-4 RG-a manje ovdje bi bio cijenjen mnogo vise...sa 4 RG-a,2 Wimbledona,US Open-om i Australijom on bi bio multitalentovani igrac koji moze igrati na svim podlogama...ovako je on samo "zemljas" koji je sasvim slucajno pored 7 RG-a uzeo jos par GS-a na drugim podlogama...strasna logika.

Novak je naravno ultratalentovani teniser koji briljira na svim podlogama...ipak on nema dominantnu podlogu pa cemo reci da je svestran.

Sto se tice duela od jucer Roger je opet objasnio neke stvari...nadam se da ce doci do te toliko zeljene sedmice na prvom mjestu i onda kako neko vec napisa : Bice veoma malo stvari koji ce govoriti suprotno od toga da je Roger najbolji svih vremena.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.