Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

gollum
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la gollum » 08 jul 2012, 19:12

Željo i Široki trenutno korak ispred ostalih.
Olimpic po prvi put nakon završene sezone ne mijenja puno igrača, otišla 2 standardna, došli novi i pred ovu sezonu imaju do sada najveće šanse za izlazak u Evropu. Bitan je faktor koliko će igrati biti naloženi, s obzirom da praktično nemaju navijače.
Sarajevo i Borac sa dosta izmjena tako da je teško nešto reći, ali pojačanja Borca u najmanju ruku upitna.
Zrinjski će, čini se, biti bolji nego prošle sezone.
Kuntić u Zvijezdi dobro radi, imaju takve igrače da možda igraju i najmoderniji fudbal. Još jedno krilo uz Halilovića, "igrač ideje" i novi lijevi bek su im potrebni da bi se ravnopravno upustili u borbu za Evropu.
Od Čelika bi moglo nešto biti ako ne počnu j...ti mater Jagodiću nakon 3 kola. Puno izmjena u ekipi, trebat će strpljenja.
Velež solidan nazad i u sredini, al' ne znam ko će golove zabijati.
Rudar će imati sličnu ekipu kao prošle sezone (mislim na jačinu).
Travnik po starom receptu opet doveo dva dobra mlada igrača iz nižih liga, vjerovatno ostaju opet.
Slavija i Leotar trenutno lošiji nego prošle sezone, al bit će tu još promjena.
Gradina dovela par iskusnih igrača, al' igrat će u Gradačcu...
GOŠK izgubio 4 najbolja igrača (Karića, Zlomislića, Tomića, Džafića), trenutno jedan od dva glavna kandidata za ispadanje.
Radnik doveo 2-3 pojačanja, ali još uvijek nedovoljno da ih, uz GOŠK, ne smatram glavnim kandidatom za niži rang.

Ovo je trenutno stanje, ali bit će još dosta promjena, ima nekoliko odličnih igrača koji traže inozemni angažman, a dosta njih ga neće naći pa će pojačati neki premijerligaški klub (Purić, Škoro, Zrnanović, Milošević, Rašević, Todorović, Stančeski, Damjanović...).
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:13

E eto ti..Uz svo postovanje profesoru Lovrenovicu,nisam bas siguran da ce on biti nesto blagonaklon prema sportu..Nadam se da ce me demantovati djelima :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:15

on je bolji prema kulturi :) ipak je ovo i Ministarstvo kulture, pa je on vjerovatno tako doš'o, al' vidjećemo šta će on uraditi za sarajevski sport ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:23

Ma kad bi isli nekom logikom on je profesor na fakultetu,prije je islo da ga stave za ministra obrazovanja,al eto..Ja se iskreno nadam da ce,ako nista,imati sluha za neke osnovne potrebe sportskih kolektiva.. ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 19:25

Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:27

VanBasten je napisao/la:Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
eh to, logika na nivou...
Rios je napisao/la:Ma kad bi isli nekom logikom on je profesor na fakultetu,prije je islo da ga stave za ministra obrazovanja,al eto..Ja se iskreno nadam da ce,ako nista,imati sluha za neke osnovne potrebe sportskih kolektiva.. ;)
imaće k'o i ovi do sad, klubovi će dobijat' k'o što su i prije 2-3 godine, možda i Olimpic uvrste tu i to je to...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 jul 2012, 19:29

VanBasten je napisao/la:Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
+1

Ranije je bilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. To samo kod nas ima, ko veli strpaj sport s čim bilo, ko ga šljivi.

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:30

A to je opet posebna prica..Sport je u tom ministarstvu zadnja rupa na svirali sve su prilike..Pa od rata pa na ovamo,ministar nikad nije bio neko iz sporta..Neki profesor sa FASTO-a,ili neki bivsi vrhunski sportista..Ima sposobnih i obrazovanih ljudi i medju njima..To dovoljno govori koliko se postuje sport i vodi o njemu racuna.. :roll:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 19:34

To ono ko Institut za jezik, književnost, malu privredu i telekomunikacije iz Čajniča.

Mada ima i gorih, u Poljskoj je Sport i Turizam. :mrgreen: No uglavnom na Zapadu je ministarvo sporta zasebno, ili zajedno s "youth affeirs"
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 jul 2012, 19:42

VanBasten je napisao/la:u Poljskoj je Sport i Turizam. :mrgreen:
slikaslika
Hayley <3

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jul 2012, 19:46

Badava nama bilo koje ministarstvo kad ga vode kriminalni ljudi, sve pokradose.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 08 jul 2012, 19:48

Željo ,Široki, Borac i Sarajevo u narednoj sezoni se bore za mjesto prvaka države.

mma_hz
Kontakt:

Re:

Post Postao/la mma_hz » 08 jul 2012, 20:21

Mancini je napisao/la:mma_hz Šta ima novo,kako si?Nije Olimpic velika petorka ne brini se.Opet Gracića spominješ i kćerku.Znam da ti je Olimpic drag pa te pozivam da dolaziš na Otoku na tekme pa da razjasniš sa Gracićem oko slova c i k jer je to nešto najvažnije oko kluba.
meni je Olimpic vjerovao ili ne drag klub i uvijek ce biti..a sad sto ne podnosim ublehe u vidu ratnog profitera i obicnog ratnog isljednika u armiji tj logistici..to je druga stvar..ala vojvoda..prija rata granap,poslije rata kafane po Rajvosa..parafraziram.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 jul 2012, 20:28

Ko sada treba osvojiti titulu hrvatski ili srpski klub ? I kome ide kup ?
NO PYRO NO PARTY

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 08 jul 2012, 20:39

Pa posto je i prosle sezone trebo da pobjedi "hrvatski" klub ove je znaci red na bosnjacki. To znaci da ce Zeljo odbraniti titulu prvaka a bogami mozda i kupa ;)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 jul 2012, 21:23

sajo10 je napisao/la:Pa posto je i prosle sezone trebo da pobjedi "hrvatski" klub ove je znaci red na bosnjacki. To znaci da ce Zeljo odbraniti titulu prvaka a bogami mozda i kupa ;)
Čuj možda kupa, nemoj da sušiš bezveze :mrgreen:

Respect
Kontakt:

Post Postao/la Respect » 09 jul 2012, 00:26

sajo10 je napisao/la:Pa posto je i prosle sezone trebo da pobjedi "hrvatski" klub ove je znaci red na bosnjacki. To znaci da ce Zeljo odbraniti titulu prvaka a bogami mozda i kupa ;)
eh, na taj nacionalni kljuc zaboravite..zeljo je opet prvak, siroki je drugi, sarajevo trece a olimpic cetvrti...to su putnici u evropu, a borac nece vidjeti evrope u sljedecoj sezoni...po meni su najblizi ispadanju radnik i rudar, iako ce se za opstanak jos borit slavija, leotar, travnik i gosk...to su 2+4 najugrozenije ekipe...u nekoj "sigurnoj" zoni i zlatnoj sredini bit ce borac, celik, velez, zvijezda, zrinjski i gradina...eto to je moje neko razmisljanje prema finansijskoj situaciji ali i angazovanju igraca...mozda bi celik mogo napravit neki iskorak sa jagodicem, vidim doveli su puno igraca, ali tamo je jako tesko nesto napravit jer imaju milion struja i sad je to poptuno nova ekipa.

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jul 2012, 13:50

Respect je napisao/la:
eh, na taj nacionalni kljuc zaboravite..zeljo je opet prvak, siroki je drugi, sarajevo trece a olimpic cetvrti...to su putnici u evropu, a borac nece vidjeti evrope u sljedecoj sezoni...po meni su najblizi ispadanju radnik i rudar, iako ce se za opstanak jos borit slavija, leotar, travnik i gosk...to su 2+4 najugrozenije ekipe...u nekoj "sigurnoj" zoni i zlatnoj sredini bit ce borac, celik, velez, zvijezda, zrinjski i gradina...eto to je moje neko razmisljanje prema finansijskoj situaciji ali i angazovanju igraca...mozda bi celik mogo napravit neki iskorak sa jagodicem, vidim doveli su puno igraca, ali tamo je jako tesko nesto napravit jer imaju milion struja i sad je to poptuno nova ekipa.
Po meni se jedino sigurno zna ko ce se boriti za titulu i mjesta u Europi..To su Zeljo,Siroki,Sarajevo,Borac i vrlo moguce Olimpic..Davati prognoze oko ispadanja i borbe za opstanak je nezahvalno..Vdijeli smo i ove godine kroz primjer Slobode,nazalost,da je to u nasoj ligi nepredvidivo..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jul 2012, 14:15

Imam osjecaj da ce ove sezone da se desi veliko iznenadjenje, da ce prvak bit netko od koga se to ne ocekuje, a ocekuje se najvise od Zelje i Sirokog, pa onda Borca i Sarajeva, al misljenja sam da ni jedan od ova cetiri tima nece uzet titulu, s tim da ce jedan bit neocekivano los.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jul 2012, 14:24

Jack777Pott je napisao/la:Imam osjecaj da ce ove sezone da se desi veliko iznenadjenje, da ce prvak bit netko od koga se to ne ocekuje, a ocekuje se najvise od Zelje i Sirokog, pa onda Borca i Sarajeva, al misljenja sam da ni jedan od ova cetiri tima nece uzet titulu, s tim da ce jedan bit neocekivano los.
Ooo prijatelju,pretjera ga ti :mrgreen: Da bas nijedan od ova 4 nece uzeti titulu..Tesko Bogami..Ja ne vidim ko bi im to mogao pomrsiti racune..Eh sad,davati prognoze unutar ove cetvorke je vec nezahvalno..
P.S. Nemoj se sta uvrijediti ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []