Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jul 2012, 19:10

D10S je napisao/la:Dani Carvajal (clan Castille), dvadesetgodisnji desni bek je potpisao za Leverkusen. Real ima pravo otkupa dvije godine. Ako ima ovdje ko da navija za Leverkusen, zanima me kakva mu je perspektiva tamo, koliko bi odprilike utakmica u sezoni mogao odigrati i to?
Guzen se dosta krpio na toj poziciji lani, jer je Castro gurnut u sredinu. Schwaab je neki klinac izmedju beka i stopera, a mladjahnog da Costu su dali u cvajtu. CorluCi je istekla posudba.

Vrsaljko je vec duze vvremena na njihovom radaru, eh sad da li ovaj transfer Carvajala znaci da su odustali od Sime? Uglavnom, ako Sime ne dodje vrlo vjerovatno da ce Dani dobiti priliku kod dua Hyypia/Lewandowski.

Werder opasno zagrizao za Eliu, sto ce se Ameru pravo svidjeti. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jul 2012, 20:25

11 najboljih bez angazmana (na birou :mrgreen: ) iz Bundeske

slika

Nastavak Kickerove klasifikacije igraca u Bundeski ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 05 jul 2012, 22:16

Malo je reci da su smijesne te njihove procjene. :?

Neuer, Lahm ili Ribery nisu svjetska klasa? Pa koliko to u svijetu ima boljih igraca na njihovim pozicijama? slika
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 jul 2012, 22:41

trenutno ova trojka Cech,Bosingwa i Mata ili Weidenfeller,Piszczek i Kagawa :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 05 jul 2012, 22:53

secer je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Sada su podignuti lažnom nadom što je dobro jer ćemo se više naslađivati u slijedećim dvobojima
lazna nada? daaaa, to je termin koji na najbolji nacin definira stanje u kojem se nalazi zabokrecinarska fuca.
kakva crna italija i kakvi bakraci. neko ko sa 3:0 izgubi generalnu probu uoci eura i zahvaljujuci spaniji provuce se kroz grupnu fazu optuzujuci tu istu spaniju da zajedno sa hrvatskom sprema ono sto su upravo ti talijani radili godinama, neko kome na lutriji bude poklonjeno polufinale u kojem s(p)retno stuku njemackog selektora, jednostavno ne zasluzuje da osvoji euro.
nikad losija spanija koja se kilavo, na jedvite jade i preko penala(lutrije) doslepala do finala pokazuje koliko su ustvari limitirani zabarski fudbaleri.
to sto je zabokrecina igrala drugacije(stil drugi, put do finala vazda isti), ne daje za pravo fanaticima da tu istu zabokrecinu proglasavaju silom pripisujuci joj epitete koje ne zasluzuje, kojih nije dostojna.
suma sumarum, ne ocekuje se da euro osvoji ekipa u kojoj glavnu ulogu imaju igraci koji su do prije par mjeseci kikali po drugoligaskim pasnjacima.
[youtube][/youtube]

Does it burn, yeah it still does! 8-)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jul 2012, 01:32

JetSet_Hantraga je napisao/la:Malo je reci da su smijesne te njihove procjene. :?

Neuer, Lahm ili Ribery nisu svjetska klasa? Pa koliko to u svijetu ima boljih igraca na njihovim pozicijama? slika
Ma ovo su ti njihove klasifikacije nakon odigrane sezone, nivo igre koji su igrači kao ove protekle sezone pružili, jer ove nabrojane su u prošloj sezoni svrstali u svjetsku klasu. Ali eto opet malo ispadne čudno, jer barem ova trojica igrača nisu pružili ništa manje ove sezone u odnosu na prošlu. A sad ispade, klasificiraju ih u niži rang, internacionalna klasa umjesto svjetska klasa. :? :?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jul 2012, 01:48

E u PM. Izgleda i Bundesliga zeli da od sezone 2013/14 uvede tehnologiju FIFA-e. Pokemon Rauball zajedno sa svojim haverima iz DFB-a je odusevljen prijedlogom FIFA-e i jedini koji se istoj protivi je Watzke i po meni je upravu kada kaze da ce sutra doci neki pametnjakovic sa idejom i da bi trebalo izmisliti i tehnologiju kada je nedozvoljena pozcija - ofsajd - u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 jul 2012, 08:16

Razočaran sam sa ulaganjima klubova u nove igrače i pojačavanje kadra. Prošlo ljeto je bilo loše, a ovo će prema svemu sudeći biti još gore, kako sada stvari stoje. Ja sam htio i oćekivao da će se probiti granica od 200 miljona eura, no sada za to nema argumenata. Klubovi više rade na tome da smanje troškove, nego da ulože kunu više. Zapelo je na nekih 130 milja i jedino još Bayern može malo popraviti sliku, ali ništa posebno...

Do prošle sezone bilo mi je puno teže odabarti klubove koje bi htio vidjeti u LP ili u Europi, no sada kada vidim kako je Stuttgart poslovao, di je HSV, kako je Werder propao, moj izbor je puno lakši. Za CL želim, Bayern, BvB, Schalke i još neka se Kusen i Wolfsburg bore za preostalo mjesto, a ko će u Ligu Uefe mi je tak svejeno jer smatram da su svi ostali bar jednu stepenicu niže po svim parametrima!

Isto tako ova sezona je specifična, jer po prvi puta nakon 2002 (čini mi se), Bayern neulazi u sezonu kao glavni kandidat za naslov, nego BvB i Bayern imaju iste šanse. no nebi se čudio da "kladionice" stave bvB za favorita, zbog protekle dvije sezone i zbog toga kako je za Bayern završila prošla sezona. BvB-ofci će dati sve od sebe kako bi ulogu favorita odbacili, no na njihovu žalost to im ove sezone jednostavno neće uspjeti. nemogu vkjerovati koji su to papci i beskičmenjaci! Reći u javnosti da im je cilj LP, a ne obrana titule, sa ovakvom ekipom i činjenice što se dogodilo u protekle dvije sezone je za mene jedna velika sramota! papci bili, papci ostali! počeli su me podsjećati na talijanske ****! Sad ima da Bayern upotrijebi istu formulupa neka se svi onda čude ko pile jajetu!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2012, 09:09

effe_sa je napisao/la:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Malo je reci da su smijesne te njihove procjene. :?

Ma ovo su ti njihove klasifikacije nakon odigrane sezone, nivo igre koji su igrači kao ove protekle sezone pružili, jer ove nabrojane su u prošloj sezoni svrstali u svjetsku klasu. Ali eto opet malo ispadne čudno, jer barem ova trojica igrača nisu pružili ništa manje ove sezone u odnosu na prošlu. A sad ispade, klasificiraju ih u niži rang, internacionalna klasa umjesto svjetska klasa. :? :?
Moraš priznati da je Lahm ipak bio slabiji negoli prethodne sezone. Nego, što se tiče tog "WC" ili "IC", ipak bih svu trojicu stavio u ovu prvu kategoriju. Kako će Piszcek i Alaba biti u istoj kategoriji kao i Lahm? :roll: Ili Kuba i Ribery? :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 jul 2012, 09:44

Monolog je napisao/la:Moraš priznati da je Lahm ipak bio slabiji negoli prethodne sezone. Nego, što se tiče tog "WC" ili "IC", ipak bih svu trojicu stavio u ovu prvu kategoriju. Kako će Piszcek i Alaba biti u istoj kategoriji kao i Lahm? :roll: Ili Kuba i Ribery? :roll:
I meni je cudno kako je pichic i nezanlica Lahm u istoj kategoriji s Pisonjom, kad je Poljak najbolji desni bek na dunjaluku. :twisted:

Kicker izdaje ovu listu za svaku polusezonu, stoga je Kuba na istom nivou kao Ribi. :roll: Uostalom, nidjevezna i nepotrebna je do bola.
anton 1983 je napisao/la: BvB-ofci će dati sve od sebe kako bi ulogu favorita odbacili, no na njihovu žalost to im ove sezone jednostavno neće uspjeti. nemogu vkjerovati koji su to papci i beskičmenjaci! !
Bayo je apsolutni faForit i od te uloge ne mozete pobjeci, nama je cilj top 3. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 jul 2012, 17:01

madridist je napisao/la:trenutno ova trojka Cech,Bosingwa i Mata ili Weidenfeller,Piszczek i Kagawa :mrgreen:
slika
Analogija vrh! :mrgreen:
Dakle, po toj analogiji
Neuer slabiji od Cecha i Weidenfeller, ali bolji od Ikera Casillasa
Ribery slabiji od Mate i Kagawe, ali je bolji od Ronalda :mrgreen:
O Lahmu ne vrijedi ni govoriti. Bek koji je zadnjih 4 godine konstantno na meti velikih klubova je sigurno ispod nivoa Bosingwe :D

Bitch please :D :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jul 2012, 18:28

Werder Bremen se nalazi pred jednogodisnjom posudbom Eljera Elie. Po meni potez uprave koji niti smrdi niti mirise.Werder Bremen bi se ove godine mogao naci u ogromnim problemima, jer jednostavno ogorman broj kvalitetnih igraca je napustilo ekipu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 08 jul 2012, 09:36

Izgleda da Elia sutra potpisuje za 6 miliona plus dva miliona bonusa sa W.Bremenom.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 jul 2012, 18:10

vidim da niko nije spomenuo da je Olivier Occéan, najbolji strijelac cvajte prešao u Eintracht iz Furtha... nije loše Eintracht poslovao u ovome roku, došlo je solidnih igrača...
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 jul 2012, 20:24

Bayer Leverkusen odbio ponudu Chelsea za Schurrlea u visini od 25 mil. eura. 8-)

Apotekari su već potpisali Junior Fernandesa, a pred potpisom je i Dani Carvajal Ramos iz Real Madrida koji bi se već sljedeće sedmice treb'o priključit' treningu.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 jul 2012, 20:41

Ovo mi je za Schurllea bilo zanimljivo kad sam danas vidio. E sad ako se malo razmisli, onda se postavi pitanje dal se možda čak i isplatilo njega prodat za taj novac. Ali Leverkusen onako pokazao čvrstinu, što je jedan jako pozitivan signal za cijelu BuLi. Ali mogli su izvući i dobre pare za Andrea, ali oni vjeruju u potencijal tog igrača i onda je to i opravdano.

Werder je izgleda sve riješio oko Elia-je i dovodi ga za 6,5 miliona eura. Mislim da bi im ovaj transfer mogao biti jako dobra stvar. Holanđanin ima potencijal, u Hsv-u je to pokazao, u Juveu se nije snašao, a pozitivno je to što će Werder sad ipak imati jednu solidnu ekipu, jer i Gebre Selasie, te Petersen su za njih odlična pojačanja. Pozitivna je stvar svakako što Werder kao ekipa koja nije otišla u Evropu kupuje igrača od talijanskog prvaka. Navodno je bilo neke konkurencije iz Engleske, ako se ne varam Fulham bio zainteresovan.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 jul 2012, 20:45

za Eliu bili zainteresovani Werder, Fulham i WH..

slika

eto ga na ljekarskom...sutra i zvanično...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jul 2012, 10:35

Al ja nemogu vjerovati da su oni pod jedan dobili ponudu os 25 milja za Schurrlea i pod dva odbili takvu ponudu za njega. Što se mene tiće prejebeno, jer taj igrač mora kad tad doči u Bayern. Znao sam da se njega podcjenjuje a Reusa diže u nebesa i zato mi je drago što je sad Chelsea uletio da izgladi stvar!

________________________-

Za 5 milja uzeti Eliu,to nije loš transfer uopće i sad bu on mogao igrati na poziciji koju sanja cijelu karijeru - levo krilo! S tim da će ga oni tretirati kao mesiju te će ga forsati sve dok neproigra!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jul 2012, 11:42

Ako bi De Jong došao u Gladbach onda bi zaista to bilo dobro ljeto za BuLi. Naime uz Shakirija, Xhaku, došao bi još jedan mlad, potencijalan igrač. Interesantan bi mogao biti i ovaj Dost što je stigao u Wolfsburg,a naravno da je dobra stvar i povratak Elije i kao što jučer rekoh super stvar da njega Werder kupuje u ovakvoj situaciji kakvoj jeste taj klub, kad su ga skoro svi otpisali po pitanju nekih većih ciljeva.
Ako još bude neko boom pojačanje (Bayern kandidat da tako nešto napravi) onda bi baš imali jedno kvalitetno ljeto po pitanju transfera.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 09 jul 2012, 12:24

@ effe

dodao bih još Domingueza kao atraktivno pojačanje za Borussiu ali i za Bundesligu, radi si o odličnom stoperu sa još potencijala koje će Favre iskoristiti, a također Alvaro je već igrao za repku a i u budućnosti to je sigurno standardni stoper španske reprezentacije...

Gladbach će sigurno dovesti još napadača, da li de Jonga ili nekog drugog vidjet ćemo.... Htio bih još da dodam da su se u svakom slučaju obistinile one moje izjave koje sam ponavljao kroz proteklu sezonu da će Borussia potrošiti približno 30 mil ovo ljeto, što je fenomenalno kako za klub tako i za cjelokupnu ligu... A kupovalo se pametno ;)

Nisu loše poslovali ni ostali klubovi, tu naravno pored BvB-a i Bayerna mislim na Hoffenheim, Wolfsburg, Eintracht i već otpisani Werder...

Još kad bi se malo Schalke, Stuttgart i Bayer trznuli transfer rok bi bio odličan... Kako god čeka nas kao i uvijek jedna veoma uzbudljiva sezona Bundesliga i jedva čekam da počne ludilo....
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.