Lloris bi legao kao budali šamar. Mada, moguće je da se okrenu i nekom "domaćem" golmanu, jer sigurno da ima kvalitetnih (Vorm npr.), a da će koštati manje od Francuza.
Ako sam dobro razumio, i Ekotto je na izlaznim vratima, što znači da će se tražiti i lijevi bek. U svakom slučaju, taman da on ostane, opet je potrebna svježina na toj strani. Desno je sve ok sa odličnim Walkerom, ali stoperi su problem. Gallas (star i vjerovatno odlazi), Dawson (dobar, ali povrede ga ubiše), Kaboul (nije klasa igrača u klubu koji se bori za visok plasman), a Bassong svakako nije u planovima (ne znam fakat šta je s njim, da l' će opet na posudbu ili će ga prodati). Dakle, jedan stoper (Vertonghen) koji će odmah uletiti u prvu postavu i jedan za back up + taj lijevi bek i odbrana je popunjena.
VdVu se zahvaliti na svemu što je napravio i gledati da se utopi nekome (možda nekom njemačkom timu, jer tamo je i dalje cijenjen). Tu se može izvući dobra para, a Sigurdsson je neko ko ima svijetlu budućnost. Eh, vjerujem da će se to lijepo poklopiti i da se tu (finansijski) ništa ne gubi - dakle, odšteta za Sigurdssona bi trebala biti jednaka onoj koju bi dobili za Van der Vaarta, a ne vjerujem da će Islanđanin dobijati veću platu.
Odraditi "deal" sa Cityjem u vezi Adebayora. Sad, koliko će Togoanac tražiti, ostaje nam da vidimo. U Cityju je na 140k sedmično, a sumnjam da će mu Tottenham biti u stanju ponuditi toliko. Možda nekih 90k, te da vjeruju kako će on ostati u klubu. U svakom slučaju, namlatio se on para u Arsenalu i Cityju, a 90k sedmično nije za baciti. Sve preko bi bilo bacanje para, iako je prošle godine pokazao da je odlično pojačanje.
Riješiti Modrićev status. Ili ga prodati za vel'ke pare i tražiti zamjenu na vrijeme, ili ga ostaviti u timu i sa Baleom, Parkerom i Adebayorom nastaviti u tom pravcu. Iskren da budem, mislim da je njemu i Tottenhamu potreban novi izazov. On ne može pokazati više u dresu Pijetlova, tako da je najbolje za obje strane da se tu nešto "izmajmuniše". Dakle, dovesti zamjenu za njega (Moutinho se spominje), a tu se neće gubiti pare. Otprilike su iste pare u igri, a neće se puno izgubiti.
U svakom slučaju, Tottenham ima dobru ekipu kojoj nije potrebno tih 100 miliona (u šta sumnjam, moram priznati) da bi se ekstremno pojačala. Potrebno je pola manje, s tim da se uredno zahvali igračima koji opterećuju klupsku kasu, kako bi se ista rasteretila za nova pojačanja i nove mlade snage.
Ne znam, ali mogao bi Tottenham biti osvježenje naredne godine (mada tu tipujem na neke druge timove, al' otom potom).