Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

delpiero20
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la delpiero20 » 18 jul 2012, 00:41

Warrick je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Pogledajte za 7-8 godina gdje ce biti Chiellini, a gdje T.Silva...

To sto PSG daje te pare to ne znaci odmah da je on bolji nego PSG se rasipa parama i lose pregovara...
Vjerovatno u penziji obojica ;)
A Silva je brzi od Chiellinija i igra malo vise mozgom u odnosu na Chiella,da se razumijemo Chellini je strasan stoper al je lud nema kod njega cile mile on te odma sastavi sa zemljom pa ti vidi.
Ja mislim da Brazilci imaju kraci vijek trajanja...ili ce se desiti nesto pa ce se on vratiti u Brazil i te stvari. Kod njih nema da se nesto desava konstantno 10-15 godina.
A Chiellini je vjerovatno do kraja karijere tu gdje je sad...36-37 godina i to je to. :)

Po meni su tu oni u 5 deka...T.Silva je dokazan u LP pa i vecina ide na njega jer su ga gledali na najvecem Evropskom takmicenju. Tj sigurica im je...Tim klubovima koji ganjaju sami vrh Lige Prvaka ovu sezonu...A to PSG i ganja..

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 00:42

@hare BVB
Joj Hubner je institucija :lol: :lol:

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 00:44

delpiero20 je napisao/la:
Warrick je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Pogledajte za 7-8 godina gdje ce biti Chiellini, a gdje T.Silva...

To sto PSG daje te pare to ne znaci odmah da je on bolji nego PSG se rasipa parama i lose pregovara...
Vjerovatno u penziji obojica ;)
A Silva je brzi od Chiellinija i igra malo vise mozgom u odnosu na Chiella,da se razumijemo Chellini je strasan stoper al je lud nema kod njega cile mile on te odma sastavi sa zemljom pa ti vidi.
Ja mislim da Brazilci imaju kraci vijek trajanja...ili ce se desiti nesto pa ce se on vratiti u Brazil i te stvari. Kod njih nema da se nesto desava konstantno 10-15 godina.
A Chiellini je vjerovatno do kraja karijere tu gdje je sad...36-37 godina i to je to. :)

Po meni su tu oni u 5 deka...T.Silva je dokazan u LP pa i vecina ide na njega jer su ga gledali na najvecem Evropskom takmicenju. Tj sigurica im je...Tim klubovima koji ganjaju sami vrh Lige Prvaka ovu sezonu...A to PSG i ganja..
Ma brazilicima je do 28 me godine uzmu lovu i to je to ovaj je neki izrod :lol:
A slazem se u potpunosti sa ovim sto si rekao,a nema talijanskog stopera koji je Wc a da nije igro minimalno do 35 tako da ce i Chiello isto tako.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 jul 2012, 00:45

Hare_BvB je napisao/la:
Warrick je napisao/la:Tacno tako ba daj ove sminkere stare u ekipu,kad se sjetim Giovanija Tedesca ili Emiliana Bonazzolija ili Possanzinnija :mrgreen:
Sve su to male mace za neponovoljivog Bisontea. :mrgreen:

slika

Sjetih se i Padovana, koji cini mi se guli robiju zbog svercanja teskih opijata. :lol:
slika

Nemojte zaboraviti na kostolomce tipa Moris Carrozzieri...

Sve je to Serija A :)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 jul 2012, 00:45

@Bbilanisto, ništa se ti ne sikiraj, ako će već priznavati golove, red je da počnu svirati i čiste penale, zar ne? Kako god vama će ti eventualni golovi biti potrebni za plasman u CL, šanse za Scudetto ionako nemate. Što to sebi prije priznaš, bit će ti lakše. ;)
MukiSA je napisao/la:
Mi se dobro moramo cuvati sljedece sezone, nedaj Boze da ostavimo milanske ekipe 15 bodova iza sebe, prosto me strah da nas opet ne optuze za namijestanje, mislim, nema veze sto bi kao realni razlozi te bodovne prednosti Juveta bili to sto su milanisti grohnuli ko kauc, ipak ne smijemo ni pomisliti na tih 15 bodova..15 bodova, daleko vam kuca od moje :?
O tome ti govorim, oni su matuh za neke stvari, nikad neće sebi priznati da smo mi duplo bolji od njih, uvijek će izmišljati neke šuplje priče, ali dok je Agnelli na čelu kluba ništa nam ne mogu niti će nam moći, zato se uopšte ne sikiram.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 00:49

@ jubentino
Ne sekiram se ja za to sto ti mislis da mi nemamo sanse za scudetto zivi bili pa vidjeli,ma ja cisti penali ofo ono...dobar si ti momak. ;)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 18 jul 2012, 00:54

GaziHusrevbeg je napisao/la:S obzirom da su Bbilan i inter postali mediocre ekipe, a Juventus se znatno pojačao, sljedeća sezona će biti nezanimljiva kad je u pitanju borba za Scudetto, grande Juve je apsolutni favorit i očekujem da osigura Scudetto 4 ili 5 kola prije kraja prvenstva, baš kao u vrijeme Capella, poslije me ne bi začudilo da opet počnu priče kako Juve kupuje i namješta utakmice, od milanske mafije se sve može očekivati.

Normalno sve ovo pišem pod uslovom da Ujak Fester ne uradi čudo za ovih preostalih 45 dana mercata.

S obzirom na trenutno roster i stanje u ekipama glavni protukandidat Juventusu je Napoli.
[youtube][/youtube] veliki Juve :lol:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 jul 2012, 00:56

:lol: :lol: :lol:

E, Boga mi, glavni si u raji, nabaci 5 :!: :mrgreen:

@BBilanista

Ja ti ozbiljno govorim, @MaGiCa vam je to sve fino objasnio. Hajd da ti ne ponavljam ko papagaj, s trenutnim igračkim kadrom nemate šansi za Scudetto, to sam i u svom prvom postu naglasio, ali to ti je očigledno promaklo, hajd vrati se i još jednom fino pročitaj moj post.

Oh, ne, evo ga izgleda još jedan koji ne zna čitati, opet mi slijedi trajni ban. :mrgreen:
Željezničar ale!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 01:00

GaziHusrevbeg je napisao/la::lol: :lol: :lol:

@BBilanista

Ja ti ozbiljno govorim, @MaGiCa vam je to sve fino objasnio. Hajd da ti ne ponavljam ko papagaj, s trenutnim igračkim kadrom nemate šansi za Scudetto, to sam i u svom prvom postu naglasio, ali to ti je očigledno promaklo, hajd vrati se i još jednom fino pročitaj moj post.

Oh, ne, evo ga izgleda još jedan koji ne zna čitati, opet mi slijedi trajni ban. :mrgreen:
Koja je poenta pisati o trenutnom igrackom kadru i kad i sam znas da nece ostati takav i da ce Galliani izvesti par dobrih transfera.
A vjerovatno si vazda bio uzoran forumas i nisi bio dosadan i nisi trollovao i sta ti ja znam pa su te ko i Juventusa nepravdeno optuzili i banovali.

MukiSA
Kontakt:

Post Postao/la MukiSA » 18 jul 2012, 01:02

Warrick je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la::lol: :lol: :lol:

@BBilanista

Koja je poenta pisati o trenutnom igrackom kadru i kad i sam znas da nece ostati takav i da ce Galliani izvesti par dobrih transfera.
A vjerovatno si vazda bio uzoran forumas i nisi bio dosadan i nisi trollovao i sta ti ja znam pa su te ko i Juventusa nepravdeno optuzili i banovali.
Trgovacete vi, to je normalno, al trenutno na trzistu ne postoji nijedan igrac razumne cijene koji bi adekvatno i u potpunosti mogao zamijeniti ovaj dvojac koji je otisao.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 01:08

@muki sa
Ma normalna stvar nema igraca koji moze zamijeniti Ibru i Silvu,mijenja se koncepcija cijela,dolaze drugi igraci koji sigurno nece biti na njihovom nivou fudbalskog znanja ali sigurno ce imati kvalitet da Milan bude konkurentan i da moze ciljati na trofeje u narednim sezonama.
Ko ce zamijeniti Ibru nema tog covjeka nijedan napadac na svijetu to ne moze,jer je Ibra ono sto bi se reklo u narodu Zmaj :lol: ,tako da ono bice sigrno par kvalitetnih pojacanja,koja se mogu dovuci tipa Dzeko(nije klasa Ibre ali sigurno moze zabiti 20 golova),i sta ti ja znam...vidjet cemo sta ce biti do kraja mercata uglavnom bice vruce kod Milana svaki dan ce nas povezivati sa 5 oricom nekakvih....

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 jul 2012, 01:09

Warrick je napisao/la: Koja je poenta pisati o trenutnom igrackom kadru i kad i sam znas da nece ostati takav i da ce Galliani izvesti par dobrih transfera.
Ne bih da ulazim u razloge zašto sam banovan, to je nebitno u ovoj konverzaciji, samo čitaj onako kako piše i sve će biti ok, dobar si ti momak. :mrgreen:

Eh ovako, Juventus je osvojio prvenstvo preko Milana koji je imao Silvu i Ibru u ekipi. Na svijetu nema igrača koji može zamjeniti ovaj dvojac, a da Milan sebi može iste priuštiti, to je bit, sastavit će Milan finu ekipu, sa par iznadprosječnih igrača, ali da li će to biti da pobjedi Juventus koji će biti jači nego prošle sezone? Apsolutno ne.

Milan definitivno neće biti jači nego prošle sezone, morat će se osloniti na timsku igru, nema više zvijezde u ekipi koja je sposobna da sama riješi utakmicu.

Zaključak: Juventus će biti jači, a Milan slabiji u odnosu na prošlu sezonu.
Željezničar ale!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 01:20

Isto kao sto je Juventus osvojio prosle godine bez zvucnih pojacanja,jakim kolektivom i timskom igrom tako isto je Milan pa i Inter moze osvojiti,Milan sa par iznad prosjecnih dobrih igraca i potpuno zdravim Princeom i Patom je jak Milan prijatelju i itekako moze osvojiti scudetto,tako da ono vidjet cemo na kraju augusta kako cemo izgledati pa cemo onda donijeti zakljucak,to sto ti sad pricas ne pije vode.

MukiSA
Kontakt:

Post Postao/la MukiSA » 18 jul 2012, 01:25

Warrick je napisao/la:Isto kao sto je Juventus osvojio prosle godine bez zvucnih pojacanja,jakim kolektivom i timskom igrom tako isto je Milan pa i Inter moze osvojiti,Milan sa par iznad prosjecnih dobrih igraca i potpuno zdravim Princeom i Patom je jak Milan prijatelju i itekako moze osvojiti scudetto,tako da ono vidjet cemo na kraju augusta kako cemo izgledati pa cemo onda donijeti zakljucak,to sto ti sad pricas ne pije vode.
E tu vec dolazi trener do izrazaja da cvrstom rukom u okviru jedne sezone poslaze sve kockice na svoje mjesto i nacini ekipu homogenom i jednistvenom, ali mislim da Allegri nema bas ta svojstva Kontea, ni izblizu
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 jul 2012, 01:29

Odlaskom Lavezzia, Zlatana i Thiaga Silve kao i Borinia liga postaje sve siromašnija kvalitetnim igračima.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 jul 2012, 01:37

Warrick je napisao/la:Isto kao sto je Juventus osvojio prosle godine bez zvucnih pojacanja,jakim kolektivom i timskom igrom tako isto je Milan pa i Inter moze osvojiti,Milan sa par iznad prosjecnih dobrih igraca i potpuno zdravim Princeom i Patom je jak Milan prijatelju i itekako moze osvojiti scudetto,tako da ono vidjet cemo na kraju augusta kako cemo izgledati pa cemo onda donijeti zakljucak,to sto ti sad pricas ne pije vode.
Juventus je doveo zvučno pojačanje prošle sezone, Pirlo je ipak svjetska klasa, iako je u Milanu odbačen, a i tu je i najbolji golman svih vremena Buffon.

Uporedi prošlogodišnji Milan i prošlogodišnji Juventus. Milan je imao samo prednost u Ibrahimoviću, dok su na svim ostalim pozicijama bili izjednačeni.

A sad uporedi ovaj Milan i ovaj Juventus, Juventus je na svakoj poziciji u prednosti i tako će ostati do kraja mercata, bilo koji igrač da dođe u Milan sigurno neće biti bolji od nekog što već igra u Juventusu.

Jesu li ti sad stvari jasnije?
Željezničar ale!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 18 jul 2012, 01:41

Vi zaboravljate jednu cinjenicu a to je da je Juventus prosle godine igrao tako reci na jednom kolosijeku, dok su Milan,Inter,Napoli,Udinese,Lazio igrali Ligu prvaka i Europa Ligu. Ove godine ce situacija biti drugacija upravo zbog vise utakmica koje ce Juventus morati igrati u terminu utorak/srijeda, i budite sigurni da nece tako olako uteci prvom pratiocu kao sta se ovdje pise. Zanimljiv mi je onaj podatak o ozljedama prosle godine, gdje je Juventus imao daleko najmanje ozljeđenih igraca od prvih 5-6 klubova na tablici, ove godine ocekujem da razlika nece biti toliko drasticna i uvjeren sam da ce prvenstvo do samoga kraja kao i ove sezone biti neizvjesno.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 18 jul 2012, 01:42

SirAlexFerguson je napisao/la:Odlaskom Lavezzia, Zlatana i Thiaga Silve kao i Borinia liga postaje sve siromašnija kvalitetnim igračima.
cinjenice govore tako, ali se radjaju neke nove zvijeze koje ce zadugo igrati u Italiji ( primjer Juventusa ). Recesija i sejkovi su uzeli danak ali Kalcio ce uvijek biti destinacija koju vecina igraca zeli. Jer klubovi kao sto su Juve, Milan, Inter su mamaci, koji se tesko odbijaju.
The Old Lady is back on TOP...

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 18 jul 2012, 01:54

GaziHusrevbeg je napisao/la:
Juventus je doveo zvučno pojačanje prošle sezone, Pirlo je ipak svjetska klasa, iako je u Milanu odbačen, a i tu je i najbolji golman svih vremena Buffon.

Uporedi prošlogodišnji Milan i prošlogodišnji Juventus. Milan je imao samo prednost u Ibrahimoviću, dok su na svim ostalim pozicijama bili izjednačeni.

A sad uporedi ovaj Milan i ovaj Juventus, Juventus je na svakoj poziciji u prednosti i tako će ostati do kraja mercata, bilo koji igrač da dođe u Milan sigurno neće biti bolji od nekog što već igra u Juventusu.

Jesu li ti sad stvari jasnije?
Proslogodisnji Milan i Juventus su bili sve samo ne izjednaceni na svim pozicijama,svi ste kukali na kraju mercata kako ste se slabo pojacali vako nako,igrali ste samo prvenstvo bili bez povreda,dok je Milan u mejduvremenu kuburio sa povredama imao puno vise zahtjevnijih utakmica koje je igrao sa skrpljenim sastavom ,i ti znao da ce Barzagli koji se nije mogao sastaviti sa loptom u Woflsburgu onakvu sezonu odigrati,ili da ce Pirlo koji je 3 godine da blago kazem bio komiran bio,daj majke ti ne valjaj gluposti .
Milan branioc titule bio a vi ne znam ni koji ste zavrsili bili 7 ili 8 nemam pojma.I ti sad naso da kazes da su izjednaceni bili na svim pozicijama,idi beri baje i sisaj gliste!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 jul 2012, 02:04

Mi nismo kukali, ne znam što nam trpaš riječi u usta. :roll: Novinari predviđali da ćemo imati lošu sezonu i da imamo ekipu za 4. mjesto.

Je li Juventus kriv što su igrači Milana slabo fizički pripremljeni pa su imali konstantnih problema s povredama? Ne. To je najgluplja izvlakuša dosad koju sam pročitao, Milan je sam sebi kriv zbog tolikog broja povreda. Zatim spominješ te zahtjevne utakmice, pa valjda igrači koji igraju u Milanu bi trebali biti spremljeni fizički i psihički za te zahtjevne utakmice, nije Milan neki prosječni klub.

Ja sam ti već napisao i mrsko mi se ponavljati, tok prošle sezone je najbolje pokazao ovo što ja pišem, Milan je u mnogim utakmicama izvlačio Ibrahimović i sam pobjeđivao protivnike, ostali su bili tu reda radi, dok su u Juventusu svi koji su igrali najmanje zabili po jedan gol i igrali su svi za jednog jedan za sve, toga u Milanu nije bilo.
Tritolone je napisao/la:Vi zaboravljate jednu cinjenicu a to je da je Juventus prosle godine igrao tako reci na jednom kolosijeku, dok su Milan,Inter,Napoli,Udinese,Lazio igrali Ligu prvaka i Europa Ligu. Ove godine ce situacija biti drugacija upravo zbog vise utakmica koje ce Juventus morati igrati u terminu utorak/srijeda, i budite sigurni da nece tako olako uteci prvom pratiocu kao sta se ovdje pise. Zanimljiv mi je onaj podatak o ozljedama prosle godine, gdje je Juventus imao daleko najmanje ozljeđenih igraca od prvih 5-6 klubova na tablici, ove godine ocekujem da razlika nece biti toliko drasticna i uvjeren sam da ce prvenstvo do samoga kraja kao i ove sezone biti neizvjesno.
Tačno je to što si napisao za manjak utakmica i umor igrača, ali isto tako tačno je da će Juventus u ovoj sezoni imati znatno bolji, izjednačeniji i duži igrački kadar nego Milan ili inter prošle sezone. Juve je doveo Islu, Asmaoha i Giovinca kako bi bili uglavnom rezerve, dok bi u interu pa i sadašnjem Milanu ti igrači imali zagarantovano mjesto u prvih 11.

Juventus će zasigurno imati 18 ili 19 kvalitetom izjedančenih igrača, tako da se na samoj igri neće puno ni osjetiti eventualni umor i moguće povrede.

Ovo je glavna prednost Juventusa pred sljedeću sezonu u odnosu na konkurente.
Željezničar ale!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: adointer10 i 14 gostiju.