Mi nismo kukali, ne znam što nam trpaš riječi u usta.

Novinari predviđali da ćemo imati lošu sezonu i da imamo ekipu za 4. mjesto.
Je li Juventus kriv što su igrači Milana slabo fizički pripremljeni pa su imali konstantnih problema s povredama? Ne. To je najgluplja izvlakuša dosad koju sam pročitao, Milan je sam sebi kriv zbog tolikog broja povreda. Zatim spominješ te zahtjevne utakmice, pa valjda igrači koji igraju u Milanu bi trebali biti spremljeni fizički i psihički za te zahtjevne utakmice, nije Milan neki prosječni klub.
Ja sam ti već napisao i mrsko mi se ponavljati, tok prošle sezone je najbolje pokazao ovo što ja pišem, Milan je u mnogim utakmicama izvlačio Ibrahimović i sam pobjeđivao protivnike, ostali su bili tu reda radi, dok su u Juventusu svi koji su igrali najmanje zabili po jedan gol i igrali su svi za jednog jedan za sve, toga u Milanu nije bilo.
Tritolone je napisao/la:Vi zaboravljate jednu cinjenicu a to je da je Juventus prosle godine igrao tako reci na jednom kolosijeku, dok su Milan,Inter,Napoli,Udinese,Lazio igrali Ligu prvaka i Europa Ligu. Ove godine ce situacija biti drugacija upravo zbog vise utakmica koje ce Juventus morati igrati u terminu utorak/srijeda, i budite sigurni da nece tako olako uteci prvom pratiocu kao sta se ovdje pise. Zanimljiv mi je onaj podatak o ozljedama prosle godine, gdje je Juventus imao daleko najmanje ozljeđenih igraca od prvih 5-6 klubova na tablici, ove godine ocekujem da razlika nece biti toliko drasticna i uvjeren sam da ce prvenstvo do samoga kraja kao i ove sezone biti neizvjesno.
Tačno je to što si napisao za manjak utakmica i umor igrača, ali isto tako tačno je da će Juventus u ovoj sezoni imati znatno bolji, izjednačeniji i duži igrački kadar nego Milan ili inter prošle sezone. Juve je doveo Islu, Asmaoha i Giovinca kako bi bili uglavnom rezerve, dok bi u interu pa i sadašnjem Milanu ti igrači imali zagarantovano mjesto u prvih 11.
Juventus će zasigurno imati 18 ili 19 kvalitetom izjedančenih igrača, tako da se na samoj igri neće puno ni osjetiti eventualni umor i moguće povrede.
Ovo je glavna prednost Juventusa pred sljedeću sezonu u odnosu na konkurente.