FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Plavetnilo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Plavetnilo » 19 jul 2012, 11:13

Iza uspješnog igrača kao i uspješnog kluba stoji milion sitnica a ja ću da se ponovim i kažem da smo mi još daleko od toga.
Poslije svakog ovog našeg izleta u Evropu na pamet mi padne @boccaccio i njegova maštanja i želje da se netko u ljetnom prijelaznom roku odvaži, riskira i dovede jedno pravo pojačanje jer bez toga sa bilo kojim iole ozbiljnim klubom mi nemamo šta tražiti.
Znam da je svaki put protuargument novac, ali bi zaista bilo više vrijeme da se riskira ako ne želimo da nam Evropa predstavlja samo izlet, jer bi dobitak bio daleko veći nego što bi bio eventualni gubitak.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 19 jul 2012, 11:21

1921 je napisao/la:Zasto svi pricate kao da smo ispali? Oni na svom terenu 4:1, mi njih na svom 3:0. Desi im sel os dan i holaaa
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 jul 2012, 11:33

Jedino rješenje je amaterizam tj. da fudbal igraju konobari, pekari itd. Na plate se daju za našeuslove veliki novci a rezultata nema već samo brukanje. Ovih 330 000 maraka treba dati u dobrotvorne svrhe jer će nekom pomoći a u Želji će samo propasti. Hajde izgubit 4:1 od bolje ekipe ali ne mi smo izgubili od ljudi koje bi bilo koja ozbiljna ekipa dobila 3:0. U ekipi imamo gomilu nezahvalnika koje ne znaju cijeniti niti navijače niti upravu koja im omogućuje redovne plate. Imamo 2 stopera koja su u samo naučila igru izbij nabij, a ni 2 beka nisu nimalo bolja ali oni ne znaju ni izbiti loptu. Zebu ljudi strpali u džep ali on nije ni pokazao želju da nešto napravi. Jedini za pohvalu su Zolotić i Adilović koji su ginuli za plavi dres. Za Zolotića se nadam da neće produžiti ugovor već da će odmah otići u Češku,Austriju ili bilo gdje gdje može napredovati. Što se tiče Amara trener Maribora ga je pojeo za laganu večeru.
NA svo neznanje koje imamo veliki problem je gubitinički mentalitet koji krasi sve bh ekipe. Tužan je ovo dan za plave navijače jer je naš klub po ko zna koji put obrukao našu državu kao nijedan klub dosad. I zaboravio sam reći da u našoj ligi mi ostvarujemo pobjede zahvaljujući Amaru koji imam sposobnosti da vidi nedostatke drugih ekipa ali njegov nedostatak je što ne pokušava da gradi neki stil igre jer već 3 godine mi na suparničkoj polovini ne možemo da spojimo 3 pasa. Marjan je sinoć rekao predobru rečenicu kada je naš fudbal uporedio sa rugby-em.
Nemojte šta zamjerite ali ovo je moje mišljenje. :cry:

Tomaz
Kontakt:

Post Postao/la Tomaz » 19 jul 2012, 11:40

I moje viđenje utakmice. Nisam sad čitao sve postove, pa možda ču ponoviti nešto več napisano.Kao što sam napisao u mom prvom postu na ovom forumu ove utakmice se dobivaju i gube u glavi. Igraju se 4 poluvremena ovu su kvalifikacije za ligu šampiona i nema slabih timova.
Imamo bolji tim to se vidi ali ne za 4:1 I to se vidi. Ali po meni kako sam ja vido iz stadiona imate limit u fiziki (posle 70 minute vaši počeli da odmaraju malo šta se možda preko kamera ne vidi) i psihološki igrači nisu bili spremni da posle toga kad imaju 1:0 izgube 2:1 i smatraju to za dobar rezultat. Naši bi igrali isto i kad bi bilo 0:2 još uvjek bi cjeli tim i svi navijači imali vjeru u pobjedu.
To je ono nešto što smo mi prevazišli u tim utakmicama koje si igraju na ispadanje. Imamo mi i širi igrački kadar što se vidi jer igrači moraju svaki trening da se bore da bi igrali. Inače mislim, da je naš stručni štab nadmudrio vašeg juče. Kao prvo uvalili su vam Beriča umesto Velikonje a taj Berič daje 2 gola i sredi jedan. Očekivali ste u timu i Filipoviča a u odbrani Potokara a bilo je sve malo drugčije. Onaj vaš igrač broj 6 če ga još dugo pamtiti, mislim, da je broj 6 trebo biti promjenjen posle penala. I niste imali nikakav plan kako se postaviti tokom utakmice ako nešto ne ide po planu. Naši su bili u pravu kad su rekli, da vam je odbrana slabiji dio tima.

I ako je bilo 4:1 naši če u utakmicu uči kao da je bilo 0:0 ili 2:1. U prvom postu sam napisao da su šanse 60:40 e sada su onda 90:10.

Navijači su vam stvarno dobri. Jasno mi je sada zašto sam morao imati pasoš da kupim kartu ;) . Navijali su fer a i u gradu su se ponašali veoma pristojno.
Ok, Nije vas bilo 3.000 ali na stadionu vas je bilo 1.000 i mislim, da je veoma malo navijača ostalo ispred stadiona. Ali pošto prilično dobro poznajem vaš mentalitet znam da se sve pravi puta 3 i da je put od evforije do depresije veoma kratak u oba smera ;)
Po meni ovo je ispalo bolje od očekivanog i vidmo se na Koševu.

magija
Kontakt:

Post Postao/la magija » 19 jul 2012, 11:44

Jel skinut trans violama, posto se pojavila slika :lol:

redwhite

Post Postao/la redwhite » 19 jul 2012, 11:47

Bez provociranja,shvatite kako hocete,ali vidjenje utakmice neutralnih je ipak malo objektivnije(mozda),a ovo sinoc je u par rijeci. Sah izmedju dva trenera je dobio slovenac i to bas ovim rezultatom 4:1. Znam da se kunete u Osima,ali ovo sinoc je njegovo. Slovenac je odradio dosta stvari kontra logike i to mu je i donijelo pobjedu.
Nasa liga nije mjerilo nicega,to se opet pokazalo

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 19 jul 2012, 11:48

magija je napisao/la:Jel skinut trans violama, posto se pojavila slika :lol:
Ovo je transparent NK Maribora, koji su po cijelom stadionu, isto ko i sponzori, na dohvatu ruku svakome, koji je u prvom redu.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 19 jul 2012, 11:49

Hase10 je napisao/la:
tarikbu je napisao/la:Ulaganja i pare na jednu stranu...jasno da se nemožemo takmičiti sa klubovima iz okruženja... ALI UVIJEK POLUDIM KADA JE JASNO DA NAŠI KLUBOVI NISU FIZIČKI SPREMNI!

na planinu i opleti brate... ako si jači - bolji si...
upravo tako, sta ti igraci rade na treningu? trljaju muda? ja kako znam trcanje je besplatno, uvjek nismo fizicki spremni, nemamo snage itd. nije samo zeljo, vec i ostale ekipe iz PL.
ja neznam sta treneri uopste rade? ja bi to natjerao da trce svaki dan po sat vremena, pa bi onda vidjeli kako se trci po terenu.
Ma jarane nije samo do trcanja. Evo jedno pitanje posto ne znam kakva je situacija u klubu po tom pitanju "radimo li mi u teretani uopce"? Kad god pogledas naseg igraca i uporedis sa igracima (ne vezano sad za Maribor) van BIH mozes od oka vidjet da su ti igraci jaci, imaju bolju misicnu masu i samim time su odmah u duelima jaci. Znaci nasi igraci mogu biti 10% bolji kada je u pitanju kondicija ali brate ako ti trosis u svakom duelu 10-20-30% vise energije nego protivnik pa sta mislis kako ce to izgledati u drugom poluvremenu??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

magija
Kontakt:

Post Postao/la magija » 19 jul 2012, 11:50

slika

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 jul 2012, 11:52

Semper je napisao/la:Bilo koja ekipa kada nas izvuke i vidi rezultate u proteklim godinama u Evropi odmah im osmijeh dođe na lice. Ali mislim da imamo najjaču ekipu u protekle 3 godine i nadam se da se nećemo obrukati. Sutra se nadam sastavu Antolović, Bogičević,Kerla,Kvesić,Čolić,Svraka,Bekrić/Zolotić,Jamak,Zeba,Selimović i Adilović
Nažalost bio sam upravu.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 19 jul 2012, 11:53

evo da i ja kazem nesto za utakmicu...

prvo poluvrijeme je bilo solidno, bez puno izrazitih sansi na obje strane. dali smo gol zasluzeno, a onda se povukli (sto meni nije jasno nikako?!) i prepustili inicijativu slovencima... na srecu tada nisu napravili puno sansi osim slobodnog udarca, kojeg je antolovic odbranio odlicno...

drugo poluvrijeme je nesto sto ne mogu razumjeti... ok, pritisak domacih je bio ocekivan, ali da su nasi imali barem 50% koncentracije vise kao u prvom poluvremenu, ne bi primili 4 gola... poslije svakog primljenog gola su vjerovatno mislili... "ma ok je i 1-1", "ma pobjedicemo mi u sarajevu bez primljenog gola...! itd... problem je u glavi, nakon 1-1 je trebalo pritisnuti domace a ne jos vise se uvuci u svoju polovinu... da ne pomenem da smo primili dva identicna gola berica... nisam upratio ko ga je zaboravio cuvati kod prvog gola? zolotic? ne znam...

uglavnom... ne ocekujem prolaz, jer nasis igraci imaju psihicki problem u glavi... ali makar bilo kakvu pobjedu, sto uz podrsku navijaca nije nemoguce... iako nam se odbrana nije proslavila jucer...

da napomenem i antolovica, mi smo poznati da odma pucamo po golmanu kako je on kriv za poraz... jucer mi se antolovic svidio, i nijedan gol nije mogao skinuti... ali eto da znamo da imamo ako nista dobru zamjenu za gusu...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

magija
Kontakt:

Post Postao/la magija » 19 jul 2012, 11:53

iskratel je napisao/la:
Ovo je transparent NK Maribora, koji su po cijelom stadionu, isto ko i sponzori, na dohvatu ruku svakome, koji je u prvom redu.

a, sta je sa zastavom viola?

AmaRTM87
Kontakt:

Post Postao/la AmaRTM87 » 19 jul 2012, 11:59

iskratel je napisao/la:
A bjezanje u svom gradu (opet)
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
1921-1987 <3 Zauvijek Zajedno

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 19 jul 2012, 12:01

Nije mi drago sto ste izgubili, prvenstveno sto to nama pokazuje da nemamo sta traziti danas, ali molim vas kako ste nagurali 3000 ljudi na 600 stolica ?

AmaRTM87
Kontakt:

Post Postao/la AmaRTM87 » 19 jul 2012, 12:03

mireRN je napisao/la:Nije mi drago sto ste izgubili, prvenstveno sto to nama pokazuje da nemamo sta traziti danas, ali molim vas kako ste nagurali 3000 ljudi na 600 stolica ?
Pogledaj malo bolje gdje su sve nasi bili :D
1921-1987 <3 Zauvijek Zajedno

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 jul 2012, 12:07

Što je nekada bilo nezamislivo da Slovenci pobijede klubove za BiH sada je to realnost i to realnost sa 3 gola razlike. Ovo dosta govori o našoj ligi i igračima koje mi nekada previše dižemo.
Zolotića sam prvi put gledao i momak je mogu sigurno reći najbolji igrač Želje u ovom trenutku.
Zajko Zeba je sinoć potvrdio zašto nije uspio u Evropi i zašto je igrač za male utakmice u domenu naše lige. Zašto Bekrić nije igrao meni nije jasno, osim ako nije neka povreda ili sl.
Sve u svemu bolna noć za kompletan BiH fudbal kada smo dočekali da nas Slovenci deru.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 19 jul 2012, 12:14

slika
SVI NA KOŠEVO U INAT SVIMA
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 19 jul 2012, 12:18

Batistuta je napisao/la:Što je nekada bilo nezamislivo da Slovenci pobijede klubove za BiH sada je to realnost i to realnost sa 3 gola razlike. Ovo dosta govori o našoj ligi i igračima koje mi nekada previše dižemo.
Zolotića sam prvi put gledao i momak je mogu sigurno reći najbolji igrač Želje u ovom trenutku.
Zajko Zeba je sinoć potvrdio zašto nije uspio u Evropi i zašto je igrač za male utakmice u domenu naše lige. Zašto Bekrić nije igrao meni nije jasno, osim ako nije neka povreda ili sl.
Sve u svemu bolna noć za kompletan BiH fudbal kada smo dočekali da nas Slovenci deru.
nije zeba pokazao lošu partiju, već kvesić. zeba je ispravljao kvesićeve propuste po boku, pa se nije dovoljno koncentrisao na ofanzivu :roll: :roll:
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 19 jul 2012, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
Odlazi Safete.

SemperFideliss
Kontakt:

Post Postao/la SemperFideliss » 19 jul 2012, 12:22

corleone87 je napisao/la: SVI NA KOŠEVO U INAT SVIMA
:lol:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 jul 2012, 12:22

corleone opusti se malo haveru, šta si navalio sa tim slikama i lošim parolama
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.