FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bambur
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bambur » 20 jul 2012, 00:42

Ja ne vidim te visoke lopte jedino ako ne misliš da je visoko ono što ide Bogičeviću iznad kuka ? Ili onaj prvi gol kad se na 25 metara odigraju tri pasa a vrli stoperi prate spin lopte, penal je ubačena lopta, a zadnji gol je dodavanje od polovine terena do gola. Sve u svemu spustili su nam loptu i napravili prevagu mi smo loše stajali za šta je najodgovorniji Amar i to je moje mišljenje šta god ko mislio. I dalje tvrdim da je Gušo prošle godine titulu donio i u to sam siguran milion posto on a ne Zeba i Adilović. Poslije Adnana ogroman posao je radio Nijema kojeg nažalost nema sada

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 20 jul 2012, 00:43

Koliko para toliko muzike. Prolaza dalje nas je kostalo ziherastvo i tvrdoglavost Amara Osima. Znalo se da je Bogicevic rupa, i da nema sta trazit u evropskim pretkolima, sa puno brzim igracima.

Da je doveden Vedran Jese, kao sto se mogao dovesti (vjerujem za ne vise od 150.000 Km) imali bi povoljan rezultat pred revans i istorijsku sansu da kroz zaradu od preko miliona eura, napravimo iskorak u svakom smisl!

Trebalo je dovesti desnog beka umjesto Colica, jos jednog trkaca u vezu da nadomjesti Nyemu (danas vecina ekipa igra sa dva zadnja vezna, Zola i taj drugi TRKAC bi neutralisali sanse Maribora kroz sredinu) i trebalo je dovesti Saida Husejnovica kao poluspica.

Prica o nemogucnosti dovodjenja, konkretno Jesea i Husejnovica, jer ne zele popisat na duze od godinu dana pa se ne moze zaradit kroz njihovu prodaju, pada u vodu, ako znamo da bi njih dvojica (i taj treci) donijeli velike sanse da prodjemo **** Maribor i pokupimo kajmak od famaznih milion eura. Nek idu i za dz poslije, ako ce nam prolaskom u trece pretkolo donijeti veliku lovu koja se moze uloziti za njihove zamjene i jos svasta nesto.

Kriv je Osim i njegova takticka limitiranost, kao i vec navedne musice u glavi. (tvrdoglavost, skrtost, arogantnost...)

**** grad u kojem se ne moze naci osoba da izdvoji 100.000-200.000 KM, da se srede svlacionice....Zar niko nema interes u tome? Ni nacelnik opstine, ni neki biznismen, ni dobrotvor, ni neki bivski igrac? Niko??? Ako nista, zbog pozitivnog PR-a.

Ova zemlja je evropski banglades. Imamo 5 olimpijaca naspram 110 hrvatske i preko 100 srbije. Time je sve receno. Margina margine.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2012, 00:45

@ aleksandar veliki

ja sam licno stekao utisak da su Slovenci u prvom poluvremenu lahko prenosili loptu do naseg 16-erca tj. da nije bilo previse otpora sa nase strane. Dok smo imali snage uspjeli smo prekidati njihove akcije, ali u drugom poluvremenu totalno druga slika:

PRVI GOL: Zeba pravi potez viska - sto u nasoj ligi prolazi - i ide kontra Slovenca, a u sredini terena nema ni jednog naseg igraca

DRUGI GOL: Igrac Maribora bez ometanja lob udarcem ubacuje loptu u kazneni prostor i Bogi pravi glupost koja nas kosta gola.

TRECI GOL: Golman izbija loptu, a igrac Maribora sam na sredini terena istu prosljedjuje glavom do Berica kojem Bogi pomaze u postizanju drugog gola.

Moj licni zakljucak: Tek sada se vidi koliko je Neyma bio bitan igrac za ovu ekipu.

Bilo proslo idemo dalje. Pred nama je nova sezona u Premier ligi gdje trebamo pokusati odbraniti titulu, a nadam se da ce konacno i marketing sluzba poceti raditi jer samo tako mozemo stvoriti novce koji ce nam omoguciti da dovedemo jedno kvalitetno pojacanje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 jul 2012, 00:47

pa smijesni ste svi koji govorite nesto protiv Amara Osima jer ko to kaze nije pravi navijac Zelje. Govorite kako je limitiran u evropi a ne pitate se kako je limitiran novcem jer ako bi iko znao kako ga potrositi onda je to on. Neki od vas ne bi jos zadugo vidjeli Grbavice da nije dosao Amar Osim i poceo nam ulijevati nadu u bolje sutra i napokon nam donio titulu koju smo mogli samo sanjati jer smo se prije samo za opstanak borili. Pa sjetite se parola "VRATITE NAM OSMIJEH NA LICE NESPOSOBNE IZDAJICE" ili "OSTALO JE SAMO IME" sjetite se svega toga kad su nam igraci strajkovali jer nemaju plata pa skontajte sta je covjek uspio uraditi za 3 godine. Ne mozete ocekivati da od onakvog Zelje koji je bio dno dna, (a i tad sm ga volio svim srcem) za 3 godine postane klub finansijski stabilan da ima jaku ekipu za evrope i svasta nesto. Mozda je Zujo bio malo ambiciozan kada je dosao i govorio kako ce nas uvesti za koju godinu u grupnu fazu jer nije znao trenutno stanje i koliko je to tesko, ali hvala dragom Bogu iz dana u dan napredujemo kad se sjetim svega samo kazem ZA SVE TI HVALA AMARE da budes vjecno na klubi moje ljubavi FK ZELJEZNICARA
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 20 jul 2012, 00:48

Ja sam prvo pmislio da je ova naslovnica Sporta nečija zafrkancija, ono da se neko poigrao sa Photoshopom ili Paintom, zbunilo me ovo pranoja, onda pogledam bolje i vidim: avazov font, gore vijest za velež, datum... i vjerovatno neki pitar dodao on pa pa paranoja...

dakle ako je istina, a čini mi se da jeste, onda se izgleda stvari zakuhavaju, to "zakuhavanje" smo izbjegli jesenas pobjedom protiv olimpica, a sad ko zna šta će se desiti...

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 20 jul 2012, 00:49

Ja sinoc nisam vidio dva pasa da su razmjenili igraci Zelje na polovici Maribora. Ovo je po svemu bila repriza Makabija i Hapoela. Sabili su nas u 16 bas kao i ta dva tima. I gdje je tu pomak naprijed?
Vrhunac je uvodjenje Stanica iz frizdera. Mislim da se i on pitao da nije neka sala u pitanju.

Rios

Post Postao/la Rios » 20 jul 2012, 00:52

MrRiccoli je napisao/la:pa smijesni ste svi koji govorite nesto protiv Amara Osima jer ko to kaze nije pravi navijac Zelje. Govorite kako je limitiran u evropi a ne pitate se kako je limitiran novcem jer ako bi iko znao kako ga potrositi onda je to on. Neki od vas ne bi jos zadugo vidjeli Grbavice da nije dosao Amar Osim i poceo nam ulijevati nadu u bolje sutra i napokon nam donio titulu koju smo mogli samo sanjati jer smo se prije samo za opstanak borili. Pa sjetite se parola "VRATITE NAM OSMIJEH NA LICE NESPOSOBNE IZDAJICE" ili "OSTALO JE SAMO IME" sjetite se svega toga kad su nam igraci strajkovali jer nemaju plata pa skontajte sta je covjek uspio uraditi za 3 godine. Ne mozete ocekivati da od onakvog Zelje koji je bio dno dna, (a i tad sm ga volio svim srcem) za 3 godine postane klub finansijski stabilan da ima jaku ekipu za evrope i svasta nesto. Mozda je Zujo bio malo ambiciozan kada je dosao i govorio kako ce nas uvesti za koju godinu u grupnu fazu jer nije znao trenutno stanje i koliko je to tesko, ali hvala dragom Bogu iz dana u dan napredujemo kad se sjetim svega samo kazem ZA SVE TI HVALA AMARE da budes vjecno na klubi moje ljubavi FK ZELJEZNICARA
Slazem se sa svim 100%..Gorcina sinocneg poraza ne bi smijela da nas ponese i da srusimo sve lijepo sto se desavalo proteklih godina..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 20 jul 2012, 00:53

Prebacite na FaceTV! :D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jul 2012, 00:54

MrRiccoli je napisao/la:pa smijesni ste svi koji govorite nesto protiv Amara Osima jer ko to kaze nije pravi navijac Zelje. Govorite kako je limitiran u evropi a ne pitate se kako je limitiran novcem jer ako bi iko znao kako ga potrositi onda je to on. Neki od vas ne bi jos zadugo vidjeli Grbavice da nije dosao Amar Osim i poceo nam ulijevati nadu u bolje sutra i napokon nam donio titulu koju smo mogli samo sanjati jer smo se prije samo za opstanak borili. Pa sjetite se parola "VRATITE NAM OSMIJEH NA LICE NESPOSOBNE IZDAJICE" ili "OSTALO JE SAMO IME" sjetite se svega toga kad su nam igraci strajkovali jer nemaju plata pa skontajte sta je covjek uspio uraditi za 3 godine. Ne mozete ocekivati da od onakvog Zelje koji je bio dno dna, (a i tad sm ga volio svim srcem) za 3 godine postane klub finansijski stabilan da ima jaku ekipu za evrope i svasta nesto. Mozda je Zujo bio malo ambiciozan kada je dosao i govorio kako ce nas uvesti za koju godinu u grupnu fazu jer nije znao trenutno stanje i koliko je to tesko, ali hvala dragom Bogu iz dana u dan napredujemo kad se sjetim svega samo kazem ZA SVE TI HVALA AMARE da budes vjecno na klubi moje ljubavi FK ZELJEZNICARA
samo da dopunim :D "KOD VAS SVE MOŽE, KOD VAS SVE VAŽI, DALI STE NAM SAMO OBMANE I LAŽI" i to je bila zadnja utakmica sa Demirom na klupi, protiv Travnika, sjećam je se k'o da je juče bila :D i naravno, slažem se s tobom, zahvalite se Amaru i ekipi na rekordima, radostima, 2 titule i 2 kupa u 3 godine...

hvala na sugestiji, @Zel, valjda ćeš sad čut' ono šta Kugla reče, a ti kontaš da nije :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 jul 2012, 00:56

Po meni mi smo najbolje igrali u proljetnom dijelu prve Amarove sezone nakon povratka, imali smo odlična krila Višču,Bučana i Bešliju i čudesnog Bekrića. Ove godine na momente je bilo sjajno ali smo puno golova dali golova na prekide.U ovoj formaciji koju preferira Osim potrebna su dva brza krila što Selimović i Zeba sigurno nisu.

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 20 jul 2012, 00:56

Vedran Ješe je i za Bogija i Kerlu i Vasilića zajedno ober stoper i nemoj biti neobjektivan bezveze

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 20 jul 2012, 00:57

Semper je napisao/la:Po meni mi smo najbolje igrali u proljetnom dijelu prve Amarove sezone nakon povratka, imali smo odlična krila Višču,Bučana i Bešliju i čudesnog Bekrića. Ove godine na momente je bilo sjajno ali smo puno golova dali golova na prekide.U ovoj formaciji koju preferira Osim potrebna su dva brza krila što Selimović i Zeba sigurno nisu.
Zeba ne moze biti krilo,dok Selimovicu covjek nema sta prigovoriti momak igra,bori se i od mene ima aplauz ;)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 jul 2012, 00:59

Upravu si za Selimovića vrlo zahvalan igrač ali bi na tom mjestu Smajić da je zdrav bio pun pogodak.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 20 jul 2012, 01:01

[youtube][/youtube]
da se malo izdignemo iz ovog sivila,ovaj momak je vanserijski talenat i čini mi se da će hraniti Želju za koju godinu svojim transferima
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Rios

Post Postao/la Rios » 20 jul 2012, 01:02

bambur je napisao/la:Vedran Ješe je i za Bogija i Kerlu i Vasilića zajedno ober stoper i nemoj biti neobjektivan bezveze
Bogicevica i Vasilica necu braniti,za njih mozda i jeste..Ali od Kerle ne bih bas rekao da je puno bolji..Inace top 3 stopera u nasoj ligi su po meni Jese,Torlak i Kerla..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

MukiSA
Kontakt:

Post Postao/la MukiSA » 20 jul 2012, 01:09

I ja sam misljenja da ko nesto dobro uradi, da se pohvali, a ko pogrijesi, da se kritikuje. Sinoc je izgubio Amar, kondicija igraca i strah (dekoncentracija, nemogucnost vezivanja 3 pasa, smetenost, smusenost, nelogicna igra itd.). Onaj Maribor je jaci realno, al je u sustini jedna obicna kanta, al eto, ono je sinoc uzeto na iskustvo koje oni imaju.
A to oko ostanka Amara, jedino ako ste retardirani, trazicete njegov odlazak, on vas je digao, kad njega nema onda ostane od kluba samo ime itd. Dakle, guzu da mu ljubite, o otkazu ni ne pomisljajte, sinoc je on izgubio, al vam je i donio titulu, da vam njega nije bilo o tituli bi ste mogli samo sanjati i to u najljepsim snovima
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 20 jul 2012, 01:21

Jesu li stigli manekeni kući? nepiše se o tome nikako sa sinoćnjom utakmicom i poslije presicom nema ih nikako u medijima :mrgreen: valjda su zbog bruke i sramote u nekoj vrsti medijske blokade, zna li iko sta je sa pričom o prelasku Bekrića u Žilinu (danas info. iznio jedan forumas) koliko je to istinito?? kao i za dolazak Jogunčića koji je igrao za Slobodu, ima li ikakve istine u svemu tome, molim info ozbiljan a ne neko mahalsko natucanje i priče rekla kazala :)
Zadnja izmjena: ZlatnaDolina, dana/u 20 jul 2012, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 20 jul 2012, 01:24

ZlatnaDolina je napisao/la:Jesu li stigli manekeni kući? nepiše se o tome nikako sa sinoćnjom utakmicom i poslije presicom nema ih nikako u medijima :mrgreen: valjda su zbog bruke i sramote u nekoj vrsti medijske blokade, zna li iko sta je sa pričom o prelasku Bekrića u Žilinu (danas info. iznio jedan forumas) koliko je to istinito?? kao i za dolazak Jogunčića koji je igrao za Slobodu, ima li ikakve istine u svemu tome, molim info ozbiljan a ne neko mahalsko natucanje :)
Jogunčić ti ne može hodati, možda tek na zimu da dođe, čovjek nedavno operisan, još se oporavlja

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 20 jul 2012, 01:25

riskantno je plaćati pojačanja, hem zbog novca transfera, hem zbog plate. ako se taj igrač ne pokaže kao dobra investicija, i taj belaj. tu su još i povrede, koje su već uništile smajića. u ligi se može bez plaćenih transfera, ali u evropi, da bi napravili iskorak potrebna su 2-3 zvučnija pojačanja, ili iz inostranstva, ili zvučnija imena iz naše lige. :) :)
Odlazi Safete.

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 20 jul 2012, 01:32

Znači nista od Jogunčića u startu, debilizam :twisted: kada nam se Smajić oporavi i vrati u formu negdje do petog kola to će nam biti najveće pojačanje, samim tim nastaje "gužva" u veznom redu i onda priče o odlasku Bekrića imaju smisla, koliko istine samo u tome svemu neznam, ali navodno sinoć nije igrao jer je uslov Žiline bio da ne nastupa samim tim da onda ima pravo nastupa za njih u LP. jer drugog objasnjenja zasto sinoć nije igrao nema.
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15, Levin i 42 gosta.