Nisam gledao Siroki veceras, ali znam Jeseove mogucnosti. Nije trom i sklon divljim kiksevima, poput Bogicevica. Generalno, problema nasih igraca je - tromost. I Torlak i Kerla jedu djecu...ali kad ispadnu, nema pomoci: jer ih brzi protivnik u sekundi ostave dva metra. Zato i jesu jos u nasoj ligi.aleksandar_veliki je napisao/la:Na pocetku si sve objasnio, koliko para toliko muzike. Para bas i nema, pa ljudi da li vi doista mislite da na racunu Zelje sad ima 200.000 eura. nema se love za dovodjenje igraca, mozda se trebalo zaduziti, uzeti kredit, ali ni ta dva tri pojacanja ti nista ne bi garantovala. Jese? Preslikani Bogicevic, ako si gledao vecerasnju tekmu slozit ces se sa mnom.floyd je napisao/la:Koliko para toliko muzike. Prolaza dalje nas je kostalo ziherastvo i tvrdoglavost Amara Osima. Znalo se da je Bogicevic rupa, i da nema sta trazit u evropskim pretkolima, sa puno brzim igracima.
Da je doveden Vedran Jese, kao sto se mogao dovesti (vjerujem za ne vise od 150.000 Km) imali bi povoljan rezultat pred revans i istorijsku sansu da kroz zaradu od preko miliona eura, napravimo iskorak u svakom smisl!
Trebalo je dovesti desnog beka umjesto Colica, jos jednog trkaca u vezu da nadomjesti Nyemu (danas vecina ekipa igra sa dva zadnja vezna, Zola i taj drugi TRKAC bi neutralisali sanse Maribora kroz sredinu) i trebalo je dovesti Saida Husejnovica kao poluspica.
Prica o nemogucnosti dovodjenja, konkretno Jesea i Husejnovica, jer ne zele popisat na duze od godinu dana pa se ne moze zaradit kroz njihovu prodaju, pada u vodu, ako znamo da bi njih dvojica (i taj treci) donijeli velike sanse da prodjemo **** Maribor i pokupimo kajmak od famaznih milion eura. Nek idu i za dz poslije, ako ce nam prolaskom u trece pretkolo donijeti veliku lovu koja se moze uloziti za njihove zamjene i jos svasta nesto.
Kriv je Osim i njegova takticka limitiranost, kao i vec navedne musice u glavi. (tvrdoglavost, skrtost, arogantnost...)
**** grad u kojem se ne moze naci osoba da izdvoji 100.000-200.000 KM, da se srede svlacionice....Zar niko nema interes u tome? Ni nacelnik opstine, ni neki biznismen, ni dobrotvor, ni neki bivski igrac? Niko??? Ako nista, zbog pozitivnog PR-a.
Ova zemlja je evropski banglades. Imamo 5 olimpijaca naspram 110 hrvatske i preko 100 srbije. Time je sve receno. Margina margine.
Bogi nas je povalio i protiv Izraelaca (skupa s jednako rahiticnim Vasilicem) i ZNALO SE da on ne moze odgovoriti izazovima veceg, brzeg nivoa. Medjutim, nedaj ti boze trazit alternativu. Jbg, briljirao je protiv kojekakvih livadara iz nase lige.
Ja ne mogu vjerovat da se ne moze izdvojit 200.000 KM ili Eura, ma kako neredovno kapalo od transfera Visce i Sehica.Mozda bi i Ivica mogao INVESTIRATI koju kintu...eto, samo naglas razmisljam. Znam da Amar trenutno nema alternativu (jedino kad bi se Mesa vratio), ali mora se rjesit svojih musica jer ponasa se kao noob. Tri godine iste greske. (mislim da on ne bi poslusao ni kritiku/savjet od oca Ivice. to je ta bahatost)
Zaista ne znam sta nasi rade na treninzima. Ali svaki presing od igraca Maribora na onog koji ima loptu, izgledao je kao da su na njega pustili copor vukova. Odmah se hudnik prepadne i proda loptu....Niko ne zna stat na loptu, razmjenit dva-tri pasa na prvu. Muka za gledat, zaista. Motorika i refleksi, nula bodova. I uopste fiz. sprema.
Nesto mislim da bi bolje bilo igrati prvo pretkolo, nego ga ovako galantno preskocit. Kad nalupas farane, malo bi s nabildalo samopouzdanje. Ovako odmah ides na jaceg od sebe (nominalno) i sjebes se kad vids koliko su superiorni na terenu.
Na kraju, evo jedna optimisticna za sve optimiste. ( mene tu nema