RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 jul 2012, 00:24

tepsija je napisao/la:Ovo je forum,mjesto gdje ljudi pišu pod nikom,neki mogu staviti im puno ime i prezime...i gle čuda,niko to ne radi.
Da završim sa Tanom,naporan je više a i moram ustati za 4-5 sati...
Ako mi se išta gadi u životu,to su priče rekla-kazala,to su malograđanske priče koje zadiru duboko u intimu čovjeka.Time se ne koristim.
Ja sa istim tim Tanovićem sam svojevremeno išao na termin basketa,čak smo u istoj ekipi igrali.Ljut sam na njega jer mi nije htio dodati loptu kad sam bio sam pod obručem.Volio je sam završavati :mrgreen:
Govorio mu ne govorio...a govorio sam mu šta nije uredu...ali ne pije to vode.Uvijek neki kontra argument.
Nikad narkoman neće priznati da je to što jeste,nikad ni alkoholičar neće priznati da je kroner...jebga svi smo mi manje više u svojim očima savršeni.
I Ušanović je tvrdio da je on nezamjenjiv i pravedan,i Pušina i Srebrić,i Marković...
Dakle,nisam u poziciji da mijenjam struku,niti imam ikakvih interesa,tek iznosim konstatacije.
Samo ću reći da mi se sviđa način rada,kultura dijaloga i ophođenja,kako sa navijačima tako i sa igračima...profesora Džubura aka Paša.
Školovan i pametan čovjek.
Jebga nismo mi neki seoski klub iz Bratunca ili Vlasenice da nam glavnu riječ vode ljudi koji ne znaju sastaviti dvije prosto proširene rečenice.Ružno je to slušati sa strane,djelujemo amaterski.Velež je veliki klub i treba vratiti svoj ugled.A zato nisu dovoljni samo golovi.

U ovom postu, sve sto si rekao je tacno. Neznam kako Tana igra kosarke, kazem ti neznam covjeka s glave. :lol: Ali sto se tice Dr. Dzubura, da on hoce preuzeti kormilo Veleza - meni bi licno bilo jako drago. Znam da je uzimao velike kredite da se izgradi ona dedarska tribina i znam da mu neka raja i zamjeri radi toga - ali da on nije uzo taj kredit ona tribina se nebi nikad ni izgradila. I sad bi Velez na ledini igro.

Ja bi volio da Dzubur hoce preuzet Velez - ali je rekao nekoliko puta da on nije za to zainteresovan sada. I ako bi on i dolazio, nikad nebi volio da dodje pred izbore i ostane na 6-9 mjeseci - nego da potpise ugovor na 3 godine najmanje.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 20 jul 2012, 08:59

izgleda da ode bandović...
golemo, u zadnjem trenutku pobježe. ako mu uspije taj transfer, nek mu je sa srećom. eno mrkva optužuje njega da nije bio korektan, obećavao da će ostati i sinoć nekoliko sati pred polazak u austriju javio.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 20 jul 2012, 09:46

NEK MU JE SA SRECOM.....
SAD POD HITNO TREBA NACI NEKOG GOLMANA JER mali bobic mislim da ne moze biti prvi golman ;)

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 20 jul 2012, 09:53

VELEZDOGROBA je napisao/la:NEK MU JE SA SRECOM.....
SAD POD HITNO TREBA NACI NEKOG GOLMANA JER mali bobic mislim da ne moze biti prvi golman ;)

neka oni nađu drugog, sve i da će bobić biti prvi, dugalić nikako ne može biti drugi :D

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 20 jul 2012, 09:57

hadzidzulbic hadzidzulbic:-p

Zuja
Kontakt:

Post Postao/la Zuja » 20 jul 2012, 12:02

pa ima li on ugovor ? ako će ići pare na sunce i zdrrrrrrravo :D

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 20 jul 2012, 12:25

kajl je napisao/la:izgleda da ode bandović...
golemo, u zadnjem trenutku pobježe. ako mu uspije taj transfer, nek mu je sa srećom. eno mrkva optužuje njega da nije bio korektan, obećavao da će ostati i sinoć nekoliko sati pred polazak u austriju javio.

cc strašan golman , al eto ako je pod ugovorom pare i nek ide ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2012, 13:34

Otišao Velež na pripreme u Austriju,Bandović ostao u Mostaru.
Mislim da je sve rješeno.
Ali,kako sam već pisao,Dejo je zaslužio da profitira nešto.
Momak je savim časno i pošteno nastupao za Velež,želim mu sreću u nastavku karijere.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 jul 2012, 13:38

Bandovic je ekstra momak, njemu je zelja bila i kad je isao iz Širokog (u biti htio je ostati, al nebitno) da ide u inozemstvo, cisto sumnjam da je on nekoga tu izradio, vjerovatno je samo dobio bolju ponudu, sto i zasluzuje.
...Život za Široki...

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 20 jul 2012, 13:44

danas ce se sve znati
momak je u mostaru ceka odgovor menadzera ako mu ne javi nista do 19h bandovic ce vec sutra krenut za austriju

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 20 jul 2012, 13:46

Ma sta vam je, nije jos otiso, a ako ode pod ugovorom je, valjda bude nesto.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2012, 14:12

Čudna situacija.
Ako ode Dejo,biće mi izuzetno drago zbog tog momka.
Ako ostane,biće mi drago radi Veleža.
Neka bude najbolje za sve,pa šta bude :)
Vječno u našim srcima.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 20 jul 2012, 14:25

Dženan Duraković,koji je već sa 16 godina debitovao za mostarski Velež uključio se u trenažni proces mostarske Lokomotive.Ovaj mladi vezni igrač pokušaće se nametnuti šefu stručnog štaba Lokosa Adisu Obadu.I ako je imao primamljivih ponuda inostranih klubova Duraković se odlučio pomoći Lokosima ”klubu mostarske raje” u borbi za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 20 jul 2012, 14:36

vm22 je napisao/la:Dženan Duraković,koji je već sa 16 godina debitovao za mostarski Velež uključio se u trenažni proces mostarske Lokomotive.Ovaj mladi vezni igrač pokušaće se nametnuti šefu stručnog štaba Lokosa Adisu Obadu.I ako je imao primamljivih ponuda inostranih klubova Duraković se odlučio pomoći Lokosima ”klubu mostarske raje” u borbi za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.
Pametan.. da je sreće svi bi pravi Veležovci (kajtaz, zvonić, ćemalović, kodro) otišli tamo i pomogli legendi Obadu da uđu u PL ili tako nešto

Sad ćete mi svi kritikovati kao ko će igrati u veležu, treba veležove djece itd. vidim da treba pa kalajdžić, balalić i slični su tamo prebačeni kao na "kaljenje". Međutim kad dođe nova sezona i kad sve krene ponovno i igrači se pojave na prozivci Veleža opet budu prebačeni u Lokomotivu, Igman, Podgrmeč i tako to..

To je već tako godinama, tako da ne treba veležove djece.. bolje je imati one koji će izraditi 5 sati pred put na glavne pripreme i pred glavne pripremne utakmice

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 jul 2012, 15:24

Bandovic divan krasan, ali zar on nije pod ugovorom s Velezom?

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 20 jul 2012, 16:12

Ljudi nije problem sto Banda ide u bolji klub(ako ode),to svaki igrac sanja ;) ,problem je sto ce otici dzaba,a potpiso je na 2 godine lani kad je dosao, koliko se sjecam(iz iskustva od ranije predpostavljam da klubu nema ni marke)jer su mu imali 2 plate duzni isplatiti pa eto kao da se izrefaju :? Ma boli nas blanja imamo mi takvih golmana u Lokosima ili Visicima koliko god hoces,nece se to uopste ni primjetiti :lol: .Jednu stvar bio volio upitati Mrleta,Tanu i ostale u vezi potpisivanja ovih ugovora;Da li se ovi ugovori sto klub navodno potpisuje sa igracima, slucajno ne potpisuju na ledu :? , jer nakon kratkog vremena se "istope" "ispare" iglavnom nema ih. :? :oops: :evil:

Ma nek je samo FORZA VELEZ,valjda ce u narednih 100 godina nauciti raditi posao kako treba,ja se nadam,nama se ne nigdje zuri :P
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 20 jul 2012, 16:31

Ili izgore u jučerašnjem požaru :lol: :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 jul 2012, 16:32

Jao cirkusa mama daraga - evo s fkvelez stranice:

„Rođeni“ otputovali u Austriju

Jutros u 06.00 sati ekspedicija Veleža otputovala je u Austriju. Mjestačce Heiligenkreuz u blizini Graca biće baza „Rođenih“ u narednih sedam dana. Tri utakmice, od čega dvije sa prvoligašima iz Češke i Izraela prilika su za „brušenje“ forme. Na put u Austriju otišla su 24 igrača. Jedan je ostao jutros u Mostaru. Razloge pojašnjava sportski direktor „Rođenih“ Admir Velagić.

- Sinoć oko 22.30 javio se treneru Džafiću Dejan Bandović sa stavom da ima ponudu kluba iz Grčke. O tome su me obavijestili i poprilično nas je „zatekao“ sa tom informacijom. O tome čak nije bilo ni govora na sinoćnjem treningu. Mi smo sinoć kasno obavili razgovor sa njim, ali je on pri tome i dalje imao stav da ne ide u Austriju, već da u Mostaru danas čeka zvanično ponudu tog kluba iz Grčke. Mislim da se ponio jako ne korektno prema nama i prema klubu, obzirom da smo do sada barem pet puta razgovarali sa njim i nakon Bjelašnice definisali da on ostaje u Veležu i da će eventualno na zimu pokušati pronaći transfer u inostranstvo. Uostalom predstavili smo ga navijačima na Musali prije dva dana. Ovako je ispao ne korektan prema klubu, jer sve je dogovoreno bilo i i sve je spremno već 20 dana kada je on i negovi uslovi u pitanju. Sačekat ćemo situaciju tokom dana. Ne želim da preuranjeno izlazim sa nekim izjavama, ali sam mišljenja da je on trebao mnogo drugačije postupiti, ističe Velagić.

„Rođeni“ će prvu provjeru imati protiv Jilhave već u nedelju. Zdravstveni bilten je dobar i nema povrijeđenih.

- Česi i Izraelci su odlična prilika ovim mladim igračima da osjete igranje sa nekim inostranim klubom. Vidili smo proteklih dana, koliko „problema“ imaju naši klubovi u prvim kolima euro kupova, tako da je ovo odlična prilika za sticanje iskustva i igranje u jednom sasvim drugačijem ambijentu nego je to slučaj u BiH, rekao je prilikom polaska za Austriju Asmir Džafić, šef struke „Rođenih“.

==============================================================

Pa moj Mrkva zar opet? Pa moj Mrkva koliko puta vam se ista glupost moze desit? Ti i Tanovic imate odgovornost da je svaki igrac u klubu svezan UGOVOROM a ne sa SUPLJIM OBECANJIMA. Ne zivimo u 13 vijeku nego u 21om.

Vas dvojica ste ispali krajnje naivni i izgubljeni sa Brkovicem, pa prije toga sa Zoljem, pa prije toga sa Vladavicem, pa i jos vec nekoliko njih - i svaki put vas neko "nasamario" ili necije "nekorektno ponasanje" ispadne opravdanje i isprika.

Pa sta ste pisali u ugovoru? Sta ste potpisivali sa igracima? Hoce li nam tako i Zvonic i Demic otic do godine? Gdje na svijetu ti moze igrac reci "necu ja na pripreme - dosla mi ponuda" ako je svezan ugovorom? Gdje na svijetu igrac moze dirigovat pripremama s klubom i obradjivat ponude bez dozvole kluba?

Jao cirkusa cccccccccc. E vala svasta.

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 20 jul 2012, 16:43

Ako se dobro sjecam, Mrkva je bio igrac kad je Zolj otisao, ostalo stoji. I ovo za Durakovica, svaka cast momku, ali ova prica odbio inostrane ponude da pomogne mostarskoj raji u Lokomotivi su za malu djecu, ne znam sto to nekome treba.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2012, 18:48

tepsija je napisao/la:Jebga nismo mi neki seoski klub iz Bratunca ili Vlasenice da nam glavnu riječ vode ljudi koji ne znaju sastaviti dvije prosto proširene rečenice.Ružno je to slušati sa strane,djelujemo amaterski.Velež je veliki klub i treba vratiti svoj ugled.A zato nisu dovoljni samo golovi.
Sam ću sebe citirati.
Ovo što se dešava sa našim igračima koji olako napuštaju Velež je presmiješno.
Igrač ode,uprava u čudu...i tako stalno.
Velež samo odskočna stanica,umjesto da se nešto zaradi.
Vječno u našim srcima.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.