Postao/la Baja_Zvjerka » 24 jul 2012, 02:05
Vi koji ocekujete da Zeljo bude neki bitan faktor u Evropi zaje*ali ste sebe koji ste se u BiH rodili. Nikad nas niti jedan sportski kolektiv nece biti uspjesan upravo radi velikih ocekivanja, i zato sto nas ima milion koji hocemo da smo najjaci. BiH se nikad nije plasirala na Evropsko, zasto, zato jer nema kvaliteta, nema ulaganja, nema treniranja od malih nogu kako Bog zapovijeda. Nama se mora cudo desiti da prodjemo u grupnu fazu. Put do toga je trnovit i je*ben, al ono bas pravo. Liga je oformljenja prije 10 godina, ne prije 17, igramo pod reflektorima tek neke 3 godine, prodali smo prije 2 godine prvi put igraca za 400.000 eura, budzet za 3 zadnje godine nam iznosi koliko sama premija samo ulaska u grupnu fazu evropskog takmicenja, nemamo kako treba ni 5000 prosjek gledalaca u toku sezone, mijenjamo dresove svake sezone, nemamo generalnog sponzora, uprava nam za ku*ca teskog, i mi opet samo kukamo i kukamo..
Previse vi malo ocekujete od Zelje.. Ja sam sretan da smo makar u ovoj kukuruz ligi dosli do nekog nivoa, da nas se svi boje, da nam ne moze niko nista, ma beton, daBogda u sljedecih 10 godina vazda ovako dominirali.. Kad uvezemo u ovoj kukuruz ligi 3,4 godine zaredom titula, tada cemo privuci i sponzore, pa nikome nece biti zanimljivo da ulaze u neko Sarajevo, u neki Siroki, u neki Borac, u neki Celik, vec samo Zeljo.. Zeljo ce kupiti sve, od najboljih igraca, sponzora, stadion ce tada doci, i tada mozemo nesto ocekivati, a ne biti duboko pogodjeni porazom od Maribora koji je prosle godine izbacio Glasgow, a da smo mi recimo to uradili prosle godine, ma heeeeej, koga cega ??? Da nam dodje prvak Madjarske, Ceske, Slovacke, Poljske, ma sta ce oni, koga, cega, mi izbacili Maribora prosle godine.. E pa ne ide tako drugovi, Zeljo itekako napreduje, samo sto jbga mi imamo prevelika ocekivanja, pa tako i ja koji sam bio sjeban poslije poraza, i tekmu sam gledao u Grckoj, nisam sebi mogao 2 dana doci. Moramo biti ponosni na Amara Osima, i moliti Boga i ne dopustiti ni pod kojim uticajima da Osim ode, jer otkako je on dosao ja uzivam biti manijak, uzivam ici na utakmice, zaje*avati raju hordase, robijase i fukare, to je nesto divno. Uzivam gledati osvajanje trofeja, svake godine Evropu. Doci ce sve na svoje, samo polako, jer mi smo ZELJO...
Sutra aBd, mozda se cudo desi, ali prije da ne, treba bodriti nase momke, oni su to zasluzili, treba im dati podrsku, nek se bore, nek ginu, a ako i ne prodju nema veze, ljudi smo brate, svi bi mi poginuli od zelje da pobjedimo, pa tako i oni, ali djaba kad su ljudi bolji, i ako su bolji treba im cestitati, i to je to, a mi cemo se truditi, i traziti nasu osvetu, mozda vec i sljedece godine. Ako je BiH mogla 2 puta dobiti Portugal, moze i Zeljo Maribora, samo mislim da se ne bi tako lose proveli kao ovaj put sto smo se usrali u 2 poluvremenu.
Halalite sto je malo nepovezano, ali nekakva me euforija pred sutrasnju utakmicu uhvatila, a i radi ovih gluposti sto pisete, da ste razocarani, i tako to. Pozz svim manijacima plave krvi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM