FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 24 jul 2012, 01:16

Elegant je napisao/la:
anonimni je napisao/la:ima 20 minuta da se otvorilo :lol: Bog vraća za ove dane suše, al' opet zna se gdje trebamo biti u 21 h !
Uz pomoc Boga i mokrog terena, "cvjeticima" da damo tricu.

P.S. Lara ;)
ma biće tričica aBd, kad komšije najbolje rezultate ostvaruju po kiši, možemo i mi :D

pogledaj zadnjih 5-6 strana chata, pa ćeš vidjet' kako i što je Lara s lijeve strane mog posta :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 jul 2012, 01:19

Fakat zamislite sutra dobijemo 3:0, pa imam osjećaj da bi se južna tribina srušila, bila bi veća ludnica nego 1998. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

MukiSA
Kontakt:

Post Postao/la MukiSA » 24 jul 2012, 01:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Bit će gotiva ako nas bude 6 ili 7 hiljada, uvijek se bolje navija. :mrgreen:

Danas pitam, niko mi nije odgovorio, je li ko kupio godišnju kartu? Da znam kad da odem da kupim. :mrgreen:
Kupio sam ja godisnju i slobodno otidi u salon uvijek bude neko do 18h. Mislim da nije prodato ni 50 komada. Kod mene je 40. I kupio sam jednu polugodisnju sve jug i ona je redni broj 14 :D
Nisu ni toliko zasluzili,ako cemo pricati realno...Sve ja razumijem i ljubav i sve,ali evo,17god od rata,a nas trpaju u prvim kolima jos uvijek...Ne zanima me ni bivse uprave,ni treneri ni peti ni deseti kao navijaca...Da se radilo posteno,bez obzira na ligu i savez,mogli smo biti barem solidna ekipa u Evropi sa ovolikim navijackim potencijalom i tradicijom kluba....Godinama kupujem godisnju,odvajam od sebe,a oni ne uloze ni postenu marku(nebitno da li je to zbog njihove nesposobnosti ili sta vec)u godini kad smo mogli trostruko zaraditi...E pa gospodo,ako ne znate voditi klub,onda se suocite sa cinjenicom da ce biti i manje prodatih godisnjih i polugodisnjih ulaznica...Sto se mene tice,na 'odvikavanju' sam od ove ljubavi,dok neko ne digne kakav kredit i njime napravi barem jednu tribinu ili kupi barem jednog dobrog igraca,da vidim kako ima nekog pomaka...Sve mi se skupilo i necu vise da istu pricu pricam svake godine...Ebo vise nadu,daj konkretan RAD...Kad vidim ko sve pravi stadione i ekipu,place mi se,a mi smo kao veliki...Igraci su mi isto smijesni sa svojim izjavama,nema predaje i sl. Ebo reci covjece,trebao si 'jesti' onu travu u Mariboru,a ne igrati ko kakva p.ica...Ako vec nismo igracki jaci,onda se moglo ginuti,ali nisam ni to vidio i da vjerujem da ce se sutra to desiti?Malo morgen...Sve receno je moje misljenje i unaprijed molim da me se ne napada,jer je ovo,ipak,forum...Hvala!
Ma realno covjek prica, ma apsolutno si u pravu, samo bih ja ovdje dodao da to vazi za sve klubove u BiH koje gaje kao neke ambicije. Pa cak i Sloboda hoce kao nesto da pravi stadion. Mi se vec decenijama pravdamo kao rat, kao mi u tranziciji, kao ovo, ono, halo samo nam je ova glava luda bosanska u tranziciji, nista vise, pa sinonim za podsmjeh - Albanija, vec nas polako prestize, za 3 godine predvidjam da cemo gutati njihovu prasinu et, a smijali smo se toj Albaniji, i kletvi "kao albanski turizam" klinac, idu ovi naprijed, samo mi se vrtimo u krug. I stalno neka opravdanja, masa opravdanja, uvijek kao nesto se mora razumjeti, kao biti strpljiv, kao pokazati toleranciju, pa se cak pocne toliko napadati, da te jednostavno bude stid sto imas neka normalna ocekivanja, ocekivanja vezana za napredak :?
Uvijek se nesto zadovoljavamo mrvicama i kad nesto ne uspijemo, pa znas, nema se para, losa politika, ma znas, mentalitet, ma znas nas..Halo, jesi uradio sta za te sve silne godine, da ne dodje do tih razloga, 17 godina posle rata, mi se hvatamo za tranziciju i nedostatak para. Ma bice nama tranzicija u glavi cijeli nas zivot
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 24 jul 2012, 01:21

Paranoja je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Bit će gotiva ako nas bude 6 ili 7 hiljada, uvijek se bolje navija. :mrgreen:

Danas pitam, niko mi nije odgovorio, je li ko kupio godišnju kartu? Da znam kad da odem da kupim. :mrgreen:
Kupio sam ja godisnju i slobodno otidi u salon uvijek bude neko do 18h. Mislim da nije prodato ni 50 komada. Kod mene je 40. I kupio sam jednu polugodisnju sve jug i ona je redni broj 14 :D
Nisu ni toliko zasluzili,ako cemo pricati realno...Sve ja razumijem i ljubav i sve,ali evo,17god od rata,a nas trpaju u prvim kolima jos uvijek...Ne zanima me ni bivse uprave,ni treneri ni peti ni deseti kao navijaca...Da se radilo posteno,bez obzira na ligu i savez,mogli smo biti barem solidna ekipa u Evropi sa ovolikim navijackim potencijalom i tradicijom kluba....Godinama kupujem godisnju,odvajam od sebe,a oni ne uloze ni postenu marku(nebitno da li je to zbog njihove nesposobnosti ili sta vec)u godini kad smo mogli trostruko zaraditi...E pa gospodo,ako ne znate voditi klub,onda se suocite sa cinjenicom da ce biti i manje prodatih godisnjih i polugodisnjih ulaznica...Sto se mene tice,na 'odvikavanju' sam od ove ljubavi,dok neko ne digne kakav kredit i njime napravi barem jednu tribinu ili kupi barem jednog dobrog igraca,da vidim kako ima nekog pomaka...Sve mi se skupilo i necu vise da istu pricu pricam svake godine...Ebo vise nadu,daj konkretan RAD...Kad vidim ko sve pravi stadione i ekipu,place mi se,a mi smo kao veliki...Igraci su mi isto smijesni sa svojim izjavama,nema predaje i sl. Ebo reci covjece,trebao si 'jesti' onu travu u Mariboru,a ne igrati ko kakva p.ica...Ako vec nismo igracki jaci,onda se moglo ginuti,ali nisam ni to vidio i da vjerujem da ce se sutra to desiti?Malo morgen...Sve receno je moje misljenje i unaprijed molim da me se ne napada,jer je ovo,ipak,forum...Hvala!
Slazem se s tobom u nekim stvarima i to su ove oko ulaganja na igrace, stadion i slicno. Sad da nismo napravile neke pomake to ne mozes reci. Sama cinjenica da tri godine nismo izgubili u kupu i osvojili smo prvenstvo dva puta u dvije godine, ne mozes reci da je neuspjeh. Siguran budi da je za te uspjehe i zasluzna tvoja i moja marka koju smo dali za godisnje ili polugodisnje. Uostalom, ja to kupim jer volim Zelju i na taj nacin pokusam pomoci ako ne mogu na neki drugi. Kad nismo pobijedili dvoje godine u gostima, ja sam kupovao godisnju i isao na takme. Moramo se i mi raja malo izdici iznad situacije u drzavi, dolaziti na tekme kupovati karte. Sigurno je da nam klub napreduje, ne mozda nekom velikom brzinom kakvom bi mi zeljeli, ali ide koliko nam je u mogucnosti.

I ja sam bio ljut poslije onog poraza. Bio sam isto tako ljut na Amarovu taktiku, izmjene ali kako vrijeme polazi sjetim se koliko mi je donio radosti u ove tri godine da jedna **** utakmica pokvari sve.

Realno, mi ne mozemo jos zadugo otici u grupnu fazu iz milion i jednog razloga. Kad krenes od pocetka, odnosno od vrha saveza, pa mi nemamo savez ne moze da izglasamo jedan **** statut za bolji fudbal u cijeloj zemlji i trazimo neke rezultate od klubova, ne ide ljudi kad malo bolje pogledate. Nemamo terena za treniranje, nemamo svlacionica ma mi nemamo nista.

Nase evropske utakmice igramo na gostujucem stadionu. Rat je Zelju unazadio i treba nam dosta vremena da se vratimo i napravimo neki veliki rezultat. Siguran sam milion posto da prvi klub iz BIH-a koji ce otici u grupnu fazu nekog takmicenja ce biti Zeljo.

Samo sabura ljudi...
Kupite godisnje i polugodisnje ..dodimo na Kosevo valjda necemo ograjisati.

Sutra se nadam bar da pobijedimo a o prolazu ljudi ne pomisljajte jer nemamo ni pet posto sanse. Ljudski se nadati,, ali realnost je druga....
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 01:33

MukiSA je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Nisu ni toliko zasluzili,ako cemo pricati realno...Sve ja razumijem i ljubav i sve,ali evo,17god od rata,a nas trpaju u prvim kolima jos uvijek...Ne zanima me ni bivse uprave,ni treneri ni peti ni deseti kao navijaca...Da se radilo posteno,bez obzira na ligu i savez,mogli smo biti barem solidna ekipa u Evropi sa ovolikim navijackim potencijalom i tradicijom kluba....Godinama kupujem godisnju,odvajam od sebe,a oni ne uloze ni postenu marku(nebitno da li je to zbog njihove nesposobnosti ili sta vec)u godini kad smo mogli trostruko zaraditi...E pa gospodo,ako ne znate voditi klub,onda se suocite sa cinjenicom da ce biti i manje prodatih godisnjih i polugodisnjih ulaznica...Sto se mene tice,na 'odvikavanju' sam od ove ljubavi,dok neko ne digne kakav kredit i njime napravi barem jednu tribinu ili kupi barem jednog dobrog igraca,da vidim kako ima nekog pomaka...Sve mi se skupilo i necu vise da istu pricu pricam svake godine...Ebo vise nadu,daj konkretan RAD...Kad vidim ko sve pravi stadione i ekipu,place mi se,a mi smo kao veliki...Igraci su mi isto smijesni sa svojim izjavama,nema predaje i sl. Ebo reci covjece,trebao si 'jesti' onu travu u Mariboru,a ne igrati ko kakva p.ica...Ako vec nismo igracki jaci,onda se moglo ginuti,ali nisam ni to vidio i da vjerujem da ce se sutra to desiti?Malo morgen...Sve receno je moje misljenje i unaprijed molim da me se ne napada,jer je ovo,ipak,forum...Hvala!
Ma realno covjek prica, ma apsolutno si u pravu, samo bih ja ovdje dodao da to vazi za sve klubove u BiH koje gaje kao neke ambicije. Pa cak i Sloboda hoce kao nesto da pravi stadion. Mi se vec decenijama pravdamo kao rat, kao mi u tranziciji, kao ovo, ono, halo samo nam je ova glava luda bosanska u tranziciji, nista vise, pa sinonim za podsmjeh - Albanija, vec nas polako prestize, za 3 godine predvidjam da cemo gutati njihovu prasinu et, a smijali smo se toj Albaniji, i kletvi "kao albanski turizam" klinac, idu ovi naprijed, samo mi se vrtimo u krug. I stalno neka opravdanja, masa opravdanja, uvijek kao nesto se mora razumjeti, kao biti strpljiv, kao pokazati toleranciju, pa se cak pocne toliko napadati, da te jednostavno bude stid sto imas neka normalna ocekivanja, ocekivanja vezana za napredak :?
Uvijek se nesto zadovoljavamo mrvicama i kad nesto ne uspijemo, pa znas, nema se para, losa politika, ma znas, mentalitet, ma znas nas..Halo, jesi uradio sta za te sve silne godine, da ne dodje do tih razloga, 17 godina posle rata, mi se hvatamo za tranziciju i nedostatak para. Ma bice nama tranzicija u glavi cijeli nas zivot
Upravo tako prijatelju!Dozlogrdilo mi je vise da ja kao navijac budem ispred kluba....Do kada vise tako!?Evo i sada se tjesimo da smo napredovali.Jesmo,ali samo zahvaljujuci Amaru,a sta kad -danas sutra on ode?Jesmo li postavili cvrstu strukturu?Nismo!Znaci opet nam slijedi ta famozna 'tranzicija' i opet prica idi na utakmice,kupuj karte,tako ces pomoci klubu,a sta taj klub radi?Nista...Na moju veliku zalost... :(

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 24 jul 2012, 01:39

NEZALAGANJE brate, jako tešku priču pričaš.

To je ozbiljna tema koja je za privrednike, ljude koji imaju keša i koji hoce uložiti u stadion, infrastrukture itd.
Ne znam koliko tu mi obicni navijaci i forumaši možemo pomoći.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 24 jul 2012, 01:40, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 01:39

Paranoja je napisao/la:
Paranoja je napisao/la: Nisu ni toliko zasluzili,ako cemo pricati realno...Sve ja razumijem i ljubav i sve,ali evo,17god od rata,a nas trpaju u prvim kolima jos uvijek...Ne zanima me ni bivse uprave,ni treneri ni peti ni deseti kao navijaca...Da se radilo posteno,bez obzira na ligu i savez,mogli smo biti barem solidna ekipa u Evropi sa ovolikim navijackim potencijalom i tradicijom kluba....Godinama kupujem godisnju,odvajam od sebe,a oni ne uloze ni postenu marku(nebitno da li je to zbog njihove nesposobnosti ili sta vec)u godini kad smo mogli trostruko zaraditi...E pa gospodo,ako ne znate voditi klub,onda se suocite sa cinjenicom da ce biti i manje prodatih godisnjih i polugodisnjih ulaznica...Sto se mene tice,na 'odvikavanju' sam od ove ljubavi,dok neko ne digne kakav kredit i njime napravi barem jednu tribinu ili kupi barem jednog dobrog igraca,da vidim kako ima nekog pomaka...Sve mi se skupilo i necu vise da istu pricu pricam svake godine...Ebo vise nadu,daj konkretan RAD...Kad vidim ko sve pravi stadione i ekipu,place mi se,a mi smo kao veliki...Igraci su mi isto smijesni sa svojim izjavama,nema predaje i sl. Ebo reci covjece,trebao si 'jesti' onu travu u Mariboru,a ne igrati ko kakva p.ica...Ako vec nismo igracki jaci,onda se moglo ginuti,ali nisam ni to vidio i da vjerujem da ce se sutra to desiti?Malo morgen...Sve receno je moje misljenje i unaprijed molim da me se ne napada,jer je ovo,ipak,forum...Hvala!
Slazem se s tobom u nekim stvarima i to su ove oko ulaganja na igrace, stadion i slicno. Sad da nismo napravile neke pomake to ne mozes reci. Sama cinjenica da tri godine nismo izgubili u kupu i osvojili smo prvenstvo dva puta u dvije godine, ne mozes reci da je neuspjeh. Siguran budi da je za te uspjehe i zasluzna tvoja i moja marka koju smo dali za godisnje ili polugodisnje. Uostalom, ja to kupim jer volim Zelju i na taj nacin pokusam pomoci ako ne mogu na neki drugi. Kad nismo pobijedili dvoje godine u gostima, ja sam kupovao godisnju i isao na takme. Moramo se i mi raja malo izdici iznad situacije u drzavi, dolaziti na tekme kupovati karte. Sigurno je da nam klub napreduje, ne mozda nekom velikom brzinom kakvom bi mi zeljeli, ali ide koliko nam je u mogucnosti.

I ja sam bio ljut poslije onog poraza. Bio sam isto tako ljut na Amarovu taktiku, izmjene ali kako vrijeme polazi sjetim se koliko mi je donio radosti u ove tri godine da jedna **** utakmica pokvari sve.

Realno, mi ne mozemo jos zadugo otici u grupnu fazu iz milion i jednog razloga. Kad krenes od pocetka, odnosno od vrha saveza, pa mi nemamo savez ne moze da izglasamo jedan **** statut za bolji fudbal u cijeloj zemlji i trazimo neke rezultate od klubova, ne ide ljudi kad malo bolje pogledate. Nemamo terena za treniranje, nemamo svlacionica ma mi nemamo nista.

Nase evropske utakmice igramo na gostujucem stadionu. Rat je Zelju unazadio i treba nam dosta vremena da se vratimo i napravimo neki veliki rezultat. Siguran sam milion posto da prvi klub iz BIH-a koji ce otici u grupnu fazu nekog takmicenja ce biti Zeljo.

Samo sabura ljudi...
Kupite godisnje i polugodisnje ..dodimo na Kosevo valjda necemo ograjisati.

Sutra se nadam bar da pobijedimo a o prolazu ljudi ne pomisljajte jer nemamo ni pet posto sanse. Ljudski se nadati,, ali realnost je druga....
Pa ko je kriv za to sve sto si nabrojao da nemamo?Mi navijaci,ko?Naravno da je klub kriv,pa da su organizovali ebenu akciju pomoci za bilo sta od tog navedenog,do sada bi mi navijaci to napravili...Ni to ne mogu da se dosjete,ali bi zato uzeli moje pare,a jako jako malo nam daju zauzvrat...Ebes ba i titule u ovoj ligi,kad smo 'topovska hrana' skoro dvije decenije u Evropi ,izuzimajuci bljesak 2001.god...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 01:44

ripper je napisao/la:NEZALAGANJE brate, jako tešku priču pričaš.

To je ozbiljna tema koja je za privrednike, ljude koj imaju keša i koji hoce uložiti u stadion, infrastrukture itd.
Nikako mi tu i ne mozemo pomoci,ali to i nije nasa obaveza da se mi zamaramo time...Ja i necu da razmisljam o tome,ali sam prisiljen kad vidim sta nam se sve desava...Fudbal je postao biznis,nemas vise 'fajde' od ljubavi...Jednostavno smo nesposobni da za 20g nadjemo ozbiljnog investitora koji ce sponzorisati klub,jer su razni skorojevici unistili nasu reputaciju....Medjutim,sad kad si imao priliku da povuces poslovni potez,ti si ga propustio i sta sada trebam ja kao navijac da radim?Dajem svoje pare,gledam k.urac od lige i cekam jos 5god!??
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 24 jul 2012, 01:45, ukupno mijenjano 1 put.

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 24 jul 2012, 01:44

Prijatelju, kakva nam je god drzava mi osvajamo titule i pisemo historiju. Nije mala stvar da ne primis 345 godina gol, a ne da te pobijedi neko.

Nije mala stvar ne izgubiti u kupu tri godine. Kontam ja tebe sve, ali previse ocekujes od Zelje, a opet ti kazem nemas saveza kako Bog zapovijeda.

Drugi prave stadione, odnosno ne prave klubovi nego grad. Tuzla grad pravi stadion Slobodi, Prijedor takode, Zenica takode...znaci ne moze to klub Osim ili Zujo. Samo grad, njih ne zanima to sad i ko ih je.be.

Mi uzimamo titule, ostali nek se divusu na nista :lol:

MukiSA
Kontakt:

Post Postao/la MukiSA » 24 jul 2012, 01:45

MukiSA je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Nisu ni toliko zasluzili,ako cemo pricati realno...Sve ja razumijem i ljubav i sve,ali evo,17god od rata,a nas trpaju u prvim kolima jos uvijek...Ne zanima me ni bivse uprave,ni treneri ni peti ni deseti kao navijaca...Da se radilo posteno,bez obzira na ligu i savez,mogli smo biti barem solidna ekipa u Evropi sa ovolikim navijackim potencijalom i tradicijom kluba....Godinama kupujem godisnju,odvajam od sebe,a oni ne uloze ni postenu marku(nebitno da li je to zbog njihove nesposobnosti ili sta vec)u godini kad smo mogli trostruko zaraditi...E pa gospodo,ako ne znate voditi klub,onda se suocite sa cinjenicom da ce biti i manje prodatih godisnjih i polugodisnjih ulaznica...Sto se mene tice,na 'odvikavanju' sam od ove ljubavi,dok neko ne digne kakav kredit i njime napravi barem jednu tribinu ili kupi barem jednog dobrog igraca,da vidim kako ima nekog pomaka...Sve mi se skupilo i necu vise da istu pricu pricam svake godine...Ebo vise nadu,daj konkretan RAD...Kad vidim ko sve pravi stadione i ekipu,place mi se,a mi smo kao veliki...Igraci su mi isto smijesni sa svojim izjavama,nema predaje i sl. Ebo reci covjece,trebao si 'jesti' onu travu u Mariboru,a ne igrati ko kakva p.ica...Ako vec nismo igracki jaci,onda se moglo ginuti,ali nisam ni to vidio i da vjerujem da ce se sutra to desiti?Malo morgen...Sve receno je moje misljenje i unaprijed molim da me se ne napada,jer je ovo,ipak,forum...Hvala!
Upravo tako prijatelju!Dozlogrdilo mi je vise da ja kao navijac budem ispred kluba....Do kada vise tako!?Evo i sada se tjesimo da smo napredovali.Jesmo,ali samo zahvaljujuci Amaru,a sta kad -danas sutra on ode?Jesmo li postavili cvrstu strukturu?Nismo!Znaci opet nam slijedi ta famozna 'tranzicija' i opet prica idi na utakmice,kupuj karte,tako ces pomoci klubu,a sta taj klub radi?Nista...Na moju veliku zalost... :(
Takodjer, vjeruj mi da sam ja toliko skeptican u vezi prolaza Sarajeva, da to nije normalno, ali ne smijem naglas razmisljati jer imamo poprilicno aktivan rezultat, pa tinja neka nada, ali mislim da ce u cetvrtak nas svezati strah i izaci na vidjelo limitiranost. Doduse, aplaudiracu im kako god zavrsilo, samo ako u toj utakmici pokazu srcanost. Al eto i to ce proci i..izaci cu popisan sa stadiona, kao mnogo puta do sad, cucu rezultate Dinama, Partizana, onog albanskog predstavnika, Vardara koji je bio sjajan u Borisovu, Zvezde kojoj je revans formalnost i tjesicu se da moram biti strpljiv jer navijac ne bira, jer znas, sramota je biti realan, jer tad nisi PRAVI navijac, nema veze to sto si popisan 17 godina, to je nevazno, vazno je da zatvaras oci kad treba biti realan i cekati pljuvanje VELIKIH navijaca. Pa dokle..U Zelji je i bolja situacija nego kod Sarajeva, al posto sam na vasoj temi, ljubite tabane Amaru, al sto se tice organizacijskog, infrastrukturalnog dijela, i sto se tice temelja kluba, daleeeko ste vi, a jos manje mi, od nekog euro nivoa, pa vi cekate rate od Dzeke, a mi cekamo da prodamo nekog igraca i damo plate ovim sadasnjim, al nije ni to najbitnije, najbitnije je da moras biti strpljiv, znas..milion je realnih razloga za takvo nesto, mora se postovati rijec TRANZICIJA i njeno znacenje, nema veze sto je proslo 17 godina..
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 01:47

Paranoja je napisao/la:Prijatelju, kakva nam je god drzava mi osvajamo titule i pisemo historiju. Nije mala stvar da ne primis 345 godina gol, a ne da te pobijedi neko.

Nije mala stvar ne izgubiti u kupu tri godine. Kontam ja tebe sve, ali previse ocekujes od Zelje, a opet ti kazem nemas saveza kako Bog zapovijeda.

Drugi prave stadione, odnosno ne prave klubovi nego grad. Tuzla grad pravi stadion Slobodi, Prijedor takode, Zenica takode...znaci ne moze to klub Osim ili Zujo. Samo grad, njih ne zanima to sad i ko ih je.be.

Druze,bez uvrede,ali upravo zbog takvog razmisljanja kakvo ti imas: 'za sve je uvijek kriv neko 3.,nikad mi',mi i tapkamo u mjestu,kad se govori o ozbiljnim iskoracima...

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 24 jul 2012, 01:51

Paranoja je napisao/la:Prijatelju, kakva nam je god drzava mi osvajamo titule i pisemo historiju. Nije mala stvar da ne primis 345 godina gol, a ne da te pobijedi neko.

Druze,bez uvrede,ali upravo zbog takvog razmisljanja kakvo ti imas: 'za sve je uvijek kriv neko 3.,nikad mi',mi i tapkamo u mjestu,kad se govori o ozbiljnim iskoracima...
Ne znam kralju kako ne kontas. O tome sto ti zelis, neki stadion ili nesto ne moze Zeljo sam, niti Zujo niti Osim. Pa bolan u ovoj nasojjadnoj ligi kako ti kazes Zeba ima platu 5.000eura plus premijer, dok drugi jedu virsle. Budi malo realan. Ili ako mi ne valjamo koji razmisljamo ovako, idi se sutra spremi i na Grbavicu iskesiraj 200mil i da sredimo to...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 01:54

Paranoja je napisao/la:

Ne znam kralju kako ne kontas. O tome sto ti zelis, neki stadion ili nesto ne moze Zeljo sam, niti Zujo niti Osim. Pa bolan u ovoj nasoj ligi kako ti kazes Zeba ima platu 5.000eura plus premijer, dok drugi jedu virsle. Budi malo realan. Ili ako mi ne valjamo koji razmisljamo ovako, idi se sutra spremi i na Grbavicu iskesiraj 200mil i da sredimo to...
A ko je kriv sto nam klub cine 2 covjeka ,sto nemamo ozbiljnu strukturu,ljude sa idejama koji ce privuci taj novac,napraviti brend od kluba?Najlakse je reci daj 200mil kad si pametan...Nemoj mi te price,molim te,suvise sam zreo za nju...

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 24 jul 2012, 01:56

Vidim spominjete Albaniju itd.
Samo pogledajte koliko drzava ulaze u taj Vardar, koliko Zagreb ulaze u Dinamo, koliko Beograd ulaze u Zvezdu i Partizan.

Dok Zeljo od grada dobije 15.000km. Daj ba...o cemu mi pricamo ovdje.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 24 jul 2012, 01:59

aleksandar_veliki je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Dragi navijaci Zeljeznicara daj malo se trznite, ne dozvolite da sutra Kosevo bude prazno. Do 18 sati na Grbavici je prodano 700 karata, ovaj podatak me opasno zabrinjava.
Kako je kod mene broj na karti 2640 ? Mozda su to onda karte vec prije podijeljene za kupikartu.ba ? Ali mislim da sutra plafon ce biti 6-7.000 navijaca + njihovih malo i to je to. Kisa ce padati garant, na jugu 3000, i na istoku 3-4000 i to je to.. Nije realno, s obzirom na rezultat, vrijeme, ramazan, ocekivati vecu posjetu.

Evo podatak, ako nije bio, cisto da se ima malo za meze.. :lol:

Federalna vlada donijela je Odluku o dodjeli nagrada prvacima BiH i pobjednicima kupa naše zemlje u sezoni 2011./2012. Tako su s po 15.000 KM nagrađeni Fudbalski klub Željezničar, Odbojkaški klub Kakanj i Košarkaški klub Čelik.
Informacija je tacna sto posto, ma milion posto. Ova odluka nije vrijedna komentarisanja. Zasto KK Siroki nista nije dobio, bas bezveze.
Zato sto je, dragi Aco, sve ovo u debelom qqrc u... A i ovo što su dobile ove 3 ekipe je VRH MIZERIJE, dno dna za nagradu za doprinos razvoja sporta u Zemlji, u ovom slucaju Federaciji. Posto pretpostavljam da na drzavnom nivou nema cak ni pfeninga za ovakvo što. Je li ima smisla da priča neko normalan, neutralan o sportu u ovoj Državi? Osim nasih bolesnika i zaljubljenika koji volimo svoje klubove. Šta drugo da se priča, u Zenici se pravi najmoderniji teren u BiH, a u Sarajevu ni prstom nisu mrdnuli da se malo ušminka Grbavica naša ili da se postave stolice na zapad Koševa koje su bitne i za Želju i za Sarajevo i za reprezentaciju. Pjesnička je tuga pregolema, rime ima, a smisla nemaa... nema...
Osim - drugo ime za Želju !

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 24 jul 2012, 02:00

mustuluk je napisao/la:Raja ev uradio sam video sa utakmice u Mariboru.....ono u fazonu ŽELJO TV

[youtube][/youtube]

" onclick="window.open(this.href);return false;
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 24 jul 2012, 02:05

Ja sam cuo da je odbio da udje u igru u 2 pol.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2012, 02:05

aleksandar_veliki je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Uzmi, i realno pogledaj neke stvari, i vidjet ces da u zadnje 3 godine kako je Amar tu, je ucinjeno MILION stvari kojima se izdizemo kao klub, i pravimo dobru podlogu za buducnost za razliku od svih ostalih klubova u BiH. Ne da mi sada pricati koje su to stvari, ali samo gledaj sve sa malo razmisljanja. Igracki kadar, prodaju igraca, politiku kluba, rezultate, posjetu, itd. itd.
Sve to gledam i svega sam svjestan...Samo onaj koji ne prati klub ne vidi napredak,ali kazem ti,bez obzira na sve to,skupilo mi se....Ovo u Mariboru se nikako nije smjelo desiti,nikako!Zadrzali smo kadar,bez ulaganja,da bi se onda s tim istim kadrom kockalo(ovdje ciljam na Bekrica) zarad neke prodaje...Ne krivim ja Amara,iako je pogrijesio malo takticki,krivim upravu,koja nije dovela igraca da je pojacanje,a nije ni obezbijedila da Amar ne mora razmisljati o prodaji Bekrica kako bi 'prezivili' nastavak sezone...Niko me ne moze ubijediti da se to nije dalo rijesiti,ako nista...I onda mi se Zujo pojavljuje u novinama kritikujuci taktiku...Vrhunac licemjerja i 'seljacke politike'...
Kakve prodaje, lazu vas. Nema nikakve ponude i ta prica je suplja, Amar jednostavno misli da nema mjesta u ekipi i to je to.
Ma dobro Aco,pisem samo sto sam procitao,nije ni bitno to...Mislim da se slazes da se ova prilika nije smjela propustiti!?Uci u proracunati rizik i napraviti veliki iskorak u svemu,ali ocigledno da mi nemamo kadra u klubu za to i to je ono sto me boli,a moglo se uraditi...2 dobra igraca i mi 'rasuli' onaj Maribor,pogotovo nakon 0:1.Ali ne,bolje je tavoriti jos 5god,koliko nam sigurno slijedi ovim tempom...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 jul 2012, 02:05

Vi koji ocekujete da Zeljo bude neki bitan faktor u Evropi zaje*ali ste sebe koji ste se u BiH rodili. Nikad nas niti jedan sportski kolektiv nece biti uspjesan upravo radi velikih ocekivanja, i zato sto nas ima milion koji hocemo da smo najjaci. BiH se nikad nije plasirala na Evropsko, zasto, zato jer nema kvaliteta, nema ulaganja, nema treniranja od malih nogu kako Bog zapovijeda. Nama se mora cudo desiti da prodjemo u grupnu fazu. Put do toga je trnovit i je*ben, al ono bas pravo. Liga je oformljenja prije 10 godina, ne prije 17, igramo pod reflektorima tek neke 3 godine, prodali smo prije 2 godine prvi put igraca za 400.000 eura, budzet za 3 zadnje godine nam iznosi koliko sama premija samo ulaska u grupnu fazu evropskog takmicenja, nemamo kako treba ni 5000 prosjek gledalaca u toku sezone, mijenjamo dresove svake sezone, nemamo generalnog sponzora, uprava nam za ku*ca teskog, i mi opet samo kukamo i kukamo..

Previse vi malo ocekujete od Zelje.. Ja sam sretan da smo makar u ovoj kukuruz ligi dosli do nekog nivoa, da nas se svi boje, da nam ne moze niko nista, ma beton, daBogda u sljedecih 10 godina vazda ovako dominirali.. Kad uvezemo u ovoj kukuruz ligi 3,4 godine zaredom titula, tada cemo privuci i sponzore, pa nikome nece biti zanimljivo da ulaze u neko Sarajevo, u neki Siroki, u neki Borac, u neki Celik, vec samo Zeljo.. Zeljo ce kupiti sve, od najboljih igraca, sponzora, stadion ce tada doci, i tada mozemo nesto ocekivati, a ne biti duboko pogodjeni porazom od Maribora koji je prosle godine izbacio Glasgow, a da smo mi recimo to uradili prosle godine, ma heeeeej, koga cega ??? Da nam dodje prvak Madjarske, Ceske, Slovacke, Poljske, ma sta ce oni, koga, cega, mi izbacili Maribora prosle godine.. E pa ne ide tako drugovi, Zeljo itekako napreduje, samo sto jbga mi imamo prevelika ocekivanja, pa tako i ja koji sam bio sjeban poslije poraza, i tekmu sam gledao u Grckoj, nisam sebi mogao 2 dana doci. Moramo biti ponosni na Amara Osima, i moliti Boga i ne dopustiti ni pod kojim uticajima da Osim ode, jer otkako je on dosao ja uzivam biti manijak, uzivam ici na utakmice, zaje*avati raju hordase, robijase i fukare, to je nesto divno. Uzivam gledati osvajanje trofeja, svake godine Evropu. Doci ce sve na svoje, samo polako, jer mi smo ZELJO...

Sutra aBd, mozda se cudo desi, ali prije da ne, treba bodriti nase momke, oni su to zasluzili, treba im dati podrsku, nek se bore, nek ginu, a ako i ne prodju nema veze, ljudi smo brate, svi bi mi poginuli od zelje da pobjedimo, pa tako i oni, ali djaba kad su ljudi bolji, i ako su bolji treba im cestitati, i to je to, a mi cemo se truditi, i traziti nasu osvetu, mozda vec i sljedece godine. Ako je BiH mogla 2 puta dobiti Portugal, moze i Zeljo Maribora, samo mislim da se ne bi tako lose proveli kao ovaj put sto smo se usrali u 2 poluvremenu.

Halalite sto je malo nepovezano, ali nekakva me euforija pred sutrasnju utakmicu uhvatila, a i radi ovih gluposti sto pisete, da ste razocarani, i tako to. Pozz svim manijacima plave krvi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 24 jul 2012, 02:06

ripper je napisao/la:NEZALAGANJE brate, jako tešku priču pričaš.

To je ozbiljna tema koja je za privrednike, ljude koj imaju keša i koji hoce uložiti u stadion, infrastrukture itd.
Nikako mi tu i ne mozemo pomoci,ali to i nije nasa obaveza da se mi zamaramo time...Ja i necu da razmisljam o tome,ali sam prisiljen kad vidim sta nam se sve desava...Fudbal je postao biznis,nemas vise 'fajde' od ljubavi...Jednostavno smo nesposobni da za 20g nadjemo ozbiljnog investitora koji ce sponzorisati klub,jer su razni skorojevici unistili nasu reputaciju....Medjutim,sad kad si imao priliku da povuces poslovni potez,ti si ga propustio i sta sada trebam ja kao navijac da radim?Dajem svoje pare,gledam k.urac od lige i cekam jos 5god!??
Gledaj to ovako. Citava država je u qrcu, citavo društvo i Željo se ne može izdići iznad toga.
Druga stvar, da bi se pokrenuli sa mrtve tacke (to o cemu pricas) mora neko doci sa kešom, zasukati rukave, otjerati one parazite i neradnike iz kluba i poceti nešto ozbiljnije praviti. A ko ce to kod nas u BiH kad nema nikakvih zakona o sportu, vlada bezakonje i lopovluk , nema nicega šta bi mu bilo garant. To se opet vracamo na onu pricu u državu koja je u qrcu.
Samo zahvaljujući Amaru dominiramo našom ligom, za nešto više, neke vece domete i uspjehe treba napraviti stadion, privuci raju, napucati neke kampanje i marketing, dovesiti i kupiti prave igrace profesionalce, a to sve košta brate.
Pricas o 17 godina tranzicije, pa moguce je da prođe još 17 i šta :?: tako je, kako je.
Veliš ne zadovoljava te više dominiranje našom ligom - OK, pošteno, ja vjerujem da ni samog Amara to toliko više ne interesuje jer je uzeo 4 puta ligu i 4 puta kup, i on želi neke uspjehe i pomake u Evropi- ALI KAKO :?:
Za sve moraš imati para :!: a mi para nemamo za nešto više.
Vidiš da Ivica Osim oblijece ove politicare nebi li država otpisala dugove svim našim klubovima koji su u teškim minusima i dugovima.
Hoceš nešto,a nemaš čime. Kad se nađe neki frajer koji ce istresti par miliona u klub i poceti ozbiljnije, onda se možemo necemo nadati.
Eto i Koldžo je javno obecao da ce se nešto pokrenuti oko stadiona. Vidjecemo jeli od rijeci.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 30 gostiju.