aleksandar_veliki je napisao/la:Amoxicillin, kako zadrzati te igrace, Slazem se ja s tobom, ali pitam te kako. Nemas nikakve mogucnosti, jedino da mu na prvi profesionalni ugovor ponudis 300.00 eura za dvije godine i zagarantovano mjesto u ekipi. Bio je onaj junior, ne znam mu ime, u spicu igrao, pa u Italiju isao, pa onda ode u Sarajevo, gdje je sad, a sve zbog bolesnih roditelja. Đip, cini mi se, pa ovaj Hajradinovic, dodje menadzer i trazi 70 posto utakmica i 100 milja za dvije godine. Eh, da je to tako lako.
Menadžer, ma to s menadžerima se da lako sredit', čim bi se osnovala ta škola fudbala odn kako već, roditelji potpišu ugovor da nema menadžera dok ne potpiše za prvi tim, i da ga obaveže, uzmi ili ostavi dok je još dijete, ako hoće otić da plati svu naknadu treniranja i obrazovanja djeteta Želji pa nek ide u svijet kad je mahnit, iprojekat Željezničar B ekipe uz dužno poštovanje prema svima bi treb'o zaživjet na uštrb manjih timova, da se profilišu igrači.
Opet uzimam primjer one Barçe i Barçe B, iako su 10x bolji, neko će reć' porediš ovo ono, al ajd skontaj da u principu ne bi bilo loše? Za sezonu ti se u B ekipi rodi eto hajd nek bude max 2 talenta, ubacis u prvi tim pa nek "goni", isto tako skaut služba, sad izgleda skupo, ali angažovati ljude po gradovima u Bosni samo, ne moraju bit' svi iz Sarajeva pa da se vozaju tamo vamo, siguran sam vala da u svakom mjestu ima barem 1 čovjek koji zna prepoznat talenat....Vjeruj mi aco, da stavim na papir sve ove ideje i zamisli + vaše ideje( bilo bi ih vala da se napiše mala knjiga ideja), i da neko odnese u klub, bilo koji, ne bi se niko nasmijao, osim onih koji ne misle klubu dobro.
Novac?

Novac problem, a gdje nam je Ljubav prema klubu? Većina se busa u ljubav i prsi se, Željo vako željo nako, al otiđi na jug pa vidi kol'ko ih prođe bez karte, samo se ušaltavaju iza onih jarana, dođe na njih 4, 2 karte, a da svi plate bilo bi super, eto ljubavi + da se dadne klubu kol'ko ko može svaku utakmicu, eto nam ljubavi i pomoći al opet će se neko smijat / il će reć' ma boli mene, oni imaju, moraju uspjet, ako ne uspiju j3bem im mater i slično.
Sjećaš se i sam kad je bilo za onaj stadion da se popravlja, pa oni tamo u njemačkoj stadion opravili a da im klub ništa nije dao, jer su radili i za sebe, a kod nas se skupi 10 tak likova kad se renovirao zidić i to jedva, neće niko muke i posla, i kad se snijeg čistio, niko lopate da donese, na 2 lopate 5 likova pa se mijenjaju (iskreno nisam iš'o pomagat' jer sam zimus imo školu, sumnjam da bi nas iko pustio, to je nemoguće, al za vako ljeto, evo moglo se ić u renoviranje grbavice, popunjavanje rupa na betonu, šišanje onih grana što mogu u oko ubost gore kod semafora
te malo one željezne ograde obnovit..al eto
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.