FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 jul 2012, 00:55

inacefindecko je napisao/la:sudija je kriminalan, žao mi je samo što navijači nisu utrčali na teren, halalio bih 15 godina suspenzije samo da su ga nagazali nogama i objesili ondje, on se tačno iživljavao na nama!
trebao je amar gusu ubaciti da ga stocira i dobro izgaza,ionako ne konta vise igrati :lol: :lol: :lol:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 jul 2012, 00:57

treba pogledati istini u oči sve je bilo izgubljeno u Mariboru,ekipa koja želi prolaz ne može primit 4 komada u jednom poluvremenu..
Lulić je zbog prigovora dobio 2 žuti-crveni u Portugalu,i to se svugdje kažnjava,a drugi je par opanaka što naši igrači vole da mlataraju rukama,da okupiraju sudiju,da se prepiru..Neiskustvo je 3 crvena prouzrokovalo..i na kraju trebamo svi podrzat Sarajevo,iako nisam navijac njihov,al za onakvu igru u Levskom zaslužuju svu mogucu podršku..Pohvala za manijake na gromoglasnom navijanju svih 90min.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 jul 2012, 00:57

E ovo je ono sto treba da se uvjek desava,da igraju srcem i dusu ostave na terenu i mogu zijaniti i 10:0 niko im nece zamjeriti.Nismo prosli,nema veze pokusali su nadoknati nesto sto je objektivno tesko ali su barem to pokusali na pravi i jedini nacin,hrabro i bez straha pa su poslije utakmice i zasluzili aplauze.O sudjenju necu jer besmisleno je bilo sta reci i nista se nemoze promjeniti.Volio bi za svog zivota docekati da Evropske utakmice igramo na nasoj Grbavici,ne zato sto imam nesto protiv Koseva(naprotiv grad kao Sarajevo i treba da ima olimpijski stadion na kojem se mogu odvijati i ostala takmicemja) vec radi onog pravog stimunga i atmosfere.I za kraj komsije i Siroki sretno u cetvrtak iskreno.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

mahalac_SA
Kontakt:

Post Postao/la mahalac_SA » 25 jul 2012, 00:58

Hajd izgubili, realno bolja su ekipa, favoriti i to, ali brate ovo mi ne ide nikako...
16 Fouls committed 15
9 Yellow cards 1
3 Red cards 0
UEFA=MAFIA

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 25 jul 2012, 00:58

Nikad necu zaboraviti osjecaj kad su igraci dosli do juga.
FKŽ !

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 25 jul 2012, 00:59

Don't forget Srebrenica!
I poslije svega..Nema veze, srce ko dzamija.. Ponosan na njih.. Manijaci vrh vrhova, oni preko puta drkali na nas..
Jos kad se dalo do znanja Hordama da nece biti same... Prvo smo Bosanci, a tek onda Horde i Manijaci!
DRZAVA BOSNA!

Osjecaj kad su dosli do juga i kad je pocelo "Kad dodju teski dani.." .. I oni nasiljeni su plakali ba :lol:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 01:01

aleksandar_veliki je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Ja, i?
Znači mogli smo proć'. I onda niko ne bi ni pričao tu priču koju ti pričaš.
Kakvu pricu? Ne kontam te, moglo se proci, uvijek se moze, ali kada pogledas stvari s realne strane onda ces reci da bi to bila gotovo senzacija, Milanic bi automatski dobio nogu u guzicu jer je ispao od realno losije ekipe, u svakom pogledu, ali za ovu godinu je dosta Dud, prosle je bio Zeljo, pa na kraju Chelsea:)
Ja samo tvrdim da smo mi i pored svih problema morali pružiti više protiv Maribora koji je bolji, ali nije četiri gola razlike bolji iako nas ti u to pokušavaš ubijediti. Sad ti kažem, Dudelange je izbacio klub koji je pun para, koji je redovni šampion Austrije i koji je danas imao i sudije uz sebe. To je senzacija jednaka onoj da je Željo izbacio sve skupa oba Maccabija i Maribor u zadnje tri godine. A nismo izbacili nikog. Eno Sarajevo, ni oni nisu sve to što si nabrojao pa su ostvarili neki normalan rezultat protiv kluba koji je u najmanju ruku ravnopravan sa Mariborom. A šta mi radimo? Prvo izgubimo 4:1, pa onda na pravdi Boga dobijemo tri crvena. Sudija jest šiljio, ali ni naši igrači nisu puno pomogli. Zanima me zašto se ovo dešava, jer to što si ti nabrojao nije razlog. To je razlog da se normalno ispadne, a ovo nema veze sa normalnim ispadanjem. Imamo tri ispadanja da te Bog sačuva, dok klubovi koje redovno tabamo u prvenstvu bolje prolaze. Ja tvrdim da je sve u glavama igrača koji su sebi iz nekog razloga nabili kompleks niže vrijednosti. Treba im prvo psiholog, a tek onda sve to što si ti nabrojao.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 25 jul 2012, 01:02

nece se skoro nekom bosanskom klubu otvoriti ovakva sansa da dodje do grupne faze preko maribora i dudelangea!! :oops: :oops:

bez obzira koliko god se neki naprezali da dokazu da je to neka nepremostiva prepreka,to je ipak samo maribor!

prvak slovenije,za cijeg nijednog igraca niko od nas nije ni cuo,i ekipa koja je bila ovako dominantna u premijer ligi,oborila sve rekorde,je morala ovdje biti u igri za prolaz do zadnjeg sudijskog zvizduka....uvjeren sam da bi nas proslogodisnji sampionski tim sa vladom jagodicem ravnopravno odigrao sa njima,a ovaj tim zeljeznicara nije nimalo slabiji,vjerovatno je i bolji.

presudila je impresioniranost protivnikom i prilikom koja se ukazuje....da sad ponovo igraju dvomec zeljo i maribor,uvjeravam vas da se pobjednik ne bi znao do zadnje sekunde,jer su i igraci shvatili da oni nisu nikakav bauk....u prvoj utakmici su iz tri sanse dali cetiri gola,a veceras se mogu zahvaliti sudiji i nenormalnom ponasanju igraca zeljeznicara na koje sam upozoravao jos nakon nase zadnje prvenstvene utakmice,da bi u svakoj evropskoj ligi za onakvo ponasanje,psovanje i gazenje protivnickih igraca u svakoj normalnoj ligi zeljo zavrsio sa 8 igraca.

jako sam ljut i na fsrs koji jede g ovna sa stopiranjem smanjenja lige na 10 klubova,jer je ocito da nam svima fali vise jakih utakmica u sezoni.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 25 jul 2012, 01:03

aleksandar_veliki je napisao/la:Drugovi i drugarice, malo realnosti, pa dajte vise. Prije Maribora sam upozoravao na ovo, euforija, pa zatim nezamisliva tragedija. Ma nemojte strucnjaci, sta treba otjerati strucni stab koji u godinu dana ima par poraza i to zbog dva od troduplo bolje ekipe, bogatije, organizovanije. Ma da, sreca pa se vas nekolicine ama bas nista ne pita, navikli vi na tjeranje u nasoj sabaniji svako kolo, pa bi u svom klubu tjerali. Zeljo je ispao od troduplo bolje momcadi i tu sva prica zavrsava. Momcad koja iskoristi i svaku vasu najmanju gresku je kvalitetna momcad, a vi pricajte o Janezima sta hocete. Glavu gore, malo prodrmati ekipu sa dvije tri promjene u igrackom smislu i to je to.
Danas je desetosktruko bolji RB Salzburg isp'o od amatera iz Luksemburga. Ne moraš bit bolji da bi proš'o.
Svako pravilo ima izuzetak! Izuzetak je tu tek da potvrdi pravilo!!!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 01:04

damir_82 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Drugovi i drugarice, malo realnosti, pa dajte vise. Prije Maribora sam upozoravao na ovo, euforija, pa zatim nezamisliva tragedija. Ma nemojte strucnjaci, sta treba otjerati strucni stab koji u godinu dana ima par poraza i to zbog dva od troduplo bolje ekipe, bogatije, organizovanije. Ma da, sreca pa se vas nekolicine ama bas nista ne pita, navikli vi na tjeranje u nasoj sabaniji svako kolo, pa bi u svom klubu tjerali. Zeljo je ispao od troduplo bolje momcadi i tu sva prica zavrsava. Momcad koja iskoristi i svaku vasu najmanju gresku je kvalitetna momcad, a vi pricajte o Janezima sta hocete. Glavu gore, malo prodrmati ekipu sa dvije tri promjene u igrackom smislu i to je to.
Danas je desetosktruko bolji RB Salzburg isp'o od amatera iz Luksemburga. Ne moraš bit bolji da bi proš'o.
Svako pravilo ima izuzetak! Izuzetak je tu tek da potvrdi pravilo!!!
Čudno je to kako su uvijek neki drugi izuzetak, nikako da mi to budemo...

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 25 jul 2012, 01:06

http://www.facebook.com/Danny.Makkelie

sjetite mu se milih, želje i pozdrave šaljite u inbox ;)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 25 jul 2012, 01:06

Armageddon2012 je napisao/la:nece se skoro nekom bosanskom klubu otvoriti ovakva sansa da dodje do grupne faze preko maribora i dudelangea!! :oops: :oops:

bez obzira koliko god se neki naprezali da dokazu da je to neka nepremostiva prepreka,to je ipak samo maribor!

prvak slovenije,za cijeg nijednog igraca niko od nas nije ni cuo,i ekipa koja je bila ovako dominantna u premijer ligi,oborila sve rekorde,je morala ovdje biti u igri za prolaz do zadnjeg sudijskog zvizduka....uvjeren sam da bi nas proslogodisnji sampionski tim sa vladom jagodicem ravnopravno odigrao sa njima,a ovaj tim zeljeznicara nije nimalo slabiji,vjerovatno je i bolji.

presudila je impresioniranost protivnikom i prilikom koja se ukazuje....da sad ponovo igraju dvomec zeljo i maribor,uvjeravam vas da se pobjednik ne bi znao do zadnje sekunde,jer su i igraci shvatili da oni nisu nikakav bauk....u prvoj utakmici su iz tri sanse dali cetiri gola,a veceras se mogu zahvaliti sudiji i nenormalnom ponasanju igraca zeljeznicara na koje sam upozoravao jos nakon nase zadnje prvenstvene utakmice,da bi u svakoj evropskoj ligi za onakvo ponasanje,psovanje i gazenje protivnickih igraca u svakoj normalnoj ligi zeljo zavrsio sa 8 igraca.

jako sam ljut i na fsrs koji jede g ovna sa stopiranjem smanjenja lige na 10 klubova,jer je ocito da nam svima fali vise jakih utakmica u sezoni.
Stari ta liga nam podhitno treba
zamisli, pa svako kolo bi bio neki derby
ovako gorak okus prekucavanaj PL a i poraza u Europi
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jul 2012, 01:10

Najvise mi je zao Amara Osima sto ima GLUPE igrace i sto s njima mora raditi. Pored kartona najvise me je iznervirala scena iz prvog poluvremena kada Colic napamet ubacuje loptu u 16-erac, a tamo se nalaze Adilovic i 5-orica igraca Maribora.

Nadam se da ce svi izvuci pouke iz ovog dvomeca i da ce u narednu sezonu uci hladne glave sa ciljem da se odbrani dupla kruna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 25 jul 2012, 01:11

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Čudno je to kako su uvijek neki drugi izuzetak, nikako da mi to budemo...
Kad shvatimo svi da je izuzetak bio prolaz Sherifa, pa tekme sa Newcastleom, pa izuzetak je i bare-bare sa Malagom...Izuzetak je i ispadanje za Hadzicevu stativu protiv Cluja, izuzetak je Helsingborg, i Orebro i 2:2 u Istanbulu.... Pocesto smo mi izuzetak....Zalimo se na srecu, a da ulazemo i radimo koliko srece imamo, gdje bi nam bio kraj....Jos zadugo mi od nasih klubova ne mozemo nista zahtijevati osim borbenosti i casnog odnosa prema dresu u euro takmicenjima! Jer ih samo borbenost moze svrstat u "izuzetke", a nikako novac, znanje i kvalitet u euro-okvirima!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 25 jul 2012, 01:12

aleksandar_veliki je napisao/la:Amoxicillin, kako zadrzati te igrace, Slazem se ja s tobom, ali pitam te kako. Nemas nikakve mogucnosti, jedino da mu na prvi profesionalni ugovor ponudis 300.00 eura za dvije godine i zagarantovano mjesto u ekipi. Bio je onaj junior, ne znam mu ime, u spicu igrao, pa u Italiju isao, pa onda ode u Sarajevo, gdje je sad, a sve zbog bolesnih roditelja. Đip, cini mi se, pa ovaj Hajradinovic, dodje menadzer i trazi 70 posto utakmica i 100 milja za dvije godine. Eh, da je to tako lako.
Menadžer, ma to s menadžerima se da lako sredit', čim bi se osnovala ta škola fudbala odn kako već, roditelji potpišu ugovor da nema menadžera dok ne potpiše za prvi tim, i da ga obaveže, uzmi ili ostavi dok je još dijete, ako hoće otić da plati svu naknadu treniranja i obrazovanja djeteta Želji pa nek ide u svijet kad je mahnit, iprojekat Željezničar B ekipe uz dužno poštovanje prema svima bi treb'o zaživjet na uštrb manjih timova, da se profilišu igrači.
Opet uzimam primjer one Barçe i Barçe B, iako su 10x bolji, neko će reć' porediš ovo ono, al ajd skontaj da u principu ne bi bilo loše? Za sezonu ti se u B ekipi rodi eto hajd nek bude max 2 talenta, ubacis u prvi tim pa nek "goni", isto tako skaut služba, sad izgleda skupo, ali angažovati ljude po gradovima u Bosni samo, ne moraju bit' svi iz Sarajeva pa da se vozaju tamo vamo, siguran sam vala da u svakom mjestu ima barem 1 čovjek koji zna prepoznat talenat....Vjeruj mi aco, da stavim na papir sve ove ideje i zamisli + vaše ideje( bilo bi ih vala da se napiše mala knjiga ideja), i da neko odnese u klub, bilo koji, ne bi se niko nasmijao, osim onih koji ne misle klubu dobro.
Novac? :) Novac problem, a gdje nam je Ljubav prema klubu? Većina se busa u ljubav i prsi se, Željo vako željo nako, al otiđi na jug pa vidi kol'ko ih prođe bez karte, samo se ušaltavaju iza onih jarana, dođe na njih 4, 2 karte, a da svi plate bilo bi super, eto ljubavi + da se dadne klubu kol'ko ko može svaku utakmicu, eto nam ljubavi i pomoći al opet će se neko smijat / il će reć' ma boli mene, oni imaju, moraju uspjet, ako ne uspiju j3bem im mater i slično.

Sjećaš se i sam kad je bilo za onaj stadion da se popravlja, pa oni tamo u njemačkoj stadion opravili a da im klub ništa nije dao, jer su radili i za sebe, a kod nas se skupi 10 tak likova kad se renovirao zidić i to jedva, neće niko muke i posla, i kad se snijeg čistio, niko lopate da donese, na 2 lopate 5 likova pa se mijenjaju (iskreno nisam iš'o pomagat' jer sam zimus imo školu, sumnjam da bi nas iko pustio, to je nemoguće, al za vako ljeto, evo moglo se ić u renoviranje grbavice, popunjavanje rupa na betonu, šišanje onih grana što mogu u oko ubost gore kod semafora
te malo one željezne ograde obnovit..al eto
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 25 jul 2012, 01:13

ovom sam sudcu sastavio tako ljubaznu porukicu da će mu je bit čast čitat!

MB1960
Kontakt:

Post Postao/la MB1960 » 25 jul 2012, 01:13

Zeljo igra previše staromodan fudbal bez trčanja i snage. Ovakve grube starte UEFA najmanje 10 godina ne tolerira, zato če uvjek suci biti krivi. Ne znam kako to igrate u Bosni... Svejedno Maribor ili Barcelona, sa tom stilom igre od jučer, rezultat bi bio verovatno bio isti, 6-2.

Želim vam bolje sutra :idea:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 01:15

damir_82 je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Čudno je to kako su uvijek neki drugi izuzetak, nikako da mi to budemo...
Kad shvatimo svi da je izuzetak bio prolaz Sherifa, pa tekme sa Newcastleom, pa izuzetak je i bare-bare sa Malagom...Izuzetak je i ispadanje za Hadzicevu stativu protiv Cluja, izuzetak je Helsingborg, i Orebro i 2:2 u Istanbulu.... Pocesto smo mi izuzetak....Zalimo se na srecu, a da ulazemo i radimo koliko srece imamo, gdje bi nam bio kraj....Jos zadugo mi od nasih klubova ne mozemo nista zahtijevati osim borbenosti i casnog odnosa prema dresu u euro takmicenjima! Jer ih samo borbenost moze svrstat u "izuzetke", a nikako novac, znanje i kvalitet u euro-okvirima!
Kad sam rekao "mi" mislio sam na Želju konkretno. Šerif jeste izuzetak, ali Šerif nije ono što je nekad bio, a prošle godine nam je došao kao tim koji nije prvak Moldavije nakon 10-ak godina. A Newcastle i to je druga priča, tad su igrali drugi igrači i to realno nema veze sa ovim što se događa u zadnje tri godine.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 jul 2012, 01:17

inacefindecko je napisao/la:ovom sam sudcu sastavio tako ljubaznu porukicu da će mu je bit čast čitat!
takodjer i ja :mrgreen:

treba ga zatrpati sa UEFA=MAFIA

https://www.facebook.com/Danny.Makkelie

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 25 jul 2012, 01:21

Mogli smo voditi 2:0 u prvih 15 min. Samo cu to reci!
TUUUUUUUUGA!

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: UnKnownBA, dana/u 25 jul 2012, 01:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, bvsic i 47 gostiju.