Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ljudi, imam jedno pitanje..trenutno mi je kuci wireless net i kontam da predjem na ADSL, al ako predjem, ocu li od njih dobiti ruter sa wireless antenom il onaj standardni, "obicni" jer bih zelio da u kuci mogu ulazit na net preko moba preko wi-fi ?
Hvala..
Hvala..
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
Limuntos je napisao/la:Ljudi, imam jedno pitanje..trenutno mi je kuci wireless net i kontam da predjem na ADSL, al ako predjem, ocu li od njih dobiti ruter sa wireless antenom il onaj standardni, "obicni" jer bih zelio da u kuci mogu ulazit na net preko moba preko wi-fi ?
Hvala..
Ne znam za Jablanicu,al' kod nas je kako te zatrefi,nekom dodje s wirellesom,nekom bez
- mighty_reds
- Kontakt:
Pozdrav, zna li neko kakav softver koji služi za editovanje postojećih PDF fajlova?
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
zna li itko normalne temperature za AMD Phenom II 3.40GHz 965 u idleu i Full loadu?
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
@alacious mozda se to moze zatraziti od njih da ti daju wifi ruter
hebo im pas oca, pa ni to nemogu priustiti ovom jadnom narodu 
Btw, ovo pisem sa moba (wifi na poslu xD), al ovako nemogu citirati ni stavljati one smajlije iz ss.ba baze, pa me zanima kako da skinem onaj tapatalk (il tako nesto
) pa da mi forum bude malo unaprijedjeniji, ako se s tom aplikacijom moze citirati i tako te stvari ? 
Merci
Btw, ovo pisem sa moba (wifi na poslu xD), al ovako nemogu citirati ni stavljati one smajlije iz ss.ba baze, pa me zanima kako da skinem onaj tapatalk (il tako nesto
Merci
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma zbavi sebi neki custom cooler, grehota ti je na njega ostaviti stock cooler, ako drzis stock, vidi cooler master 212 nabavi, i mozes ga s lakocom klokati na 4 ghz pa moze i visesilenT je napisao/la:zna li itko normalne temperature za AMD Phenom II 3.40GHz 965 u idleu i Full loadu?
Kakav ti je kuler i mogo si nam bacit screenshot pa da vidimo temperature, Jbg ljeti će uvijek biti visoke osim ako nemas bas dobar kuler.silenT je napisao/la:zna li itko normalne temperature za AMD Phenom II 3.40GHz 965 u idleu i Full loadu?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
stock cooler na 965-ici je nešto najgore što postoji od AMDa...
thermalna pasta koja dođe na njemu je još gora.... a tek zvuk oooooo
...
uzeo sam jučer CoolerMaster Hyper TX3 EVO, nanio novu pastu, i sad temperature ne prelaze 55 u full loadu, u idleu su oko 33-36.... (sa stock coolerom u full loadu su išle i do 62
, toliko o njem)
thermalna pasta koja dođe na njemu je još gora.... a tek zvuk oooooo
uzeo sam jučer CoolerMaster Hyper TX3 EVO, nanio novu pastu, i sad temperature ne prelaze 55 u full loadu, u idleu su oko 33-36.... (sa stock coolerom u full loadu su išle i do 62
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Koliko si platio CoolerMaster Hyper TX3 EVO ?
I jedno pitanje da li neko od vas korsiti cooler za graficku, ako je neka jaca. Meni je komp star 4. god. i imam Nvidia GF-GT 8600 i obicni cooler.
I jedno pitanje da li neko od vas korsiti cooler za graficku, ako je neka jaca. Meni je komp star 4. god. i imam Nvidia GF-GT 8600 i obicni cooler.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
55 KM... i da nadodam da je gotovo nečujan...Elegant je napisao/la:Koliko si platio CoolerMaster Hyper TX3 EVO ?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
gresku napravio ko i moj prijatelj, sam da si dodao jos 10 maraka i mogao si uzeti dosta bolji hyper 212, i daleko je tisi i bolje hladi, dobar je i tx3, zna biti bucan al opet radi svoj posao bolje nego stock cooler, on i kad ti pc miruje handrlja samo tako
Nasao sam ovu centralnu jed za 800KM pa me zanima vrijedi li toliko i da li moze pokrenuti ove novije igre kako sad tako i barem sljedece 3 godine??
AMD Phenom II x4 B55 4x3.3GHz
*procesor: AMD Phenom B55 Quad Core 4x3.3GHz
*maticna ploca: AsRock M3N78D, odlicna ploca koja podrzava sve procesore (dual, triple, quad, hexa core), podrzava do 16GB ddr3 1800MHz memorije, ima 4 slota za memorije, gigabitni lan, 7.1 High Definition zvuk itd...
*memorija: Transcend 2x4gb 1600mhz ddr3 memorija dual channel, ukupno 8GB ddr3 memorije. ovime su popunjena 2 slota za memoriju, cime Vam ostaju jos 2 slobodna slota za nadogradnju.
*graficka kartica: VTX Radeon 5670 1GB ddr5 (vga + dvi + hdmi) memorije DX11+, 775MHz/4000MHz, graficka na kojoj cete opusteno igrati sve najnovije igre u Full HD rezoluciji, a pri tome ne trosi puno struje i necujna je.
*hard disk: Hitachi 500GB 7200RPM sata II, koji je necujan, brz i hladan.
*optika: LG/Samsung DVDRW, 22x dvd rezac, koji cita i reze sve sto mu date za zadatak
*kuciste: fino crno Zito + 500w kuciste i napajanje
AMD Phenom II x4 B55 4x3.3GHz
*procesor: AMD Phenom B55 Quad Core 4x3.3GHz
*maticna ploca: AsRock M3N78D, odlicna ploca koja podrzava sve procesore (dual, triple, quad, hexa core), podrzava do 16GB ddr3 1800MHz memorije, ima 4 slota za memorije, gigabitni lan, 7.1 High Definition zvuk itd...
*memorija: Transcend 2x4gb 1600mhz ddr3 memorija dual channel, ukupno 8GB ddr3 memorije. ovime su popunjena 2 slota za memoriju, cime Vam ostaju jos 2 slobodna slota za nadogradnju.
*graficka kartica: VTX Radeon 5670 1GB ddr5 (vga + dvi + hdmi) memorije DX11+, 775MHz/4000MHz, graficka na kojoj cete opusteno igrati sve najnovije igre u Full HD rezoluciji, a pri tome ne trosi puno struje i necujna je.
*hard disk: Hitachi 500GB 7200RPM sata II, koji je necujan, brz i hladan.
*optika: LG/Samsung DVDRW, 22x dvd rezac, koji cita i reze sve sto mu date za zadatak
*kuciste: fino crno Zito + 500w kuciste i napajanje
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
dobra konfa samo grafa to koci
Drama konfa, ne s.eri Merzuk.
Koji monitor imas jos samo reci ?
Koji monitor imas jos samo reci ?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
za sta je dobra graficka? taj sa pika malo vise pretjeruje, cuj novije naslove u full hd rezi, kao sto rece baresi cini mi se, nekima je 800x600 full hd
sa tom grafom mzoe samo cod igrati i starije igre
http://www.****/artikal/3760098/amd-f ... s-gamer-2/
ako se moze ispurziti za 65 km, ovaj pc mu je daleko bolji izbor
sa tom grafom mzoe samo cod igrati i starije igre
http://www.****/artikal/3760098/amd-f ... s-gamer-2/
Jaro ja sam sa svojim Radeonom 4850, 512mb DDR3 gurao sve najnovije igre u Full HD rez. a ova grafa moze pojest 4850 za dorucak, i ti znas pretjerivat nekad, ne zahtjeva svako 60 frejmova ko ti, nekome je normalno igrati i na 30.
HD4850 je jača od HD5670 barem duplo!
@Quaresma ja sam zadovoljan s ovim jako... nek mi u igrama ne ide preko 57-58stupnjeva to je meni extra... nečujem ga gotovo nikako, u idleu neide preko 38-39....... zasad super cooler... ps. taj 212+ je koštao 85KM što mi je bilo previše...
@Quaresma ja sam zadovoljan s ovim jako... nek mi u igrama ne ide preko 57-58stupnjeva to je meni extra... nečujem ga gotovo nikako, u idleu neide preko 38-39....... zasad super cooler... ps. taj 212+ je koštao 85KM što mi je bilo previše...
U mene je ova HD6770, pravo sam zadovoljanQUARESMA 18<<< je napisao/la:http://www.****/artikal/3760098/amd-f ... s-gamer-2/
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Hvala vam na odg, ja se ne kontam bas mnogo u to, cim sam vidio da je graficka 1gb i ram 8gb kontao sam da je nesto dobro, ali ipak ako graficka nije bas nesto necu se zaletati sa kupovinom, raspitacu se jos malo..
edit:@neurofunk monitor mi je Philips 19" LED LCD.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
eto ti ovaj sto sam postavio sto je 65 km skuplji, dobit ces bolji procesor i bolju graficku, samo za 65 km vise, sve je do tebeenobarca je napisao/la:Hvala vam na odg, ja se ne kontam bas mnogo u to, cim sam vidio da je graficka 1gb i ram 8gb kontao sam da je nesto dobro, ali ipak ako graficka nije bas nesto necu se zaletati sa kupovinom, raspitacu se jos malo..
kad naucis vise o gpu koja je sta kakva, onda cemo se baciti u diskusiju a ovako ne ide, nemoj me shvatit pogresno, ali ne znas o grafickamaneurofunk je napisao/la:Jaro ja sam sa svojim Radeonom 4850, 512mb DDR3 gurao sve najnovije igre u Full HD rez. a ova grafa moze pojest 4850 za dorucak, i ti znas pretjerivat nekad, ne zahtjeva svako 60 frejmova ko ti, nekome je normalno igrati i na 30.
silenT
http://www.****/artikal/3331005/coole ... r-212-evo/
uvjek malo razgledaj po netu gdje ko kakve cijene nudi, al dobar je i tx3 svakako je dobar cooler za te novce
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.