FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Dado
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Dado » 25 sep 2009, 23:42

tanzla je napisao/la:Najava prenosa:
Borac - Željezničar
Na Gradskom stadionu Banja Luka u subotu 26.09.2009. s početkom u 19:00h igra se utakmica između FK Borac i NK Željezničar uz direktni prijenos na BHT1!
http://www.derbikola.ba/

:?: :?:
Je li ima ikakve sanse da ovo neko prikopca na sopcast za nas u inostranstvu. Neka naplati iz fonda za izbjeglice :D

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 sep 2009, 23:53

jovanbl je napisao/la:
lešinar je napisao/la:
zeljko78 je napisao/la:prvo zelim da zazelim bikiju brz oporavak a borcu sutra tri boda .pitanje zna li iko jesu li postavili semafor
da jesu li ga postavili?
u 18,00 je trebao da stigne iz posusja, postavljena je konstrukcija, 5,3 metra je dugacak

nisu vam valjda oni iz Posusja prodali svoj semafor ? u njih je takav otprilike i slican je nasem u Vrapcicima ...sto ti je rec finansijska kriza u Posusju :D
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

jos bolji
Kontakt:

Post Postao/la jos bolji » 26 sep 2009, 00:18

cuo sam da ce biti na trgu u BL organizovano gledanje tekme borac - zeljo za sve one koji ne ugrabe kartu bar se tako prica...sad ako neko zna nesto o tome?

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 26 sep 2009, 03:34

jos bolji je napisao/la:cuo sam da ce biti na trgu u BL organizovano gledanje tekme borac - zeljo za sve one koji ne ugrabe kartu bar se tako prica...sad ako neko zna nesto o tome?
Moram priznati da je ove godine PLBIH najmanje losa od svih prethodnih godina.Naime Bosnaskohercegovacki "velikani" se vracaju na stare staze slave.Samo mozemo svi da rijeci hvale izrazimo na racun Borca,Zeljeznicara,Veleza,Sarajevu kapa dolje za nastup u evropi.Liga nikada nije bila posjecenija.Sudjenje mora jos puno da bude bolje mada i ono je takodje manje lose nego prethodnih godina.Sutra je veliki derbi i neka pobijedi fudbal.Posto sam Zeljovac naravno naprijed plavi.Ali prije svega neka sutra bude jedan praznik fudbala u srcu Bosne i Hercegovine ,Banjaluci.Prelijepo je cuti da ce i sutra Gradski stadion u Banjaluci biti premal da primi sve ljubitelej fudbala u ovom gradu na Vrbasu.NAdam se da ce mjesta biti i za nas "THE Manicas".
BosnaE

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 26 sep 2009, 14:00

jel isao iko kupiti kartu i od koliko se pustaju karte u prodaju? kakva je situacija oko blagajne
? & ?, & $ " ЊЕЕЕЕЕЕ, ЗА ЊУ " СЕ, " &, & & ? ? ?

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 26 sep 2009, 15:31

ja kupio pred Boskom....a imas i na stadionu i kod atv.....

damiRZ 88
Kontakt:

Post Postao/la damiRZ 88 » 26 sep 2009, 16:16

jovanbl je napisao/la:
rixadu je napisao/la:damire RZ trebao bi znati da su velez, borac, celik, sarajevo,zeljo i sloboda igrali u bivsoj jugoslovenskoj ligi te da imaju navijace koji su osnovani jos godina kad su pojedini danasnji giganti u BiH igrli u republickim ligama a imaju i clanova vise nego gradovi tih klubova stanovnika
mislim da se ti i damir niste razumjeli, jer je on shvatuio da si ti celik proglasio timom bez tradicije, nije osporavao borac i ostale, nebgo si ti napsiao celic pomjuvci ga u klubovima bez tradicije , sto je on protumacio kao celik :)
mislim da je nesporazum u pitanju :)
jel tako damire?
upravu si druze,tek sad vidim gresku da pise CELIC(a pomislio sam celik :D a gdje i nebi kad nikad nisam cuo za ovo celic :?: )izvinjavam se onda prijatelju RIXADU na greski ;)

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 26 sep 2009, 17:00

damiRZ 88 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:
rixadu je napisao/la:damire RZ trebao bi znati da su velez, borac, celik, sarajevo,zeljo i sloboda igrali u bivsoj jugoslovenskoj ligi te da imaju navijace koji su osnovani jos godina kad su pojedini danasnji giganti u BiH igrli u republickim ligama a imaju i clanova vise nego gradovi tih klubova stanovnika
mislim da se ti i damir niste razumjeli, jer je on shvatuio da si ti celik proglasio timom bez tradicije, nije osporavao borac i ostale, nebgo si ti napsiao celic pomjuvci ga u klubovima bez tradicije , sto je on protumacio kao celik :)
mislim da je nesporazum u pitanju :)
jel tako damire?
upravu si druze,tek sad vidim gresku da pise CELIC(a pomislio sam celik :D a gdje i nebi kad nikad nisam cuo za ovo celic :?: )izvinjavam se onda prijatelju RIXADU na greski ;)

Ovo se zove normalna priča :!:
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 26 sep 2009, 18:18

isprika prihvacena :D

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 sep 2009, 18:58

Koji vrag se brisu moji postovi. :evil: Pitao sam da li ce neko mozda prikopcati prenos na sopcast za nas u inostranstvu. Unaprijed hvala

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 sep 2009, 20:56

i dobro kako je zavrsila utakmica ili ste jos uvijek svi na stadionu . Pukla veza na sportsport.ba :D

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 26 sep 2009, 21:02

2-0 $ & $... " &, " ' $ ?, па " $ :D
I ko se nad'o ale...

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 26 sep 2009, 21:04

Cestitke i od mene

jos bolji
Kontakt:

Post Postao/la jos bolji » 26 sep 2009, 21:27

ja ocekujem da ce neko postaviti post da nam je ovu tekmu kupio valentin incko! :D :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 sep 2009, 21:45

jos bolji je napisao/la:ja ocekujem da ce neko postaviti post da nam je ovu tekmu kupio valentin incko! :D :D
zašto bi išta komentarisao dok se raja iz Banja Luke ne vrati??Nisam bio na tekmi,niti sam je gledao,tako da dok ne saznam sve činjenice od raje koja je bila ne mogu reči ni ovo ni ono.Mada mi je malo čudno što nije bilo prenosa jer je onaj iz Euromedije bio na dnevniku i rekao da je još juće čim je Borac zatražio pare da su im uplatili putem elektronskog bankarstva
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 26 sep 2009, 22:17

Evo upravo sa utakmice,jos vruce glave....znaci stadion dupke pun,ali navijanje na pocetku utakmice nikakvo,cega sam se i bojao jer Borac je sad u modi i svako ziv dolazi na utakmice,mnogi ne znaju ni koliko igraca igra na terenu...cini mi se da su gostujuci navijaci kojih je bilo podosta,oko 150-200, bili na pocetku glasniji,nasi lesinari pjevuse neke tralalala pjesmice u pola glasa,ostali kao u pozoristu,prvih pola sata Zeljeznicar duze drzi loptu,imao i neke polusanse,cak i jedan gol dali iz ofsajda valjda bio sam daleko,ali posto se nisu bunili pretpostavljam da je bio ofsajd.....i onda u svom tom mrtvilu i nasoj prilicno defanzivnoj igri i formaciji sa jednim spicom dolazi 33 minut i po meni kljucni momenat...The Maniacs iz cista mira nicim izazvani pocinju skandirati "J.ebem Borac,j.ebem Banjaluku" i odjednom eksplozija negativne energije ...citav stadion se dize na noge,hebu im sve zivo i mrtvo,uz najgore moguce povike gamad sarajevska,ubi turcina isl,kraj mene niko vise nije sjeo,svi ustali na noge i jos lupanje nogama po tribini uz skandiranje uhhuuhhuuhhuuu,pocinje ludilo od navijanja,nasi igraci vidjevsi sve to kao probudjeni iz zimskog sna pocinju ulaziti u kost,dajemo im dva gola za 10-tak minuta igre uz trans i na terenu i na tribinama...naravno da se vise nije moglo ni cuti sta gostujuci navijaci pjevaju....i tako sve do 70-tog minuta od kada se ponovo povlacimo,prepustamo Zeljeznicaru sredinu terena i prijetimo iz kontre...Imao je i Zeljeznicar dobre sanse u drugom poluvremenu i mogu reci da su ostavili dobar utisak,prognoziram im vrh tabele Premier lige,medju prve tri-cetiri ekipe....

A za nas,ne trebam pricati koji je ovo podvig bez Bilbije,Gagule,Sakana i kapitena Ljubojevica....bravo momci....
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 26 sep 2009, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.

caire
Kontakt:

Post Postao/la caire » 26 sep 2009, 22:26

Bio sam na utakmici, i razlog zasto smo na pocetku bili "tisi" nego u ostalim djelovima utakmice je taj sto su pjevane 3 nove pjesme prvi put na domacem terenu pa treba narod da zapamti tekst...jedna je veoma dugacka...al poslje smo ih razvalili,malo prozivali nakon njihovog "je.emo vam mater u pi.ku" i je.es borac je.es banjaluku"...2 odlicne bakljdae i koreografija sa kartonima sa grbom borca...i moze li mi neko reci ko je bio na zapadu sta je pisalo na paroli koja je dignuta manijacima dok smo im pjevali salalala zeljeznicar i dizali srednji prst :)
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 26 sep 2009, 22:28

Konacno neki izvjestaj sa utakmice. Hvala @Schlager na lijepim prognozama ali daj Boze da bude tako. Sa ovim napadackim dvojcem i bez pravog pakera nema ni golova a bez golova nema ni bodova!

P.S. Cime je izazvano ono "ubij turcina" .. ? Jesu li manijaci prije toga vrijedjali na istom nivou ili su samo spominjali BL kod navijanja?
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 26 sep 2009, 22:31

Ja sam bio na istoku,i dok ste vi skandirali to manijaci su uzvracali sa "Svi ste vi Turci" i "Duvaj ga zapad"...bio sam bas na tom dijelu istoka,najblizem gostima...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 26 sep 2009, 22:34

Schlager je napisao/la:Evo upravo sa utakmice,jos vruce glave....znaci stadion dupke pun,ali navijanje na pocetku utakmice nikakvo,cega sam se i bojao jer Borac je sad u modi i svako ziv dolazi na utakmice,mnogi ne znaju ni koliko igraca igra na terenu...cini mi se da su gostujuci navijaci bili na pocetku glasniji,nasi lesinari pjevuse neke tralalala pjesmice u pola glasa,ostali kao u pozoristu,prvih pola sata Zeljeznicar duze drzi loptu,imao i neke polusanse,cak i jedan gol dali iz ofsajda valjda bio sam daleko,ali posto se nisu bunili pretpostavljam da je bio ofsajd.....i onda u svom tom mrtvilu i nasoj prilicno defanzivnoj igri i formaciji sa jednim spicom dolazi 33 minut i po meni kljucni momenat...The Maniacs iz cista mira nicim izazvani pocinju skandirati "J.ebem Borac,j.ebem Banjaluku" i odjednom eksplozija negativne energije ...citav stadion se dize na noge,hebu im sve zivo i mrtvo,uz najgore moguce povike gamad sarajevska,ubi turcina isl,kraj mene niko vise nije sjeo,pocinje ludilo od navijanja,igraci kao probudjeni iz zimskog sna pocinju ulaziti u kost,dajemo im dva gola za 10-tak minuta igre uz trans i na terenu i na tribinama...naravno da se vise nije moglo ni cuti sta gostujuci navijaci pjevaju....i tako sve do 70-tog minuta od kada se ponovo povlacimo,prepustamo Zeljeznicaru sredinu terena i prijetimo iz kontre...Imao je i Zeljeznicar dobre sanse u drugom poluvremenu i mogu reci da su ostavili dobar utisak,prognoziram im vrh tabele Premier lige,medju prve tri-cetiri ekipe....
djelimicno bih se slozio s tobom , alči ipak malo drugacije gledam na utakmicu.

Zeljo je bolje usao u takmicu i preuzima sredinu terena, ali ipak istinu govoreci ne stvara nikave sanse ali to nije trajalo pola sata, nego nekih 15 ak minuta, kad borac ipak uspostavlja ravnotezu na sredini terena, i pocinje ozbiljnije da prijeti po gol zeljeznicara.

Boerac iz minuta u minut igra sve bolje, pravi ozbiljan pritisak sa polusansama, i onda jedan prelijep gol maksimovica , na nabacaj iz kornera na prvu stativu lopta ide na drugu.

ne znam tacno koji je bio minut misli negdje oko tridesetog, borac nastavlja da napada, i zavrsava poluvrjeme.
Na pocetku drugog, borac ulazi dinamicno u utakmicu i u prvim minutama vranjes prodire po lijevoj strani, i jednim stvarno vrhuunskim golom iz punog trka sa strane ( volej) matira zelejznicarev gol.

tamonegdje oko 75 minuta, botrac polako zatvara utakmicu, i oslanja se na kontre, a zueljo prilicno jalovo napada.
vranjes ima jednu odlicnu priliku kad izlazi sam pred golmana izvrsno prima visoku loptu u punom trku, ali zakomplikuje, i puca preko gola.

do kraja borac poptuno zatvara utakmicu a zeljo se trudi, ali sve je to jalovo, nije bilo ni jedne prave sanse, sve su to bile neke polusanse.

Kad je u pitanju go iz ofsajda, ofsajd je postojao kao kuca, po0mocnik je odmah diigo zastavicu cim je ovaj primio, ali ovaj ne cuje zvizduk, i ide prema golu i daje go.
niko se ne buni.
Navijanje, nije bilo nista prestrasno po meni, nije bilo pretjeranog vrijedjanja, izuzev klascnog oralnog seksa :) i i ono hebanja jedni drugihm, opa majku mu nije pozoriste, to je meni ok.
incidenata nije bilo ni jednog.

rezime.
Borac i bez bilbije, pruizio odlicnu predtavu, bio bolja ekipa i zasuzeno pobijedio.
Zeljo, odigrao dobru utakmicu, ali zaista ima jalov napad, nema tu golgetera i to je ocito.
istina je da ima jaku odbranu, ali moraju se i golovi davati.
U principu definitivno bih se slozio sa slagerom, ekipa za plasman u evropu ali ipak u ovom trenutku slabija cak i o od jako oslabljenog borca

sudjenje, mislim da je bilo jako dobro, ni jedna odluka koja bi uticala na rezultat , igraci na terenu, jako korejktni jedni prema drugima, nasvijanje, pa ne bi bas bio tako kritican kao slager prema lesinarima, ipak pjevalo se cijelo vrijeme i bili su iopak puno glasniji od za taj broj navijaca na stadionau sacice manijaka

sve u svemu, jedna jako dobra utakmica, steta sto nije bilo prenosa.

i sad, da zavrsim, BRAVO BORAC :)
BORAC SAMPION :)
.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.