Schlager je napisao/la:Evo upravo sa utakmice,jos vruce glave....znaci stadion dupke pun,ali navijanje na pocetku utakmice nikakvo,cega sam se i bojao jer Borac je sad u modi i svako ziv dolazi na utakmice,mnogi ne znaju ni koliko igraca igra na terenu...cini mi se da su gostujuci navijaci bili na pocetku glasniji,nasi lesinari pjevuse neke tralalala pjesmice u pola glasa,ostali kao u pozoristu,prvih pola sata Zeljeznicar duze drzi loptu,imao i neke polusanse,cak i jedan gol dali iz ofsajda valjda bio sam daleko,ali posto se nisu bunili pretpostavljam da je bio ofsajd.....i onda u svom tom mrtvilu i nasoj prilicno defanzivnoj igri i formaciji sa jednim spicom dolazi 33 minut i po meni kljucni momenat...The Maniacs iz cista mira nicim izazvani pocinju skandirati "J.ebem Borac,j.ebem Banjaluku" i odjednom eksplozija negativne energije ...citav stadion se dize na noge,hebu im sve zivo i mrtvo,uz najgore moguce povike gamad sarajevska,ubi turcina isl,kraj mene niko vise nije sjeo,pocinje ludilo od navijanja,igraci kao probudjeni iz zimskog sna pocinju ulaziti u kost,dajemo im dva gola za 10-tak minuta igre uz trans i na terenu i na tribinama...naravno da se vise nije moglo ni cuti sta gostujuci navijaci pjevaju....i tako sve do 70-tog minuta od kada se ponovo povlacimo,prepustamo Zeljeznicaru sredinu terena i prijetimo iz kontre...Imao je i Zeljeznicar dobre sanse u drugom poluvremenu i mogu reci da su ostavili dobar utisak,prognoziram im vrh tabele Premier lige,medju prve tri-cetiri ekipe....
djelimicno bih se slozio s tobom , alči ipak malo drugacije gledam na utakmicu.
Zeljo je bolje usao u takmicu i preuzima sredinu terena, ali ipak istinu govoreci ne stvara nikave sanse ali to nije trajalo pola sata, nego nekih 15 ak minuta, kad borac ipak uspostavlja ravnotezu na sredini terena, i pocinje ozbiljnije da prijeti po gol zeljeznicara.
Boerac iz minuta u minut igra sve bolje, pravi ozbiljan pritisak sa polusansama, i onda jedan prelijep gol maksimovica , na nabacaj iz kornera na prvu stativu lopta ide na drugu.
ne znam tacno koji je bio minut misli negdje oko tridesetog, borac nastavlja da napada, i zavrsava poluvrjeme.
Na pocetku drugog, borac ulazi dinamicno u utakmicu i u prvim minutama vranjes prodire po lijevoj strani, i jednim stvarno vrhuunskim golom iz punog trka sa strane ( volej) matira zelejznicarev gol.
tamonegdje oko 75 minuta, botrac polako zatvara utakmicu, i oslanja se na kontre, a zueljo prilicno jalovo napada.
vranjes ima jednu odlicnu priliku kad izlazi sam pred golmana izvrsno prima visoku loptu u punom trku, ali zakomplikuje, i puca preko gola.
do kraja borac poptuno zatvara utakmicu a zeljo se trudi, ali sve je to jalovo, nije bilo ni jedne prave sanse, sve su to bile neke polusanse.
Kad je u pitanju go iz ofsajda, ofsajd je postojao kao kuca, po0mocnik je odmah diigo zastavicu cim je ovaj primio, ali ovaj ne cuje zvizduk, i ide prema golu i daje go.
niko se ne buni.
Navijanje, nije bilo nista prestrasno po meni, nije bilo pretjeranog vrijedjanja, izuzev klascnog oralnog seksa

i i ono hebanja jedni drugihm, opa majku mu nije pozoriste, to je meni ok.
incidenata nije bilo ni jednog.
rezime.
Borac i bez bilbije, pruizio odlicnu predtavu, bio bolja ekipa i zasuzeno pobijedio.
Zeljo, odigrao dobru utakmicu, ali zaista ima jalov napad, nema tu golgetera i to je ocito.
istina je da ima jaku odbranu, ali moraju se i golovi davati.
U principu definitivno bih se slozio sa slagerom, ekipa za plasman u evropu ali ipak u ovom trenutku slabija cak i o od jako oslabljenog borca
sudjenje, mislim da je bilo jako dobro, ni jedna odluka koja bi uticala na rezultat , igraci na terenu, jako korejktni jedni prema drugima, nasvijanje, pa ne bi bas bio tako kritican kao slager prema lesinarima, ipak pjevalo se cijelo vrijeme i bili su iopak puno glasniji od za taj broj navijaca na stadionau sacice manijaka
sve u svemu, jedna jako dobra utakmica, steta sto nije bilo prenosa.
i sad, da zavrsim, BRAVO BORAC

BORAC SAMPION

.