FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

el-fighter
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la el-fighter » 30 jul 2012, 18:26

Divi Pizzara isti Superman :o :o :lol: :lol:

Moje misljenje je da samo i ovaj prijelazni rok odradili dobro i ne znam koliko bi dovodjenje novih igraca bilo dobro. Konkurencija u timu bi se povecala, sto je dobro, ali samo ih 11 moze igrati, tako da bi na klupi imali veliki broj kvalitetnih igraca. U takvoj situaciji uvijek je neko nezadovoljan i tu nastaju problemi. Sto se tice Gomeza, slazem se da treba preci na veci nivo, sto se tice njegove igre. On jeste nas najbolji strijelac, ali moze biti puno bolji. Schweini je WC igrac i prosle sezone je imao velikih problema sa poredama. To se osjetilo i na rezultatima Bayerna, pa se nadam da ce u narednoj sezoni Bastian biti cijelo vrijeme fit.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 jul 2012, 18:30

malo smo se razmazili

Govorili samo da nam treba dubina u ekipi i eto dobili smo je

sta nam sad fali?

40 miliona da potrosimo?

Sto se mene tice volio bi Martineza ali samo sto Basti moze u svakom trenutku da se povrijedi

ako mozemo njeg dovesti za ne vise od 30 miliona super a ovako nek se Bilbao pusi
Thomas Müller - Fußballgott

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 jul 2012, 18:32

A ko to Riberija moze izbaciti iz prvih 11 ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2012, 18:54

M4kaveli je napisao/la:A ko to Riberija moze izbaciti iz prvih 11 ?
Niko. :) Samo zaboravio sam ga gore navest, jer sam se vodio jednom izjavom, koju sam pročitao jučer, a u njoj su navedena ona imena koja sam gore spomenuo. A naravno da Rib ima zagarantovano mjesto. ;) ZACEMENTIRANO. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 jul 2012, 22:32

effe_sa je napisao/la:Slažem se s većinom što si rekao oko Schweinija, s tim da on iz sebe mora još više izvući, on mora radit na tome da bude konstantan. Konstantnost u igri je njegov najveći problem, jer sad jesu opravdanje povrede, ali duži period on nije bio pogođen povredama, pa je gubio konstantnost u igri, s vremena na vrijeme. Znamo da je uprava više godina s njim imala strpljenja i da je forsiran u timu. Svi znamo da se radi o igraču velikih kvaliteta, samo još malo više konstantnosti (a ne ono jedno sam vrijeme svjetska klasa, a poslije sam samo solidan ili nekad čak prosječan). I naravno super bi bilo kad bi pored njega igrao neki brži igrač.
Tako je, konstantnost mora dobiti da bi bio apsolutan WC igrač. Naravno, pretprošlu sezonu nije odigrao možda najbolje i onako kako je odigrao sezonu prije ali konačno je ove trebao potvrditi status WC igrača. Dakle, njegove igre su bile strašne do povrede.

Slažem se s tobom i nadam se da će se vratiti u formu jer je kao takav stvarno potreban ovoj ekipi.

Odgovor na drugi dio posta:

Dante jest dobar igrač, nema sumnje. E sad, po meni bi bilo bolje da Boateng ostane na stoperu. Zašto? Zato jer ima predispozicije za stopera ( ne beka, gledam dugoročno ). Znači on ima tu brzinu, robusnost, duel, skok, pametno postavljanje. Jedini problem kod njega jest nedostatak koncentracije.

Treba napomenuti da je Boateng sezonu odigrao bez ozljede ( ako se ne varam ) i to mu je bila prva sezona gdje je igrao sve utakmice. To je napor kojeg treba iznijeti. To ne treba zaboraviti.

Tako da on ima potencijala da bude strašan stoper i ne treba ga maknut odavde. Badstuber i Boateng djeluju dobro i samo sa iskustvom i u paru mogu napredovati mnogo i čisto iz tog razloga ga ja nikako ne bih maknuo sa stopera.

Dante je dobar igrač koji će donijeti tu potrebnu širinu. Kvalitativno.

Tu je Šaquiri, Weiser, Can, Pizzaro, Manđo. To je dobra ekipa koja može osvojiti Bundesligu i Ligu Prvaka.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 jul 2012, 23:24

Mene zanima ko ce Riberija zamjeniti ukoliko se ne daj Boze ozljedi na duze ? Kako ce mo tad da izgledamo.po meni Roben nije vise onaj igrac koji moze da povuce kad treba,za razliku od Riberija koji vuce uvijek i jos vise kad treba.Da li ce Tymo mijenjati Swaynija kad se ozljedi :cry: ,po meni su to dvije pozicije koje nam skripe i zbog kojih nam se moze ponoviti Chelsea,zbog nedostatka pravih zamjena.
Nije me odavno bilo pa da nesto malo svrljnem,sellam i pozdrav Bavarci. ;)
VOLIM BAYERN

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jul 2012, 23:33

isakovich je napisao/la:Mene zanima ko ce Riberija zamjeniti ukoliko se ne daj Boze ozljedi na duze ? Kako ce mo tad da izgledamo.po meni Roben nije vise onaj igrac koji moze da povuce kad treba,za razliku od Riberija koji vuce uvijek i jos vise kad treba.Da li ce Tymo mijenjati Swaynija kad se ozljedi :cry: ,po meni su to dvije pozicije koje nam skripe i zbog kojih nam se moze ponoviti Chelsea,zbog nedostatka pravih zamjena.
Svakog igrača ćemo lagano zamjeniti kao i uvijek. Jednog nikada nije bilo problem zamijeniti. problem se javio kada ih se više ozlijedilo ili nisu mogli igrati.

Ribery je jedno vrijeme bio propo, pa smo imali Robbena, pa se ozlijedi Schweini, uskoči Kroos, Pa Robben pa dođe Muller itd...U tvom slučaju Šećiri će ti raznjet mozak i pitat ćeš se da li bi možda bilo pametno da ga prodamo. problem će biti kada nam 3-4 prvotimca u obliku Robbena, Riberya, Schweinija, Gomeza, neće moči igrati ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 30 jul 2012, 23:42

http://www.fcbayern.telekom.de/popup_ga ... 06c0e41488" onclick="window.open(this.href);return false; tu imate jos slika sa danjasnjeg slikanja

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2012, 23:49

Stefan Effenberg je napisao/la: Dakle, njegove igre su bile strašne do povrede.
Do povrede u prvom dijelu sezone je odigrao odlično.

Zanimljivo je i to, da je jedna od njegovih super sezona bila i ona kad je tek Ribery došao i kada je igrao u tandemu sa Van Bommelom (sezona 2007/08), a naravno super, super epizoda mu je bila SP 2006. Znači to su periodi njegovog vrhunca, kad mu je igra baš bila sami vrh.

Stefan Effenberg je napisao/la: Dante jest dobar igrač, nema sumnje. E sad, po meni bi bilo bolje da Boateng ostane na stoperu. Zašto? Zato jer ima predispozicije za stopera ( ne beka, gledam dugoročno ). Znači on ima tu brzinu, robusnost, duel, skok, pametno postavljanje. Jedini problem kod njega jest nedostatak koncentracije.

Treba napomenuti da je Boateng sezonu odigrao bez ozljede ( ako se ne varam ) i to mu je bila prva sezona gdje je igrao sve utakmice. To je napor kojeg treba iznijeti. To ne treba zaboraviti.
Nemam ja nešto protiv Boatenga, ja sam naveo samo mogući razvoj situacije, jer Dante je pokupio mnogo pluseva na ovim pripremama, uz to je još izuzetno odlučan u duelima i bezkompromisan, dobro čita igru, to je ono što smo mogli vidjet od njega u Gladbachu. E sad u pripremama, jesam to pomalo pratio (pripreme ko pripreme, ne prati sad čovjek sve, ali ono vidim da je i Juppa zadovoljo). Boateng je imao dosta dobrih partija, samo mora kod sebe tu nekad povremenu naivnost da odstrani. A svakako da će oni ravnopravno konkurisat, možda čak skoro pa podjednako prilike za igru dobiju, s obzirom da ćemo opet imati dosta utakmica, na 3 fronta.
I svakako da je pozitivno da postoji ta konkurencija, da ima više opcija u odbrani, to je jako bitno. Sad faktički bilo da igra Boateng, bilo da igra Dante, nema skoro razlike, ili odlučuju nijanse, a prije je bio problem dal igra Boateng ili moraš gurat tu Tymoshchuka, što mu nije prirodna pozicija i imaš odmah problem.
A meni je bitno da igra stoper koji je najsposobniji da taj posao dobro odradi, a naravno i da drugi stoper bude Holger (njemu je mjesto ionako zacementirano skoro :) ) Holger ima povjerenje trenera, a ja sam prije već objašnjavao zašto sam zagovornik toga i što to uvijek podržavam da on bude standardan. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2012, 00:01

Koliko sam gledao ove pripremne utakmice mislim da će Dante činiti taj stoperski par sa Holgerom dok će Boateng na beka bar dok se ne vrati Alaba a onda mu ne gine klupa jer ovo što je Boateng pokazao na pripremama je veoma slabo valjda se umislio da mu je mjesto zagarantovano.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 31 jul 2012, 00:07

anton 1983 je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Mene zanima ko ce Riberija zamjeniti ukoliko se ne daj Boze ozljedi na duze ? Kako ce mo tad da izgledamo.po meni Roben nije vise onaj igrac koji moze da povuce kad treba,za razliku od Riberija koji vuce uvijek i jos vise kad treba.Da li ce Tymo mijenjati Swaynija kad se ozljedi :cry: ,po meni su to dvije pozicije koje nam skripe i zbog kojih nam se moze ponoviti Chelsea,zbog nedostatka pravih zamjena.
Svakog igrača ćemo lagano zamjeniti kao i uvijek. Jednog nikada nije bilo problem zamijeniti. problem se javio kada ih se više ozlijedilo ili nisu mogli igrati.

Ribery je jedno vrijeme bio propo, pa smo imali Robbena, pa se ozlijedi Schweini, uskoči Kroos, Pa Robben pa dođe Muller itd...U tvom slučaju Šećiri će ti raznjet mozak i pitat ćeš se da li bi možda bilo pametno da ga prodamo. problem će biti kada nam 3-4 prvotimca u obliku Robbena, Riberya, Schweinija, Gomeza, neće moči igrati ;)
Ovaj dio nisam razumio,sta si mislio s ovim spominjanjem Šećirija,u kakvom to mom slucaju.
VOLIM BAYERN

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 31 jul 2012, 00:11

Saurman je napisao/la:Koliko sam gledao ove pripremne utakmice mislim da će Dante činiti taj stoperski par sa Holgerom dok će Boateng na beka bar dok se ne vrati Alaba a onda mu ne gine klupa jer ovo što je Boateng pokazao na pripremama je veoma slabo valjda se umislio da mu je mjesto zagarantovano.

To sam i ja govorio i prije priprema, bez obzira na to šta pokazao Boateng na pripremama, on je po meni nesiguran igrac, a evo i zasto: u stanju je da odigra 90 minuta bez greske,a da 91 min napravi katastrofalnu gresku,takve oscilacije su nedopustive ekipi poput Bayerna,s pravom se moze reci da je naivan i da lahko nasjeda na provokacije napadača,kad je protivnicki napadač u nasem 16-tercu,ja drhtim da nece budala napraviti penal, eto zbog toga bih volio Dante da igra u prvoj postavi, jer covjek igra bez imalo respekta i straha i siguran je u svoje sposobnosti.
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jul 2012, 00:13

@isakovich: Ovo gore je anton u svom stilu svašta nadrobio.... :)
Al uglavnom mislim da i on misli da bi Šaćiri tada bio dobra zamjena, znači po meni svakako on može mijenjat Riberyja, iako se on uvijek spominje kao konkurencija Robenu, ali može Xerdan i Riberyja mijenjat. E sad naravno ne bi ga 100 % mogao zamijenit, ali ako bude dalje napredovao, onda bi bio Šaćiri koliko-toliko dostojna zamjena.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2012, 00:38

Ono što je sad najvažnije hoće li doći taj veznjak ili ne.Nikako ne bi volio da to bude Bender jer to je još jedan igrač za klupe on nema potreban kvalitet za Bayern povrh svega cijena od 25 mil je smiješna, što se tiče Martineza precjenjen igrač a igre koje je pružio na Olimpijadi a i prošle sezone u Bilbau mi ne govore da je on igrač koji vrijedi 40 mil @Stefan Effenberg je spomenuo njegovu realnu cijenu 20tak mil max.Da li bi dostojno mogao zamjeniti Bastiana ne vjerujem djeluje mi dosta sporo.

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 31 jul 2012, 00:51

Da se ja pitam, ja Bendera ne bi platio ni 10 mil,niti bih ga uopste uzimao,pretjerali su vise s transfer politikom uzimanja švaba,Bender dao gol na evropskom prvenstvu i sad cijena 25 mil, a Portugal pun brazilaca i velikih evropskih talenata, pogledajte ekipe poput Benfike,Porta, Lisabona...da mi bi znati kako funkcionise njihov skauting :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jul 2012, 08:29

isakovich je napisao/la: Ovaj dio nisam razumio,sta si mislio s ovim spominjanjem Šećirija,u kakvom to mom slucaju.
a kak se drugačije kaže, blow your mind away? :mrgreen: I misli se na prodaju Riberya...

PS kaj ti nevidiš kako je Šećiri Gicast igrač?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 31 jul 2012, 09:05

Saurman je napisao/la:Ono što je sad najvažnije hoće li doći taj veznjak ili ne.Nikako ne bi volio da to bude Bender jer to je još jedan igrač za klupe on nema potreban kvalitet za Bayern povrh svega cijena od 25 mil je smiješna, što se tiče Martineza precjenjen igrač a igre koje je pružio na Olimpijadi a i prošle sezone u Bilbau mi ne govore da je on igrač koji vrijedi 40 mil @Stefan Effenberg je spomenuo njegovu realnu cijenu 20tak mil max.Da li bi dostojno mogao zamjeniti Bastiana ne vjerujem djeluje mi dosta sporo.
Ne znam koji covek je zakljucio da Martinez ima sposobnosti da menja Svajnstajgera u slucaju povrede.(OVO PISEM UKOLIKO BI SE TRANSFER REALIZOVAO) Ima dobre pasove, bilo kratke ili duge, ali nije mi tako okretan i brz, eksplozivan, ne bi smo s njim dobili Bog zna koliko u poboljsanju igre prema napred. Cak je na OI bio jako povucen, jedva da je presao polovinu, nisam video neke njegove izlete ka protivnickom golu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jul 2012, 10:54

amel10071988 je napisao/la:Da se ja pitam, ja Bendera ne bi platio ni 10 mil,niti bih ga uopste uzimao,pretjerali su vise s transfer politikom uzimanja švaba,Bender dao gol na evropskom prvenstvu i sad cijena 25 mil
Ma ne bi mi za njega nikad dali 25 miliona, u to budi siguran. To bi mogao tražit Leverkusen, ali to nikad ni u snu, nije realna cijena. Bender je mlad, borben, univerzalac, ima potencijala, ali mora se još dokazat, da bi sad neko mogao dići toliko cijenu za njega. A s druge strane 10 miliona sigurno vrijedi, a kad bi ga kupovali mislim da bi dali maksimalno 15. Samo problem nije u kvaliteti Bendera, nego u tome što on nama nije potreban, kao što je već napisano ovde, on faktički za početak donosi samo širinu u kadru i bio bi jedna dobra alternativa (u budućnosti možda i više), ali takav tip igrača ne bi nam donio momentalno neki veliki korak naprijed.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 31 jul 2012, 13:17

slika
:lol:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2012, 13:20

brzitesanj je napisao/la:slika
:lol:
Bilal kao i uvijek sjajno raspoložen Alaba mu je omiljena meta. :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []