Osvrnuću se na utakmice klubova regiona u kvalifikacijama koje se igraju danas.
Sarajevo - Zeta , nema se ovde šta mnogo filozofirati, Sarajevo je favorit,naravno to se mora potvrditi ozbiljnošću i pobedom. Zeta naizgled lagana prepreka,ali mislim da je Jović i kompanija svesna da crnogorci nisu nimali naivan rival,štaviše ima tu nekoliko dosta mladih i perspektivnih igrača,ima i nekoliko igrača koji su igrali za dakako veće klubove nego što je Zeta,na kraju iako dolaze iz relativno male sredine imaju sasvim ozbiljno rukovodstvo. Naravno,ponavljam prolaz Zete bi bio ravan čudu.
Slaven - Atletik Bilbao , ne treba biti mnogo pametan da bi se došlo do zaključka ko je ovde favorit. Međutim prednost hrvatskog tima je što su u takmičarskom pogonu, hr liga je počela,dok je ovo špancima prvi meč u sezoni,još uvek nedovoljno takmičarski spremni. Kvalitet i sve ostalo je na strani Atletika.... Ne bi me čudilo da prva utakmica završi nerešeno,a da u drugoj španski tim sa nekoliko razlike osigura prolaz dalje.
Hajduk - Inter, Splićani baš nisu imali sreće s jedne strane i s druge baš su je imali. Sigurno da je atraktivan rival veliki plus u nekoliko smerova. Pre svega u finansijskom. Pune tribine i neiskusan tim pak su nešto što Hajduku i protiv Intera verovatno ne može doneti ni remi u prvoj utakmici,bez obzira što će Inter verovatno igrati u drugoj postavi. Ipak, bolje je ispasti od Intera nego od nekakvih istočnjaka,zapravo nije sramota... Možda mladi tim Hajduka baš iskoristi podcenjivački odnos milaneza i iznenadi,ali.... šanse za takvo nešto u prvoj tekmi su 5-10%.
Arsenal Kyiv - Mura Slovenci su samim plasmanom u treće kolo uradil mnogo.Međutim sigurno je da u Kiev ne idu sa belom zastavom i da ukrajincima neće tako lako prepustiti pobedu i predati se. Arsenal igra dosta jače takmičenje,ima kvalitetniji sastav i favorit je,to je činjenica. Da li će sve biti rešeno u prvoj utakmici,ili će konačna odluka pasti u drugom meču,nezahvalno je govoriti,ubeđen sam da ukoliko Mura da gol i recimo izgubi sa 2-1 da ima itekako šansi,ali sam još ubeđeniji da bi Arsenal mogao slaviti sa 3-0 ili 4-0.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!