Europa League 2012/2013

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

harishp
Kontakt:

Re: Europa League 2012/2013

Post Postao/la harishp » 02 avg 2012, 10:09

limenka je napisao/la:
harishp je napisao/la:
limenka je napisao/la:Inter u Splitu.
Bilbao u Koprivnici.
Hannover u Širokom?
Gdje je velis Hannover ?
Upitnik ima svoju težinu.
Dobro onda evo ti usklicnik!
U prevodu prvo reci hop pa onda skoci................................... :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 02 avg 2012, 11:31

Osvrnuću se na utakmice klubova regiona u kvalifikacijama koje se igraju danas.

Sarajevo - Zeta , nema se ovde šta mnogo filozofirati, Sarajevo je favorit,naravno to se mora potvrditi ozbiljnošću i pobedom. Zeta naizgled lagana prepreka,ali mislim da je Jović i kompanija svesna da crnogorci nisu nimali naivan rival,štaviše ima tu nekoliko dosta mladih i perspektivnih igrača,ima i nekoliko igrača koji su igrali za dakako veće klubove nego što je Zeta,na kraju iako dolaze iz relativno male sredine imaju sasvim ozbiljno rukovodstvo. Naravno,ponavljam prolaz Zete bi bio ravan čudu.

Slaven - Atletik Bilbao , ne treba biti mnogo pametan da bi se došlo do zaključka ko je ovde favorit. Međutim prednost hrvatskog tima je što su u takmičarskom pogonu, hr liga je počela,dok je ovo špancima prvi meč u sezoni,još uvek nedovoljno takmičarski spremni. Kvalitet i sve ostalo je na strani Atletika.... Ne bi me čudilo da prva utakmica završi nerešeno,a da u drugoj španski tim sa nekoliko razlike osigura prolaz dalje.

Hajduk - Inter, Splićani baš nisu imali sreće s jedne strane i s druge baš su je imali. Sigurno da je atraktivan rival veliki plus u nekoliko smerova. Pre svega u finansijskom. Pune tribine i neiskusan tim pak su nešto što Hajduku i protiv Intera verovatno ne može doneti ni remi u prvoj utakmici,bez obzira što će Inter verovatno igrati u drugoj postavi. Ipak, bolje je ispasti od Intera nego od nekakvih istočnjaka,zapravo nije sramota... Možda mladi tim Hajduka baš iskoristi podcenjivački odnos milaneza i iznenadi,ali.... šanse za takvo nešto u prvoj tekmi su 5-10%.

Arsenal Kyiv - Mura Slovenci su samim plasmanom u treće kolo uradil mnogo.Međutim sigurno je da u Kiev ne idu sa belom zastavom i da ukrajincima neće tako lako prepustiti pobedu i predati se. Arsenal igra dosta jače takmičenje,ima kvalitetniji sastav i favorit je,to je činjenica. Da li će sve biti rešeno u prvoj utakmici,ili će konačna odluka pasti u drugom meču,nezahvalno je govoriti,ubeđen sam da ukoliko Mura da gol i recimo izgubi sa 2-1 da ima itekako šansi,ali sam još ubeđeniji da bi Arsenal mogao slaviti sa 3-0 ili 4-0.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 02 avg 2012, 11:42

Kada je reč o srpskim predstavnicima da i o tome koju progovorim.

VOJVODINA - Rapid Beč (21:00, RTV), Domaći tim koliko god neubedljivo izgledao na svom prvom evro nastupu ove godine u NS, toliko je u drugoj utakmici pokazao da itekako ima štofa.Pitanje je samo koliko će moći protiv najvećeg austrijskog tima?! Imaće pojačanje za ovu utakmicu u holanđaninu Serginho Greenu,ali istovremeno biće slabiji za pocrvenelog Trajkovića. Sećam se one tekme protiv Austrie na Marakani pre par godina i evidentno i tada je Voša imala dobar tim (a Austria opet slabiji nego danas Rapid) i opet su nesretno primili gol i završili 1-1,da bi u Austrii bili poraženi i ispali. Nadam se da ih ovaj pritisak i atmosfera koja se stvara par dana u NS neće pokolebati i stegnuti noge. Austrijanci jesu favoriti,ali Voša sa povoljnim rezultatom iz prvog meča,što znači sa bilo kakvom pobedom ima se čemu nadati. Naravno ne bih da se pravim selektor,ali velika im je šansa ukoliko u napadu ne počnu dva idiota Bojović i Škuletić. Daleko učinkovitiji bi tu mogli biti Abou i Bilbija.....

CRVENA ZVEZDA - Omonija, Iskreno verujem da je Zvezda favorit,kao što verujem i da Omonija nema kvalitet da večeras iznenadi Zvezdu. Zvezda mora igrat na pobedu,jer u suprotnom šanse na Kipru će biti svedene na minimum. Iako će neko pomisliti kako jedva čekam (što apsolutno nije tačno) da se Zvezda obruka,ispadanje od Omonije bi se moglo staviti pod veliki sportski neuspeh. Što to kažem,pa jednostavno tim koji se navodno tri godine pravi,koji ima itekako veliku podršku sa tribina ne bi smeo sebi dozvolit luksuz da ponovo odigra samo dva kola u Evropi.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 02 avg 2012, 15:39

Evo moje prognoze za neke dvoboje.
Anzhi-Vitesse -- Ako će Eto'o biti raspoložen, pobjeda Anzhija ne dolazi u pitanje. U suprotnome bit će gusto.
Dila Gori-Anorthosis -- Mogu oni dilat i gori i doli, ali ako će Anorthosis ozbiljno pristupiti utakmici ne treba se ničega plašiti u Gruziji.
AIK Stockholm-Lech -- Prije 2 godine bi bez razmišljanja rekao da će Lech pobjediti i u gostima, ali sad nisam siguran. Lech je kroz zadnje 2 godine ostao bez puno odličnih i dobrih igrača (Peszko, Lewandowski, Štilić, Rudnevs, Krivets,...), a nisam siguran koliko su im kvalitetna pojačanja da ih zamjene (Lewandowskog sigurno nadoknadit ne mogu). S druge strane AIK nije neka ekipa od koje treba strahovati (jedva su izbacili Hafnarfjordur), ali visok poraz prvaka Poljske Slaska kući protiv prvaka Švedske Helsingborga treba staviti nogometaša Lecha pod oprez.
APOEL-Aalesund -- Mislim da će APOEL pobjediti rutinski, recimo 2:0 jer je ciparski KLUPSKI nogomet trenutno mnogo kvalitetniji od norveškog.
Kalmar-Young Boys -- Inače bi bez problema rekao da je Young Boys mnogo kvalitetnija momčad, ali prolaz protiv Zimbrua tek nakon penala me je zabrinuo. Pretpostavljam da je to zbog prevelike opuštenosti i da su kvalitetnija momčad. U Švedskoj mogu ostati neporaženi.
Ried-Legia -- Zanimljiv dvoboj. Prognoziran neodlučan rezultat i prolaz Legije na kraju jer mislim da su kvalitetnija momčad.
Ruch-Plzen -- Slično kao i kod Rieda i Legije, s tim što vrijedi za Plzen sve kao i za Legiju gore.
Tromso-Metalurg Donetsk -- Mislim da ovo Metalurg prolazi bez velikih problema, a dok Tromso jedino kući može nešto učiniti.
Bnei Yehuda-PAOK -- Mislim da PAOK prolazi, ali da će biti neizvjesna prva utakmica.
Heerenveen-Rapid Bukurešt -- Pobjeda Heerenveena 2 razlike, recimo 3-1.
Servette-Rosenborg -- Pobjeda Servettea u prvoj utakmici i prolaz njihov uz neizvjesnost do kraja u Norveškoj.
Horsens-Elfsborg -- Nemam blage veze ko bi mogao proći, vjerujem da su podjednake momčadi.
Zvezda-Omonia -- Pobjeda Zvezde 1 razlike ili neriješen rezultat i prolaz Ciprana na kraju uz napetu završnicu.
Bilbao-Slaven -- Mislim da neće Bilbao pobijediti više od 2 razlike, možda čak i 1. Ali naravno prolazi bez ikakve rezultatske drame, jer može u Koprivnici s lakoćom pobijediti ako zbog minimalne pobjede u Baskiji Koprivničani krenu u napad.

BordoGigant
Kontakt:

Post Postao/la BordoGigant » 02 avg 2012, 16:29

Mislim da ce se Bilbao i prije revansa pozdraviti sa Europa ligom, dok Hajduk ima dobre sanse da ima sanse u drugom matchu. Cak sto vise, mislim da uz dobru podrsku mogu izbjeci poraz, a uz mnogo srece i neka minimalna pobjeda.
Crvena Zvezda ce imati jako tezak zadatak, prvu igraju kuci i tu moraju izvuci dobar rezultat. Vojvodini ce isto tako biti tesko, al njih slabo poznajem kao ekipu, tako da necu puno o tome.
Liverpool bi trebao lagano da prodje ovo i da revans na Anfieldu bude samo formalnost, a ako tako ne bude, neka se slobodno prestanu baviti fudbalom.

Sto se tice Sarajeva, bit ce dovoljno 3:0.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 02 avg 2012, 16:40

Sarajevo je favorit, ali malo lakše s tim rezultatima od 3:0 i 4:0. Pa nisu ljudi došli igrat lopte nakon što su prije toga ovce čuvali. 2:0 je sasvim dovoljno i realno, a poznavajući Sarajevo ne bi me čudilo 3:1 što nije baš najidealniji rezultat, ali je sasvim pristojan i dovoljan protiv Zete. Mi smo ih prije 7 godina pobjedili 4:2 i 1:0 i mislim da se niko od vas ne bi bunio kad bi i vi tako :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 avg 2012, 16:55

Da ne igra Sarajevo sledeći prvi izbor za gledanje bi mi bila utakmica Vojvodina-Rapid Beč,vjerovatno najravnopravniji duel u ovoj fazi takmičenja,šanse 50:50.
Već u ovoj fazi dosta velikih ekipa nastupa,Anzhi koji po meni može dogurati do samoga kraja,pa Dynamo Moskva,Bilbao,Inter,Hannover,Apoel,Liverpool,Marseille.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 avg 2012, 16:57

Ima li neko link za utakmicu Anži-Viteze?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 02 avg 2012, 17:00

Henderson je napisao/la:Ima li neko link za utakmicu Anži-Viteze?
****www.****.tv/sports/football.html
Probaj probrat odavde.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 02 avg 2012, 17:02

Možda Hajduk čak ima neke šanse na ovoj utakmici, ako se Interovi igrači nisu dobro naspavali. :lol: Izviran način navijača Hajduka, kako za svaku cijenu spriječiti Inter da ih zgazi.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 avg 2012, 17:11

http://atdhe.tw/watch.php?id=363949" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrati pažnju na vezne igrače Anzhia Shatov 22 godine,Jucilei 24,materijal za Liverpoola :P
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 02 avg 2012, 18:36

Shatov probija goste za vodstvo
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 avg 2012, 19:33

LBJ MVP je napisao/la:
http://atdhe.tw/watch.php?id=363949" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrati pažnju na vezne igrače Anzhia Shatov 22 godine,Jucilei 24,materijal za Liverpoola :P
Hvala jarane, ali ovo je bilo nazor. Nije me nešto posebno Anži impresionirao. Opet se sve vrti oko Etoa. Šteta šta je sve Viteze promašio.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 03 avg 2012, 01:16

Muška igra Slavena Belupa kod Bilbaa.Uz malo sreće u 85.minuti su mogli do drugog gola,mada su i domaci mogli vise golova postici.Sve u svemo Slaven je pokazao kako se igra i da se mogu stvoriti prilike protiv puno obljeg protivnika.Na kraju ipak 3-1 za Baskijce :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 03 avg 2012, 10:38

Kao što sam i već govorio, Murina bajka se završava u Kijevu. Arsenal u svim elementima fudbalske igre nadigrao slovence,koji su još dobro i prošli.... Evidentna razlika u kvalitetu, ukrajinci bolju u duel igri,fizički jači i sasvim zasluženo već posle prve tekme imaju prolaz dalje.... S druge strane, Mura se nije obrukala,prošli su CSKA Sofia i imaće još jednu priliku da osvetljaju obraz u revanšu i još malo koeficijent napucaju.....

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 03 avg 2012, 14:33

" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 03 avg 2012, 22:35

underPFC je napisao/la:Kao što sam i već govorio, Murina bajka se završava u Kijevu. Arsenal u svim elementima fudbalske igre nadigrao slovence,koji su još dobro i prošli.... Evidentna razlika u kvalitetu, ukrajinci bolju u duel igri,fizički jači i sasvim zasluženo već posle prve tekme imaju prolaz dalje.... S druge strane, Mura se nije obrukala,prošli su CSKA Sofia i imaće još jednu priliku da osvetljaju obraz u revanšu i još malo koeficijent napucaju.....
Utakmica Arsenal Kyiv - Mura je pod istragom UEFE i mogla bi završiti 0-3, znači pobjedom Mure.
Naime, u momčadi Arsenala bio je Eric Matoukou, koji ne bi smio da igra. Ovaj igrač je 2010 godine u evropskoj utakmici protiv Porta zaradio crveni karton i dobio 1 utakmicu neigranja. Slijedeča utakmica Erica Matoukouaja nakon Porta u Europi, bila je baš protiv Mure. Eric Matoukou ne bi smio da igra, ali ipak je bio na utakmici protiv Mure i čak postigao gol. UEFA če svoju odluku sporučiti utorak 7.8.

U 3 utakmicama prošle i predprošle godine dogodio se slučaj, da je igrao neko, koji ne bi smio zbog kartona i sve 3 utakmice su se završile 3-0 za suprotno momčad.
Zadnja izmjena: iskratel, dana/u 03 avg 2012, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 03 avg 2012, 22:51

Oooo :) Kakva se šansa Muri pruža ako se to registruje 0:3 :) . Matoukou bio jedan od najboljih na toj tekmi.
Realno,Arsenal je bolja ekipa,ali ako su stvarno išli mimo propisa,neka snose sankcije,a slovenci će imat dva tima u 4. kolu,verovatno onda...

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 avg 2012, 01:13

Gomel - Liverpool 0:1
Udarci: 14(2) - 8(3)
Korneri: 3 - 4
Sažeci prema kojima se čini da je Gomel mogao razvaliti Liverpool :o http://www.101greatgoals.com/gvideos/fc ... ighlights/

APOEL - Aalesund 2:1
Udarci: 16(8) - 2(2)
Korneri: 5-0
APOEL poput Sarajeva potpuno nadigrao protivnika, ali pobijedio samo 2:1 [youtube][/youtube]

Heerenveen - Rapid Bukurešt 4:0
Udarci: 15(6) - 6(4)
Korneri: 3-9
[youtube][/youtube]

Athletic Bilbao - Slaven Belupo 3:1
Udarci: 15(6) - 3(2)
Korneri: 5-2
Hrabra igra Slavena, mogli su primit još golova, ali su mogli otići kući i sa 3:2, golove su malo glupo primili, ali igrali su lijep i napadački nogomet
[youtube][/youtube]

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 07 avg 2012, 14:03

Its official: Arsenal Kyiv (Ukr) - Mura 05 (Slo) 0:3 :lol: :!: :lol:

Povratna utakmica 9.9.2012 u Mariboru.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.