Sport i TV

Padovan
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la Padovan » 03 avg 2012, 15:07

Sinoć poslije utakmice oni na FACE TV najaviše da će pronositi utakmice Bundes total liga cup HSV - Borussia Dortmund i Werder - FC Bayern, kao i finalnu utakmicu i utakmicu za treće mjesto. I utakmicu Hannover96 - Barcelona, i kao biće još nije to sve od sporta na FACE TV :D.

Još ove utakmice uz Marjana 8-)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 avg 2012, 15:10

Zeman je napisao/la:Može li mi neko objasniti ovu situaciju: Na MojaTV se ne može gledati sport na HRT2 jer "vlasnik programa nije obebijedio prava za distribuciju na prostoru BiH". Eh sad, večeras ima previše sporta gdje hrvatski timovi učestvuju, pa je tako vaterpolo utakmica Hrvatska-Italija prebačena na HRT1 i, za divno čudo, utakmica se može gledati, nije blokiran program. Kako to? HRT1 i 2 su ista televizija, isti je vlasnik programa, kako na jednom može, a na drugom ne može da se gleda?
ma malverzacije ako budu ovi htjeli sa HRT-a mislim da ih mogu fino tuziti :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 avg 2012, 15:16

StevieG je napisao/la:Kao što znate bliži se Premiership, a mene zanima da l' će BHT ponovo prenosit' samo jedan susret il' će se vratit' na onaj format dvije utakmice - subota ; dvije - nedjelja? Hvala na odgovoru.
Nikad vise oni nece imati taj luksuz da prenose toliki broj utakmica.
#divovi

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 03 avg 2012, 15:17

HRT nema pravo prenositi OI na teritoriji BIH

Samo ova tri hebena javna emitera BHT FTV i RTRS imaju.
Thomas Müller - Fußballgott

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 avg 2012, 17:32

don_burza je napisao/la:HRT nema pravo prenositi OI na teritoriji BIH

kak crna gora prenosi :roll:
nema potpisa

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 03 avg 2012, 17:40

od ove godine ocekujem dosta od face tv,bar jednu ligu da otkupe!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 avg 2012, 17:48

StevieG je napisao/la:Kao što znate bliži se Premiership, a mene zanima da l' će BHT ponovo prenosit' samo jedan susret il' će se vratit' na onaj format dvije utakmice - subota ; dvije - nedjelja? Hvala na odgovoru.
Nemaju oni novca da daju koliko Premiership traži za tv - prava, mnogo puta kada sam pratio Premiership na BHT - u se žale oni komentatori kako su poskupila tv - prava dvostruko ili trostruko za Premiership, te da će iz godine u godinu, kako vrijeme bude odmicalo tražiti sve više i više.
Čak su pomišljali da potpuno prestanu da prate Premiership na BHT - u zbog nedostatka financijskih sredstava
BTW, ništa novo za nas
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 03 avg 2012, 18:13

Ne, ne.. Ništa od sporta sa HRT2 ovi neće da puste na MojaTV, a sinoć vaterpolo bio na HRT1 i to (greškom ili ne) pustili. Zbog toga mi nema logike.. Biće da je @bob u pravu:
bob je napisao/la:
Zeman je napisao/la:Može li mi neko objasniti ovu situaciju: Na MojaTV se ne može gledati sport na HRT2 jer "vlasnik programa nije obebijedio prava za distribuciju na prostoru BiH". Eh sad, večeras ima previše sporta gdje hrvatski timovi učestvuju, pa je tako vaterpolo utakmica Hrvatska-Italija prebačena na HRT1 i, za divno čudo, utakmica se može gledati, nije blokiran program. Kako to? HRT1 i 2 su ista televizija, isti je vlasnik programa, kako na jednom može, a na drugom ne može da se gleda?
Ili su sinoć greškom pustili HRT1 ili je malverzacija...
NAPRIJED NARODE!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2012, 18:20

Zeman je napisao/la:

Ne, ne.. Ništa od sporta sa HRT2 ovi neće da puste na MojaTV, a sinoć vaterpolo bio na HRT1 i to (greškom ili ne) pustili. Zbog toga mi nema logike.. Biće da je @bob u pravu:
bob je napisao/la:
Ili su sinoć greškom pustili HRT1 ili je malverzacija...
Kod nas u Visokom samo kada je liga sampiona i ako to prenosi BHT,RTRS,FTV onda blokiraju HRT.Isto se odnosi i na RTS i NOVA tv.Sada dok traje olimpijada nisu nikako ukidali navedene programe.Ovo se odnosi na lokalnog kablovskog operatera.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 avg 2012, 21:59

Novi sportski kanal iz bogate porodice Arenasport kanala startao je i u našoj zemlji. Arenasport za BiH počeo je sa testnim emitovanjem te će prenositi utakmice BH Telecom Premijer lige u nadolazećoj sezoni.

Već u nedjelju 5. avgusta Arenasport za BiH emitovat će derbi utakmicu prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH sa stadiona Asim Ferhatović Hase na kojem se sastaju Sarajevo i Čelik od 21:00 sat.

Inače, Arenasport za BiH emitovat će jednu utakmicu po kolu, a vjerovatno dvije i više utakmica najjačeg bh. fudbalskog prvenstva po kolu kako prvenstvo bude odmicalo. Arenasport za BiH emitovat će ukupno 36 utakmica uključujući po devet utakmica sarajevskih premijerligaša Sarajeva i Željezničara. Kao i ostali kanali Arenesport i Arenasport za BiH emitovat će se u Visokoj Definiciji (HD).

Arenasport za BiH biće dostupna pretplatnicima IPTV i kablovskih operatera u našoj zemlji koji u svojoj programskoj ponudi imaju Arenasport TV kanale. Kako budu počinjala najjača evropska fudbalska takmičenja kao i Liga prvaka i Evropa liga te ostala sportska takmičenja tako će gledaoci moći vidjeti razliku između Arenasport 1 i Arenasport 1 Hrvatska i novog kanala Arenasport za BiH.
Ovo je extra viijest.Bravo za Arenasport
BosnaE

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 avg 2012, 22:23

Hoće li je ubaciti u ovu Moju Web Tv :?: :?:

Kaže Senad večeras, nakon rekordne gledanosti utakmica Sarajeva i Željezničara na njegovoj televiziji, sad se i ostale televizije uključile u borbu za prenos uzvrata, samo da ne bi oni prenosili, ali kaže svim silama će se boriti da obezbjede i prenos revanša ;)
Valjda neće BHT otkupiti, a i gdje će u istom terminu im igraju domovine Srbija i Hrvatska ipak je to preće :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 avg 2012, 22:25

legenda reala je napisao/la:Hoće li je ubaciti u ovu Moju Web Tv :?: :?:

Kaže Senad večeras, nakon rekordne gledanosti utakmica Sarajeva i Željezničara na njegovoj televiziji, sad se i ostale televizije uključile u borbu za prenos uzvrata, samo da ne bi oni prenosili, ali kaže svim silama će se boriti da obezbjede i prenos revanša ;)
Valjda neće BHT otkupiti, a i gdje će u istom terminu im igraju domovine Srbija i Hrvatska ipak je to preće :roll:
Nazalost,BHT je vec otkupio prava za revans.
BosnaE

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 avg 2012, 22:35

Ma bili su oni otkupili i Čelik-Borac pa su ih Crnogorci nešto zajebali, a ovi bili i u program stavili utakmicu :P

Gledam na BHT-u tenis danas i ne vidim ni rezultat, kolko je nešto mutno, prebacim na bilo koji strani i slika :o , zato i ove utakmice Sarajeva, Face Tv to radi na nivou više u odnosu na BHT, koliko god i oni bili loši
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 avg 2012, 22:46

legenda reala je napisao/la:Ma bili su oni otkupili i Čelik-Borac pa su ih Crnogorci nešto zajebali, a ovi bili i u program stavili utakmicu :P

Gledam na BHT-u tenis danas i ne vidim ni rezultat, kolko je nešto mutno, prebacim na bilo koji strani i slika :o , zato i ove utakmice Sarajeva, Face Tv to radi na nivou više u odnosu na BHT, koliko god i oni bili loši
Ovo odo Arenesport me je pravo obradovalo.Nadam se da ce u buducnosti taj ArenasportBiH polahko preuzimati primat.
BosnaE

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 avg 2012, 00:38

BIH liga ima i u najavi za Arenu Sport Srbija. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 04 avg 2012, 00:40

arena sport je popusila u vezi spanske lig pa sad mora malo se kompenzovat heh mada opet svaka cast im za ovo!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 avg 2012, 00:41

Na sta je arena spala da prenose balkanske lige :lol: :lol: :lol: Ne bi me cudilo da im SK i to otme :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 avg 2012, 00:42

Hoću li pogrešiti ako kažem da Arena oseća da polako gubi gledaoce?! Verovatno neću!
A sami su donekle krivi,ponajviše jer su špansku izgubili od SK, mnogo para je bačeno na prenose nekih rukometnih takmičenja gde je gledanost za razliku očekivanog smešna.... Seria A i JSL im vraćaju uloženo donekle,te naravano neki eksluzivni prenosi.... SK je dominantan i ta njihova dominacija će čini se još jačati.
Areni je greška što često ekskluzivne prenose i derbi susrete ne prenose na svom prvom kanalu,pa mnogobrojni ljudi koji imaju samo keca,nisu u prilici videti ono glavno..... Telekom stoji iza njih,al sadržaj mora biti bolji.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 avg 2012, 01:36

Pretjerali su sa 4 kanala...sada jos prave kao Hrvatske i Bosanske...znaci jos vise njih. Bolje da su sve skoncentrisali u dva kanala gdje bi i intezitet direktnih prenosa bio bas veliki a i samim tim bi se i kvalitet iskristalisao.

Nije mi jasno cemu ovoliki kanali..a onda nam repriziraju stalno nesto. Zar misle da mogu postici vecu gledanost na taj nacin.

Kada vec imaju oviliko kanala, mogli su samo jedan kanal rezervisati za regionalni sport, prije svega ove fudbalske lige u regiji, jer smo ipak mi sto pratmo fudbal najzagrizeniji gledaoci :mrgreen:

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 04 avg 2012, 01:41

Pa kad će ubaciti arenasport BiH na MojaTV? Sad je nema, a još je 40 sati do utakmice :mrgreen:
NAPRIJED NARODE!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.