Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

reptil
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la reptil » 05 avg 2012, 12:05

gazda664 je napisao/la:Ovo je sve dobro,ali ja se boji da ako se plasiramo na EP da Mirza nece igrati za nas jer NBA timovi traze od reprezentacija da plate osigurenje za igrace a ono nije malo.Mi sigurno nemamo te pare,znam da je prosle god Francuska dala bruku para za osiguranje NBA igraca!!!

ja znam da je DIRK NOWIZKI sam sebi lplatio osiguranje da nebi njegova repka ispastala :lol: :lol: SVAKA CAST :)

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 avg 2012, 12:07

Sto se tice Preldzica, to ne mogu nikako da shvatim, ali eto, njemu je u glavi samo slava i pobjeda, i osvajanje eura sa turcima, jer zna da sa BIH ne bi do toga dosao. Barem ja to tako shvatam.

I jos neshto, Turci su "izvalili" vecu kolicinu novca, tako da...jasna prica kao dan.

Sta mislite o danasnjoj utakmici, ko bi se mogao sljedeci pokazati od ovih sa klupe?
Kindže, kindže...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2012, 12:09

Nije meni brate muka kad kojekakvi Planinici, Radmanovici, Baraci itd idu igrati za druge reprezentacije, jbg to im je u srcu...ljudi BiH ne osjecaju kao svoju i ne treba tu da igraju.

Najvise me boli kad ni ove Bosnje ne osjecaju ni mrvu patriotizma, traze idu za sitnim interesima i igraju za onog ko vise ponudi... To su tako ljigavi ljudi, vecinom sitne neobrazovane duse...

Nadam se da ce toga u buducnosti ako nista biti mnogo manje, i radujem se potencijalu jednog Jusufa Nurkica...nikad ga nisam gledao ali ako Aco tvrdi da je potencijal tih razmjera, onda svakako svi trebamo biti sretni sto je on nas.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2012, 12:12

Adibhf88 je napisao/la:Sto se tice Preldzica, to ne mogu nikako da shvatim, ali eto, njemu je u glavi samo slava i pobjeda, i osvajanje eura sa turcima, jer zna da sa BIH ne bi do toga dosao. Barem ja to tako shvatam.

I jos neshto, Turci su "izvalili" vecu kolicinu novca, tako da...jasna prica kao dan.

Sta mislite o danasnjoj utakmici, ko bi se mogao sljedeci pokazati od ovih sa klupe?
Mislim Nemanja Mitrovic...djeluje mi kao profinjeni strijelac jako dobre visine i konstitucije. Ako je tek dosao u Evropu i ovako igra, mislim da moze ici gore za 30% najmanje cim nadje solidan klub i zaigra u Evropi.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 05 avg 2012, 12:22

Celikovac je napisao/la:Nije meni brate muka kad kojekakvi Planinici, Radmanovici, Baraci itd idu igrati za druge reprezentacije, jbg to im je u srcu...ljudi BiH ne osjecaju kao svoju i ne treba tu da igraju.

Najvise me boli kad ni ove Bosnje ne osjecaju ni mrvu patriotizma, traze idu za sitnim interesima i igraju za onog ko vise ponudi... To su tako ljigavi ljudi, vecinom sitne neobrazovane duse...

Nadam se da ce toga u buducnosti ako nista biti mnogo manje, i radujem se potencijalu jednog Jusufa Nurkica...nikad ga nisam gledao ali ako Aco tvrdi da je potencijal tih razmjera, onda svakako svi trebamo biti sretni sto je on nas.
slika
slika

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 avg 2012, 12:33

[youtube][/youtube]

Ukoliko neko nije gledao sinoc utakmicu, evo pronasao sam drugo poluvrijeme, dobar kvalitet slike
Kindže, kindže...

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 05 avg 2012, 12:52

Kao neko ko iskreno više ne prati našu košarku i uopšteno sport u BiH radi određenih razloga (KK Bosna, RK Bosna, baraži reprezentacija) želio bi napisati par riječi onako što sam zapazio kroz izvještaje sa portala iz ovih uvodnih priprema.

Prije svega mogu zaključiti da ova reprezentacija napokon na nešto liči. Ne samo timom, već i organizacijski vidi se da sekretar Harun M. se dosta potrudio i napravio par dobrih stvari. Naravno uvijek može bolje, ali sada repka ima dosta dobre uvjete za rad i pripreme. Nema više kukanja po medijima kako se nema para, nego se zasuku rukavi i potrudi se, dobrih ljudi i spremnih da prepoznaju neki projekat kao ovaj sa Acom je bilo i biti će. Imamo mi mnogo patriota spremnih da pomognu, ali od lopovluka ne smiju da ulože novac.

Uglavnom dobili smo pravog selektora, vizionara i jednog od rijetkih kojem nije stalo do money i zarade, već da nešto napravi i ostvari neki trag. Aco je svakako jedno od velikih pojačanja za ovu reprezentaciju i sigurno će uspjeti da od nekih igrača izvuće maksimum što nisu/ne bi mogli Sabit ili Mensur. Pripreme se odrađene onako kako i treba, sa puno pažnje posvećene fizičkoj spremi, igrači pucaju od snage i nema da se neko povrijedi kao što je bio slučaj ranijih godina. Posebno mi se dopada što je svemu posvećena pažnja i nema ništa da se prepusti slučaju, kao što jedan čovjek spomene "Kod Sabita se znalo i remija baciti, kod Ace se gine na treninzima".

Posebno sam zadovoljan što je uradio napokon podmlađivanje igrača, zahvalio se nekim igračima kao što je sirovina Keno Bajramović. Svaka njemu čast i nemam ništa protiv njega, ali koliko je valjao duplo nam je više muke i glavobolje zadavao. Dobar je svakako izbor Zack-a Wrighta na mjesto Amera i do sada se dobro pokazao. Drago mi je vidjeti da se pozivaju i igrači iz reda aktuelnog prvaka BiH jer onda i liga dobija na značaju i kvaliteti svakako što će biti motiv više svakom igraču da se kroz dobre partije može do reprezentacije. Naravno glavna nada i uzdanica nam je svakako Mirza Teletović i tu nema nikakve priče, međutim za pohvaliti je i da čovjeka ohrabri što i kad nije u igri drugi momci dosta pružaju i zalažu se.

Ja sam iskreno zadovoljan i vjerujem da će ovo vremenom biti još puno bolje dok se dosta stvari posloži. Ipak je ovo sve novo nanovo treba svi da se naviknemo, da i Aco odradi još malo skautinga u potrazi za novim igračima. Pripremne utakmice svakako nisu mjerilo kvalitete i ne možemo sad očekivati da ginu i daju 100%, naravno sad se ima i taktika, postavke igre što svakako ranije bio bio slučaj kad su igrači doslovno iz kluba donosili akcije i tokom igre nešto pokušavali da naprave. Samo je bitno da podržimo ove momke i ne bude rafalne paljbe ako se desi neka lošija utakmica ili pad koncentracije u nekoj završnici. Vjerujem da je prošlo vrijeme fobije od treće četvrtine, da su igrači spremni da daju sve od sebe i da konačno zaigramo kako treba. Ne očekujem da se složite sa mnom, ali eto onako sam napisao subjektivno i kroz zapažanje dosadašnji tijek priprema repke.

Živjeli i vidimo se u Skenderiji ako Bog da. 8-)

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 avg 2012, 12:53

Aco dobio tehničku i govori sudiji ''pichko'', a onda fasova isključenje. :D

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 avg 2012, 12:56

Najjjjdrazi momenat na ovoj utakmici mi je (20:08) , kada Zack ugrade Teodosicu loptu a u narednom napadu Mirza s 8-9 metara pogodi tricu :D
Kindže, kindže...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 05 avg 2012, 13:06

sve bi bilo manje-više idealno, da savez nije šovinistički. ukinute su sve ženske selekcije, "da bi muške imale više para". :(
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 13:08

storm_raider je napisao/la:Ne mozemo porediti Domercanta i Wrighta. Polako. "Hajro" je ipak legenda i nemojte da tako lako zaboravljamo stvari. Wright je odlican igrac, sjajan karakter i koristit ce nam mnogo u ekipi, ali nemaju on i Domercant iste zadatke. Wright je doveden da razigrava ekipu i nece tako cesto premasiti 15 poena (mnogo je bitnije neka ima 10+ asistencija kao sinoc), dok je Henri nerijetko isao preko 20 poena. Uoistalom ne igraju istu poziciju. Wrighta mozete porediti sa Castle-om i Bremerom i vec sada se vidi da je ili ce biti bolji od njih. S tim sto je Bremer imao nevidjene pehove sa rukom.

Ocekujem Bavcica da se dobro uklopi u ovaj sistem, Masic se jos bori, ali ako je sudeci prema jucerasnjoj utakmici ulazi u ritam. On moze odigrati na ovom nivou i nema cega da se plasi. Isto tako i Mitrovic, za kojeg vjerujem da moze biti i bolji od Masica. Steta za Naletilica, ima on kvalitet samo da vise vjeruje u sebe.
Ja volim igrace tipa Domercanta. U biti to su pravi igraci, ali tvrdim odgovorno, evo i ko smije u sta hoce da ce Wright nama puno vise koristiti. Npr. sada bi ovdje Doemrcant u ovom sistemu bio puno losiji. Kad ga podje nezaustavljiv je, ali cesto zaboravimo kako je on znao da podbaci. Kad se sjetim forsiranja u sutiranja u nekim utakmicama 4/14 ili 5/15 iz igre. Domercant je bolji igrac sveukupno, ali je Zach nesto sto ne mozes u Europi na svakom koraku naci. Uostalom, tek ce to da se pokaze.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 avg 2012, 13:10

hajde molim vas neka se nadje danas jedan sa foruma koji zivi u BiH ili bilo gdje da hvata sport club na TV-u i da nam snimi utakmicu, mislim da nije previse trazeno, molim vas!
hvala!

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 05 avg 2012, 13:27

bice to bolje pod kosem kad dodje nas zivinicanin jusuf nurkic,od one krampe sinanovica nema hjeba. :D

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 avg 2012, 13:39

edinjo-bih je napisao/la:hajde molim vas neka se nadje danas jedan sa foruma koji zivi u BiH ili bilo gdje da hvata sport club na TV-u i da nam snimi utakmicu, mislim da nije previse trazeno, molim vas!
hvala!
A sto brate ne gledas utakmicu na net-u putem livestream-a ,veceras je svakako od 20:45...
Kindže, kindže...

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 05 avg 2012, 13:39

http://www.sportp2p.tv/" onclick="window.open(this.href);return false; evo sport klub tu bi trebala biti vecerasnja utakmica sa Hrvatskom

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 avg 2012, 13:45

care moj gledam ja, ali vec godinama skupljam utakmice nasih reprezentacija (fudbal, kosarka i rukomet). i dosta mojih snimaka, jako rijetkih je doslo na net da bi svi mogli uzivati, ali kao i uvijek kakvi smo mi dami je sve a ja sta imam to nedam. ja sa punim ruksakom VHS kaseta odem do cileta (sa sport-becka.raja.at) na drugi kraj beca, on sjede i vrijedno sve digitalizira da bi svima koji zele to gledanje omogucio, ja opet par dana kasnije putujem do njega po to, ali halal olsun, nisam uradio da spominjem, jer da jesam spominjao bih vec nakon moje prve ture njemu prije jedno 2 godine. i zao mi je kada vidim toliki trud cileta, elmara, bandita i jos par entuzijasta kojima nije nista mrsko da urade za ljude koje i nepoznaju a kamoli koji su im zahvalni, dok je ostatak jednostavno lijen i skrt, opet cast izuzetcima!

toliko o ovoj temi, sorry na off topicu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 13:48

Ante Masic vjerovatno novi igrac Cibone.

Ostalo je samo ime.....

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 avg 2012, 13:51

neno#4 je napisao/la:Dobro, Masic je levat to smo utvrdili. Ali, evo predlozi mi ti u ovom trenutku boljeg igraca od njega na toj poziciji, a da smo ga mogli pozvati. Samo nemoj Lebrona ili Anthonya, npr. Koga, koga?
Ne znam koga, prvi mi na pamet pada Ikonic, al' vjerovatno je on up'o u krizu tamo gdje vec igra, a ne znam jer ga ne pratim, al' ja nisam skaut, sigurno se moglo naci nesto bolje od Masica...
neno#4 je napisao/la:Jesi gledao ikada Nurkica, pa makar i na treningu? Polako, idemo redom. Napisao sam sta je prioritet, sve preko toga je bonus.
Nisam. Al' kako vidim po onome sta je uradio CG i po pricama, jedva cekam da dodje u repku...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 13:55

Edin TM87 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Dobro, Masic je levat to smo utvrdili. Ali, evo predlozi mi ti u ovom trenutku boljeg igraca od njega na toj poziciji, a da smo ga mogli pozvati. Samo nemoj Lebrona ili Anthonya, npr. Koga, koga?
Ne znam koga, prvi mi na pamet pada Ikonic, al' vjerovatno je on up'o u krizu tamo gdje vec igra, a ne znam jer ga ne pratim, al' ja nisam skaut, sigurno se moglo naci nesto bolje od Masica...
neno#4 je napisao/la:Jesi gledao ikada Nurkica, pa makar i na treningu? Polako, idemo redom. Napisao sam sta je prioritet, sve preko toga je bonus.
Nisam. Al' kako vidim po onome sta je uradio CG i po pricama, jedva cekam da dodje u repku...
Taj prvi koji ti pada na pamet, nije krilo nego je bek. Ikona se oprostio od reprezentacije i nikada vise nece igrati za nju. Godine, problemi sa povredama, sada je samo bitno da odigra jos 1-2 sezone da uzme nesto novca. Ja ti opet kazem nije se moglo naci nista bolje od Masica. Da jeste, naslo bi se. Vrlo bitne kvalifikacije pred nama, jer ako se sad aBd plasiramo, tj. kad se plasiramo ja ne sumnjam uopste, bicemo za 30% jaci na prvenstvu. Vrbuju se igraci, trazi se pokusavaju se naci pojacanja. I uspjet ce se. Pogodilo se sa Crnim, tako ce se pogoditi sa jos 1-2.

Ostalo je samo ime.....

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 05 avg 2012, 13:56

odlično je sve ovo, kako mi se i učinilo od početka. i biće još bolje, siguran sam, postacemo respektabilna reprezentacija.da ne trunim sad, vec je dosta toga rečeno.

danas ne očekujem pobjedu, niti trebaju, ipak je ovo samo pripremni turnir. nek se odmore, sačuvaju, isprobaju malo ovi s klupe, meni dovoljno.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.