Samo da odgovorim nekom vezano za konstataciju da Hrvati nisu dominirali u Pekingu,kako bolan nisu dominirali,glat dobili sve i Francuze u grupi,i na kraju ih oni zaustavili u polufinalu.Isto tako je bio slucaj sa jos jednim ili eurom ili SP,kad su razvaljivalji sve i onda u zadnjem kolu pobijede i iako su porazom mogli izbjec Francuze u cetvrtfinalu,koji su se provukli i jedva ga izborili i onda ih oni izbace.legenda reala je napisao/la:Ono na Euru nije prava Francuska, nikad Hrvati ne mogu dobiti pravu Francusku ma gdje god se igralo, jedino bi Rivera sa malo jačom ekipom mogo odgovoriti ovim Francuzima(kad im je rukomet na prvom mjestu), ostali ne, kad treba najviše Francuzi su najbolji.I danas nisu bili ništa posebno, ali kad su se Španci odlijepili oni su stisli i pokazali svoj kvalitet, pa nisu Španci realno mogli da šutnu na gol nekoliko minuta
![]()
2004 su igrali Mirza,Nikša,Pero,Renato,Dominiković,Ministar odbrane Denis Špoljarić,Vlado Šola,Slavko Goluža i dr.
Kostur se promjenio dobrano Ivano, Venio i Lacković su ja mislim samo tu od igrača koji su osvojili SP u Portugalu 2003 i OI 2004 u AtiniVori je mislim bio, ali je Sulić tad bio prvi pivot
![]()
Omeyer da ima sreće ne bi godinama bio najbolji Svjetski golman, čovjek je svoju kvalitetu dokazao u klubskom rukometu, tako da je beze to sudije dopuštale grubu igru pa on branio, pa ne dopuštaju Killu sudije grubu igru, pa on ima 15+ odbrana godinama
Sad sto se tice Hrvatskog rostera ,ne mozete to gledti ko je igrao 2004 i ko igra sad.To je period 8 godina,nisu svi ti igraci otisi odjednom ,nego postepeno.isto tako kao sto su poedini poceli ulaziti u tim poput Duvnjaka,Kopljara,Cupica,Alilovica i ostalih.U grubo kad se gleda ostalo je par igraca,ali u procesu u kojem su DUvnjak,Valicic,CUpic,Kopljar,Gojun,Strlek,Alilovic,oni ba vec igraju 3,4,5 velikih natjecaja.Kad se ugrubo gleda ispade da si upravu vezano za smjenu generacija,i da puno igraca nije ostalo,ali ovi koji su ih mijenjali vec odavno su tu i to odmah poslije Olimpijade,ali eto hajde mozda je preciznija konstatacija da na vecini takmicenja od neke 2007 pa na ovamo Hrvatska se nije pretjerano promjenila.Realno mnogi su Hrvatima nakon poraza 2009 u ZG u odlaska Metlicica prognozirali pad ,a oni su mozda samo na jednom euru zakazali ,ostalo su igrali dosta dobro.
E sad nemozes mi reci samo Francuska nije bila prava u BG i zato su Hrvati dobili,sto je to tako .Kad Hrvati dobiju,onda Francuzi nisu bili pravi.Smatram da je Hrvatska ovih par godina uvijek bila bolja ekipa od Francuza,samo da su ovi imali dobar lijek za njih i takticki ih dobijali.Opste je poznato da taktika u svijetu sporta sluzi da bi slabiji dobijio jaceg.Naravno nije to uvijek slucaj,ali se u vecini slucajeva ispostavlja kao tacna teorija.
Sad mozda sam ja malo subjektivan ,jer samu tim duelima navijao za Hrvate,inace za Hrvate navijam samo u rukometu,jer mi se svidja to sto rade Balic i kompanija,ali opet se ne mogu oteti utisku da su njih Francuzi dobijali takticki i na snagu i pomalo smisljenu grubu odbranu na kljucnim igracima.Jedan od razloga Hrvatskih poraza je i taj sto i psihologija igra vaznu ulogu.
SJeti se samo koliko je puta Hrvatska vodila i samom finisu i Francuzi bi dobili.Trudim se biti realan,mad aeto vucem na stranu Hrvatske i dozivljavao sam to kao nesretne poraze u kojima su Francuzi imali srece,mozda neko ko navija za Francuze smatra da je to bilo rutinski.BIlo je par duela kad je Hrvatska razbila francuze i to vrlo lako,sto pokazuje da su Hrvati mogli uvijek izdominirati i imali su kapaciet,samo ovi su imali odlicnu taktiku protiv njih i palila im je u kljucnim momentima.Trofeji govore u prilog Francuskoj,mada ih ni Hrvatima ne nedostaje.Nisam gledao vecra stekmu vidim tijesno je bilo.Mozes li mi reci kako su Hrvati izgledali..ako si gledao naravno