OI London 2012 - Rukomet

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Tko će biti novi olimpijski pobjednik?

Francuska
36
33%
Danska
16
15%
Hrvatska
38
35%
Španjolska
6
5%
Srbija
9
8%
Island
2
2%
Mađarska
0
Nema glasova.
Švedska
0
Nema glasova.
ostali
3
3%

Ukupno glasova: 110

barbarez
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Rukomet

Post Postao/la barbarez » 09 avg 2012, 00:57

legenda reala je napisao/la:Ono na Euru nije prava Francuska, nikad Hrvati ne mogu dobiti pravu Francusku ma gdje god se igralo, jedino bi Rivera sa malo jačom ekipom mogo odgovoriti ovim Francuzima(kad im je rukomet na prvom mjestu), ostali ne, kad treba najviše Francuzi su najbolji. ;) I danas nisu bili ništa posebno, ali kad su se Španci odlijepili oni su stisli i pokazali svoj kvalitet, pa nisu Španci realno mogli da šutnu na gol nekoliko minuta ;)

2004 su igrali Mirza,Nikša,Pero,Renato,Dominiković,Ministar odbrane Denis Špoljarić,Vlado Šola,Slavko Goluža i dr.
Kostur se promjenio dobrano Ivano, Venio i Lacković su ja mislim samo tu od igrača koji su osvojili SP u Portugalu 2003 i OI 2004 u Atini ;) Vori je mislim bio, ali je Sulić tad bio prvi pivot ;)

Omeyer da ima sreće ne bi godinama bio najbolji Svjetski golman, čovjek je svoju kvalitetu dokazao u klubskom rukometu, tako da je beze to sudije dopuštale grubu igru pa on branio, pa ne dopuštaju Killu sudije grubu igru, pa on ima 15+ odbrana godinama ;)
Samo da odgovorim nekom vezano za konstataciju da Hrvati nisu dominirali u Pekingu,kako bolan nisu dominirali,glat dobili sve i Francuze u grupi,i na kraju ih oni zaustavili u polufinalu.Isto tako je bio slucaj sa jos jednim ili eurom ili SP,kad su razvaljivalji sve i onda u zadnjem kolu pobijede i iako su porazom mogli izbjec Francuze u cetvrtfinalu,koji su se provukli i jedva ga izborili i onda ih oni izbace.
Sad sto se tice Hrvatskog rostera ,ne mozete to gledti ko je igrao 2004 i ko igra sad.To je period 8 godina,nisu svi ti igraci otisi odjednom ,nego postepeno.isto tako kao sto su poedini poceli ulaziti u tim poput Duvnjaka,Kopljara,Cupica,Alilovica i ostalih.U grubo kad se gleda ostalo je par igraca,ali u procesu u kojem su DUvnjak,Valicic,CUpic,Kopljar,Gojun,Strlek,Alilovic,oni ba vec igraju 3,4,5 velikih natjecaja.Kad se ugrubo gleda ispade da si upravu vezano za smjenu generacija,i da puno igraca nije ostalo,ali ovi koji su ih mijenjali vec odavno su tu i to odmah poslije Olimpijade,ali eto hajde mozda je preciznija konstatacija da na vecini takmicenja od neke 2007 pa na ovamo Hrvatska se nije pretjerano promjenila.Realno mnogi su Hrvatima nakon poraza 2009 u ZG u odlaska Metlicica prognozirali pad ,a oni su mozda samo na jednom euru zakazali ,ostalo su igrali dosta dobro.
E sad nemozes mi reci samo Francuska nije bila prava u BG i zato su Hrvati dobili,sto je to tako .Kad Hrvati dobiju,onda Francuzi nisu bili pravi.Smatram da je Hrvatska ovih par godina uvijek bila bolja ekipa od Francuza,samo da su ovi imali dobar lijek za njih i takticki ih dobijali.Opste je poznato da taktika u svijetu sporta sluzi da bi slabiji dobijio jaceg.Naravno nije to uvijek slucaj,ali se u vecini slucajeva ispostavlja kao tacna teorija.
Sad mozda sam ja malo subjektivan ,jer samu tim duelima navijao za Hrvate,inace za Hrvate navijam samo u rukometu,jer mi se svidja to sto rade Balic i kompanija,ali opet se ne mogu oteti utisku da su njih Francuzi dobijali takticki i na snagu i pomalo smisljenu grubu odbranu na kljucnim igracima.Jedan od razloga Hrvatskih poraza je i taj sto i psihologija igra vaznu ulogu.
SJeti se samo koliko je puta Hrvatska vodila i samom finisu i Francuzi bi dobili.Trudim se biti realan,mad aeto vucem na stranu Hrvatske i dozivljavao sam to kao nesretne poraze u kojima su Francuzi imali srece,mozda neko ko navija za Francuze smatra da je to bilo rutinski.BIlo je par duela kad je Hrvatska razbila francuze i to vrlo lako,sto pokazuje da su Hrvati mogli uvijek izdominirati i imali su kapaciet,samo ovi su imali odlicnu taktiku protiv njih i palila im je u kljucnim momentima.Trofeji govore u prilog Francuskoj,mada ih ni Hrvatima ne nedostaje.Nisam gledao vecra stekmu vidim tijesno je bilo.Mozes li mi reci kako su Hrvati izgledali..ako si gledao naravno
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 09 avg 2012, 01:07

bekicamir je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
bekicamir je napisao/la:Tunis je igrao grubo i to im je prolazilo prvih 20ak min. dok delegati susreta nisu upozorili suce da to sprijece,posto vas tu 80% ne zna sto su i koja su tocna pravila u rukometu,bolje ne pisite nista!
Cuj crveni karton nije postojao,igrac udara Cupica na 10ak metara od gola u glavu bez namjere da igra na loptu ili da ima priliku da blokira igraca prilikom suta !
Ne pisite gluposti,Hrvatska ide zasluzeno u polufinale i milina ih je gledati za sada,protiv Francuza ce biti tesko ali ne i nemoguce!
Ti ćeš nas podučit pravilima :lol:

Meni se eto baš više sviđa igra Tunisa, milina mi ih gledati, i prava je šteta što se neće sastati sa Francuzima, po meni bi to bio sjajan meč :mrgreen:

Rekao bih još da su sudije pogurale Hrvatsku, ali neću, i ovako je dovoljno zabavno :lol:

Uvijek kontra,takva sorta! :lol:
Cas brazilci,cas turci,cas francuzi a najmanje bosanci! :lol: :lol: :lol:
hajd svoj ultra nacionalizam siri na nekom drugom forumu, imas takvih dosta, popusti ljude da navijaju za koga hoce.Nije ovo Hrvatska niti hrvatski forum niti ce kad biti, tako da ako ti se ne svidja necije misljenje odleprsaj.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 avg 2012, 01:08

Rukomet do smrti
Opće poznato Koreja,Tunis,Egipat mogu namučiti Evropljane kao večeras Tunižani Hrvate, za veće rezultate nedostaje kvalitet, džab im pare ;)
Ostali timovi nisu vrijedni pomena, Argentina je dobila Britaniju koja ej poluamaterska ekipa, mi je dobili 20+ razlike :P

Barbarez
Dobra utakmica.
Tunis krenuo agresivno u odbrani sa stalnim izlascima na bekove, Hrvati se iznenadili, podcjenili ih, Mirko 35 minuta ništa nije skinuo i tako Tunis ide na poluvrijeme sa +1, u drugom se Hrvati konsoliduju i odlaze na +3-4 i zadržavaju do kraja prednost na kraju +2.
Hrvatska je popravila igru, ali su Tunižani u odbrani fizički pali i nisu mogli zadržati nivo igre svih 60 minuta kao npr prvih 40 kad su bili u egalu.
Ovo za njih je veliki uspjeh, jer su svi očekivali laganih +10 za Hrvatsku, oni su izgubili samo -2
Sad kako je samopouzdanje kod Hrvata nakon ovog, vidjećemo .
Francuzi mi ne ulijevaju povjerenje, ali i ovi večeras su podbacili skroz .
Sjajna utakmica u najavi, nadam se da će jedan gol odlučiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 09 avg 2012, 01:17

bekicamir je napisao/la: Uvijek kontra,takva sorta! :lol:
Cas brazilci,cas turci,cas francuzi a najmanje bosanci! :lol: :lol: :lol:
Zaboravio si reć čas Britanci, meni je bilo pravo interesantno navijat za njih na ovim OI, vjerujem isto ko i tebi za Hrvatsku :lol:

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 09 avg 2012, 01:39

legenda reala je napisao/la:Rukomet do smrti
Opće poznato Koreja,Tunis,Egipat mogu namučiti Evropljane kao večeras Tunižani Hrvate, za veće rezultate nedostaje kvalitet, džab im pare ;)
Ostali timovi nisu vrijedni pomena, Argentina je dobila Britaniju koja ej poluamaterska ekipa, mi je dobili 20+ razlike :P
Otkud ti to da Egipat i Tunis imaju pare pa nisu Ujedinjeni Arapski Emirati hahah. Kvaliteta u pojedincima mogu imati ali treba im neko ko će ih voditi na pravi način u svim aspektima. Takođe lige im nisu nešto posebno i najbolje bi bilo za te igrače kad bi išli npr u francusku ligu, igra ih tu određen broj, iako ni ta liga nije na nivou njemačke ili španske. Naravno tu je još Koreja kao ozbiljnija ekipa ostale i ne postoje tako reći, nadu daje juniorska reprezentacija Egipta koja na zadnja 2 svjetska zaredom završava kao četvrta. Sad ne znam za koju godinu kako će igrati kvalitet imaju nisu dzaba četvrti. Takođe im ne leži ni "sistem direktno polufinale". Bilo bi dobro da neko van Evrope u narednom periodu osvoji neku medalju na svjetskom.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 09 avg 2012, 01:45

Jedva cekam Hrvatska- Francuska,po igrama do sada Hrvatska je favorit pa bi napokon trebala da uzme ove Francuze u zavrsnici nekog turnira. Francuzi neigraju bas nesto ovu olimpijadu al proitv Hrvata su uvijek dobri cak previse dobri mislim da ce do kraja biti zanimljivo sekunde ce tu odlucivat pobjednika.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 09 avg 2012, 02:03

sejo90 je napisao/la:
Semper je napisao/la:Rukomet nije košarka to morati shvatiti. Ja se sjećam da je u Atini američki novinar pitao a šta je to rukomet? KOlega ne znam iz koje je države bio odveo ga je na utakmicu. Nakon odgledane utakmice novinar je bio oduševljen te je rekao u šali da USA može da dovede NFL reprezentaciju i biće olimpijski šampioni.
Ma kakav NFL, male mace, nose opremu tesku 20 kg, stitnike and shit..
Baš tako neki ovdje govore nije to ragbi, kakav ragbi ba svaka čast grub sport al previše zaštite, rukomet je uvijek bio poznat kao veoma grub, to je gladijatorski sport. Bavio sam se deceniju tim sportom i jedino je dozvoljena zaštita za zube. Moj prijatelj koji je trener boksa kaže da bi prije dijete upisao na boks nego na rukomet.

Ameri i njihove šale haha nek dovedu NFL reprezentaciju, a mogu i LeBrona i ostali košarkaši tim opet ne bi imali šanse protiv Francuske
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 avg 2012, 11:14

Rukomet do smrti je napisao/la: Ameri i njihove šale haha nek dovedu NFL reprezentaciju, a mogu i LeBrona i ostali košarkaši tim opet ne bi imali šanse protiv Francuske

Normalno da ne bi imali sanse, jer to nije njihov sport. Ali, da je rukomet popularan u SAD, budi siguran da bi oni bili top ekipa i sa dominantnim Afroamerikancima im bi malo ko mogao parirati. Pogledaj sta rade Narcisse ili Abalo, koliko su samo fizicki dominantniji u odnosu na druge igrace i zamisli 12 takvih igraca u polju. To bi bili Ameri.
A LBJ je toliko jak atleta, da bi ladno izdominirao i u jos nekom sportu tipa americki fudbal, rukomet ili odbojka.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 avg 2012, 12:12

Brutalna igra u odbrani Tunižana, skoro svaki napad je moglo biti isključenje.

Francuzi, to jest sudije pokrale Španiju, onakva mesarska odbrana kada u 10 minuta Španci nisu mogli dati gola, gdje je svaki napad bilo barem po jedno isključenje, pa ono je brutalno.

Ako se Francuzima dopusti onaj mesarluk, što nema nikakve veze sa rukometom, bojim se da bi Hrvati mogli imati problema.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 avg 2012, 12:51

Rukomet do smrti je napisao/la: Baš tako neki ovdje govore nije to ragbi, kakav ragbi ba svaka čast grub sport al previše zaštite, rukomet je uvijek bio poznat kao veoma grub, to je gladijatorski sport. Bavio sam se deceniju tim sportom i jedino je dozvoljena zaštita za zube. Moj prijatelj koji je trener boksa kaže da bi prije dijete upisao na boks nego na rukomet.

Ameri i njihove šale haha nek dovedu NFL reprezentaciju, a mogu i LeBrona i ostali košarkaši tim opet ne bi imali šanse protiv Francuske
Rugby i NFL, odnosno američki fudbal su dva različita sporta ;)

U američkom fudbalu, i NFL-u kao ligi gdje igraju profesionalci iz ovoga sporta, je zaštitna oprema obavezna, od zaštite za glavu u vidu kacige, zaštite za ramena, štitnika za tijelo itd.

Dok u rugbyu, apsolutno nema takve zaštite i ona nije dopuštena, dakle igrači jedino nose dres i eventualno nešto slično kao Cech iz Chelsea, zaštitnu kapu za glavu ;)
Tako da je rugby čak i grublji sport od rukometa, zbog više dopuštenog kontakta i načina igre ;)

Također ova dva sporta se razlikuju i po pravilima, načinu igre i broju igrača koji čine jednu ekipu ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 09 avg 2012, 16:16

Realno,gledajući do sad Hrvatska je pokazala najviše ,i da se djele medalje nakon 6 utakmica dobili bi zlato..ali.. :) Lako se može desiti da na kraju ostanu i bez medalje ukoliko iugube od Francuza jer bio bi to veliki psihički udarac za Hrvate koji su dosad odigrali maestralno..jer zaista je bedara kad u 6 utakmica samelješ protivnike i na primjer ispadneš u 1/2 f a tamo ode Švedska ili Mađarska :roll: :lol: ...Ne želim sa tim podcjeniti ovaj drugi par,,ali smatram da će pobjednik meča između Trikolora i Hrvata da uzme zlato,jer to su ekipe koje su najkvalitetnije i uz to imaju sjajn kontinuitet uspjeha na velikim takmičenjima(na primjer od 2008 Francuzi 4 zlata,1 bronza na velikim takmičenjima...a Hrvati 3 srebra i 1 bronza)...Zbog trenutačne forme dajem malu prednost Hrvatima..51%-49%..Ali biće gusto..igraće se jake odbrane i ne bi me čudilo da na kraju vidimo rezultat ,na primjer 20-18 ili 19-17 za nekoga.. ;) Naravno treba uzeti u obzit i činjenicu da Hrvatima Francuzi ne leže nikako,i da su Francuzi silno motivisani da osvoje ovaj turnir zbog nesupjeha u Srbiji ove godine na EP...Tako da će i voljni moment ovde i agresivnost kod igrača obe ekipe odigrati važnu ulogu..

Švedska-Mađarska..Mađari su imali nešto jaču grupu nego Šveđani i teži put do 1/4 f..S druge strane Šveđani su imali tešku prepreku u vidu Evropskog šampiona Danske u 1/4 f i prošli su je nakon veoma hrabre igre..Mađari stiče se utisak su imali sreće protiv Islanda,dosat su se iscrpili protiv Ribara i smatram da im je ovo vrh što se tiče plasmana...Švedska ovde ima istorijsku priliku da se sa jednim velikim rezultatom,kakav je zlato ili srebro na OI,vrati u sami vrh svjetskog rukometa,i mislim da je neće propustiti..Zato ovde prednost Šveđanima..60%-40%

Što se moje konačne prognoze tiče..1.Francuska 2.Švedska 3.Hrvatska 4.Mađarska 8-)
Mens sana in corpore sano.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 09 avg 2012, 17:05

MaGiCa je napisao/la:

Normalno da ne bi imali sanse, jer to nije njihov sport. Ali, da je rukomet popularan u SAD, budi siguran da bi oni bili top ekipa i sa dominantnim Afroamerikancima im bi malo ko mogao parirati. Pogledaj sta rade Narcisse ili Abalo, koliko su samo fizicki dominantniji u odnosu na druge igrace i zamisli 12 takvih igraca u polju. To bi bili Ameri.
A LBJ je toliko jak atleta, da bi ladno izdominirao i u jos nekom sportu tipa americki fudbal, rukomet ili odbojka.
To možemo samo pretpostaviti. Može biti a i ne mora. Rukomet se dosta razlikuje od košarke u kojoj su crnci najdominantniji. Pogledaj koliko su manje dominantni u fudbalu ili odbojci u odnosu na košarku. Imali bi oni snagu i u rukometu ali ne kao u košarci. Svaka čast Narcisu i Abalou, ali imaš bekova koji su fizički dominantni kao on i da nije bilo Karabatića i Žila, Francuzi ne bi postigli to što su postigli. Pogledaj samo Skandinavce neki bi rekli blijedi, nikakvi, a oni jedni od najdominantnijih, što se tiče eksplozivnosti i brzine najdominantniji u svijetu rukometa. Tako da mislim da Ameri i sa top timom ne bi bili najdominantniji, niti bi bili bez konkurencije.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 avg 2012, 17:22

Što bih volio da Hrvati zgaze ove Francuske papke, nema mi mrže reprezentacije. :x :twisted:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 09 avg 2012, 22:35

Veoma zanimljiva tekma između crnogorki i španjolki,na jednu loptu do kraja verovatno.... VAMOS ESPANA! :)
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 avg 2012, 23:05

Crnogorke pred finalom 8-)
25:22 vode protiv Španije na 4 minute do kraja :D
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 09 avg 2012, 23:07

Crnogorke u finalu.Još jedna potvrda da kada se radi o ženskom rukometu spadaju u sam svetski vrh.... Osvojile su medalju i eventualno zlato će biti fantastičan uspeh....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 09 avg 2012, 23:09

ko je bio najefikasniji kod Crnogorki

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 avg 2012, 23:11

Svaka čast Crnogorke!!!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 avg 2012, 23:11

Bravo Crnogorke :D :D malo sam ljut zbog Zete ali svaka vam čast ;)

Veliki respect komentatoru RTCG naježio sam se 8-) 8-)
Belmine ogdledaj je s o čovjeka :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 avg 2012, 23:13

Bravo za sve Crnke i Gorke :mrgreen:

Fantastičan rezultat za tako malu i relativno novu državu, i to može biti samo poticaj svima iz ovog našeg regiona da uz veliki napor i trud na kraju rezultati ne izostanu, a i dokaz da sportiskinje iz ovog regiona nisu više tako inferiorne u odnosu na svoje muške kolege :D ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.