Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ekran
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ekran » 13 avg 2012, 00:40

Luka je napisao/la:Ma onako gledajuci ovu nasu premijer ligu na tv pomisli osam kako se popravila i sve to..dok nije se moj klub plasirao u tkz elitu bh fudbala ,mislim na ofk gradinu srebrenik..necu puno duljit,ovdje sam samo da napomenem greske il neznanja ili namjerne greske glavnog sudca na utkamici Gradina - Olimpik,a to cete vidit svi sutra na snimci koju je gresku napravio ja mislim vise namjeru jer bio je u blizini i sve je to pomno pratio,cist penal su napravili igraci olimpika,ja misli mskaljic igra rukom kako lopta ne bi dosla do smjalovica,koji je ostao sam ispred golmana ...NA OVAKVE SITUACIJE TREBA REAGOVAT ,JA NE PSIEM SAMO U IME OFK GRADINE NEGO U IME ISVIH SPTALIH TIMOVA KOJI SU SOTECENI NA BILO KOJI NACIN,OVAKVE STVARI KOJE SUDIJA NAPRAVI TREBA SANKCIONISAT LICNO NJEGA OD STRANE SAVEZA..NEK SE SAVEZ SRAMI I KOMITET STA IM SUDIJE RADE I ODLUCUJU NA UTKAMICAMA..

Nego kada se toliko pozivaš na regularnost lige, mogao si malo porokomentarisati cirkus koji su vaši kadeti napravili u Sarajevu. Isto u Premijer ligi BiH, koja je pod ingerencijom NS BiH.

mehmedovic
Kontakt:

Post Postao/la mehmedovic » 13 avg 2012, 00:44

",% & $ ? - % ? "!

' сврхе " % $ " " ",$ се $ знају " " $ " $ се $ зна "..... ' ? " " ? & $ основа $ % % $ & " свог " траје назор. " - $ " " жао," - то $ $,а " " " за све % $ " ФСРС. ? те " су ' параван " % $ за % " Сарајева.

' $ се ? & $ ? с ' ' ",? ја " ' не " ' &," овај / $ " на основу " ? " РС," " о ? $," &,%,? тога " " $ ?!

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 13 avg 2012, 00:46

mehmedovic je napisao/la:",% & $ ? - % ? "!

' сврхе " % $ " " ",$ се $ знају " " $ " $ се $ зна "..... ' ? " " ? & $ основа $ % % $ & " свог " траје назор. " - $ " " жао," - то $ $,а " " " за све % $ " ФСРС. ? те " су ' параван " % $ за % " Сарајева.

' $ се ? & $ ? с ' ' ",? ја " ' не " ' &," овај / $ " на основу " ? " РС," " о ? $," &,%,? тога " " $ ?!
Mogao si nešto reći u o licencama iz prošle sezone. Nemojmo lako zaboravljati.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 avg 2012, 00:46

rock87 je napisao/la:Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.
Izgleda da ne uocavaju,nikad necu zaboraviti kad je ftv prenosila njemacku ligu i govori ibrahim muratovic na utakmici salke-lever palo 11 golova a na nasih 8 tekmi palo isto toliko golova i to sve domacini uzeli,jel to zelite,ako hocete da svako kolo bude 1:0 za domacine ok nije problem,pa da prvenstvo osvoji ekipa koja osvoji 5 bodova u gostima da ispada ekipa koja ima 2 boda manje od treceplasirane ekipe ko onda kad je borac imao 43 boda bili 15 a sarajevo 45 bilo trece hehehe kad se samo te sezone sjetim,plac
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 avg 2012, 00:48

mehmedovic je napisao/la:",% & $ ? - % ? "!

Ako je Ivica Osim najveći krivac za sve što spominješ, onda je Ljubojević drugi na toj listi :lol: Probajte kako njega otjerati, pa onda možete pljuvati mirne duše...
NAPRIJED NARODE!

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 13 avg 2012, 00:56

Sto se tice saveza ko saveza neki stvari idu naprijed al ovdje ocigledno neki misle da savez,Ivica i ostali igraju fudbal pa sad svi ocekujemo da liga podigne kvalitet,druga stvar jos je ostalo dosta sljama od proslog saveza prije svih u sudackim organizacijama ,i pojedinim komisijama gdje sjede ljudi koji veze nemaju sa fudbalom a pritom pojedini klubovi imaju "svoje" ljude tako da jos ima posla pred ovim ljudima koji stvarno zele nesto pozitivno uradit i jos jedna stvar politika svih klubova je kad pobjedi njihov tim kuci il donese bod(ove) sa strane onda odma pohvale za sudjenje,komitet,ligu a kad izgubi odma druga prica tako da je ovo postalo na neki nacin najbolja izvlakusa za porazene trenere a niko ne zeli da pogleda u sebe i vidi gdje grijesi :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

ARmAn1i
Kontakt:

Post Postao/la ARmAn1i » 13 avg 2012, 01:18

kimbo je napisao/la:Vec poslije dva kola se jos jednom potvrdjuje da mi nismo organizacijski , mentalno , sigurnosno i politicki spremni da organizujemo navijack gostovanja. Iditski potez saveza ovo treba samo onome tko zeli stanje haosa i neartikulisanoj omladini zeljnjoj ferijalnih putovanja..
Ovo se u potpunosti slazem i momentalno treba vratiti zabranu na snagu, iako i ja hodam po gostovanjima doduse 4-5 u sezoni, ali ovo situacija trenutno kod nas nije nimalo bezazlena, a politika je i preduboko u ovom segmentu i koristice ovaj instrument manipulisanja za "vece"svrhe.

U nastavku posta pokusat cu da navedem neke pluseve i minuse sa svog gledista na PLBiH i organizaciju, kvalitet, sudjenje itd.

- Broj gledalaca je manji
Prije svega ocigledno je da je publike sve manje na stadionima, iako nemam podatak za zadnje tri sezone(ukljucujuci i ovu) samo za prva dva kola, ali vecerasnju utakmicu Zeljo-Borac je prosle i predprosle sezone gledalo daleko vise ljudi.
U svrhu privlacenja sire i sarenije publike na stadione, uveo bi rigoroznije kazne za klubove ako se vec zeli i tezi ka tome da se iskorijeni ta pirotehnika, pa fino prvo uslovnu kaznu izreci dvije utakmice bez publike, u slucaju ponavljanaj postupka fino slozis 5 tekmi bez publike, i sve tako progresivno i automatski udaras i klubove po djepu, jer ovo 2-3k nema smisla. NPR u vecerasnjem slucaju Zelje(baklje), Sarajeva(topovski na zalost sa kobnim ishodom), Veleza(petarda na protivniskog igraca) - ovu su mi posljednji svjezi primjeri.
Kad moze na evropskim utakmicama da se ne pali i ne baca moze vala i na svim ostalim.

- Sudjenje, sudijska organizacija
Sudjenje, hm pa sta reci, popravilo se utoliko da se domacinu ne navlaci toliko pa sad imamo situaciju da dobije kuci i crveni karton, gostima se omogucava igra i koliko-toliko zasticeni su, ali po meni sudijska organizacija nije nikako smjela dozvoliti, opet cu navesti posljednji primjer, da sudija T. Cuic koji je vec bio kaznjen, veceras sudi istim akterima, pa pogrjesio ne pogrjesio ali ovo je po meni propust i ne znam je li smijesno ili zalosno. (Da se ko ne nadje prozvanim od forumasa, ali da se ovo desilo ovako na stetu nas, tj Zelje pisalo bi se mislim i u narednoj sezoni).
I treba istaci da su sudije stvarno, al stvarno lose, bez osjecaja za igru, bez pravog kretanja i autoriteta na utakmicama pa zato imamo utakmice sa 50 faulova i 10tak zutih, i svako kolo imamo situaciju da se neko(trener, navijaci po forumu) zale, veceras Borac, Gradina, proslo kolo mi trazimo penale i jos masu slicnih primjera.
Po meni sudijska organizacija ne prati ovaj razvoj same organizacije takmicenja.

+Sponzor
Liga ima sponzora, mali(finansijski) ali u jednu ruku i veliki dobitak jer sljedeci moze biti samo bolji i unosniji ugovor i za ligu i klubove opcenito.

+/- Infrastruktura/ licenciranje/ tereni
Takodjer malim koracima ide ka boljem, ali ne u smislu da se popravlja kvalitet samog terena/travnjaka, rade se tribine zbog uslova o licenciranju min 3.000 sjedecih mjesta i ovo sto sad imamo po stadionima su nesklade gradjevine na koje se samo ljuljaju te potrebne stolice, uz par izuzetaka u gradnji.
Ali u principu travnjaci su u izuzetno losem stanju, i nemoguce je gledati normalan fudbal.

+Tv prenosi
BHT 1 utakmica po kolu, a sad i Arena 1 ili 2 utakmice.

-Kvalitet
Sa svim pobrojanim, da dodam i to da se kvalitet samog fudbala i nije nesto popravio, publike je manje i to su cinjenice, a u evropi idemo i dalje na kratkorocne izlete i svaki nas uspjeh je slucajan (Sa-Levski).

I nakon vecerasnje utakmice i gledanje naseg navijaca, ako ga mogu tako nazvati, kako cupa stolicu na sjeveru Grbavice, smucilo mi se i nikad ne bi povjerovao u ovo da mi je to neko pricao, a mi bi jso da gradimo zapad i istok...
Malo nevezano za temu, ali morao sam i to izbaciti iz sebe, ukakio mi je dan, sedmicu..

i opet na kraju strast prema fudbalu i ljubav prema Zeljeznicaru ostaju, ali sam dobrano razocaran poslje ove utakmice veceras, a da napomenem da nikad nisam takav otisao sa grbavice, razocaran cjelokupnim ambijentom, nama kao domacinima, fudbalom kao igrom u nasoj drzavi i sudijama koji sve to sprovode ili bi to trebalo da rade(a i nas kradu kao i sve druge) i dobro cu ovih dana razmislit da li da branim teze ovo je nase i najbolje od toga sto imamo, i hocu li i dalje svoje vrijeme podredjivati ovim ublehasima... ili cu pak se okrenuti od derbija do derbija, i evrope kakve takve..

Mogao bih jos svasta nesta pisati no dosta za vcs, moglo bi se i na spavanac, pozdrav.

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 13 avg 2012, 10:29

Samo u BiH skoro svaku utakmicu gostujuci navijaci kasne po 10-15 minuta na utakmicu i budu izbaceni 10-15 minuta prije kraja utakmice, a plate kartu za citavu utakmicu
a da ne spominjemo koliko predju kilometara i koliko potrose da bi dosli gledati tih 60-70 minuta utakmice

to krsenje ljudskih prava je velika nepravda i cest uzrok incidenata, zato se ja poserem na ovakvu drzavu u kojoj neki a zna se koji, rade sta hoce i nisu duzni odgovarati ni za puno vece stvari pa cak ni za ubistva

zasarajevo
Kontakt:

Post Postao/la zasarajevo » 13 avg 2012, 10:32

burek pita je napisao/la:Samo u BiH skoro svaku utakmicu gostujuci navijaci kasne po 10-15 minuta na utakmicu i budu izbaceni 10-15 minuta prije kraja utakmice, a plate kartu za citavu utakmicu
a da ne spominjemo koliko predju kilometara i koliko potrose da bi dosli gledati tih 60-70 minuta utakmice

to krsenje ljudskih prava je velika nepravda i cest uzrok incidenata, zato se ja poserem na ovakvu drzavu u kojoj neki a zna se koji, rade sta hoce i nisu duzni odgovarati ni za puno vece stvari pa cak ni za ubistva
Daj ne pricaj gluposti, pa da nas dovedu pred stadionu u BL 15 minuta prije utakmice niko se ziv nebi vratio kuci. Razmisli malo prije nego sto napises nesto.
UEFA=MAFIA

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 13 avg 2012, 10:41

zasarajevo je napisao/la:
burek pita je napisao/la:Samo u BiH skoro svaku utakmicu gostujuci navijaci kasne po 10-15 minuta na utakmicu i budu izbaceni 10-15 minuta prije kraja utakmice, a plate kartu za citavu utakmicu

Daj ne pricaj gluposti, pa da nas dovedu pred stadionu u BL 15 minuta prije utakmice niko se ziv nebi vratio kuci. Razmisli malo prije nego sto napises nesto.
ne provaljuj se, ti kasni svaku utakmicu po 15 minuta, ali ja zelim da gledam kompletnu utakmicu ko sto se gleda svugdje u svijetu
mi smo jedne sezone se vozili iz sarajeva do tuzle 6-7 sati jer nas je policija usporavala i stigli nervozni na drugo poluvrijeme, da je ispao neki incident mi bi bili krivi a ne oni sto su nas maltretirali

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 13 avg 2012, 12:45

burek pita je napisao/la:
zasarajevo je napisao/la:

ne provaljuj se, ti kasni svaku utakmicu po 15 minuta, ali ja zelim da gledam kompletnu utakmicu ko sto se gleda svugdje u svijetu
mi smo jedne sezone se vozili iz sarajeva do tuzle 6-7 sati jer nas je policija usporavala i stigli nervozni na drugo poluvrijeme, da je ispao neki incident mi bi bili krivi a ne oni sto su nas maltretirali

pa normalno da bi vi bili krivi ako bi napravili incident :D

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 13 avg 2012, 12:57

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 13 avg 2012, 13:27

@ARmAn1i svaka ti je na mjestu svaka cast na postu.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 13 avg 2012, 13:30

To nema veze sa Savezom, klubovima ili bilo čime sa sportske strane. Za to je kriv jedino MUP. Sjećam se gostovanja prije par godina, mi kao gostujući navijači uđemo ranije na tribinu, i kao zadnji je napustimo uz pratnju policije. Al' izgleda da je nekima u MUP-u mrsko toliko dugo čekati, pa skratili proceduru na uštrb navijača. Sve u svemu, nemam pojma kako se isplati bilo kome ići na gostovanja zbog pola sata gledanja utakmice.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 avg 2012, 14:28

vazda problemi na tekmi Zeljo-Borac , Borac-Zeljo...i jedne i druge sa po 100.000 po dzepu za svaki naredni prekrsaj, i da igraju bez publike do kraja sezone i mirna Bosna, a ne da vjecito drugi navijaci i klubovi ispastaju zbog ova dva...

mislim da u zadnjih par godina vise incidenata ima na te 2 tekme nego zbirno u ostatku lige, a po tezini prekrsaja da ne pricam( da nije bilo onog u Mostaru ostalo bi bilo smijesno).
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

mehmedovic
Kontakt:

Post Postao/la mehmedovic » 13 avg 2012, 14:33

Naime, nakon što su se sa tribina Grbavice čuli povici "Ubij Srbina" iz FK Borac podsjetili su na član 31 Propozicija takmičenja Premijer lige BiH, stav 2 i stav 4 u kojem stoji da je sudija treba prekinuti utakmicu i zatražiti od kluba domaćina da se isprazni dio tribine ukoliko uvrjedljivo skandiranje ne prestaje.

Saopštenje za javnost FK Borac prenosimo u cjelosti:

"Utakmica 2. kola BH Telecom Premijer lige na stadionu Grbavica odigrana između Željezničara i Borca u nedjelju 12. avgusta 2012. godine, pokazala je da Borac u fudbalskoj BiH nema isti status kao Željezničar.
Ako je FK „Borac“ u prethodnom periodu drakonski kažnjavan zbog ispada navijača, onda je nelogično da se kod istih „kadija“ isti ispadi drugih navijačkih grupa tretiraju drugačije. Zašto?

Skandalozno skandiranje "ubij, ubij, Srbina" koje se čulo sa tribina stadiona Grbavica prošlo je bez reakcije službenih lica.

U sličnim situacija u Banjoj Luci bila je drugačija reakcija, i to od strane istog „kadije“! Glavni sudija ovog susreta Tomislav Čuić umjesto da prekine utakmicu na pet minuta i naloži oficijelnom spikeru da upozori navijače da prestanu sa sramnim skandiranjem, izgleda, stavio je vatu u uši.

$ $ " $, " је ово " " $ пут,' $ $ $ " " " $ не уперује прст у ?!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 13 avg 2012, 14:34

Šta oni porede, skandiranje i linčovanje ljudi. Kada bi se pekidalo zbog skandiranja 98% utakmica bi bilo prekinuto

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 avg 2012, 14:46

mehmedovic je napisao/la:$ $ " $, " је ово " " $ пут,' $ $ $ " " " $ не уперује прст у ?!
zaista šta sve čovjek ne pročita ovdje.

svaki put kad neko napravi neko "sranje" treba ne uperiti prst, nego ga staviti na stup srama.

a o samom textu saopćenja zaista bez komentara. odnosno imam.

uvijek bi bilo lijepo prvo počistiti svoju avliju, pa onda gledati preko živice u komšijinu....
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 13 avg 2012, 14:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:vazda problemi na tekmi Zeljo-Borac , Borac-Zeljo...i jedne i druge sa po 100.000 po dzepu za svaki naredni prekrsaj, i da igraju bez publike do kraja sezone i mirna Bosna, a ne da vjecito drugi navijaci i klubovi ispastaju zbog ova dva...

mislim da u zadnjih par godina vise incidenata ima na te 2 tekme nego zbirno u ostatku lige, a po tezini prekrsaja da ne pricam( da nije bilo onog u Mostaru ostalo bi bilo smijesno).
Šta se sad ti javljaš, sad bi i ti isto da strpaš u koš ono što se dešavalo u Banjaluci i ovo sinoć. I kao ti bi sad nešto radi dobrobiti fudbala poduzimao, moš mislit. Navijači tvog kluba ionako nisu imali problema sa gostovanjima, nisu otišli na isto ima pet godina. Od jutros licemjerja na vagone.

@mehmedovic

Davno je Banja Luka uprla prstom u sebe, nema potrebe da se iko trudi po tom pitanju.

GeneralBH
Kontakt:

Post Postao/la GeneralBH » 13 avg 2012, 14:59

Prije svega pozdrav,

Evo ja sam iz Zenice, musliman, samnom na tribini u subotu katolik, pravoslavac, musliman...i tako dalje.
Sinoc na temi Zelje napisem da sam apsolutno protiv skandiranja na Grbavici, obrisu mi post, valjda zato sto mi je potpis cirilicni, ili sto sam realan...ne bih znao pravu istinu , zna je urednik foruma, valjda...

Zalosno je , da na fudbalskim utakmicama cujemo ubij srbina, a jos zalosnije noz zica srebrenica...
Sada je to tema i motiv za zagovornike ideje da BIH ne moze u kompletu napred izvrstan argument za reci NE svemu sto je bosansko ...iste stvari rade i oni koji su za BiH i protiv iste, vodu na los mlin navracamo...

Takodje cu se osvrnuti kratko na tekmu sa Grbavice, po ko zna koji put Zeljo dobija utakmicu uz pomoc svog dvanaestog igraca-sudija i sluzbenih lica NFSBIH... zato u evropi mogu maksimalno da odigraju 2 utakmice i eventualno zabiju jedan gol...bruka
10 na fakultetu je uspjeh, 10 godina braka slavlje, 10 prijatelja je bogatstvo, ali nositi broj 10 na ledjima i zvati se Alessandro Del Piero...e to znaci biti ikona !

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo i 64 gosta.