RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

pravnik1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la pravnik1981 » 12 avg 2012, 22:25

OVIH 90 GODINA, ISTA NAS JE LJUBAV SPAJALA, PJEVAMO TI MI K'O POLUDJELI, FORZA VELEŽ MOJA LJUBAVI ...
" onclick="window.open(this.href);return false; (Red Army away Zenica 11.8.2012)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 12 avg 2012, 22:40

Crni gavran je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Kazazic treba umjesto Kajte, Knezevic na beka umjesto Merzica, Zvonic ili Hebibovic umjesto Mrve
Koliko Mrva ima godina'
32 ima godine 80 godiste

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 12 avg 2012, 23:09

Tako je...voli tebe tvoja Hercegovina!

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 avg 2012, 00:13

tepsija je napisao/la:Tako je...voli tebe tvoja Hercegovina!

[youtube][/youtube]
To je to !! :P
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 13 avg 2012, 02:07

pravnik1981 je napisao/la:OVIH 90 GODINA, ISTA NAS JE LJUBAV SPAJALA, PJEVAMO TI MI K'O POLUDJELI, FORZA VELEŽ MOJA LJUBAVI ...
" onclick="window.open(this.href);return false; (Red Army away Zenica 11.8.2012)
Zanima me sta je pisalo na vasoj paroli u Zenici?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 13 avg 2012, 22:44

Od igrališta do dresa Veleža
Marsel Mace: Mostarski derbi je više od nogometa
Dvadesetogodišnji nogometaš Marsel Mace rođen je u Čapljini. Uprkos nezahvalnim uslovima, kroz hercegovačke niželigaše se uspio afirmirati i postati član mostarskog Veleža. Mladi napadač je pravi primjer drugima da se trud i žrtvovanje ipak isplate.
Razgovarao: Dalibor Bošnjak
Marsel Mace
Marsel Mace
Odakle ljubav prema nogometu? Da li si imao nekog uzora?

Nogomet je sastavni dio mog života od malih nogu. Ono što sam želio, u tome sam i uspio. Uzora sam, kao i svi, imao, a to je Zlatan Ibrahimović, prema mom mišljenju najbolji nogometaš na svijetu. Ima snažan karakter, veliki je borac, u sebi ima onu pozitivnu drskost, a sve to je ostavilo utisak na mene.

Gdje si napravio svoje prve nogometne korake?

Prve nogometne korake sam napravio u NK Lipanjske zore iz Domanovića. Tri godine sam igrao u ovom klubu, a nakon toga sam prešao u Čapljinu i nastavio svoju karijeru.

Prelaskom iz Višića u Čapljinu su nastupili i problemi, morao si se mnogo žrtvovati da bi se dokazao, ali si ponovo posuđen u svoj matični klub. Opiši nam taj period tvoje karijere...

Da, prelaskom u Čapljinu su nastali problemi, bilo je veoma teško, ali se isplatilo. Zadržao sam se dvije godine. U prvoj polusezoni sam upisao osam nastupa i postigao sam jedan gol. Morao sam se snalaziti za prijevoz da bih stigao na treninge. Zbog poteškoća sam izgubio status prvotimca, pa je uslijedila posudba u Višiće.

Iako se činilo da je povratak u bivši klub korak nazad u tvojoj karijeri, to ipak nije bilo tako. Trud se napokon isplatio. Šta se zapravo dogodilo nakon povratka u Višiće?
Nakon dolaska iz Čapljine, u Višićima sam zaigrao i u prvoj sezoni i postigao sam osam pogodaka. Iako je i u ovom slučaju bilo poteškoća sa prijevozom na treninge, ipak sam bio zadovoljan, jer sam igrao poprilično standardno. Druga godina je bila uspješnija jer sam se sa 15 pogodaka uspio afirmirati. Potom su uslijedili pozivi nekoliko različitih klubova.

Dobre igre i golgeterska forma su privukli nekoliko zainteresovanih klubova, a ti si odabrao Velež. Smatraš li da si napravio dobar izbor i šta ti znači dres Rođenih?

Odlučio sam se za FK Velež i definitivno nisam pogriješio. Na poziv Admira Velagića sam potpisao dvogodišnji ugovor. Veoma sam zadovoljan prijemom, klubom i stručnim štabom. Pohvalio bih i navijače koji nas zdušno bodre i prate na gostovanja. Dres Rođenih u ovom trenutku mi znači apsolutno sve i fokusiran sam na ekipu.

Otvaranje nove sezone je obilježeno pobjedom, ali je potom uslijedio poraz od Čelika. Može li se ekipa oporaviti i kakve su vam ambicije?

Sezona je počela izvanredno, pobjedom rezultatom 3:0 protiv Radnika na domaćem terenu. Istina, poraženi smo od Čelika u Zenici, ali nas to nije uzdrmalo. Što se ambicija tiče, vrijedno radim, kao i ostatak ekipe, dat ćemo sve od sebe, a sredina tabele ne bi trebala biti problem.

Derbi između Veleža i Zrinjskog je uvijek poseban događaj. Raduješ li se tome?

Naravno da se radujem derbiju sa Zrinjskim, to je posebna utakmica. Želim da osjetim tu atmosferu i strast na terenu, to je više od nogometa.

Jesi li zadovoljan prijemom u ekipi i s kim se najbolje slažeš?

Ne mogu se požaliti, ekipa me je zaista lijepo prihvatila, a najviše se družim sa Željkom Kuzmićem s kojim dijelim i stan.

Mlad si igrač i karijera je pred tobom, pa ćeš vjerovatno poželjeti okušati se i negdje drugo. Kada bi mogao birati, u kojoj ligi bi igrao?

Prije svega, želja mi je da se u Mostaru još bolje afirmiram i da se u BiH čuje za mene. Nakon toga, ako bude prilike, želio bih se okušati u nekoj jačoj ligi. Impresioniran sam talijanskom Serijom A.
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 avg 2012, 23:00

Treba stavit njega u napad pa probat, kazu ima 2 metra pa pogodit ce ga jedan centarsut

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 avg 2012, 23:04

istina, al sve ovisi od njegove pokretljivosti, i snalaženja u 16 metara, ko zna kakva je njegova fizička sprema, no dosta o mogućim manama, peace :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 avg 2012, 23:06

zizu1991 je napisao/la:istina, al sve ovisi od njegove pokretljivosti, i snalaženja u 16 metara, ko zna kakva je njegova fizička sprema, no dosta o mogućim manama, peace :D
Ma ne mozemo znat kad ga nismo ni vidili kako igra. :) Al haj ima vremena :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 avg 2012, 23:18

vm22 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:istina, al sve ovisi od njegove pokretljivosti, i snalaženja u 16 metara, ko zna kakva je njegova fizička sprema, no dosta o mogućim manama, peace :D
Ma ne mozemo znat kad ga nismo ni vidili kako igra. :) Al haj ima vremena :D
to i pišem, mogućim manama, ma nema veze, ima vremena da ga vidimo, kao što kažeš :D

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 13 avg 2012, 23:20

ja se nadam već protiv rudara da bi ga mogli vidit,novi ibrahimović :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 avg 2012, 23:48

još kada je izjavio da ga impresionira Italijanska liga, onda me je dokrajčio, nema dalje :D

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 14 avg 2012, 00:12

gledao sam ga ja. ubio se za talijanske lige. izgleda kao da je neko ukrstio džeku i ibrahimovića :D
strašno je jak, odbijaju se ostali od njega. samo što nije baš najbolji sa loptom i sa kretanjem. malo je trom, ali znamo po džekinom primjeru da ništa ne znači ako ti navijači kažu da si kloc :D
valjda će dobiti uskoro priliku. onakom igraču treba rutine, jer neku posebnu tehničku nadogradnju i pokretljivost ne može dobiti. samo iskustvo, pravilno postavljanje, građenje... znaćemo za godinu-dvije hoće li išta biti od njega.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 avg 2012, 00:19

Nešto slično kao mladi Đurić iz mlade reprezentacije ?
Naravno da je kvalitetniji Đurić, al rekoh usporedbe radi ?
Zna li se graditi ? ako to zna, mogao bi ga Velež dobro " iskoristiti "

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 14 avg 2012, 00:22

Ma nek se dobro gradi, nek spusta lopte za Okica i ostale, nek dobro radi glavom i dosta :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 avg 2012, 00:24

na to sam i mislio, bio bi savršen za razbijanje protivničkih obrana, navuče dvojicu na sebe i samo povratnu suigračima, ili spuštanje lopte bilo kome kao što ti napisa @ vm 22, odmah ga vidim kao Milana Đurića :D

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 14 avg 2012, 01:04

zna se zagradit, samo mu ne ide najbolje okretanje i guranje lopte naprijed. vidićemo, i mene zanima kako će se snaći u premijer ligi. može se fino iskoristiti, samo onda treba malo taktiku njemu prilagoditi.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 avg 2012, 01:34

Sta je sa onim Jaganjcem je li ga iko gledo.Kazu da je dobro brz.Ja sam ga gledo malo na onom videu u pripremnoj protiv Olimpika,proso je jednom dobro po lijevoj strani,vidi se da ima brzinu :? Ako neko ima malo vise info o njemu
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 avg 2012, 10:43

Što se tiče Mace,visok igrač,uvijek sam ih gotivio.
E da je uvesti rukometno pravilo sa čestim izmjenama pa ga samo kod kornera koristiti :)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 avg 2012, 11:37

idemo dalje momci, Izgubili pa šta.

treba pobijediti u subotu RUDARA, i mirna BOSNA...

Tek je početak prvenstva.. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.