Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

MoR
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la MoR » 16 avg 2012, 20:16

Kakav cirkus zadnja dva dana na ovoj temi :lol:

Hvala forumu i svim učesnicima na temi na neograničenoj dozi smijeha :lol:

Momci sila ste :mrgreen:

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 avg 2012, 20:16

AllGunsBlazing je napisao/la:
Narin je napisao/la: Gervinho nije ni blizu Nania i Valencije,on je nesto blizu Younga,ali ove 2 nikako.
Pretpostavljam da si jedno bar 10-15 puta gledao Gervinha? I nemoj samo spominjati utakmice iz drugog dijela sezone, znamo sta se desilo.

Da cujem zasto nije kao ova dvojica, koje to oni imaju kvalitete a da Gervinho nema?
Gledao sam Gervinha i u Lillu i u Arsenalu.Kao prvo Valencia je jedan od najboljih krilnih igraca U Engleskoj,sigurno u top 3,to je vecina rekla,nisam ja.Brzi je,jaci je,nije sebican kao Gervinho,ima jaci udarac,moze pokriti vise pozicija i korisniji je u odbrani.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 16 avg 2012, 20:18

Narin je napisao/la: .Kao prvo Valencia je jedan od najboljih krilnih igraca U Engleskoj,sigurno u top 3
:lol: :lol:
prejako zaista. :mrgreen:
You'll never walk alone.

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 16 avg 2012, 20:19

VolimLiverpool je napisao/la:
Narin je napisao/la: .Kao prvo Valencia je jedan od najboljih krilnih igraca U Engleskoj,sigurno u top 3
:lol: :lol: :lol: :lol:
A da nije možda Welbeck u top 3 napadača u Engleskoj :?: :lol: :lol: :mrgreen:
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!
Uzmite mi sve,ali ARSENAL mi ne dirajte!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 avg 2012, 20:20

Hajd mi nabroj bolje? Da nije Downing u top 3? I bio je prosle sezone clanak neki gdje su svi hvalili Valenciju,cak je Guardiola rekao da je Valencia igrac kojeg bi svaki tim pozelio i da je jedan od najboljih u Engleskoj.Njegove rijeci,ne moje.
Zadnja izmjena: Narin, dana/u 16 avg 2012, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

SA1946
Kontakt:

Post Postao/la SA1946 » 16 avg 2012, 20:20

_karabaja_ je napisao/la:@SA1946

Hahah, pa sto odmah ne kazes da si to ti da ti malo popustim. Da ne moras nakon svake nase rasprave da mi posaljes pp kako sam upravu al ti to ne mozes javno napisat zbog nekih sa Unitedove teme nego ovako udaras kontru.
Eh da sam samo znao, nego ja vidim meni ovo sve "smrdi" na Hairliju kad ono stvarno Blekicev sljedbenik. Sve najbolje druze i izvini ako sam malo bio ostar sa cinjenicama. :D
Kakav bolan pp,o cemu ti pricas?
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 16 avg 2012, 20:20

Profesor je napisao/la:Bas je tako, pitanje hoce li nastaviti karieru kao centralni vezni ili ofenzivni vezni.
Jack Wilshere is continuing his rehabilitation with outdoor running. Going really well and in great spirits. #AFC
Mozda kao i napadač ha ya :roll: a što više visi u bolnicama nije bitno..
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2012, 20:20

Pokriva vise pozicija i jaci je u odbrani dolazimo do toga da je Valencija bolji kao krilo? Jer ipak poredimo krila, reci ti meni tacno sta je on jaci sto ej bitno za krilnu poziciju. Jaci mozda, brzi ne vjeruejm jer je i Gervinho poprilicno brz. Gervinho bolje vidi dodavanje, i tehnicki je jaci, slabiji u odbrani. Zar to nije slicno? I ja nisam rekao da Valencija nije ili jeste najbolji na otoku, smao nije tolika razlika izmedju njeg i Gervinha. Izmedju njeg i Walcotta jeste, ali Gervinho je nivo u odnosu na Walcotta.
Celik!3,2,2.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 16 avg 2012, 20:21

Budući da je neki mentol poredio igrače ko da je sad ugasio FM, evo mu usporedba svakog pojedinačno :

svih osam ptua :
" onclick="window.open(this.href);return false;

a ako ni to nije dovoljno, evo još dva puta :
http://video.yandex.ru/users/onlyars3/view/201/#hq" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako je i ovo gore malo, evo i nekih dvadesetak bodova razlike, malo li je ...

2 Manchester United 38 28 5 5 89 33 +56 89
3 Arsenal 38 21 7 10 74 49 +25 70

Pa ti momčino sastavljaj imaginarne liste na forumu, odlično ti ide.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 avg 2012, 20:24

AllGunsBlazing je napisao/la:Pokriva vise pozicija i jaci je u odbrani dolazimo do toga da je Valencija bolji kao krilo? Jer ipak poredimo krila, reci ti meni tacno sta je on jaci sto ej bitno za krilnu poziciju. Jaci mozda, brzi ne vjeruejm jer je i Gervinho poprilicno brz. Gervinho bolje vidi dodavanje, i tehnicki je jaci, slabiji u odbrani. Zar to nije slicno? I ja nisam rekao da Valencija nije ili jeste najbolji na otoku, smao nije tolika razlika izmedju njeg i Gervinha. Izmedju njeg i Walcotta jeste, ali Gervinho je nivo u odnosu na Walcotta.
Gervinho jeste dobar igrac,to je sigurno i jako sam se iznenadio koliko ga "Nije islo" ovu prvu sezonu,jer je u Lillu zaista bio sjajan.
Nego sto se tice brzine,valencia sigurno jeste brzi,bila je lista najbrzih igraca neki dan sam gledao u EPL.Iznenadio sam se kad sam vidio Gabriela Agbonlahora u top 5,medju tih 5 su jos i Walcott i Lennon i ne sjecam se ko je jos bio (valencia naravano i jos jedan je bio).Valencia je sigurno jaci igrac od Gervinha,pa on je kao tenk..A govorim da je sve ukupno gledajuci korisniji,barem meni,od Gervinha.Mana Valenciji je lijeva noga,jer je nikako ne koristi.

Nego ovi su mi najjaci kad dodju i pocnu se smijati kad sam rekao da je Valencija u top 3,a njihov najveci agrument je ovaj smalji :lol: . Kao sto je MoR Rekao nedavno,plaho argumentovani momci.
Zadnja izmjena: Narin, dana/u 16 avg 2012, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 avg 2012, 20:26

Pa u top 5 je sigurno. Za top 3 bismo se mogli "poklati". Bale i Hazard su bolji (iako Belgijanac nije odigrao nijedan meč u Premiershipu), sa Matom se "lakta" za to treće mjesto. Meni je Valencija korisniji od Nanija, samim tim i bolji. Silva nije krilo, Nasri je slabiji od Valencije, dok u Arsenalu (još) ne vidim nekoga ko je bolji od Ekvadorca. U budućnosti će to biti Ox, mada će on možda igrati i ofanzivnog veznog (nešto poput Silve i Ben Arfe). Liverpoolove "šarlatane" ne moram ni nabrajati. Downinga nema ni na mapi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 avg 2012, 20:30

Monolog je napisao/la:
Pa u top 5 je sigurno. Za top 3 bismo se mogli "poklati". Bale i Hazard su bolji (iako Belgijanac nije odigrao nijedan meč u Premiershipu), sa Matom se "lakta" za to treće mjesto. Meni je Valencija korisniji od Nanija, samim tim i bolji. Silva nije krilo, Nasri je slabiji od Valencije, dok u Arsenalu (još) ne vidim nekoga ko je bolji od Ekvadorca. U budućnosti će to biti Ox, mada će on možda igrati i ofanzivnog veznog (nešto poput Silve i Ben Arfe). Liverpoolove "šarlatane" ne moram ni nabrajati. Downinga nema ni na mapi.
Ma nemoj tako,njihovi argumenti su jaci.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2012, 20:31

Mislim da je razlika u brzini mala jer je i Gervinho poprilicno brz zato tu ne bih dao nikome prednost. A i Walcott je pokazatelj da ako ne znas koristiti brzinu onda kao da je i nemas(i ne kazem da je Valencija ne zna koristiti vec samo primjer) Gervinho je odlican u driblingu, mnogo je direktnije krilo od Valencije, isto tako kao sto sam vec rekao vidi dobro pozicije igraca i zna dodati solidno loptu, mana mu je u tome sto je poprilicno fizicki slab, odbrana nula bodova, i koncentracija. I sad moze biti Valencija i jaci igrac, ali opet kazem nije toliko jaci od Gervinha, a on je valjda najbolje krilo u Unitedu, sto znaci da United ima dva dobra krila, Arsenal jedno. Ja hocu reci da nije velika razlika izmedju Uniteda i Arsenala, cak stavise ta dva tima su bas priblizno dobra, sad razlozi za osvajanje jednih a ne osvajanje drugih su veoma lagani za primjetiti. Do prosle godine Wenger nije dovodio iskusne i kvalitetne igrace vec djecu, i to je cesto predstavljao problem. Ove godine je to drugacije i zato mislim da United nije uopste mnogo bolji od Arsenala. Na kraju krajeva, to nije ni bitno, ako neko udje u formu, neko eksplodira, neko smanji ovo neko ono i to je titula, to na kraju ne mora biti ni United ni Arsenal ni City, vidjeti cemo kako ce se ko isplatiti kad pocne sezona. Samo u startnim pozicijama Arsenal je izjednacen sa Unitedom pa i Chelsejem, City je ispred svih.
Celik!3,2,2.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 16 avg 2012, 20:32

Monolog je napisao/la:
U top 5 da,ali u top 3 sigurno nije :D
Sa Hazardom i Baleom se ne može porediti.Mnogo je sporiji i ova dvojica imaju bolji dribling i eksplozivniji su.
Mata je po mom mišljenju,baš kao i Nasri mnogo korisniji igrač od Valencije tako da Ekvadorcu ostaje to peto mjesto.
to je samo moje mišljenje,Valencia u top 3 krila premiershipa se nikako ne bi složio.
nemoj se hvatati za Liverpool,gdje su ti igrači Newcastlea ?
Ox će za dvije godine biti jedan od boljih ofanzivnih igrača.Ogroman potencijal posjeduje.
You'll never walk alone.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 avg 2012, 20:36

VolimLiverpool je napisao/la:U top 5 da,ali u top 3 sigurno nije :D
Sa Hazardom i Baleom se ne može porediti.Mnogo je sporiji i ova dvojica imaju bolji dribling i eksplozivniji su.
Mata je po mom mišljenju,baš kao i Nasri mnogo korisniji igrač od Valencije tako da Ekvadorcu ostaje to peto mjesto.
to je samo moje mišljenje,Valencia u top 3 krila premiershipa se nikako ne bi složio.
nemoj se hvatati za Liverpool,gdje su ti igrači Newcastlea ?
Ox će za dvije godine biti jedan od boljih ofanzivnih igrača.Ogroman potencijal posjeduje.
Nasri korisniji? Nikako se ne bih slozio.Lik pegla loptu da mene kao navijaca Uniteda to nervira,ove sezone je bio jedan od losijih u Cityu,ona asistencija za Teveza protiv Chelsea ga je spasila.Ni 5% igraca kakav je bio u Arsenalu,jedino sta ga izvlaci je dobar tim.
Valencija nije puno sporiji od Balea 100%,ali Bale ima bolji prvi korak i eksplozivniji je.
Hazard je bio sjajan u Lilleu,ali mora se dokazati u EPL,samo zato sto je potpisao za Chelsea ne mora znaciti da ga vec mozemo smatrati najboljim krilom u EPL..

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 avg 2012, 20:36

sve ovo o cemu se vi tu raspravljate ljudi obradili,da se ne natezete vise evo pogledajte

http://www.eplindex.com/16652/premier-l ... rison.html
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 avg 2012, 20:52

@VolimLiverpool,

Ben Arfa igra Messijevu ulogu. Free role, što bi se reklo. Igra sve živo i u drugom dijelu sezone je pokazao koliko je napredovao. Jonas i Obertan su krila. :lol: Pa ne mogu ih porediti sa Valencijom. Mada, kada pogledaš drugi dio sezone, Newcastle je igrao samo sa jednim krilnim igračem koji je lutao terenom (Jonas). Demba je igrao na njemu neprirodnoj poziciji - lijevog krila. Dakle, poenta je da Newcastle nema krila, a i ne gaje tu igru. Što se mene tiče, ne moraju je ni gajiti. :mrgreen: Ovom prilikom se izvinjavam navijačima Arsenala što spominjem Newcastle na ovoj temi.

Evo i ovi indeksi govore koliko je Valencija značajan u timu Uniteda. Jednostavno, i SAF više vjeruje njemu negoli bilo kojem drugom krilu (Giggs, Nani, Young). A valjda to dovoljno govori o kakvom je igraču riječ.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2012, 20:57

Monolog je napisao/la: A valjda to dovoljno govori o kakvom je igraču riječ.
Ja nigdje nisam napisao kakav je to igrac Valencija. I da mnogo je bolji od Walcotta iako to statistika bas i ne pokazuje(dobar Walcott sa statistikom, los kad ga gledas), ali nije toliko od Gervinha. Uzeti i u obzir da je ovo tek bila prva sezona u mnogo jacoj ligi, mislim da ce ove godine Gervinho tek biti pravo pojacanje.
Celik!3,2,2.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 16 avg 2012, 21:08

slika

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2012, 21:09

Proslogodisnji dres. :D :D
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []