Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 17 avg 2012, 20:30

LBJ MVP je napisao/la:Ne sviđa mi se kladioničarska kvota na nas,kreće se 1.35-1.40,znači da baš i nisu 100% uvjereni u našu pobjedu,ja sam očekivao da će biti maksimalno 1.20 na nas,e sad ili kladionice ne znaju koliko smi mi jaki ili mi forumaši precjenjujemo naš tim :P

Igras na strani,sa mukama si dobio prvu!!Kladionce rade po tome koliko ljudi se kladi,ako preko noci svi igraju na bosnu ,kvota ce ti biti 1,20 sutra.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 17 avg 2012, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 avg 2012, 21:17

Jos malo pa ce se po statusima na facebooku gledati da li volis ovu zemlju ili ne :roll: :roll: (sta cemo mi koji nemamo fb??)
Al nebitno,da se vratim na temu...sutra bi trebali da dobijemo to iako smo malo losije odigrali u prvoj,sansu sutra treba da dobije vise igraca nego u prvoj utakmici(prvenstveno mislim na mitrovica,naletilica i nekako pokusati odmoriti teletovica)...bar na pocetku,i po mogucnosti odmoriti glavne igrace ako se uspijemo sa rezervama drzati na -5 do zadnje pa onda ubaciti njih da to zavrse...jer su nam domace utakmice dosta vaznije od gostujucih(mada su i one vazne)...
Takodje se nadam da ce nas i mladi usreciti prolazom u finale pa da se ne moramo brinuti za A diviziju :D :D
A za ono na twiteru bi nekog trebalo banovati sa ovog foruma ako je on to napisao a ne igrac koji se spominje tu...mada ne vjerujem da ce taj opet doci nakon onog "u jos vecu gov*****"..ne znam zasto mu je to trebalo...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 avg 2012, 21:29

Ramljak otpao sa spiska Hrvatske.
Ako se sjeti da uvjek za takve postoji "rezervna opcija" možda ćemo ga gledati u našem dresu na europskom.
Ionako je klasično krilo,poziciji na kojoj smo najslabiji,Peršić i Mašić ako nam bude krilni dvojac na europskome jao si ga nama,ali šta ćeš kada su dva najkvalitetnija košarkaša na toj poziciji rođena u ovoj maloj državi Preldžić i Ramljak odlučili nastupati za druge.
Da se pozivamo na ponos i da kažemo šta će nam on,nema smisla jer već smo prihvatili Sinanovića,Mašića,izgleda i Savovića,a svi su oni već odbijali obući dres BiH.
[youtube][/youtube]
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 17 avg 2012, 21:37

reptil je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ljudi sta je vama koga to interesuje u sta igraci gledaju dok se intonira himna ili da li drze ruku na srcu ili su zagrljeni. Bitno je sta ti igraci pokazuju na terenu! I vise mi je muka kada se intonira nasa himna da neki navijaci pjevaju Jedna si jedina , i onda se cude sto Srbi i Hrvati ovu zemlju ne smatraju svojom. U ostalom i ne treba nam tekst himne, Spanci nemaju teksta pa i pak ili bas radi toga rastruaju u fudbalu, kosarci i rukometu.
pa sta ce ti BIH drzava bez himnem staces ti uopste u nojoj sto porices da netrebamo imati himnu ha ja ... 10 godina je bla Jedna si jedina i onda dodju ovi odozgo i kazu e nece biti jedna si jedina i to sve ove ustase i cetnici .. E BIT CE I OSTACE!!! boli me iskreno neka stvar za spance sve deripe do deripe i sto i njih boli neka stvar za nas :lol:
Mozda drugar i tvojoj glavi. Takvi kao ti i jesu glavni razlog zasto jedan Masic, Savovic, Varda, Milicic, Bodiroga, Radmanovic, ili ko vec ne smatraju ovu drzavu svojom. To sto ti potenciras je alijina drzava i kao takva je nestala 1995. Ova BIH je nastala potpisivanjem dejtonskog sporazuma, a ti si svoju jednu jedinu tad izgubio, kao i ja svoju drzavu RS... Tako, sto prije svi kolektivno shvatimo da pjevanje nekih lijevih pjesama, mahanje ratnim zastavama, potenciranje svega i svacega samo donosi gadjenje drugih nacija u BIH prije ce ova drzava imati smisla i ljudi ce se lakse i radije odlucivati za BIH. Samo mala zelja za povecanje tolerancije i suzivota moze velike stvari uraditi.
Ako sam uvrijedio ovim nekog postenog i dobronamjernog Bosanca izvinjavam se. A za tebe me bolu k.... , zbog takvih i jesmo ovdje gdje smo sada. Zivili
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 avg 2012, 21:39

LBJ MVP je napisao/la:Ramljak otpao sa spiska Hrvatske.
Ako se sjeti da uvjek za takve postoji "rezervna opcija" možda ćemo ga gledati u našem dresu na europskom.
Ionako je klasično krilo,poziciji na kojoj smo najslabiji,Peršić i Mašić ako nam bude krilni dvojac na europskome jao si ga nama,ali šta ćeš kada su dva najkvalitetnija košarkaša na toj poziciji rođena u ovoj maloj državi Preldžić i Ramljak odlučili nastupati za druge.
Da se pozivamo na ponos i da kažemo šta će nam on,nema smisla jer već smo prihvatili Sinanovića,Mašića,izgleda i Savovića,a svi su oni već odbijali obući dres BiH.
[youtube][/youtube]
Ako koga treba vratiti treba njega,onda bi i Persic mogao na 2 da odmara Djedovica...a i vidjelo se protiv nas da mu nije do igranja za susjede :D :D
Sto bi ovi gore rekli gleda u pod dok je himna xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 avg 2012, 21:45

Po meni je ovo najbolje što možemo okupiti za evropsko

PG Wright,Pašalić
SG Đedović,Gordić
SF Ramljak,Mašić
PF Teletović,Savović
C Kikanović,Omić

Izbor ostale dvojice i nije toliko bitan,ovo su sve igrači za koje je realno očekivati da budu na raspolaganju selektoru osim Ramljaka,ta pozicija baš škripi.
Barem više nemamo problema sa tom pozicijom centra,nadolaze Omić i Nurkić,kakvi su nam sve "majstori" igrali centra da se Ovčine sjećamo sa sjetom u takvoj konkurenciji :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2012, 21:50

I Dževde Alihodžića :D ako se ne varam i on je bio centar :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 avg 2012, 21:54

LBJ MVP je napisao/la:Po meni je ovo najbolje što možemo okupiti za evropsko

PG Wright,Pašalić
SG Đedović,Gordić
SF Ramljak,Mašić
PF Teletović,Savović
C Kikanović,Omić

Izbor ostale dvojice i nije toliko bitan,ovo su sve igrači za koje je realno očekivati da budu na raspolaganju selektoru osim Ramljaka,ta pozicija baš škripi.
Barem više nemamo problema sa tom pozicijom centra,nadolaze Omić i Nurkić,kakvi su nam sve "majstori" igrali centra da se Ovčine sjećamo sa sjetom u takvoj konkurenciji :D
Dodati tu jos Persica(ako nista zbog odbrane i pozrtvovanosti je zasluzio) a umjesto Savovica Nurkica na 4??(ima sut,jedino nezz kakav je sa brzinom da cuva protivnicke cetvorke??) ili Bavcica kad se oporavi,pozvati mozda Bozu??ili Hodzica??(valjda se dosad navikao na euro kosarku)

hamogr76
Kontakt:

Post Postao/la hamogr76 » 17 avg 2012, 21:55

skeva je napisao/la:
reptil je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ljudi sta je vama koga to interesuje u sta igraci gledaju dok se intonira himna ili da li drze ruku na srcu ili su zagrljeni. Bitno je sta ti igraci pokazuju na terenu! I vise mi je muka kada se intonira nasa himna da neki navijaci pjevaju Jedna si jedina , i onda se cude sto Srbi i Hrvati ovu zemlju ne smatraju svojom. U ostalom i ne treba nam tekst himne, Spanci nemaju teksta pa i pak ili bas radi toga rastruaju u fudbalu, kosarci i rukometu.
pa sta ce ti BIH drzava bez himnem staces ti uopste u nojoj sto porices da netrebamo imati himnu ha ja ... 10 godina je bla Jedna si jedina i onda dodju ovi odozgo i kazu e nece biti jedna si jedina i to sve ove ustase i cetnici .. E BIT CE I OSTACE!!! boli me iskreno neka stvar za spance sve deripe do deripe i sto i njih boli neka stvar za nas :lol:
Mozda drugar i tvojoj glavi. Takvi kao ti i jesu glavni razlog zasto jedan Masic, Savovic, Varda, Milicic, Bodiroga, Radmanovic, ili ko vec ne smatraju ovu drzavu svojom. To sto ti potenciras je alijina drzava i kao takva je nestala 1995. Ova BIH je nastala potpisivanjem dejtonskog sporazuma, a ti si svoju jednu jedinu tad izgubio, kao i ja svoju drzavu RS... Tako, sto prije svi kolektivno shvatimo da pjevanje nekih lijevih pjesama, mahanje ratnim zastavama, potenciranje svega i svacega samo donosi gadjenje drugih nacija u BIH prije ce ova drzava imati smisla i ljudi ce se lakse i radije odlucivati za BIH. Samo mala zelja za povecanje tolerancije i suzivota moze velike stvari uraditi.
Ako sam uvrijedio ovim nekog postenog i dobronamjernog Bosanca izvinjavam se. A za tebe me bolu k.... , zbog takvih i jesmo ovdje gdje smo sada. Zivili
Bosna i Hercegovina nije nastala 95 nit si ti imo državu Rs,jedna si jedina je bila zvanična himna RBiH i ako poslušaš tekst himna vidjećeš da niko normalan nema primjedbu na isti...u smislu nacionalnog...a to što pojedinci vole na istok i zapad je njihova stvar,ko i tvoja iluzija da je rs bila država....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 avg 2012, 22:02

Melo15 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Po meni je ovo najbolje što možemo okupiti za evropsko

PG Wright,Pašalić
SG Đedović,Gordić
SF Ramljak,Mašić
PF Teletović,Savović
C Kikanović,Omić

Dodati tu jos Persica(ako nista zbog odbrane i pozrtvovanosti je zasluzio) a umjesto Savovica Nurkica na 4??(ima sut,jedino nezz kakav je sa brzinom da cuva protivnicke cetvorke??) ili Bavcica kad se oporavi,pozvati mozda Bozu??ili Hodzica??(valjda se dosad navikao na euro kosarku)

Bozu?Nurkic 4 :o zamilsi da cuva Nurkic igraca kao Mirzu...Hodzic igra solidno u njemackoj,ali nema visinu koja nama treba..Bavcic to moze fino odraditi.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 17 avg 2012, 22:22

Mitrovića dodat na dvicu, jbg. gotivim šutere,a ovaj je baš takav, mislim da bi mu Aco trebao dati više prostora, nek pukne jednu pa šta bude, protiv Latvije Đedović divlja šuta sa trice - blokira ga čovjek :roll:

A za himnu

ZEMLJO TISUĆLJETNA NA VJERNOST TI SE KUNEM
OD MORA DO SAVE
OD DRINE DO UNE
JEDNA SI JEDINA, MOJA DOMOVINAAAA , JEDNA SI JEDINAAAAA BOSNA I HERCEGOVINAAAAAA
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 17 avg 2012, 22:59

kobe64 je napisao/la:ocel bit prenosa ?
mislim da ne :(
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 17 avg 2012, 23:02

kobe64 je napisao/la:ocel bit prenosa ?
hoce! prenosit ce oni decki skelu neku? :roll: salim se netko je vec 2-3 puta pisao da necer biti??
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2012, 23:02

Biti će tekstualno, k'o za mlade u diviziji B :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 avg 2012, 23:41

Pisati cu ja sutra sa utakmice ,ako bude nekih spektakularnih stvari..Inace se strpite do kraja,bice slika,kraci video!!

Rios

Post Postao/la Rios » 18 avg 2012, 00:44

Jel neko upucen,koliko je jaka ova Holandija? Mogu li nas ugroziti? :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 avg 2012, 00:59

Rios je napisao/la:Jel neko upucen,koliko je jaka ova Holandija? Mogu li nas ugroziti? :)
Ma slabi su,čak ni sa ovim proširenjem evropskog prvenstva nisu ozbiljni kandidati da u narednim godinama zaigraju na nekom velikom takmičenju.
Najkvalitetniji su na centarskim pozicijama,Henk Norel im je glavni igrač,214 cm visok,igra u španskoj ligi,u klubu svakako nije jedan od najboljih igrača ali u Holandiji on preuzima odgovornost,na njega će ići većina napada,drugi centar je Francisko Elson,veteran sa velikim NBA iskustvom,isto može biti neugodan,ostatak rostera jako skroman,pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.

Rios

Post Postao/la Rios » 18 avg 2012, 01:07

LBJ MVP je napisao/la:
Rios je napisao/la:Jel neko upucen,koliko je jaka ova Holandija? Mogu li nas ugroziti? :)
Ma slabi su,čak ni sa ovim proširenjem evropskog prvenstva nisu ozbiljni kandidati da u narednim godinama zaigraju na nekom velikom takmičenju.
Najkvalitetniji su na centarskim pozicijama,Henk Norel im je glavni igrač,214 cm visok,igra u španskoj ligi,u klubu svakako nije jedan od najboljih igrača ali u Holandiji on preuzima odgovornost,na njega će ići većina napada,drugi centar je Francisko Elson,veteran sa velikim NBA iskustvom,isto može biti neugodan,ostatak rostera jako skroman,pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.
Ja se sjecam da su nas jednom cak i pobjedili,doduse davno nekad :D Zato sam i pitao zna li neko kakvi su sad..Elem,da ocekujem i nadam se pobjedi..Samo da odigramo kako znamo i mozemo i to bi trebalo biti to aBd 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 avg 2012, 03:28

Vidio sam da je neko ovdje postavio video o doceku nase reprezentacije nakon pobjede u Splitu, pa bih vas molio ako neko ima da to stavi. Hvala.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GG3, lol89 i 18 gostiju.