Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

majestic24
Kontakt:

Re: Miralem Pjanic

Post Postao/la majestic24 » 30 sep 2009, 20:14

Evo gledam na hrt2 emisiju o LP ,gost Slaven Bilic,covjek na sva usta hvali Pjanica!!!
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 okt 2009, 02:58

Nisam se pokajao što sam odbio Barsu i Bajern

Dže­ko i Mi­si­mo­vić si­noć su gos­to­va­li na Old Tra­for­du, Ve­dad Ibi­še­vić vra­tio se na gol­ge­ter­sku sce­nu s tri po­got­ka, Spa­hić bri­lji­ra u Mon­tpel­li­eru... Sve su to li­je­pe vi­jes­ti, ali po­se­bno ra­du­je či­nje­ni­ca da Mi­ra­lem Pja­nić igra fan­tas­ti­čnu se­zo­nu u Lyonu.

Odlas­kom Ju­nin­ha Per­nam­bu­ca­na, «Mi­re» je do­bio ''o­smi­cu'' i svu slo­bo­du. Shva­tio je tre­ner ''la­vo­va'' Cla­ude Pu­el šta se kri­je u no­ga­ma 19-go­diš­njeg ma­es­tra.

I, kre­nuo je fan­tas­ti­čno, go­lo­vi, asis­ten­ci­je, slo­bo­dnja­ci, bra­vu­re za tv- špi­ce. U po­slje­dnjem me­ču Li­ge prva­ka pro­tiv ma­đar­skog De­bre­ce­na bio je egze­ku­tor i asis­tent. Zvi­jez­da je ro­đe­na.

- Vrlo sam za­do­vo­ljan svo­jim igra­ma. U Ma­đar­skoj je bi­lo su­per. Bi­li smo opre­zni, jer izne­na­đe­nja su uvi­jek mo­gu­ća, iako smo mi bi­li fa­vo­ri­ti. Što je naj­va­žni­je, sve se li­je­po za­vrši­lo, na­šom po­bje­dom - ka­že u raz­go­vo­ru za «San Sport» Mi­ra­lem Pja­nić i do­da­je:

- Naj­va­žni­je mi je što u kon­ti­nu­ite­tu igram, što mi vje­ru­je tre­ner, ali i sai­gra­či. Odmah je i me­ni la­kše.

Dje­čak ko­ji sa 19 go­di­na igra ta­ko zre­lo, u či­jem no­go­me­tu ne­ma ni par­do­na, ni kur­to­azi­je, de­fi­ni­ti­vno izras­ta u ek­stra kla­su. Nje­go­ve mi­ni­ja­tu­re odu­šev­lja­va­ju Fran­cus­ku, a sa­da ga po­la­ko upo­zna­je i ci­je­la Evro­pa. Pja­nić je na pra­vom pu­tu da pos­ta­ne po­naj­bo­lji evrop­ski igrač. Iako on ne že­li ula­zi­ti u no­vi­nar­ske ''zam­ke''.

- Ah, ne, to je ra­no, ne­ću da pri­čam o to­me - go­vo­ri Lyonov playma­ker - Sa­mo mi je va­žna eki­pa. Jer, tim izba­ci po­je­din­ca, a ja sam kre­nuo upra­vo tim pu­tem.

Da li ste na­kon pro­šle se­zo­ne ra­zmiš­lja­li da ode­te iz Lyona?

- Pa ni­sam baš htio da odem, ali mi je bi­lo kri­vo što ni­sam do­bio do­vo­ljno pros­to­ra da se po­ka­žem. Ali, na­kon raz­go­vo­ra sa tre­ne­rom, sa lju­di­ma iz klu­ba, shva­tio sam da se če­kao odla­zak Ju­nin­ha, ka­ko bi se otvo­rio pros­tor me­ni. Eto, sa­da je do­šlo mo­jih pet mi­nu­ta i za­is­ta uži­vam igra­ju­ći.

Ko su fa­vo­ri­ti Li­ge prva­ka?

- Bar­ce­lo­na pod bro­jem je­dan. Ima­ju naj­bo­lji tim, do­ve­li su Zla­ta­na i si­gur­no su još uvi­jek prva eki­pa Sta­rog kon­ti­nen­ta. Tu je i Man­ches­ter Uni­ted, pa Re­al Ma­drid, te Chel­sea.

A, Wol­fsburg na­ših Dže­ke i Mi­si­mo­vi­ća?

- Iako su no­vi u ta­kmi­če­nju, mi­slim da mo­gu bi­ti izne­na­đe­nje. Igra­ju do­bro u prven­stvu, što mi je naj­dra­že Dže­ko i Mis­ke su u sjaj­noj for­mi. To je su­per.

Da li Vam je žao što nis­te oti­šli u Bayern ili Bar­ce­lo­nu?

- Imao sam po­zi­ve i od je­dnog i od dru­gog klu­ba, ali sam se odlu­čio za Lyon. Zbog na­vi­ka, zbog je­zi­ka, zbog fran­cus­ke li­ge... Bayern i Bar­ca su ve­li­ki klu­bo­vi, ali i Lyon je. Ni­šta mi ni­je pro­ma­klo, igram Li­gu prva­ka, imam pri­li­ku da se do­ka­zu­jem i za­is­ta sam pre­za­do­vo­ljan. Ovo je mo­žda i moj naj­bo­lji pe­ri­od u do­sa­daš­njoj ka­ri­je­ri.

San
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 01 okt 2009, 13:18

Pjaninho :)
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 okt 2009, 13:49

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 01 okt 2009, 23:15

TRENER nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19).

Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.

"Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem", izjavio je Puel nastavivši:

"Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine. "

"Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti. "

"Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač ", zaključio je Puel. mireeeeeeeeeeeeeee kralj bravo majstore zacepio si usta svim kriticarima :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 01 okt 2009, 23:16

Puel: Pjaniću treba još malo mišića, sve drugo ima

Trener nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19)...

Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.

- Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem – izjavio je Puel nastavivši:

- Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine.

- Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti.

- Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač – zaključio je Puel.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 okt 2009, 23:16

Ponos nacije!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 01 okt 2009, 23:26

Zvijezda je rođena. Svaka čast Miraleme i samo tako nastavi
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 okt 2009, 23:41

Stvarno smo privilegovani da možemo pratiti nastajanje jedne od, aBd da ga povrede zaobiđu, najsjajnijih zvijezda fudbala uopšte. Sa 22-23 godine ovaj će momak poharati Evropu, iako to već i radi ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 01 okt 2009, 23:55

Jooooj sta bi dao kad bi za 2-3 godine otisao u Madrid i oteo onom papku 9-ku.... :mrgreen:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 okt 2009, 00:36

pirotehnik je napisao/la:Jooooj sta bi dao kad bi za 2-3 godine otisao u Madrid i oteo onom papku 9-ku.... :mrgreen:
Tu bi ,,samo,,Kaka nadrljao ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 02 okt 2009, 11:33

Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan :D
jos jedna stvar : sva cast muratovicu al' mislim da je vrijeme da vezni trio bude miske-rahimic-pjanic , naravno s vremenom rahimica zamijenit zlatanom ili salihovicem koji moze igrat zadnjeg veznog . . . uff koju ekipu imamo jbt tek sam sad svjestan toga
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 02 okt 2009, 12:46

Evil Genius je napisao/la:Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan :D
jos jedna stvar : sva cast muratovicu al' mislim da je vrijeme da vezni trio bude miske-rahimic-pjanic , naravno s vremenom rahimica zamijenit zlatanom ili salihovicem koji moze igrat zadnjeg veznog . . . uff koju ekipu imamo jbt tek sam sad svjestan toga
još da bogdo kakvih bekova imamo, pa da možemo slagat vezni kvatro :mrgreen:

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 02 okt 2009, 14:08

Evil Genius je napisao/la:Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan :D
Ako govorimo o trenutnoj formi izmedju Rahimića - Bajramovića, ovaj prvi ima sigurno mjesto u prvoj postavi. Igra za jači klub i trenutno ima više jačih utakmica u nogama.
Salihović ne može igrati zadnjeg veznog! Može ali silom prilika, i mislim da u reprezentaciji nikad neće dobiti takav zadatak.
Slažem se da Ibričić treba na klupu, ipak porediti ligu prvaka i francusko prvenstvo sa HNLom nema smisla.
Kahva, Kava, Kafa!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 okt 2009, 14:21

Salihovic ne moze igrati veznog :roll: Ko ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to. ;)
A porediti lige gdje ko igra,nekad zna biti i bezveze.
Begovic u Engleskoj premier ligi.
Supic tada uopste bez lige.
Pa sta bi na kraju:lol:
Ili mozda sta bi nam belgijanci onamad rekli u Genku za igrace i gdje igraju uopste.
Supic -Javor :mrgreen:
Pandza-hajduk o kojem ti pises ;)
Nadarevic Eskisehirspor
Berberovic Denizlispor
Spahic pola godine bez kluba.
I sta opet bi.
Tako da gdje ko igra,ponekad zna biti mac sa dvije ostrice.
Kakve koristi Bugarska ima sto im igraci igraju u M.U,Evertonu itd
Ili mozda jedna Gruzija sto im igraju po Milanu,Shalkeu itd kad bas onaj isti iz Milana dade dva autogola sam sebi na jednoj tekmi.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 02 okt 2009, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 02 okt 2009, 14:24

harishp je napisao/la:Salihovic ne moze igrati veznog :roll: Ko ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to. ;)
Pa i igra lijevog veznog ,ali ne igra defanzivnog veznog tj. kako naši kažu zadnjeg veznog. To nije njegova pozicija.
U Hooffu je igra centralnog veznog na pripremnim utakmicama, pred ovu sezonu. Dva ili tri puta. Znaci nije igrac za poziciju DMF.
Kahva, Kava, Kafa!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 okt 2009, 14:46

Žil Kretenie je napisao/la:
harishp je napisao/la:Salihovic ne moze igrati veznog :roll: Ko ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to. ;)
Pa i igra lijevog veznog ,ali ne igra defanzivnog veznog tj. kako naši kažu zadnjeg veznog. To nije njegova pozicija.
U Hooffu je igra centralnog veznog na pripremnim utakmicama, pred ovu sezonu. Dva ili tri puta. Znaci nije igrac za poziciju DMF.
Ebiga ja se nadoveza na onom starom postu a ti vec odgovorio. :mrgreen:
U Hoffy mu sad ama bas nema potrebe zadnjeg veznog jer imaju ekstra kvalitetnog zadnjeg veznjaka onaj Brazilac.Nije Eduardo.Naravno da bi u normalnim okolnostima Salihovicu pasalo ljevo krilo.Ali,ali.
Pjanic je buknuo ne samo u kvalitetu,vec ,,u ranom stadijumu napredak u defanzivi,,jer to prije uopste nije ispoljavao.Ali sam gotovo siguran da Ibricic gdje god ode nece se osramotiti i naravno da bi taj tip igraca samo jos nabrusio kvalitet u jacoj ligi.Mada se nikad ne zna.Veci klub,jaca liga,vise kvalitetnih igraca,puno uloga i mnogi igraci zavrse na hronicnoj klupi.
Vladavic kojeg smo smatrali ekstra igracom zaglavi u Austriji,klupi i vec dugo,dugo ni minute igre.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 02 okt 2009, 14:55

harishp je napisao/la:
Žil Kretenie je napisao/la:
Ebiga ja se nadoveza na onom starom postu a ti vec odgovorio. :mrgreen:
U Hoffy mu sad ama bas nema potrebe zadnjeg veznog jer imaju ekstra kvalitetnog zadnjeg veznjaka onaj Brazilac.Nije Eduardo.Naravno da bi u normalnim okolnostima Salihovicu pasalo ljevo krilo.Ali,ali.
Pjanic je buknuo ne samo u kvalitetu,vec ,,u ranom stadijumu napredak u defanzivi,,jer to prije uopste nije ispoljavao.Ali sam gotovo siguran da Ibricic gdje god ode nece se osramotiti i naravno da bi taj tip igraca samo jos nabrusio kvalitet u jacoj ligi.Mada se nikad ne zna.Veci klub,jaca liga,vise kvalitetnih igraca,puno uloga i mnogi igraci zavrse na hronicnoj klupi.
Vladavic kojeg smo smatrali ekstra igracom zaglavi u Austriji,klupi i vec dugo,dugo ni minute igre.
Znam ja to sve, ali šteta što Pjanić ne može igrati sa Esstima. Ja lično sam se kleo u Ibričića dok je još bio u Zagrebu, ali eto nije im´o sreće da ode u kvalitetniju ligu da još više napreduje. Lupam, ali skontaj da je njemu sa onakvim tehničkim predispozicijama trener poput Magatha. Truhne u HNLu godinama.
Pa nije baš Vladavić dugo bez minutaže :mrgreen: , igro je 15. minuta protiv Lazia. :mrgreen:
Kahva, Kava, Kafa!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 okt 2009, 19:40

Miralem u timu kolu LP . (Izabrala UEFA)
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 28 gostiju.