Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- majestic24
- Kontakt:
Re: Miralem Pjanic
Evo gledam na hrt2 emisiju o LP ,gost Slaven Bilic,covjek na sva usta hvali Pjanica!!!
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Nisam se pokajao što sam odbio Barsu i Bajern
Džeko i Misimović sinoć su gostovali na Old Trafordu, Vedad Ibišević vratio se na golgetersku scenu s tri pogotka, Spahić briljira u Montpellieru... Sve su to lijepe vijesti, ali posebno raduje činjenica da Miralem Pjanić igra fantastičnu sezonu u Lyonu.
Odlaskom Juninha Pernambucana, «Mire» je dobio ''osmicu'' i svu slobodu. Shvatio je trener ''lavova'' Claude Puel šta se krije u nogama 19-godišnjeg maestra.
I, krenuo je fantastično, golovi, asistencije, slobodnjaci, bravure za tv- špice. U posljednjem meču Lige prvaka protiv mađarskog Debrecena bio je egzekutor i asistent. Zvijezda je rođena.
- Vrlo sam zadovoljan svojim igrama. U Mađarskoj je bilo super. Bili smo oprezni, jer iznenađenja su uvijek moguća, iako smo mi bili favoriti. Što je najvažnije, sve se lijepo završilo, našom pobjedom - kaže u razgovoru za «San Sport» Miralem Pjanić i dodaje:
- Najvažnije mi je što u kontinuitetu igram, što mi vjeruje trener, ali i saigrači. Odmah je i meni lakše.
Dječak koji sa 19 godina igra tako zrelo, u čijem nogometu nema ni pardona, ni kurtoazije, definitivno izrasta u ekstra klasu. Njegove minijature oduševljavaju Francusku, a sada ga polako upoznaje i cijela Evropa. Pjanić je na pravom putu da postane ponajbolji evropski igrač. Iako on ne želi ulaziti u novinarske ''zamke''.
- Ah, ne, to je rano, neću da pričam o tome - govori Lyonov playmaker - Samo mi je važna ekipa. Jer, tim izbaci pojedinca, a ja sam krenuo upravo tim putem.
Da li ste nakon prošle sezone razmišljali da odete iz Lyona?
- Pa nisam baš htio da odem, ali mi je bilo krivo što nisam dobio dovoljno prostora da se pokažem. Ali, nakon razgovora sa trenerom, sa ljudima iz kluba, shvatio sam da se čekao odlazak Juninha, kako bi se otvorio prostor meni. Eto, sada je došlo mojih pet minuta i zaista uživam igrajući.
Ko su favoriti Lige prvaka?
- Barcelona pod brojem jedan. Imaju najbolji tim, doveli su Zlatana i sigurno su još uvijek prva ekipa Starog kontinenta. Tu je i Manchester United, pa Real Madrid, te Chelsea.
A, Wolfsburg naših Džeke i Misimovića?
- Iako su novi u takmičenju, mislim da mogu biti iznenađenje. Igraju dobro u prvenstvu, što mi je najdraže Džeko i Miske su u sjajnoj formi. To je super.
Da li Vam je žao što niste otišli u Bayern ili Barcelonu?
- Imao sam pozive i od jednog i od drugog kluba, ali sam se odlučio za Lyon. Zbog navika, zbog jezika, zbog francuske lige... Bayern i Barca su veliki klubovi, ali i Lyon je. Ništa mi nije promaklo, igram Ligu prvaka, imam priliku da se dokazujem i zaista sam prezadovoljan. Ovo je možda i moj najbolji period u dosadašnjoj karijeri.
San
Džeko i Misimović sinoć su gostovali na Old Trafordu, Vedad Ibišević vratio se na golgetersku scenu s tri pogotka, Spahić briljira u Montpellieru... Sve su to lijepe vijesti, ali posebno raduje činjenica da Miralem Pjanić igra fantastičnu sezonu u Lyonu.
Odlaskom Juninha Pernambucana, «Mire» je dobio ''osmicu'' i svu slobodu. Shvatio je trener ''lavova'' Claude Puel šta se krije u nogama 19-godišnjeg maestra.
I, krenuo je fantastično, golovi, asistencije, slobodnjaci, bravure za tv- špice. U posljednjem meču Lige prvaka protiv mađarskog Debrecena bio je egzekutor i asistent. Zvijezda je rođena.
- Vrlo sam zadovoljan svojim igrama. U Mađarskoj je bilo super. Bili smo oprezni, jer iznenađenja su uvijek moguća, iako smo mi bili favoriti. Što je najvažnije, sve se lijepo završilo, našom pobjedom - kaže u razgovoru za «San Sport» Miralem Pjanić i dodaje:
- Najvažnije mi je što u kontinuitetu igram, što mi vjeruje trener, ali i saigrači. Odmah je i meni lakše.
Dječak koji sa 19 godina igra tako zrelo, u čijem nogometu nema ni pardona, ni kurtoazije, definitivno izrasta u ekstra klasu. Njegove minijature oduševljavaju Francusku, a sada ga polako upoznaje i cijela Evropa. Pjanić je na pravom putu da postane ponajbolji evropski igrač. Iako on ne želi ulaziti u novinarske ''zamke''.
- Ah, ne, to je rano, neću da pričam o tome - govori Lyonov playmaker - Samo mi je važna ekipa. Jer, tim izbaci pojedinca, a ja sam krenuo upravo tim putem.
Da li ste nakon prošle sezone razmišljali da odete iz Lyona?
- Pa nisam baš htio da odem, ali mi je bilo krivo što nisam dobio dovoljno prostora da se pokažem. Ali, nakon razgovora sa trenerom, sa ljudima iz kluba, shvatio sam da se čekao odlazak Juninha, kako bi se otvorio prostor meni. Eto, sada je došlo mojih pet minuta i zaista uživam igrajući.
Ko su favoriti Lige prvaka?
- Barcelona pod brojem jedan. Imaju najbolji tim, doveli su Zlatana i sigurno su još uvijek prva ekipa Starog kontinenta. Tu je i Manchester United, pa Real Madrid, te Chelsea.
A, Wolfsburg naših Džeke i Misimovića?
- Iako su novi u takmičenju, mislim da mogu biti iznenađenje. Igraju dobro u prvenstvu, što mi je najdraže Džeko i Miske su u sjajnoj formi. To je super.
Da li Vam je žao što niste otišli u Bayern ili Barcelonu?
- Imao sam pozive i od jednog i od drugog kluba, ali sam se odlučio za Lyon. Zbog navika, zbog jezika, zbog francuske lige... Bayern i Barca su veliki klubovi, ali i Lyon je. Ništa mi nije promaklo, igram Ligu prvaka, imam priliku da se dokazujem i zaista sam prezadovoljan. Ovo je možda i moj najbolji period u dosadašnjoj karijeri.
San
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
pirotehnik
- Kontakt:
Pjaninho 
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
TRENER nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19).
Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.
"Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem", izjavio je Puel nastavivši:
"Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine. "
"Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti. "
"Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač ", zaključio je Puel. mireeeeeeeeeeeeeee kralj bravo majstore zacepio si usta svim kriticarima
Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.
"Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem", izjavio je Puel nastavivši:
"Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine. "
"Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti. "
"Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač ", zaključio je Puel. mireeeeeeeeeeeeeee kralj bravo majstore zacepio si usta svim kriticarima
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Puel: Pjaniću treba još malo mišića, sve drugo ima
Trener nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19)...
- Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem – izjavio je Puel nastavivši:
- Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine.
- Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti.
- Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač – zaključio je Puel.
Trener nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19)...
- Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem – izjavio je Puel nastavivši:
- Došao mi je prošlog svibnja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine.
- Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave natjecateljske okolnosti.
- Što mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač – zaključio je Puel.
- el-fighter
- Kontakt:
Zvijezda je rođena. Svaka čast Miraleme i samo tako nastavi
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- NoName
- Kontakt:
Stvarno smo privilegovani da možemo pratiti nastajanje jedne od, aBd da ga povrede zaobiđu, najsjajnijih zvijezda fudbala uopšte. Sa 22-23 godine ovaj će momak poharati Evropu, iako to već i radi 
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
-
pirotehnik
- Kontakt:
Jooooj sta bi dao kad bi za 2-3 godine otisao u Madrid i oteo onom papku 9-ku.... 
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Tu bi ,,samo,,Kaka nadrljaopirotehnik je napisao/la:Jooooj sta bi dao kad bi za 2-3 godine otisao u Madrid i oteo onom papku 9-ku....
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
evo ga u timu kola: http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... matchday-2
- Evil Genius
- Kontakt:
Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan
jos jedna stvar : sva cast muratovicu al' mislim da je vrijeme da vezni trio bude miske-rahimic-pjanic , naravno s vremenom rahimica zamijenit zlatanom ili salihovicem koji moze igrat zadnjeg veznog . . . uff koju ekipu imamo jbt tek sam sad svjestan toga
jos jedna stvar : sva cast muratovicu al' mislim da je vrijeme da vezni trio bude miske-rahimic-pjanic , naravno s vremenom rahimica zamijenit zlatanom ili salihovicem koji moze igrat zadnjeg veznog . . . uff koju ekipu imamo jbt tek sam sad svjestan toga
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
još da bogdo kakvih bekova imamo, pa da možemo slagat vezni kvatroEvil Genius je napisao/la:Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan![]()
- Žil Kretenie
- Kontakt:
Ako govorimo o trenutnoj formi izmedju Rahimića - Bajramovića, ovaj prvi ima sigurno mjesto u prvoj postavi. Igra za jači klub i trenutno ima više jačih utakmica u nogama.Evil Genius je napisao/la:Pjanic je za klasu bolji od 'devetnaestogodisnjeg' Kake . . . ako nastavi ovako, imacemo ponajboljeg svjetskog veznjaka - mislim da sam poprilicno realan![]()
Salihović ne može igrati zadnjeg veznog! Može ali silom prilika, i mislim da u reprezentaciji nikad neće dobiti takav zadatak.
Slažem se da Ibričić treba na klupu, ipak porediti ligu prvaka i francusko prvenstvo sa HNLom nema smisla.
Kahva, Kava, Kafa!
Salihovic ne moze igrati veznog
Ko ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to. 
A porediti lige gdje ko igra,nekad zna biti i bezveze.
Begovic u Engleskoj premier ligi.
Supic tada uopste bez lige.
Pa sta bi na kraju:lol:
Ili mozda sta bi nam belgijanci onamad rekli u Genku za igrace i gdje igraju uopste.
Supic -Javor
Pandza-hajduk o kojem ti pises
Nadarevic Eskisehirspor
Berberovic Denizlispor
Spahic pola godine bez kluba.
I sta opet bi.
Tako da gdje ko igra,ponekad zna biti mac sa dvije ostrice.
Kakve koristi Bugarska ima sto im igraci igraju u M.U,Evertonu itd
Ili mozda jedna Gruzija sto im igraju po Milanu,Shalkeu itd kad bas onaj isti iz Milana dade dva autogola sam sebi na jednoj tekmi.
A porediti lige gdje ko igra,nekad zna biti i bezveze.
Begovic u Engleskoj premier ligi.
Supic tada uopste bez lige.
Pa sta bi na kraju:lol:
Ili mozda sta bi nam belgijanci onamad rekli u Genku za igrace i gdje igraju uopste.
Supic -Javor
Pandza-hajduk o kojem ti pises
Nadarevic Eskisehirspor
Berberovic Denizlispor
Spahic pola godine bez kluba.
I sta opet bi.
Tako da gdje ko igra,ponekad zna biti mac sa dvije ostrice.
Kakve koristi Bugarska ima sto im igraci igraju u M.U,Evertonu itd
Ili mozda jedna Gruzija sto im igraju po Milanu,Shalkeu itd kad bas onaj isti iz Milana dade dva autogola sam sebi na jednoj tekmi.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 02 okt 2009, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Žil Kretenie
- Kontakt:
Pa i igra lijevog veznog ,ali ne igra defanzivnog veznog tj. kako naši kažu zadnjeg veznog. To nije njegova pozicija.harishp je napisao/la:Salihovic ne moze igrati veznogKo ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to.
U Hooffu je igra centralnog veznog na pripremnim utakmicama, pred ovu sezonu. Dva ili tri puta. Znaci nije igrac za poziciju DMF.
Kahva, Kava, Kafa!
Ebiga ja se nadoveza na onom starom postu a ti vec odgovorio.Žil Kretenie je napisao/la:Pa i igra lijevog veznog ,ali ne igra defanzivnog veznog tj. kako naši kažu zadnjeg veznog. To nije njegova pozicija.harishp je napisao/la:Salihovic ne moze igrati veznogKo ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to.
U Hooffu je igra centralnog veznog na pripremnim utakmicama, pred ovu sezonu. Dva ili tri puta. Znaci nije igrac za poziciju DMF.
U Hoffy mu sad ama bas nema potrebe zadnjeg veznog jer imaju ekstra kvalitetnog zadnjeg veznjaka onaj Brazilac.Nije Eduardo.Naravno da bi u normalnim okolnostima Salihovicu pasalo ljevo krilo.Ali,ali.
Pjanic je buknuo ne samo u kvalitetu,vec ,,u ranom stadijumu napredak u defanzivi,,jer to prije uopste nije ispoljavao.Ali sam gotovo siguran da Ibricic gdje god ode nece se osramotiti i naravno da bi taj tip igraca samo jos nabrusio kvalitet u jacoj ligi.Mada se nikad ne zna.Veci klub,jaca liga,vise kvalitetnih igraca,puno uloga i mnogi igraci zavrse na hronicnoj klupi.
Vladavic kojeg smo smatrali ekstra igracom zaglavi u Austriji,klupi i vec dugo,dugo ni minute igre.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Žil Kretenie
- Kontakt:
Znam ja to sve, ali šteta što Pjanić ne može igrati sa Esstima. Ja lično sam se kleo u Ibričića dok je još bio u Zagrebu, ali eto nije im´o sreće da ode u kvalitetniju ligu da još više napreduje. Lupam, ali skontaj da je njemu sa onakvim tehničkim predispozicijama trener poput Magatha. Truhne u HNLu godinama.harishp je napisao/la:Ebiga ja se nadoveza na onom starom postu a ti vec odgovorio.Žil Kretenie je napisao/la:Pa i igra lijevog veznog ,ali ne igra defanzivnog veznog tj. kako naši kažu zadnjeg veznog. To nije njegova pozicija.harishp je napisao/la:Salihovic ne moze igrati veznogKo ti je to slagao.U Hoffy mali miliom puta. Odigrao bas to.
U Hooffu je igra centralnog veznog na pripremnim utakmicama, pred ovu sezonu. Dva ili tri puta. Znaci nije igrac za poziciju DMF.![]()
U Hoffy mu sad ama bas nema potrebe zadnjeg veznog jer imaju ekstra kvalitetnog zadnjeg veznjaka onaj Brazilac.Nije Eduardo.Naravno da bi u normalnim okolnostima Salihovicu pasalo ljevo krilo.Ali,ali.
Pjanic je buknuo ne samo u kvalitetu,vec ,,u ranom stadijumu napredak u defanzivi,,jer to prije uopste nije ispoljavao.Ali sam gotovo siguran da Ibricic gdje god ode nece se osramotiti i naravno da bi taj tip igraca samo jos nabrusio kvalitet u jacoj ligi.Mada se nikad ne zna.Veci klub,jaca liga,vise kvalitetnih igraca,puno uloga i mnogi igraci zavrse na hronicnoj klupi.
Vladavic kojeg smo smatrali ekstra igracom zaglavi u Austriji,klupi i vec dugo,dugo ni minute igre.
Pa nije baš Vladavić dugo bez minutaže
Kahva, Kava, Kafa!
- majestic24
- Kontakt:
Miralem u timu kolu LP . (Izabrala UEFA)
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 26 gostiju.