ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

soba 39
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la soba 39 » 19 avg 2012, 20:18

Moram čestitati,potpuno zasluženo.Prvi set -užas,drugi tu i tamo.
jbga :cry:
"Indija,Pakistan..."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2012, 20:21

Fedex expressno do 5. titule u Cincinnatiju. Ohio je definitivno njegova zapišana teritorija. 8-) Naravno, očekivalo se da bude glavni favorit (uz Đokovića) na ovako brzom betonu, no opet sam davao više šansi njegovom protivniku zbog osvajanja Toronta i nešto bolje forme. Ah, kako malo vjerujem(o) u Federerove kapacitete i mogućnosti. :x Al', šta čovjek da radi kada nas je svojim neforsiranim greškama na to naučio i navikao. :mrgreen:

Uglavnom, trofej u Rogerovim rukama epilog je kanadsko-američke turneje. :D Novaku svaka čast kao sportsmanu i čovjeku koji se nije vadio na probleme druge prirode (psihološke da budemo precizni, samo ne znam tačno kakve :?: ) u izjavi nakon meča, nego je fer i korektno (gospodski, reklo bi se :mrgreen: ) čestitao boljem od sebe.

Palčevi gore za obadvojicu u ovom trenutku najboljih tenisera na svijetu :!:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 20:24

Sarajevo1946 je napisao/la:NAJVEĆI SPORTISTA SVIH VREMENA!
Kad ga izabraše ?! :mrgreen:

Vrhunski odigrano od strane Rogera, mada stoji i da je Novak ušao nervozno u meč i bez ikakvog gameplana. Federer se teško dobija na suhi kvalitet, naročito na brzim podlogama gdje je nizak i stabilan odskok.
Očekivao sam bolje finale, ali sve dok je više vinera od UE-a, koliko-toliko sam zadovoljan. Novak je morao bolje na drugoj set lopti u tb-u, Wimbledon ga očito ništa nije naučio.
Zanima me koliko će ovaj meč uticati na eventualni dvoboj njih dvojice na USO-u. Može, ali i ne mora dosta da znači. Vidjećemo, čestititke Rogeru na 76. tituli, 21. Mastersu, 3. ove godine. Fenomenalna sezona je iza njega. I to sve u 31-oj godini. Impresivno. :idea:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2012, 20:37

formance je napisao/la:Vidjećemo, čestititke Rogeru na 76. tituli, 21. Mastersu, 3. ove godine. Fenomenalna sezona je iza njega. I to sve u 31-oj godini. Impresivno. :idea:
Čini se da RF inspiraciju crpi u liku Andre Agassija. :lol: Što, je li, i nije tako loše. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Claus, dana/u 19 avg 2012, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 19 avg 2012, 20:38

Kad ga izabraše ?! :mrgreen:
Hehhe ;)

Roger je čudo zaista, nevjerovatan je. Za mene, vjerovatno najveći sportista svih vremena.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 avg 2012, 20:59

Teniska lekcija by Roger Federer.

Wimbledon, srebro OI, IW Masters, Madrid Masters, Cinci Masters, Rotterdam 500, Dubai 500, 1/2 AO, 1/2 RG-a, prvo mjesto. :!:

Sta reci. :?:

P.S Paul Annacone je teniski trenerski Bog. ;)

Next stop Us Open. :arrow:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

amarosim
Kontakt:

Post Postao/la amarosim » 19 avg 2012, 21:07

ovaj tenis me sve više i više razočarava,uopce nema borbe kakve je bilo proslih godina,uzmite zadnja tri velika natjecanja,Federer pomete Murraya u F Wimbl.onda Murray njega pomete na OI pa sada Federer pomete Djokovica......neshavtljivo loša igra u svakom od tri navedena meca od strane porazenog,mozda i nalosija godina od zadnje 3 sto se rez.neizvjesnosti tiče........................................

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 19 avg 2012, 21:10

amarosim je napisao/la:ovaj tenis me sve više i više razočarava,uopce nema borbe kakve je bilo proslih godina,uzmite zadnja tri velika natjecanja,Federer pomete Murraya u F Wimbl.onda Murray njega pomete na OI pa sada Federer pomete Djokovica......neshavtljivo loša igra u svakom od tri navedena meca od strane porazenog,mozda i nalosija godina od zadnje 3 sto se rez.neizvjesnosti tiče........................................
Nema Nadala to je glavni razlog
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 21:14

@amarosim

Mene tenis razočarava zbog totalno drugih stvari. Normalno bi bilo da neki mlađi igrač dođe i pomete Novaka sa terena, a ne čovjek koji ima dvoje djece i koji je zagazio u 4. deceniju života. Normalno bi bilo da neki mlađi igrač dođe i zareda nekoliko finala na 3 različite podloge (ili na jednoj, svejedno je), a ne da to radi povredama izmučeni Haas koji ima 34 godine. Normalno bi bilo da već nakon žrijeba ne očekujemo eventualne polufinalne parove prve četvorke, već da znamo da ima igrača izvan TOP 4 koji im mogu poremetiti planova prije same završnice turnira. Naravno, to ne možemo znati, jer nema takvih igrača. Na kraju, normalno bi bilo da nam ne prodavaju muda pod bubrege pričom o zlatnom teniskom dobu, kada je to daleko od istine. Potrebno je samo sabrati 2+2.
Sarajevo1946 je napisao/la:Hehhe Roger je čudo zaista, nevjerovatan je. Za mene, vjerovatno najveći sportista svih vremena.
Roger je veliki, nema šta. Ali ništa manje veliki nije bio Sampras. Za mene su Alli, Borg i Senna najveći sportisti svih vremena. Prva dvojica su i zvanično proglašeni. :)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 avg 2012, 21:26

formance je napisao/la:@amarosim

Mene tenis razočarava zbog totalno drugih stvari. Normalno bi bilo da neki mlađi igrač dođe i pomete Novaka sa terena, a ne čovjek koji ima dvoje djece i koji je zagazio u 4. deceniju života. Normalno bi bilo da neki mlađi igrač dođe i zareda nekoliko finala na 3 različite podloge (ili na jednoj, svejedno je), a ne da to radi povredama izmučeni Haas koji ima 34 godine. Normalno bi bilo da već nakon žrijeba ne očekujemo eventualne polufinalne parove prve četvorke, već da znamo da ima igrača izvan TOP 4 koji im mogu poremetiti planova prije same završnice turnira. Naravno, to ne možemo znati, jer nema takvih igrača. Na kraju, normalno bi bilo da nam ne prodavaju muda pod bubrege pričom o zlatnom teniskom dobu, kada je to daleko od istine. Potrebno je samo sabrati 2+2.
Sarajevo1946 je napisao/la:Hehhe Roger je čudo zaista, nevjerovatan je. Za mene, vjerovatno najveći sportista svih vremena.
Roger je veliki, nema šta. Ali ništa manje veliki nije bio Sampras. Za mene su Alli, Borg i Senna najveći sportisti svih vremena. Prva dvojica su i zvanično proglašeni. :)

Po meni je u teniskom smislu Sampras mnogo manji nego Roger, okej oba su osvojili brdo trofeja, ali je Sampras bio klasican servis-volej igrac a od toga nista dosadnije nema :D dok je Roger all-around igrac, sa prelijepim udarcima, e zbog toga mi je Roger daleko veci ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 avg 2012, 21:30

Daleko, dalekoooo od toga da je Sampras samo s&v igrac, ima tu mnogo vise. ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 21:36

delko je napisao/la:Po meni je u teniskom smislu Sampras mnogo manji nego Roger, okej oba su osvojili brdo trofeja, ali je Sampras bio klasican servis-volej igrac a od toga nista dosadnije nema dok je Roger all-around igrac, sa prelijepim udarcima, e zbog toga mi je Roger daleko veci
Sampras zbog manje osvojenih trofeja može biti slabiji igrač od Federera, a nikako manji. Sampras je recimo bio veči u porazima nego što je Roger.

Jesti to i ti pogledao par klipova na youtubeu i zaključio da je Sampras samo S&V igrač ?! :mrgreen: Ili ti je drug @Valencia to rekao ?! :mrgreen:

Kako S&V igrač može imati jedan od najboljih forhenda u historiji tenisa
- najbolji Running forehand ikada
- najbolju anticipaciju na mreži
- najbolji prvi i drugi servis
- jedan od najubitačnijih slajsova
- najuboitije flat udarce (po tome mu jedino Roger može parirati) ?

Baš me tjerate da stavljam neke klipove koji će vam bar malo približiti Pištol Peta.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

I Sampras bi danas vrlo lako mogao biti vrhunski all round igrač i možda i lakše dominirati na sve 3 podloge nego 90-tih. Sa ovom konkurencijom i podlogama, zašto da ne ?! ;)

Da se razumijemo, Federer je bolji igrač od Samprasa, i igrački, i statistički. Međutim, Sampras je i pored toga TOP 3 Open ere i jedan od največih tenisera svih vremena i ima određene atribute u kojima je bolji od Rogera.
Govoriti za takvu legendu da je samo S&V igrač je ravno vrijeđanju, a ja to ne mogu dopustiti. ;)

Profesionalnitenis.com

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 avg 2012, 21:47

ma dobro, necu ti govorit protiv tvoje legende :D i da gledao sam ja njegove klipove i nzm meni ima bezveznu igru i sta bih ja :D da je osvajao - osvojio je mnogo i na tome mu svaka cast, al mi se ne svidja igra i da ga *ebes :)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 21:54

Tvoj ukus je ipak nešto na što ne mogu i ne želim uticati. Samo sam htio razjasniti konstataciju da je Sampras samo S&V igrač što je ipak daleko od istine. ;)
A nije on moja legenda, već legenda tenisa generalno. :mrgreen: Ako bih morao birati svoju legendu ili nekog tenisera koji mi je najdraži od svih, onda bih izabrao Borga i Lendla.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 avg 2012, 21:58

Onaj running forehand. Cudo jedno. :o

Jedini sto je i blizu prisao Samprasu kada je u pitanju taj udarac je Delpo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 22:04

Fascinantno kako koristi snagu protivničkog udarca i probija protivnika, bilo po paraleli ili dijagonali. Nisu to snažni udarci poput Delpovih, ali su izuzetno ravni, idu nekoliko milimetara iznad mreže i strašno dobro su plasirani. Otrpilike, mix osjećaja, snage i tehnike.

Ovdje se to još bolje vidi.

[youtube][/youtube]

Delpo ima top u FH-u, a ona 2 forhenda u finalu USO-a 2009 nikad neću zaboraviti. U tenisu nisam vidio jača dva udarca, iako ima veliku konkurenciju u vidu Blajkovih flat forhenda, naročito iz riterna, i Gonzovih.

[youtube][/youtube]

Profesionalnitenis.com

amarosim
Kontakt:

Post Postao/la amarosim » 19 avg 2012, 22:19

nisu mi jasni likovi kojima jedan tenisac moze biti najbolji sportas svih vremena pored nogometasa i košarkasa a da i objasnim i zasto to tako mislim:
prvo,tenis nije kontakt sport sto po meni odmah veliku prednost daje nogometu i kosarci jer svako ko imalo zna o sportu shavtiti ce da je zajebanije igrat kad ti neko zabije lakat u bubrege ili ti uleti kramponima u koljena pa haj ti onda igraj druze moj,kontakt je po meni presudni element koji daje prednost KOŠ i NOG nad tenisom..................
drugo,tenis je individualni sport i po meni se individualni sport ne moze mjeriti sa kolektivnim jer u teniskom mecu ti je ili ja ili ti nema treceg(mozete ko treceg uzeti mrezu),dok je u kolektivnim sportovima to puno drukcije,mozes biti strasan koliko god hoces jer ponovno ne ovisi sve o tebi ali ne da i ovisi o tvom suparniku nego ovisi i o tvojim suigracima jer te oni mogu pokopat da to ne mozes zamisiti(primjer James u Clevlandu,Ronaldo u ralu prije 2god.....)
trece,taktika je puno slozenija u kolektivnim sportovima nego individualnim to je vrlo jasno(**** kad Chelsea u dvije utak.takticki unisti Barcu,sta ces vise pricati a gledam danas Djokovic ne smije napasti drugi servis Federera,o kakvoj cemo taktici pricati)........
cetvrto,veca je konkurencija u kosarci i nogometu,oba su sporta planetarno popularnija pa je i teze postici ekstra rezultat.....
peto,tenisaci(cast izuzecima)nemaju toliko sportski receno muda kao neki kosarkasi i nogometasi(a to je povezano sa prvom konstatacijom,zar nisu muda kad se neki bek od 185 zaleti na centra od 220 i polozi ili zakuca uz faul ili kad jedan nogometas napravi slalom medju 5-6 igraca koji gledaju samo da ga polome).....
šesto,suci te u vrlo malo slucajeva mogu pokrasti u tenisu dok u ovim sportovima mozes ispisat krv,otegnut muda a da te neki idiot u crnom pokrade a ti ne mozes tu nista......................
Nemojte shvatiti da imam nesto protiv tenisaca,nego mi smeta kad se Federer proglasava najvecim sportasem svih vremena pored Jordana,Brayanta,Magica ili Messija i Ronalda ili ako hocete i Beckenbauera i bivsih nogometasa jer oni ni po cem rezultatski ne zaostaju za bilo kojm tenisacem a gore sam naveo po cemu vise vrednujem kosarku i nogomet..........

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 avg 2012, 22:45

Ništa od nabrojanog ne ide u prilog ostalim sportovima u odnosu na tenis. Svaki vrhunski rezultat je veliki u okviru sporta u kojem je postignut i bez obzira o kojem se sportu radilo zahtjeva poštovanje.

Tenis je mnogo zahtjevniji sport od nogometa i košarke i generalno svih kolektivnih sportova.
Sam si zaslužan za rezultate koje postižeš, bili oni dobri ili loši. Sam odgovaraš za svoje greške, nema igrača koji ih može zakrpiti, kao što je slučaj u fudbalu ili košarci.

Igra se tokom čitave godine, redovno se mijenjaju kontintenti i na vremenske zone se teško navići. Igra se na više podloga što zahtjeva dosta više različitih kvaliteta. Konkurencija može biti jaka i slaba. Danas je slaba, ali je nekad bila izuzetno jaka. U fudbalu konkurencija nije ništa bolja, nije ni u košarci.

Taktika i gameplan su u tenisu izuzetno bitni. Važno je znati sve vrline i mane protivnika i kako se prilagoditi na njihovu igru. To dosta varira i od podloge do podloge na kojoj se u datom trenutku igra.

Doping kontrole su ubitačne, zato što se u prosjeku svake sedmice igra neki turnir, a vremenska razlika između istih je jako mala. Igrači su se počesto žalili da im kontrola dolazi čak i u gluho doba noći.

Tenis zahtjeva muda jednako, pa čak i više nego košarka i fudbal. Jednostavno, igrači koji imaju damu, srce i šampionski karakter su po defaultu i veliki igrači i pravi šampioni. Igrači koji to nemaju - nisu. Primjer - Andy Murray. On radi na tome da izgradi karakter šampiona, ali nije se rodio sa tim.

Tenis je gospodski i po svemu dosta specfičan sport u odnosu na ostale. Kvalitet u tenisu se ne određuje jednakim mjerilima kao u fudbalu i košarci. U principu, svaki sport se razlikuje jedan od drugog, a tenis se najviše razlikuje od svih. Dovoljno je samo pogledati način na koji se broje poeni da bude jasno o čemu pričam.

Individualni sportaš uvijek ima prednost u odnosu na sportaša koji je nastupao u kolektivnom sportu. Zato su Alli, Borg i Senna najveći sportaši svih vremena. Prva dvojica su zvanično proglašeni, treći je po mom izboru.

Dakle, nijedna stvar koju si naveo ne čini nekog uspješnog košarkaša ili nogometaša večim od uspješnog tenisera, kao ni ubrnuto. Ali individualni uspjeh se svakako više cjeni, uvijek bilo i biće. ;)

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 avg 2012, 01:18

21. Masters, poravnat sa Nadalom uz izglednu sansu da ga pretekne do kraja godine, jer su Sangaj, Pariz i London "njegovi" turniri.
Ukupno 5. titula u Cinciu iz isto toliko finala, 76. u karijeri.

slika

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 20 avg 2012, 02:14

formance je napisao/la:Tvoj ukus je ipak nešto na što ne mogu i ne želim uticati. Samo sam htio razjasniti konstataciju da je Sampras samo S&V igrač što je ipak daleko od istine. ;)
A nije on moja legenda, već legenda tenisa generalno. :mrgreen: Ako bih morao birati svoju legendu ili nekog tenisera koji mi je najdraži od svih, onda bih izabrao Borga i Lendla.
Stvarno imas prejake analize, uzivam čitajući ih, al baš mi nekako čudno da stalno spominješ Borga i Lendla ( predpostavljam da nisi toliko star da si gledo uživo njihove mečeve ), ja nisam pa se ne usuđujem reći nešto o njima.

Govoriš iznad čovjeku da je zaključio iz klipova o igri Samprasa, a vjerovatno si i ti na isti način uočio veličinu već spomenutog dvojca.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.