U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

gruezi
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la gruezi » 21 avg 2012, 18:02

Ja opet kazem kolasinac ce za godinu biti standardan u schalkeu zasto ga izostavljati a pozivati igrace kojima je ukrajinska liga plafon karijere I to neki ispodprosjecan ukrajinski klub

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 avg 2012, 18:41

Cartman je napisao/la:Nije problem oko Kolasinca, nego oko ovih anonimusa sto se pojave u novinama i onda pojedini skacu i dizu neku frku oko toga sto oni nisu dobili poziv. Pa normalno da nece dobit neki balavac iz Danske poziv (konkretno mislim na Kapidzica) koji nije nista bolji od domacih igraca koje nasi selektori poznaju.

Ili Sudic koji je dvije godine i vise bio povrijedjen i koji tek ove sezone pomalo igra za Malme, zaigra u nekoj prijateljskoj protiv Lazia i odma neki hoce da bude na spisku Susica ili cak u prvoj postavi. To nema veze s mozgom i s tim se treba prestat.
To je vec odavno,ko god se pojavi i na vrata stadiona a da ima dres tog kluba,odmah zovi ga.Tacno vidis da ti koji tako spociitavaju ni orutavili nisu.
Sto se tice Kolasinca i Besic je imao sjajnu predispoziciju za uspjeh kao i onaj Kucukovic ali ne ide bas tako jednostavno.Kucukovic je ''bio''naslijedio i Barbareza u HSV po pricama pa se na kraju usra k'o grlica.Ako bude stvarno pokazao zelju da zaigra za BIH,a isto tako i dokazao kvalitet,bit ce i pozvan vrlo brzo.
Ovako H-avaz i nije bas neka ustanova kojoj je vjerovati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

STBoys
Kontakt:

Post Postao/la STBoys » 21 avg 2012, 21:18

Branimir Hrgota 93 godiste na klubi borusije evo,rodjen u jajcu,zna l neko nesto vise ?

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 21 avg 2012, 21:19

STBoys je napisao/la:Branimir Hrgota 93 godiste na klubi borusije evo,rodjen u jajcu,zna l neko nesto vise ?
http://www.transfermarkt.co.uk/en/brani ... 71209.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Igra za Švedsku u19.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2012, 22:34

limenka je napisao/la:
STBoys je napisao/la:Branimir Hrgota 93 godiste na klubi borusije evo,rodjen u jajcu,zna l neko nesto vise ?
http://www.transfermarkt.co.uk/en/brani ... 71209.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Igra za Švedsku u19.
I izjavio je da bi zelio igrati za Hrvatsku.Nikad nigdje nisam procitao da je rekao da bi igrao za nas :roll: Bilo bi lijepo da ga nekako "nagovorimo" da igra za zemlju gdje se je rodio,jer mu predviđaju veliku karijeru.
Prije nego je dosao u Borusiju imao je ponude Newcastlea,Basela,Utrechta i Valencije.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 22:40

@ adi, tebi svaka čast, gotovo sve oko Valencije znaš, samo još da u Španiji živiš, bio bi tifoz u pravom smislu te riječi. :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2012, 22:55

zizu1991 je napisao/la:@ adi, tebi svaka čast, gotovo sve oko Valencije znaš, samo još da u Španiji živiš, bio bi tifoz u pravom smislu te riječi. :D
:lol: :lol:
Hvala puno,iako nije ovo tema za to ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 22:58

Ma znam, nego mi lijeno bilo da ti u pp pišem, da ne pomisliš svašta :lol:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 avg 2012, 12:37

http://sportsport.ba/bh_fudbal/karacic- ... raca/86474" onclick="window.open(this.href);return false;

pozvan i kasumovic!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 avg 2012, 12:44

spisak u15
http://s14.directupload.net/file/d/2986 ... tu_png.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

spisak u17
http://s14.directupload.net/file/d/2986 ... es_png.htm#" onclick="window.open(this.href);return false;

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 12:47

@ edinho, ovaj Halilović Adel iz Red Bull Salzburga, koji je na spisku U - 17, jel on golman, u konkurenciji za prvi tim Red Bulla, mislim u njihovom rosteru ?

brochi28
Kontakt:

Post Postao/la brochi28 » 22 avg 2012, 12:53

Adel Halilović, desni bočni

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 12:54

Aha, ja sam ga zamijenio sa onim golmanom drugog austrijskog tima, k'o kad ih ima koliko hoćeš po inostranstvu

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 avg 2012, 13:07

Drago mi je što je pozvan Kasumović, da konačno vidimo šta taj dečko zna.Ima dosta tih momaka iz Njemačkih klubova, valjda će biti nešto od njih.
DRUG NEBI TI PUNCA

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 avg 2012, 13:32

Zašto niko ne pozove Harisa Hodžića iz Watforda ?
Inače, svaka čast za poziv Kasumoviću ..pisali su da momak ima potencijala, da podsjeća na Džeku :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 avg 2012, 14:52

edinjo-bih je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/karacic- ... raca/86474

pozvan i kasumovic!
Kako još niko da nije kritikovao spisak. :lol:

Po meni jako dobar spisak. Talenti iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Rusije, Češke i Norveške. 8-)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 14:57

Batko je napisao/la:
Kako još niko da nije kritikovao spisak. :lol:
JTS je napisao/la:Zašto niko ne pozove Harisa Hodžića iz Watforda ?
:lol: :lol: :lol:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 avg 2012, 15:00

Uteko mi JTS, fakat. :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 avg 2012, 15:14

zizu1991 je napisao/la:@ edinho, ovaj Halilović Adel iz Red Bull Salzburga, koji je na spisku U - 17, jel on golman, u konkurenciji za prvi tim Red Bulla, mislim u njihovom rosteru ?
Osigurat zvučan članak i dalje se pokazuje sigurnom formulom za dobiti poziv 8-)
http://www.****/sport/fudbal/1 ... a-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 15:17

I evo nešto o Harisu Hodžiću :
Haris Hodžić: Samo me Zmajevi zanimaju

Broj mladih uzdanica sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine na Ostrvu, vrlo je oskudan, a uz Seada Hajrovića, nade Arsenala, ističe se ime Harisa Hodžića, lijevog beka Watforda....

I dok po Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Francuskoj, i ostalim krajevima Europe imamo na desetine nogometnih talenata, tom brojkom ne možemo se pohvaliti u najjačoj ligi svijeta, Engleskoj. Naime, broj mladih uzdanica sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine na Ostrvu, vrlo je oskudan, a uz Seada Hajrovića, nade Arsenala, ističe se ime Harisa Hodžića, lijevog beka Watforda....

Upravo je ljevak, za budućnost prijeko potreban našoj reprezentaciji. Haris Hodžić, rodio se u Engleskoj, gdje su njegovi roditelji stigli 1994. godine iz ratnog pakla koji se odvijao na teritoriju Bosne i Hercegovine. Harisovo porijeklo vodi se iz Kozarca, koji prema današnjim teritorijalnim podjelama, pripada manjem entitetu, RS. Iako smo svjedoci da takva djeca uzmu dres Srbije, ispred prave domovine, kao naprimjer Neven Subotić, Haris Hodžić nema dvojbi za koju zemlju igrati.

- U meni je bosanska krv, iako sam se rodio u Engleskoj i na Ostrvu odrastao. Posjedujem njihovo državljanstvo, no ukoliko bi za mene pokazali interes, rado bi ga promjenio, jer samo me "zmajevi" zanimaju, izjavio je na početku razgovora za sportin. ba, Haris Hodžić.

Rođen je 1994. godine u Borehamwoodu (blizu Londona). Dok su oči medija bile uprte prema Francuskoj, gdje se održavalo Svjetsko prvenstvo, 1998 godine, Haris Hodžić krenuo je učiti fudbalsku slovaricu. Kasnije je mjesto pronašao u omladinskim pogonima Tottenhama, da bi danas bio član Watforda. U tekućoj juniorskoj ligi, nazvana " Conference", Watford, našega Harisa Hodžića trenutno zauzima drugo mjesto. Razloga za slavlje ima i sam Hodžić. Naime, sa pozicije lijevog beka mrežu je zatresao u 3. navrata, a čak 8 puta bio asistent kod pogodaka.

Haris je svestran, osim na bekovskoj poziciji, može poslužiti i na lijevom krilu, ali i u veznom redu. Takvog nogometaša svaki bi trener poželio. Napustio je Tottenham prošle godine, i nije pogriješio. Hodžiću je bilo teško putovati na Sjever Londona a pritom se školovati i odvajati od porodice. Skrasio se u Watfordu.

- Otišao sam na probu i zadovoljio. Tu ću biti sledeće dvije godine, a velike su mogućnosti da me nagrade profesionalnim ugovorom, objasnio je Hodžić dolazak u novi klub.

On je vrlo marljiv, dnevno se sa loptom se druži 2 - 3 sata, a utakmice pretežno igra srijedom. Sve u nadi kako će jednoga dana biti poput svojih nogometnih idola, Ryana Giggsa, Roberta Prosinečkog i Hasana Salihamidžića. Braco je "naš". Najljepše dane svoga života, provodio je u Bayernu gdje se u nekoliko navrata okotio prvakom Njemačke, te jednom, titulom europskog prvaka. Imao je briljantnu karijeru, svaki bi nogometaš volio krenuti njegovim stopama. Danas je u Juventusu, opet velikan, ali nažalost više je povrijeđen nego što igra. Takvo stanje vjerovatno je produkt iscrpljujućeg rada u Njemačkoj. Upravo što je Hasan radio po desnoj strani, Haris radi na lijevoj, hoće li Hasanovim stopama pokazat će vrijeme.

Stariji ljubitelji fudbala sjećaju se golova Bake Sliškovića iz kornera. Na taj način se uspisuje u strijelce i Haris, a od kako je došao u Watford, 4 je puta od korner zastavice zatresao mrežu.

Prednosti Harisa kao igrača su što može igrati na više pozicija. Izvodi slobodnjake, kao i kornere, a velika prenodst mu je suptilna tehnika.

Na pitanje gdje se se vidi za 5 - 10 godina, odgovorio nam je sledeće :

- Volio bi ostati ovdje, i za hljeb zarađivati u Premiershipu. Također, volio bi u tom periodu obući svetu majicu, sa grbom BiH, kaže Haris.

Utakmice reprezentacije ga ne fulaju, smatra kako možemo izgraditi prugu koja otvara vrata Poljskoj i Ukrajini, 2012. godine.

" Naši momci su prije svega kvalitetni igrači. Na klupi je tu Safet Sušić, mislim da će biti odlučujuće u martu sa Rumunima, ali svakako i da ćemo konačno se plasirati na jedno takmičenje", prozvao je Hodžić put na ljeto 2012. godine.

Veliki prijatelj sa Seadom Hajrovićem

Naš sagovornik veliki je prijatelj sa Seadom Hajrovićem, uz njega jedinim mladićem u Engleskoj. O plavoksom štoperu sa Emiratesa, ima samo riječi hvale. " Sead je odličan fudbaler sa ogromnim potencijalom. Želim mu sve najbolje u Arsenalu", zaključio je za kraj razgovora za sportin. ba, Haris Hodžić.

Do sada ga niko nije kontaktirao iz NFS/ BiH, a hoće li se šta promjeniti, pokazat će vrijeme. Jedno je sigurno, Haris je mladi bunovnik koji mnogo obećava. Mogao bi postati, igrač svejtskoga kalibra.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.